" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Απίστευτες εικόνες παρακμής μέσα στην εκκλησία μας ...

 Μητροπολίτης (Σύρου Δωρόθεος) ζωγραφισμένος σε τούρτα γενεθλίων, με 13 κεράκια όσα τα χρόνια ποιμαντορίας του (Μύκονος)..
Μύκονος: η τούρτα προς τιμήν των 13 ετών ποιμαντορίας του μητροπολίτη Σύρου, σχόλιο


Πηγή φώτογραφιών (Ιερά Μητρόπολη Σύρου!)


Μητροπολίτης συμμετέχει σε μουσικό χάπενινγκ (Αλεξανδρούπολη) μαζί με όλη την κοσμική εξουσία, τραγουδώντας σε ελληνική μετάφραση το "We are the World"!




Οι Ορθόδοξοι ναοί μετατρέπονται σε χώροι συναυλιών (Σύρος, Ζάκυνθος, Θεσσαλονίκη), δείτε:


Θεσσαλονίκη, εντός του Ιερού ναού Προφήτη Ηλία Πυλαίας, πηγή
 
Θεσσαλονίκη, εντός του Ιερού ναού Προφήτη Ηλία Πυλαίας



Συναυλία εντός του ναού από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου. Στο βήμα ο μητροπολίτης. (πηγή)

Συναυλία εντός του ναού από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

Συναυλία εντός του ναού από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

Συναυλία εντός του ναού στη Ζάκυνθο, παρουσία του μητροπολίτη Ζακύνθου, πηγή

Συναυλία εντός του ναού στη Ζάκυνθο, παρουσία του μητροπολίτη Ζακύνθου

Εκδηλώσεις μητροπόλεων μακρυά από το πνεύμα των Χριστουγέννων :
το λογότυπο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, στον "αστερόκοσμο".

η δυτικότροπη φάτνη, με τον Ιωσήφ να κρατάει τον κρίνο! Επό την "μέριμνα" της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης! (πηγή)



Και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών -αν και δίπλα στον Τσίπρα- παρεμβαίνει πολιτικά μια ακόμη φορά, προσπαθώντας να σώσει την καταρρέουσα συνΚυβέρνηση


Οι πιστοί παρακολουθούν σαστισμένοι τις κοσμικές φιέστες στις οποίες δυστυχώς ηγούνται οι επίσκοποί τους..

Γνωστοί για το ήθος τους αντιΟικουμενιστές ιερείς, διώκονται στην "Ορθόδοξη" Ελλάδα από τους ίδιους τους μητροπολίτες τους (δείτε εδώ). 



Όσο για τις συμπροσευχές του Οικ/κού Πατριάρχη με τον Πάπα .. Από τα Ιεροσόλυμα μέχρι την Κωνσταντινούπολη ... τι να πούμε ... (δείτε εδώ)

Φτάσαμε στο ΝΑΔΙΡ.

Την ίδια ώρα,
ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος, φυλακισμένος, δέχεται την επίσκεψη Ρώσου επισκόπου (δείτε εδώ

ενώ οι Έλληνες μητροπολίτες τηρούν "σιγή ιχθύος" για το θέμα: φανερά προτιμούν να περιοδεύουν ανά την Ελλάδα, συμμετέχοντας στα συλλείτουργα στις ονομαστικές εορτές μητροπολιτών
Και ο ταπεινός Χριστός ..., ανήμερα της γιορτής της γέννησής του,  μάλλον θα ντρέπεται για το πως καταντήσαμε την εκκλησία του.



απόσπασμα από άρθρο του κ.Ν.Χειλαδάκη:
Σήμερα ζούμε στιγμές 21. Οι θεολογίζουσες υπεκφυγές και τα όμορφα διδάγματα περί «ευσεβιστικής» υπακοής, περίσσεψαν και πια δεν αρκούν. 
Ο σύγχρονος πνευματικός πόλεμος είναι πολύ πιο σκληρός από όλους του προηγούμενους και ο καθένας είναι υπεύθυνος σε όλη αυτή την επιδρομή της «αυταπάτης». 
Όλοι μας θα σταθούμε στο μεγάλο ειδώλιο απέναντι στην εποχή μας, όπου ο «άρχοντας του σκότους» ετοιμάζεται να επιβάλλει το σκοτεινό και ανθρωποκτόνο πολίτευμα του. Εμείς θα είμαστε αυτοί που θα του δώσουμε το δικαίωμα να το επιβάλλει. Εμείς θα είμαστε αυτοί που θα του παραχωρήσουμε την άδεια, προδίδοντας την πίστη και κανένας άλλος.

και ένα ακόμη απόσπασμα του ιδίου από άλλο του κείμενο (αφορά την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα εν όψει των εκλογών):
Αλλά το βασικό πρόβλημα δεν είναι ούτε ο άθεος, ούτε ο θεομπαίχτης. 
Το πρόβλημα είναι οι σεβαστοί και μη εξαιρετέοι πνευματικοί ποιμένες, που άρχισαν πάλι να επαναλαμβάνουν την ανάγκη να παραμείνει στην εξουσία ένας θεομπαίχτης μασόνος, από το να έρθει ένας άθεος και υποτίθεται επικίνδυνος για τα …συμφέροντα τους, αν και όπως φάνηκε από την τελευταία του επίσκεψη στην Ιερή Κοινότητα, όχι μόνο δεν έδειξε διάθεση να πλήξει τα συμφέροντα τους, αλλά να τα υπερασπιστεί ενάντια στην μνημονιακή κατοχή που επιζητά να τους καταργήσει εξ ολοκλήρου.
Με δεδομένο ότι δεν προτείνουμε ούτε τον άθεο, ούτε τον θεομπαίχτη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Σωτήρας του κόσμου όταν ήρθε είχε κηρύξει πως δεν είχε έρθει για τους «ευσεβείς», αλλά για τους αμαρτωλούς. Ο άθεος έχει την δυνατότητα μετάνοιας. Ο θεομπαίχτης ποια επιλογή έχει ;


Νεότερη Ενημέρωση (6/4/2015):
Ίσως σε κάποιους δεν αρέσει η κατανυκτική ατμόσφαιρα της ορθόδοξης ακολουθίας (υπό το φως των κεριών, των καντηλιών και με τη σεμνή βυζαντινή ψαλτική που προκαλεί μετάνοια). Ίσως προτιμούν "όπερες" και αρμόνια που θυμίζουν περισσότερο καθολική εκκλησία παρά Ορθόδοξη.
Τώρα που άνοιξε η πόρτα του Οικουμενισμού, πρέπει να συνηθίσουμε σιγά σιγά .. Από την εκκλησία πρέπει να διωχθούν σιγά σιγά οι πιστοί για να πηγαίνει μόνον η ανώτερη τάξη, να παρακολουθεί τις συναυλίες με τις όπερες και τα κοσμικά τραγούδια, διοργανωμένες υπό τις ευλογίες των ιερέων και των μητροπολιτών.

Και το κακό είναι ότι κάθε παραστράτημα, αντί να σταματάει, πολλαπλασιάζεται σαν ιός και στις υπόλοιπες μητροπόλεις.
 
Όπως διαβάζουμε σε τοπικό ιστολόγιο της Μαγνησίας :
Αύριο το απόγευμα στις 19:00, στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως θα παρουσιαστεί ένα από τα πιο γνωστά έργα της δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής, το περίφημο STABAT MATER του Ιταλού συνθέτη GIOVANNI BATTISTA PERGOLESI(1710-1736).
Το έργο θα ερμηνεύσουν η υψίφωνος Σύλβια Τσιμπανάκου και η μεσόφωνος Τζένη Χατζηδήμου. Θα συνοδεύονται από το κουαρτέτο εγχόρδων “Concerto Piccolo” που αποτελείται από τους Άντζελα Μπατίστα, Ιωάννα Κ. Αποστολάκη, Γιώργο Σκίμπα, Δέσποινα Λουκίδου. Το μπάσο κοντίνουο θα παίξει η Νεκταρία Παπαδημητρίου.

Η είδηση έχει ημερομηνία 2/4/2015, συνεπώς πραγματοποιήθηκε στις 3/4/2015
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου μετά από πρόταση του «Concerto Piccolo», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού. Είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται το έργο στο φιλόμουσο κοινό της πόλης ως διοργάνωση της Διεύθυνσης Πολιτισμού μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία στην Καθολική Εκκλησία του Βόλου.
Πρόκειται για μουσικό έργο-θρησκευτικό ύμνο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που ψάλλεται ή απαγγέλλεται κατά την εορτή της Παναγίας των Πόνων κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου. Μεγάλα ονόματα της λόγιας μουσικής συνέθεσαν μουσική πάνω στους 

Μία ημέρα αργότερα (στις 3/4/2015), ΝΕΑ δημοσίευση για συναυλία καθολικού ρεπερτορίου, και πάλι μέσα σε Ορθόδοξο ναό, το Σάββατο 5/4/2015, στις Μηλιές:

Το περίφημο STABAT MATER στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Μηλεών

 
 
Την είδηση διαβάσαμε στο Ιστολόγιο Κατάνυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.