" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Οι "σατανάδες" δεν σταματούν. Νέες διώξεις στους ορθόδοξους αδερφούς μας στην Ρουμανία. Δείτε και αντίστοιχες σκηνές στην Ελλάδα. Οι προφητείες επαληθεύονται.


Προβάλαμε αρκετές φορές πρόσφατα τις ταλαιπωρίες που υφίστανται οι Ορθόδοξοι αδερφοί μας στην Ρουμανία και μεταξύ αυτών και οι κάτοικοι του χωριού Orăşeni και ο ιερέας τους π.Ιωάννης Ungureanu επειδή ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ -εφαρμόζοντας τους ιερούς κανόνες- να ΜΗΝ μνημονεύουν τον αιρετικό (οικουμενιστή) μητροπολίτη τους.


Εδώ διαβάζουμε ότι ένας χωρικός χτυπήθηκε.  (στο βίντεο (υπάρχει εδώ), στο 5ο λεπτό, ο χωρικός περιγράφει πως χτυπήθηκε).

Αντίστοιχα, εδώ διαβάζουμε για ακόμη 2 πιστούς, συνεργάτες του ιερέως, που απειλήθηκαν (με μαχαίρι).


Στον δεύτερο σύνδεσμο, διαβάζουμε ότι με εντολή του αντιδημάρχου (που ονομάζεται Cristești, Stănuc Liviu), συνεργείο του Δήμου πήγε και έκοψε το ρεύμα από την εκκλησία 
(μεταξύ μας αυτό μάλλον είναι ευλογία για κάθε εκκλησία, γιατί από τότε που μπήκε το ρεύμα στους ναούς και τα μικρόφωνα, και τα μεγάφωνα, και τα ηλεκτρικά καντήλια, και οι πολυέλαιοι με τις λάμπες και οι προβολείς για τις κάμερες, χάθηκε η κατάνυξη και καβάλησαν το καλάμι και οι ιερείς και οι δεσποτάδες και οι ψαλτάδες και οι ιεροκήρυκες). 

Η απροειδοποίητη διακοπή ηλεκτροδότησης μιας εκκλησίας που είναι μάλιστα τελείως απομονωμένη, εγείρει ζητήματα ασφάλειας (τα οποία κατήγγειλε ο π.Ιωάννης στην αστυνομία στο τηλ 112).



Η απόφαση διακοπής της ηλεκτροδότησης του ναού λήφθηκε μία ακόμη φορά ΠΑΡΑΝΟΜΑ αφού δεν υπήρξε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εδώ και 10 χρόνια είχε ηλεκτροδοτηθεί δωρεάν η εκκλησία, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, νόμος 489/2006, (άρθρο;) 9, παρ. 3 και άρθρο 10 όπου αναγράφεται ότι «αναγνωρισμένες θρησκείες μπορούν, κατόπιν αιτήσεως τους να λάβουν στήριξης από το κράτος των δαπανών για τη λειτουργία των κτιρίων, επισκευές και νέες κατασκευές..»

Η επιτροπή της εκκλησίας υπέβαλε γραπτή διαμαρτυρία στο δημαρχείο.






Δείτε το σχετικό βίντεο:



Αντιλαμβάνεστε φυσικά ΠΟΙΟΣ έδωσε εντολή στον ΑντιΔήμαρχο να κόψει ξαφνικά το ρεύμα.




Ο Teofan Savu, μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας και αρχιεπίσκοπος Ιασίου, προσπάθησε ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ (ανεπιτυχώς ευτυχώς, εδώ και μήνες προσπαθεί) να σβήσει το φως της Ορθόδοξης πίστης ακολουθώντας το σκοτάδι της αιρέσεως του οικουμενισμού.



Δείτε ένα ακόμη βίντεο από όσα υφίστανται οι Ορθόδοξοι αδερφοί μας στην Ρουμανία (που διακόπτουν την μνημόνευση) από τους οικουμενιστές δεσποτάδες τους, πάντα με την συνεργασία της αστυνομίας:





Θέλετε να δείτε πως κατάντησαν οι Οικουμενιστές 2 μοναχές στην Ρουμανία;
Δείτε εδώ. Έτσι:


και φυσικά τα πράγματα τους, μαζί με τις ίδιες, πετάχτηκαν ΕΞΩ από το μοναστήρι (επειδή μετά την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης, δεν δεχόταν την μνημόνευση του μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνας Θεοφάνη) :









Ας  επιστρέψουμε στην Ελλάδα:
Ας θυμίσουμε (εδώ) ότι τοπικός κοινοτάρχης πίεζε τον π.Φώτιο Τζούρα να αποχωρήσει εντός μίας βδομάδος από το οίκημα που του είχε παραχωρηθεί;

Θυμίζουμε τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων από την Ιερά Μονή
Εσφιγμένου; (πριν 3-4 χρόνια, τους πήραν και το τελευταίο κονάκι που είχαν, στην οδό Βενιζέλου). Ή την εισβολή στο κονάκι τους στις Καρυές Αγίου Όρους;

https://youtu.be/bBhMuxXxn60



Να θυμίσουμε τις (πρόσφατες) παράνομες εισβολές/κατασχέσεις κελιών μοναχών του Αγίου Όρους σε μοναχούς που διέκοψαν την μνημόνευση του Βαρθολομαίου; Δείτε πχ εδώ και εδώ
Θυμάστε έκτοτε πόσοι αγιορείτες μοναχοί βρέθηκαν στον δρόμο (ανάμεσα τους και Σέρβοι που διώχθησαν από την Χιλανδαρίου, εδώ)


Ή τις κατασχέσεις των αυτοκινήτων τους (εδώ):

Ή τις διώξεις στην Ρουμάνικη "Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου" στο Άγιο Όρος (δείτε εδώ και εδώ και εδώ και ).
Η ετικέτα μας "Διώξεις αγιορειτών" έφτασε τις 66 αναρτήσεις ...


Ή τις προσπάθειες να κατασχέσουν οι οικουμενιστές τα λιγοστά μοναστήρια - προπύργια της ορθοδοξίας σε Αμύνταιο και Πτολεμαϊδα;

Ή ένα σωρό αντίστοιχες διώξεις σε όλη την Ελλάδα (Πρέβεζα, Επταχώρι Καστοριάς, Αθήνα, Κρήτη, Σιδηρόκαστρο, Θεσσαλονίκη, Αιτωλοκαρνανία, Γορτυνία, Ηλεία, από τους τοπικούς δεσποτάδες).

Γεμίσαμε το ιστολόγιο μας ετικέτες με το πρόθεμα "Δίωξη..."
(όλες οι ετικέτες στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας)


Οι προφητείες ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ... (δείτε εδώ),
 την ώρα που κάποιοι πιστοί αναζητούν άλλες θεματολογίες για να ησυχάσουν την συνείδηση τους και να παραστήσουν στους υπόλοιπους ότι τάχα αγωνίζονται.

Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην ορθόδοξη αλήθεια και στον Κύριο.

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.