" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

1) Λίγες σκέψεις παραμονές της Κυριακής της Ορθοδοξίας. 2) ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οι Δεσποτάδες της Κρήτης μαγαρίζουν την Κυριακή της Ορθοδοξίας!

1) Λίγες σκέψεις  παραμονές της Κυριακής της Ορθοδοξίας.  

Είναι πολλοί οι πνευματικοί και οι γεροντάδες, οι οποίοι συμβουλεύουν τα πνευματικά τους παιδιά να μην ανησυχούν για την κατάσταση στην Εκκλησία μετά την σύνοδο της Κρήτης.

Είναι πολλοί αυτοί που νανουρίζουν τον πιστό λαό ώστε να κοιμάται τον «βαθύ ύπνο» απέναντι στα «πεπραγμένα» και κακώς «θεσμοθετημένα» της συνόδου του Κολυμπαρίου.

Είναι πολλοί οι πνευματικοί πατέρες που δεν δέχονται ούτε λέξη πάνω στο φλέγον θέμα του θεσμοθετημένου πλέον οικουμενισμού, αλλά συνιστούν μόνο προσευχή με την δικαιολογία, ότι αυτά είναι μόνο για τους Ιεράρχες ! ! !


Μάλιστα «ιδιόμορφη γερόντισσα», απ’ αυτές που ούτε καλόγριες είναι, ούτε σε μοναστήρι κανονικό μένουν… συμβούλευσε πριν λίγες μέρες, πνευματική μου θυγατέρα με τα εξής λόγια: «Αχ αδελφούλα μου Ιωάννα, μη… μην ασχολείσαι με αυτά… θα χάσεις την ψυχούλα σου… Εσύ μόνο προσευχή!!».(...) 


Καλά μου παιδιά την Κυριακή που έρχεται, την Κυριακή της Ορθοδοξίας,
θα φωνάξουμε μαζί με τους Άγιους Πατέρες της εβδόμης οικουμενικής συνόδου: 
«Αύτη η πίστις των Αποστόλων, 
Αύτη η πίστις των Πατέρων, 
Αύτη η πίστις των Ορθοδόξων, 
Αύτη η πίστις την Οικουμένην εστήριξε». 


Ας ρωτήσουμε αυτούς που μετείχαν και αυτούς που υπέγραψαν τα κείμενα της Κρήτης.
Είναι σύμφωνοι με την Ορθόδοξη Πίστη όταν ονόμασαν τους βλάσφημους και αιρετικούς παπικούς, Εκκλησία;

Είναι σύμφωνοι με την Ορθόδοξη Πίστη όταν ονόμασαν Εκκλησία αυτούς που δεν προσκυνούν την «Άχραντον εικόνα του Κυρίου»;

Και στο κάτω-κάτω της γραφής είναι σύμφωνοι με την Ορθόδοξη Πίστη, όταν
δέχονται εν ώρα Θείας Λειτουργίας τους «αιρετικούς παπικούς και προτεστάντες» να παρίστανται θρασύτατα ενώπιον των Αγίων Μυστηρίων;.

Η απάντηση είναι ένα γιγαντιαίο όχι. 

Αυτοί λοιπόν οι μετα-πατέρες και μεταπατερικοί… οι ακολουθούντες ως τυφλοί την πομπή του φρικτού οικουμενισμού… ας κοιτάξουν να μετανοήσουν…

Και βέβαια είναι σαφές ότι δεν μπορούν να γίνονται κριτές των Ορθοδόξως φρονούντων έναντι της παναιρέσεως του οικουμενισμού, αγωνιστών πατέρων.

Καλό αγώνα.
π. Φώτιος Βεζύνιας
απόσπασμα από Πηγή



2) Οι Δεσποτάδες της Κρήτης μαγαρίζουν την Κυριακή της Ορθοδοξίας!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ Ι. ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
γιὰ τὴν Κυριακὴ τῆς Ὀρθοδοξίας!


Ἀφοῦ πρόδωσαν πρῶτα διὰ τῆς Κολυμπαρίου Συνόδου τῆς Κρήτης τὴν Ὀρθόδοξη Πίστη, τώρα μὲ ἕνα κείμενο ὑποκρισίας καὶ …. ἐκκλησιαστικῆς ἀναλγησίας συνεχίζουν τὴν δόλια προπαγάνδα, μὲ σκοπὸ νὰ πείσουν τὸν Λαὸ τοῦ Θεοῦ, ὅτι οἱ προδότες εἶναι οἱ …θεματοφύλακες τῆς Πίστεως!


 
 Λάβαμε καὶ δημοσιεύουμε τὴν Ἐγκύκλιο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κρήτης, ποὺ μᾶς ἀπεστάλη ἀπὸ τὸν ταπεινὸ λευΐτη π. Σπυρίδωνα Δαμανάκη, ποὺ μετὰ τὴν ληστρικὴ Σύνοδο τῆς Κρήτης διέκοψε τὴν μνημόνευσητοῦ τοπικοῦ Μητροπολίτη.
Ὁ π. Σπυρίδων δηλώνει ὅτι θλίβεται ποὺ κυκλοφόρησε ἕνα τέτοιο προπαγανδιστικὸ κείμενο στὴν λεβεντογέννα Κρήτη, 

διὰ τοῦ ὁποίου οἱ Ἐπίσκοποι τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κρήτης ἐπιτίθενται κατ’ ἐκείνων ποὺ παραμένουν πιστοὶ στὴν παραδεδομένη ὀρθόδοξη Πίστη.

Θλίβεται καὶ ἀγανακτεῖ γιὰ τὴν Ἐγκύκλιο αὐτή, διὰ τῆς ὁποίας οἱ Ἐπίσκοποι, ἐπικαλούμενοι κάποια Σύναξη Οἰκουμενιστῶν Ἐπισκόπων στὴν Πολωνία, χαρακτηρίζουν «θρησκευτικὸ φονταμενταλισμό» καὶ «ἀπολυτοποίηση τοῦ δόγματος» τὴν ἐμμονὴ στὴν «φίλη Ὀρθοδοξία», γιὰ τὴν ὁποία, οἱ Ὁμολογητὲς Ἅγιοι, ἀφοῦ ὑπεβλήθησαν σὲ σκληρὰ βασανιστήρια, θυσίασαν τὴν ζωή τους γιὰ τὴν διατήρηση της.

Δυστυχῶς μὲ τὸ κείμενο αὐτὸ τῆς Ἐγκυκλίου προπαγανδίζεταιεὐσχήμως καὶ δολίως ἡ οἰκουμενιστικὴ διαφορετικότητα, ἐκφοβίζονται καὶκαταδικάζονται στὰ μάτια τοῦ Ποιμνίου ὡς νοσηροί, νάρκισοι, φανατισμένοι, ἐγωϊστὲς καὶ φίλαυτοι ἐκεῖνοι, ποὺ μένουν ἑδραῖοι στὴν πίστη ὅτι ἡ Ὀρθοδοξία εἶναι ὁ ΜΟΝΟΣ δρόμος σωτηρίας. Καὶ καταλήγει ὁ π. Σπυρίδων:



«Αλήθεια, “η διατήρηση της Χάριτος μέσα στην ψυχή” μας –για την οποία ομιλείτε στην Εγκύκλιό σας, Σεβασμιώτατοι– πραγματοποιείται με την απόδοση εκκλησιαστικότητας Συνοδικά στους αιρετικούς; 
Η “διατήρηση της Χάριτος μέσα στην ψυχή”, πραγματοποιείται με την Συνοδική έγκριση για τέλεση μικτών γάμων; 
Ο “θρίαμβος της Ορθοδοξίας” για σας είναι η υπακοή στις μεθοδεύσεις του Φαναρίου, δια των οποίων στο Κολυμπάρι αχρήστευσε το Συνοδικό μας σύστημα και διέγραψε την λέξη “αίρεση” από τις αποφάσεις της κακόδοξης Συνόδου σας; 
Εσείς που πήρατε ένα σβηστήρι και σβήσατε την λέξη “αίρεση” και κάθε αναφορά στους αιρετικούς, μπορείτε με ήρεμη συνείδηση να γιορτάσετε τον “θρίαμβος της Ορθοδοξίας”; Δεν φοβάσθε μήπως μ’ αυτή σας την ενέργεια ταυτίζεσθε με τους αιρετικούς, οπότε τα αυριανά αναθέματαπου θα διαβάσουν στις Εκκλησίες, όσοι Ορθόδοξοι ιερείς έμειναν, θα απευθύνονται και σε σας;

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να σας ανεχθούμε άλλο, να σας λέμε Ποιμένες της Κρήτης. Φτάνει πια! Δεν είστε Ποιμένες αλλά η ντροπή της Κρήτης. Έχετε αυτοκαθαιρεθεί από μόνοι σας.
Ιερέας
Σπυρίδων Δαμανάκης
Σκαλωτή Σφακίων»
Πηγή 2ου κειμένου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η επίσημη εκκλησία της Ελλάδος όποιον υπερασπίζεται την Ελληνοχριστιανική ορθόδοξη θρησκεία μας τον ονομάζει φονταμενταλιστή , εθνικιστή !
Το επίσημο κράτος όποιον υπερασπίζεται το Ελληνοχριστιανικό έθνος μας τον ονομάζει φασίστα και ναζιστή.
Η μοναδική χώρα στον πλανήτη, στην οποία την εξουσία την κατέχει μια "συντεχνία" που μισεί όσα αγαπούν οι πολίτες της!

Συμπερασματικά η "συντεχνία" μισεί τους πολίτες από τους οποίους τρέφεται και οι πολίτες , αυτής της μοναδικής χώρας του πλανήτη, αλληλοεξοντώνονται προς χάρην αυτών που τους μισούν!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.