" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Μερικές φωτογραφίες ίσως εξηγούν την συμπόρευση του "αντιοικοεμενιστή" μητροπολίτη Πειραιώς με τον οικουμενιστή μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο

Στον "αντι-οικουμενιστή" (υποτίθεται) μητροπολίτη Πειραιώς αναφερθήκαμε αρκετές φορές στο παρελθόν.
Μάλιστα πριν 1 περίπου χρόνο μας απάντησε με επιστολή του (εδώ).


πχ ενώ απειλούσε ότι δεν θα δεχθεί όσους πολιτικούς υπερψηφίσουν το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων, λίγες ημέρες μετά τους έδινε βασιλόπιτα (διαβάστε εδώ).

παρά τις διακηρύξεις του, ο Πειραιώς δίνει βασιλόπιτα στον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Δρίτσα,
λίγες μέρες μετά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης ομοφυλόφιλων.


Πλέον, δεν μας προξενεί λοιπόν ΚΑΜΙΑ εντύπωση η συμπόρευση του με τους πιο ακραίους οικουμενιστές (μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Σύρου Δωρόθεο, Δημητριάδος Ιγνάτιο ..). 

Ας τα βλέπουν αυτά οι κοιμισμένοι που αναζητούν απεγνωσμένα "αρχιστράτηγο" για τον αντι-Οικουμενιστικό αγώνα, γιατί αλλιώς δεν πολεμάνε. Χωρίς αρχιστράτηγο δεν κάνουν βήμα!



Καμαρώστε λοιπόν τον "Αρχιστράτηγο" του αντι-οικουμενιστικού αγώνα, 
το "λιοντάρι της Ορθοδοξίας":
ο μητροπολίτης Πειραιώς βραβεύει τον Σύρου Δωρόθεο

ο μητροπολίτης Πειραιώς βραβεύει τον Δημητριάδος Ιγνάτιο
ο "αντιοικουμενιστής" μητροπολίτης Πειραιώς, στα "ονομαστήρια" του οικουμενιστή μητροπολίτη Μεσσηνίας 

Πρόσφατη ομιλία (Νοέμβριος 2016) του Δημητριάδος Ιγνατίου, στην μητρόπολη Πειραιώς!




Όσο για τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, το "προφίλ" του είναι γεμάτο προκλήσεις.

Στην Αλεξανδρούπολη πάντως οι πιστοί έχουν να λένε για την "μακροθυμία" του (πχ εκδίωξε λόγιο ιερομόναχο που συγκέντρωνε και εξομολογούσε εκατοντάδες πιστούς κ κυρίως νέους, δείτε σχετική ανάρτηση εδώ και απαιτούσε δικαστικώς την τιμωρία 2 ατόμων που έγραφαν συνθήματα εναντίον του για την υπόθεση αυτή).

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος "τραγουδάει" το "we are the World". Πηγή

Να θυμηθούμε την υποδοχή (αρχαιοελληνικών)  ιέρειων στην εκκλησία, και μάλιστα ΜΕΣΑ στο Ιερό! 
Το άναμμα της καντήλας του Ιερού από την ολυμπιακή δάδα .. Δείτε:

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος λαμβάνει το "φως" (της Ολυμπιακής φλόγας!) από ιέρεια (που έχει προηγουμένως εισέλθει στο Ιερό). Πηγή

Η "ιέρεια" της Ολυμπιακής φλόγας, εντός του Ιερού.Πηγή



Και φυσικά πως να μην υιοθετήσει την ατζέντα για "παπάδες χωρίς ράσο"; 
Όταν το ζητάει ο ίδιος ο δεσπότης ... κάτι δεν πάει καλά .. "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι" λέει ο λαός. Δείτε:

"Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως: Ο λαός ετοιμάζεται για παπάδες χωρίς ράσο". Έτσι, πρέπει σιγά σιγά να μας προετοιμάσουν.
Μόλις δούνε αντιδράσεις, αναιρούν τους λόγους τους, και λίγο καιρό αργότερα, επανέρχονται. Πηγή


Να θυμηθούμε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ να γίνει περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή, εξαιτίας του τοπικού έθιμου της "καύσης του Εβραίου" στην Χιλή Αλεξανδρούπολης:



Ή να θυμηθούμε  τις ευχές του προς τους μουσουλμάνους για το Ραμαζάνι;


Φυσικά ως βέρος οικουμενιστής, την περασμένη Κυριακή (26/2/2017), στον "εσπερινό της συγχώρεσης", καταφέρθηκε εναντίον όσων ορθοδόξων πιστών αμφισβητούν την (ψευδο)Σύνοδο της Κρήτης (διαβάστε εδώ).  Είπαμε, απέραντη "μακροθυμία"!


Λίγες μέρες πριν, 20-21 Φεβρουαρίου 2017, πήγε στο Ιράν μαζί με τον Δημητριάδος Ιγνάτιο. 
Διαβάστε μερικά "μαργαριτάρια" που εκφώνησε εκεί (Πηγή και σχόλια εδώ):
"Γι’ αυτό είναι ανάγκη να καταστρωθεί άμεσα ένας σοβαρός και ειλικρινής διάλογος προκειμένου να μη δαιμονοποιείται το Ισλάμ. Το διάλογο αυτόν μπορεί να συντονίσει μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία .."






"η μίξη του ζωροαστρισμού με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα απετέλεσε την μαγιά για τον μονοθεϊσμό και έστρωσε το έδαφος για τον Χριστιανισμό.

Επιπλέον, δεχόμαστε ότι ο σουφισμός είναι η εκκοσμικευμένη μορφή του Ορθόδοξου μοναχισμού."

Δυσωδία..;


Διαβάστε στη συνέχεια (από εδώ), πόσο όμορφα θα συλλειτουργήσουν ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως με τον μητροπολίτη Πειραιώς!
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Πειραιώς Σεραφείμ συλλειτουργούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα όταν ο ένας καρφώνει τον άλλον;

Του Άγγελου Ρούσσου

Πόσα ενώνουν και πόσα χωρίζουν τελικά τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και τον Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο;

Το σίγουρο είναι πως
έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο πως αντιλαμβάνονται την Ορθοδοξία μας.

Διαφορετικές προσεγγίσεις από τις οποίες προκύπτει χάσμα όσον αφορά για παράδειγμα τις σχέσεις με τους ετερόδοξους και τους αλλόθρησκους.

Παρόλα αυτά σαν να μην συμβαίνει τίποτα σήμερα το απόγευμα ο ένας θα υποδεχτεί μέσα σε θερμό κλίμα τον άλλον στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιά όπου θα τεθεί προς προσκύνηση η εικόνα της Παναγίας Κοσμοσώτειρας, που αποτελεί το θρησκευτικό σύμβολο της Θράκης και είναι προστάτιδα των απανταχού Θρακιωτών.

Την εικόνα θα κομίσει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ενώ της υποδοχής θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Και μοιάζει πραγματικά με ειρωνεία όταν μόλις πριν από λίγες μέρες ο Ιεράρχης της Βορείου Ελλάδος στηλίτευσε όσους φωνάζουν “όχι στο διάλογο με τους Καθολικούς”. Ως γνωστόν σημαιοφόρος κατά του Παπισμού είναι ο δυναμικός Ιεράρχης του πρώτου λιμανιού της χώρας.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλως συμπεριφορές σαν κι αυτή συνιστούν έναν “αντιχριστιανικό δογματισμό” που απομονώνει την Εκκλησία μας και δεν την αφήνει να αναπνεύσει. Ο κ. Άνθιμος θεωρεί πως είναι μια επίμονη προσκόλληση στο γράμμα, επιλεκτικά κάποιων Κανόνων και όχι στο συνολικό πνεύμα των Κανόνων, μια εγωιστική έπαρση που θεωρεί δεδομένο ότι μόνο εμείς οι Ορθόδοξοι θα σωθούμε!

Δηλαδή ο Μητροπολίτης Σεραφείμ χαρακτηρίζεται από “αντιχριστιανικό δογματισμό”;

Ο ίδιος πάντως ο Σεραφείμ με αφορμή την επερχόμενη Κυριακή της Ορθοδοξίας σε εγκύκλιό του που θα διαβαστεί στους ναούς της μητροπολιτικής περιφέρειάς του αυτήν την Κυριακή λέει:

“Οι Ορθόδοξοι, μαζί με τους Αγίους Πατέρες και τις Άγιες Συνόδους, απορρίπτουμε και αναθεματίζουμε όλες τις αιρέσεις και τους αιρετικούς, που παρουσιάσθηκαν κατά την ιστορική διαδρομή της Εκκλησίας μέχρι και σήμερα. Τον Αρειανισμό με τα κατάλοιπά του τον Ιεχωβισμό και τον Χιλιασμό, την Πνευματομαχία, τον Νεστοριανισμό, τον ακραίο και μετριοπαθή Μονοφυσιτισμό, τον Μονοθελητισμό, τον Μονοενεργητισμό, την Εικονομαχία, τον Αντιησυχασμό, τον Παπισμό, τον Προτεσταντισμό με τις ποικίλες παραφυάδες του και την παναίρεση του διαχριστιανικού και διαθρησκειακού συγκρητιστικού Οικουμενισμού με τις διάφορες αρχές και θεωρίες του” .

Άραγε θα είναι εκεί ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως να τα ακούσει;
Επομένως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μόνο σύγχυση δημιουργούν στους πιστούς.

Οι δύο Ιεράρχες έχουν αντιπαρατεθεί και στο παρελθόν….

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυσωδία πνευματική και έχει κι άλλο... Αφού ακόμη οι πιστοί γεμίζουν τους ναούς τους τί να πεις κανείς. Αν έβλεπαν άδειες καρέκλες ΙΣΩΣ καταλάβαιναν.

Ανώνυμος είπε...

Ούτοι οι αιρετικοί οικουμενιστές θα καταλάβουν ίσως αν αδειάσουν οι ναοί των υπό των πιστών.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.