" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΘΕΟΣ † Μαρτυρία για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες από την κόρη του π. Ιωάννη Καλαΐδη (και το σχόλιο μας για όσους απορρίπτουν τις προφητείες, αποτειχισμένους και μη).

Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης: 
«Παιδιά μου, εγώ φεύγω, αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, γιατί ο καλός Θεός άκουσε, όχι εμένα τον «τελευταίο» που ευχόμουνα για αυτό το θέμα, αλλά πολλοί προσεύχονταν για αυτό το θέμα και έδωσε Έλεος..! 
Να ξέρετε, ότι όταν θα έρθει εκείνη η ώρα για να δώσουν τη ταυτότητα, μην βιαστείτε να την πάρετε! 
Θα επέμβει ο Θεός, θα γίνουν τα γεγονότα της Πόλης και μαζί με την Ελλάδα, γιατί για την Ελλάδα θα γίνει αυτή η χάρη απ’ το Θεό, θα σωθούν και άλλοι λαοί που ήταν έτοιμοι και αυτοί να πάρουν αυτήν την ταυτότητα και να χαθούν εκατομμύρια αθώες ψυχές.»


 Για πρώτη φορά στο φως μια συγκλονιστική μαρτυρία 
για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες 
από την κόρη του π. Ιωάννη Καλαΐδη, ο οποίος εκοιμήθη στις 4/8/2009.
(ΗΧΗΤΙΚΟ) :

Πηγή αναδημοσίευσης: Γρηγόριος Γκόρτσος


Σχόλιο:

1) Φυσικά η παραπάνω προφητεία δεν παρατίθεται ως αφορμή εφησυχασμού αλλά ως ελπίδα για ανένδοτο αγώνα ΕΝΑΝΤΙΑ στην αχρήματη κοινωνία και στο ηλεκτρονικό φακέλωμα. 

https://youtu.be/kSWXYKbnai0
(προσοχή: η ταινία δεν προέρχεται από κάποιο θρησκευτικό σύλλογο. Περιέχει και κάποιες σχετικά ακατάλληλες σκηνές. Αν δεν το αποδέχεστε αυτό, μην την δείτε.
Πάντως αποτελεί αφορμή προβληματισμού γι αυτό και την επισυνάπτουμε)


2) Υπάρχουν κάποιοι επιπόλαιοι που κατηγορηματικά απορρίπτουν τις προφητείες που προφητεύουν ότι -μετά από μεγάλα δεινά και πολύ πείνα- θα μας δώσουν τελικά την Πόλη. 


Είναι λέει "λάθος" των "Αγίων" αυτές οι προφητείες. 
"Παραπλανήθηκαν" οι Άγιοι,  "τις είπαν από την πολύ αγάπη τους για την πατρίδα".
"Δεν ισχύουν". Έτσι μας λένε αυτοί οι φωστήρες.
Αφού μας το λένε λαϊκοί ή και συγκεκριμένοι αποτειχισμένοι πατέρες, δίκιο θα έχουν. Ξεγέλασε ο διάβολος τους Αγίους (πχ π. Παΐσιο) αλλά δεν ξεγέλασε τους ίδιους! Εγωισμός και παράνοια.


Άλλοι λένε "δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Αποκάλυψη άρα δεν θα γίνει"! 
Λες και η Αποκάλυψη είναι εφημερίδα και αναφέρει γεγονότα με τον τρόπο που θα θέλαμε εμείς να τα διαβάσουμε, πχ "Γ΄παγκόσμιος πόλεμος, θα ξεκινήσει τότε και θα λήξει τότε".

Κάποιοι επικαλούνται έναν γνωστό ευλαβή πατέρα και ιεροκήρυκα,
που επειδή δεν το προέβλεψε, άρα δεν θα συμβεί (φοβερό επιχείρημα!!! Λες και ο ευσεβής αυτός πατέρας, αυτοπαρουσιάστηκε ποτέ ως προφήτης) 
Κάποιος ιερέας μάλιστα, έσπευσε να απεικονίσει ως τοιχογραφία τον πατέρα αυτό, δίπλα στους Αγίους μέσα σε παρεκκλήσιο αποτειχισμένων, χωρίς προηγουμένως να ρωτήσει τους πιστούς αν συμφωνούν (και μετά κατηγορούμε τους οικουμενιστές που κάνουν τοιχογραφίες μέσα στις εκκλησίες με τις αφεντιές τους.., που θα καταλήξουμε αν ο κάθε ιερέας κάνει τοιχογραφία μέσα στον ναό, τον γέροντα ή τους γέροντες που ο ίδιος ευλαβείται;) ... και φυσικά μετά ζητούσε από τους πιστούς να πληρώσουν οι ίδιοι για τις αγιογραφίες που αυτός, μόνος του,  επέλεξε να παραγγείλει -τη στιγμή που άλλοι αποτειχισμένοι δεν έχουν ούτε να φάνε ... 


Κάποιοι "καλοί χριστιανοί
σέρνουν τα εξ' αμάξης, συκοφαντούν χυδαία ή χρησιμοποιούν  προσβλητικούς χαρακτηρισμούς  πχ  "πλανεμένος"  κλπ,  σε όσους θυμίζουν στον Ελληνικό λαό τις προφητείες, όχι φυσικά για να τον κοιμίσουν (αφού τα δεινά θα είναι απίστευτα σοβαρά) αλλά για να δώσουν κουράγιο στους Έλληνες, να μην αποκάμουν στις δυσκολίες, να ΜΗΝ απογοητευθούν, να ΜΗΝ υποχωρήσουν.

Οι ίδιοι "καλοί χριστιανοί
εσκεμμένα ταυτίζουν τις προφητείες αυτές με συγκεκριμένες λανθασμένες προφητείες που είχε κάνει ο π.Μάξιμος Βαρβερής -εκ Καλύμνου, για να τις ακυρώσουν συλλήβδην. Ήθος ...


Τέλος εμπαθείς άνθρωποι, 

δυστυχώς από τον χώρο των αποτειχισμένων, συκοφαντούν το ιστολόγιο μας. Ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ΕΜΕΙΣ αποκαλύψαμε ΠΡΩΤΟΙ, αυτή τη  "μαϊμού" προφητεία  (του π.Μαξίμου Βαρβερή) με το πότε ακριβώς θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία :



τα περισσότερα ορθόδοξα ιστολόγια 

πήραν την είδηση χωρίς να αναφέρουν που την είδαν. Και κάποιοι μας συκοφαντούν κι από πάνω! Είπαμε, "ήθος".


Χθες επικοινώνησε μαζί μας αποτειχισμένος πατέρας, 
επιμένοντας εσκεμμένα να συγχέει τις ορθές προφητείες με αυτές του π.Μαξίμου Βαρβερή ... και να ειρωνεύεται. 





Θα επαναλάβουμε με όλη μας την καρδιά 
τον λόγο του Κυρίου :
«Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασι τί ποιούσι» (Λουκ. 23,34).


Τους καλοπροαίρετους αναγνώστες μας ενημερώνουμε 
ότι θα προβάλουμε προσεχώς βίντεο που εξηγεί αν επιτρέπεται να υπάρχουν προφητείες ανωνύμων, πότε αυτές έχουν ισχύ, αν πράγματι υπάρχουν προφητείες Αγίων για το ότι θα
περάσουμε απίστευτα δεινά αλλά θα ακολουθήσει η παράδοση της Πόλης στην Ελλάδα κλπ ... Δυστυχώς λόγω φόρτου εργασίας δεν προλάβαμε να επιμεληθούμε το βίντεο που έχουμε εδώ και καιρό στη διάθεση μας. 


3) Διαπιστώσεις στον χώρο των αποτειχισμένων :


Κάποιοι ιερείς ξέκοψαν από την αίρεση

αλλά όχι από τις κακές συνήθειες που είχαν εισχωρήσει μέσω της δεσποτοκρατίας στην εκκλησία μας: 
ο δεσπότης διατάζει τους ιερείς, οι οποίοι δεν τολμούν να αρθρώσουν λέξη στο δεσπότη. Αντίστοιχα οι ιερείς διορίζουν από μόνοι τους επιτρόπους και διοικούν την ενορία -και τα ταμεία της- όπως διοικεί και ο δεσπότης! Οι λαϊκοί περιορίζονται σε ρόλο "κομπάρσου" (και φυσικά χρηματοδότη). 
"Οι Παπικοί έχουν έναν Πάπα, στην Ορθοδοξία κάθε δεσπότης και ένας Πάπας!". Δυστυχώς κάποιοι αποτειχισμένοι πατέρες επιδιώκουν να μετατρέψουν το παραπάνω λογοπαίγνιο σε "κάθε αποτειχισμένος ιερέας και ένας (αλάθητος) Πάπας". Γίναμε
όλοι, λαϊκοί και ρασοφόροι, "Πάπες"! Που πήγε η ταπείνωση; που πήγε η στοιχειώδη λογική ότι μπορεί εμείς να σφάλουμε; ότι πρέπει να ανεχόμαστε τους άλλους; κυρίως ότι έχουν και οι λαϊκοί ρόλο μέσα στην εκκλησία που εκκλησιάζονται;



Το ότι υπάρχουν και αποτειχισμένοι που επηρεασμένοι από το δυτικό-ορθολογιστικό πνεύμα απορρίπτουν τις προφητείες,
δεν σημαίνει ότι ευθύνεται με οποιοδήποτε τρόπο η σωστή επιλογή της αποτείχισης από την αίρεση του Οικουμενισμού, με διακοπή της μνημόνευσης του αιρετικού επισκόπου και της εκκλησιαστικής κοινωνίας με την αίρεση.


Άνθρωποι είμαστε όλοι, με τα λάθη, 
την ιδιοσυγκρασία και τις προκαταλήψεις του ο καθένας μας. 
Πολλές φορές μια σωστή απόφαση πχ αποτείχισης,  αντί να μας γεμίζει ταπείνωση και ευχαριστία στο Θεό που μας βοήθησε να δούμε την πλάνη και να απομακρυνθούμε από αυτή, μας γεμίζει εγωισμό και απαξίωση για τους άλλους. 
Έχουμε δει σε αρκετές περιπτώσεις, αποτειχισμένοι ιερείς να συμπεριφέρονται σαν ο ναός ή το μοναστήρι (το οποίο φυσικά έγινε με χρήματα των πιστών, είτε πριν είτε μετά την αποτείχιση), να είναι το "τσιφλίκι" τους, και συνεπώς μπορούν "να πετάνε έξω" όποιον αμφισβητεί την αυθεντία ή το αλάθητο τους.   
Αλάθητοι άνθρωποι δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν αλάθητοι πατέρες. 



2 χρόνια στον χώρο της αποτείχισης, 
έχουμε βιώσει ατελείωτα θαύματα από τον Κύριο μας. Όσο αντικειμενικά οι δυσκολίες μοιάζουν ανυπέρβλητες τόσο πάντα τελευταία στιγμή επεμβαίνει ο Θεός και αποδεικνύει την παντοδυναμία Του. Διαρκώς, καθημερινά στην ζωή μας. Σε Αυτόν πιστεύουμε, Αυτόν εμπιστευόμαστε.



Δεν χρειάζεται μόνον ο ελληνικός λαός να μετανοήσει 
για την πορεία του. Όλοι μας, αποτειχισμένοι και μη, καλούμαστε σε μετάνοια. Ο απλός λαός μπορεί να μην νηστεύει από λάδι ή κρέας ή γάλα, εμείς κατατρώγουμε τις σάρκες των "αδερφών" μας, τους συκοφαντούμε ή τους περνάμε από "λαϊκά δικαστήρια".


Καλή μετάνοια λοιπόν, 
μην αποκάμετε αδερφοί, 
ο ήλιος θα ανατείλει και στην πατρίδα και στην εκκλησία μας.


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

2 σχόλια:

HeliasEnoh είπε...

Χριστός Ανέστη!!!Απόλυτα κατανοητό μετά το συμβάν της προηγούμενης Κυριακής που μας έβαλε σε σκέψεις και μας επηρέασε τόσο πολύ που μάλλον θα σταματήσουμε τον εκκλησιασμο εκεί οι εκ Δράμας αποτειχισμενοι.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αν αφορούσε έναν μόνο ιερέα, το πιο πιθανό είναι να το παραβλέπαμε.
Αποτελεί κατά τη γνώμη μας φαινόμενο, γι αυτό και το επισημαίνουμε. Με την ελπίδα να προβληματιστούν κάποιοι και να διορθωθεί.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.