" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΕΠΕΣΕ Ο… «ΔΑΙΜΟΝΑΣ» ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ! Σχόλια και Βίντεο με το μήνυμα του π.Κλεομένη.

Μια ασυνήθιστη εικόνα αντίκρισαν το πρωί της Πέμπτης, όσοι πέρασαν δίπλα από εκεί που βρίσκεται το άγαλμα Phylax στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου.

Αυτό γιατί το γλυπτό που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων δεν βρισκόταν στη θέση του, δηλαδή πάνω στην κολώνα, αλλά στο έδαφος, πεσμένο.

Ο λόγος της πτώσης του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, όμως συμπίπτει με τους πολύ δυνατούς ανέμους που έπληξαν την Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


Χατζηδάκης: Χρυσαυγίτες έριξαν τον Phylax 
και έσπασαν τα φτερά του

«Γύρω στις 3:30 το βράδυ ήρθαν με ένα τεράστιο φορτηγό και δύο τζιπ»

Ο Phylax, το γλυπτό που εγκαταστάθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στο Παλαιό Φάληρο και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, δεν βρίσκεται πια στη θέση του και ο λόγος παραμένει ακόμα άγνωστος.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 στην εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή έκανε λόγο για Χρυσαυγίτες και παρακράτος.

«Γύρω στις 3:30 το βράδυ ήρθαν με ένα τεράστιο φορτηγό και δύο τζιπ, με κουκούλες, έριξαν σχοινιά στο γλυπτό, το τράβηξαν και έπεσε κάτω και όπως καταλαβαίνετε, έσπασαν τα φτερά του... Το παρακράτος» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Είπαν στον άνθρωπο στην καντίνα, αν ειδοποιήσεις την αστυνομία ή τον δήμαρχο θα σου κάψουμε την καντίνα. Μόλις με ειδοποίησε έφυγα φυσέκι κάτω, αλλά δυστυχώς είχαν βγάλει τις πινακίδες. Ο σκοταδισμός στο μεγαλείο του».

Ο δήμαρχος είπε ότι το γλυπτό σε «κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι» και έκανε λόγο για ενδείξεις ότι χρυσαυγίτες βρίσκονται πίσω από την καταστροφή.

«Αυτού του είδους ο βανδαλισμός με παρακράτος, γιατί όταν φοράς κουκούλα και βγάζεις τις πινακίδες, αν θες ρε μάγκα έλα στο Δημαρχείο να μου πεις βγάλτο γιατί θα το σπάσω, όχι κρυφά. Αυτές τις μαγκιές ξέρω ποιοι τις κάνουν. Έχω ενδείξεις ότι είναι Χρυσαυγίτες, ήταν και ψωμωμένοι [...] Το θέμα δεν το αφήνω. Ότι δεν μας αρέσει πάμε και το σπάμε; Ή το ερμηνεύουμε όπως γουστάρουμε για να παίξουμε πολιτική ή επικοινωνιακά παιχνίδια;» είπε.

Σχόλιο αναγνώστη:
Το τοποθέτησαν ξανά!! :


και 2 ακόμη σχόλια αναγνωστών:



Zeno_of_Citium
Εύγε, παλληκάρια του Χριστού! Πάντα τέτοια!

Υ/Γ: Μου φαίνεται παράξενο που το γράφω, αλλά αυτό αισθάνομαι: κρίμα που δεν πέρασαν από εκεί τίποτε γύφτοι μετά. Τόσο ατσάλι θα έπιανε καλά λεφτά άμα το πουλούσαν για λειώσιμο. Τι, ψέμματα;




Πολυχρόνιος.
Πάντως είμαστε σαν χώρα ώρες ώρες τελείως αλλού. 
Έχουμε τόσο πλούσια ιστορία και θα μπορούσε άνετα ο δήμαρχος να βάλει γλυπτό που να έχει άμεση σχέση με την περιοχή του αντί αυτού του κόκκινου σκ....ου. 
και από την άλλη βλέπεις τους Σλάβους που δεν έχουν ίχνος ιστορίας να γεμίζουν τα Σκόπια με αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί μας δουλεύουν ψιλό γαζί όλοι.




Δημιουργός του «Phylax»: 

Φασιστική πράξη, όπως αυτές των τζιχαντιστών στη Συρία


«Θα το αποκαταστήσω το έργο [...] 
Αν θέλουν κάποιοι, ας το ξαναρίξουν» δηλώνει ο εικαστικός Κωστής Γεωργίου - 

Κάνει λόγο για «αυτοδικία σε βαθμό κακουργήματος»
"Το γλυπτό θα επανατοποθετηθεί. Αν δεν μπει ξανά ο Phylax στη θέση του, εκτός από ήττα της τέχνης, θα μιλάμε για ήττα της Δημοκρατίας.
Είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό, ξεπερνώντας τα όρια της τέχνης. "


ΑΠΑΝΤΗΣΗ Πόπης Σουφλή:
Ααααα, Γεωργίου... μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει... Δημοκρατία.
Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΜΙΛΗΣΕ... 
ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟ... "ΕΡΓΟ ΣΟΥ".
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ...


Άντε να βρεις τον σχετικό νόμο, που αφορά στην ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, γιατί σε λίγο, θα τρως αγωγές την μια μετά την άλλη, για προσβολή της αισθητικής μας...
ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟ... "ΕΡΓΟ ΣΟΥ".
ΚΙ ΑΥΤΟ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.



Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, 
Μ' ΑΥΤΟ ΤΟ... ΕΚΤΡΩΜΑ, 
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΛΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΣΑΤΑΝΙΚΟ;;;
Μήπως έχεις λανθασμένη και διαστρεβλωμένη εικόνα για την Τέχνη;;;





Και το βίντεο του π.Κλεομένη (μετά το γεγονός:

ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΑΣΜΕΝΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ 
ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Και επειδή έφτασαν στο κανάλι "ΧΑΡΑΓΜΑ 16" γιατί όλα τα υπόλοιπα διαδοχικά τα κλείνουν, αφαιρώντας τα βίντεο,

ΔΕΙΤΕ το ίδιο βίντεο στο κανάλι στο ρώσικο youtube:



Επιμέλεια παρουσίασης : Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Δόξα σοι ο Θεός....
Ο δήθεν καλλιτέχνης είναι πολύ πονηρός και καθόλου τυχαίος.Σε μια συνέντευξή του είπε ότι το σκιάχτρο το έφτιαξε χωρίς να έχει κάτι στον νου του και ο καθένας ας το αντιληφθεί όπως θέλει...Πως γίνεται ένα σωρό τυχαία δήθεν έργα του να έχουν αυγυπτιακό χαρακτήρα όπως ο εκπεσών πλέον αιγυπτιακός δαίμονας;Μπράβο στους λεβέντες που το γκρέμισαν και απεκατέστησαν την δημοκρατία και τον πολιτισμό.

Στυλιανός είπε...

Υπάρχουν αποδείξεις ότι το έριξαν;

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.