" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Χριστιανοί γονείς ζητούν απαλλαγή των παιδιών τους από τα νέα Θρησκευτικά – «Δεν θα διδαχθούμε Κοράνι και Ιουδαϊσμό»

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΤΕΡΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Απόλυτη σύγχυση μετά τα πειράματα της διοικούσης Εκκλησίας και του υπουργείου Παιδείας με το πολύπαθο μάθημα των Θρησκευτικών.

Δεν μας έφταναν οι συνήθεις-ύποπτοι αυτοαποκαλούμενοι άθεοι, οι οποίοι κάθε τέτοια περίοδο πραγματοποιούν εκστρατεία ενημέρωσης για το πως μπορεί ένας γονέας να πάρει απαλλαγή για το παιδί του από το μάθημα των Θρησκευτικών τώρα φτάσαμε στο σημείο να ζητούν απαλλαγή και Χριστιανοί γονείς!

Μπορεί οι υπεύθυνοι της Επιτροπής της Ελλαδικής Εκκλησίας να υποστηρίζουν πως η «Εκκλησία συναποφασίζει για τα Θρησκευτικά»-άσχετα αν το υπουργείο επισήμως τους διαψεύδει- θεωρώντας πως το μάθημα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του πιστού λαού αλλά και παράλληλα της εποχής, ωστόσο γονείς στην Μυτιλήνη ζητούν με έγγραφο τους την απαλλαγή των παιδιών τους από την διδασκαλία συγκεκριμένων κεφαλαίων από το μάθημα που υπενθυμίζεται φέτος θα έχει την μορφή φακέλων μαθητή.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, γονέας σε Δημοτικό Σχολείο της Μυτιλήνης ζητάει να μην διδαχθεί το παιδί του ό,τι έχει να κάνει με το Κοράνι και τον Ιουδαϊσμό φέτος γιατί όπως λέει τα συγκεκριμένα 5 κεφάλαια «δεν συνάδουν με τα πιστεύω και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της οικογένειας»
το είδαμε εδώ

Νεότερη Ενημέρωση:Και μία ακόμη πρωτοβουλία:

Αγαπητοί γονείς,
αντισταθείτε στην θρησκευτική υποδούλωση των παιδιών σας στην αντίχριστη νέα τάξη πράγματων, υποβάλλοντας στα σχολεία των παιδιών σας αιτήσεις για απαλλαγή από το νέο μάθημα των θρησκευτικών, το οποίο δεν είναι μάθημα ορθόδοξο, αλλά κατηχητικό στη δια-θρησκειακή και παν-θρησκειακή πνευματικότητα (δηλ. Στην απόκτηση όχι μόνο γνώσεων για τις άλλες θρησκείες, αλλά και θρησκευτικών εμπειριών των ορθοδόξων παιδιών από τις άλλες θρησκείες), και επομένως κατηχητικό στην πράσινη παγκόσμια θρησκεία του σατανά.


Μπορείτε να κατεβάσετε το σχέδιο της αίτησης απαλλαγής
καθώς και τη μελέτη του καθηγητή Κυριάκου Κυριαζόπουλου 
που περιλαμβάνει τη νομική επιχειρηματολογία για την απαλλαγή και η οποία πρέπει να συνοδεύσει την αίτηση απαλλαγής


Σχέδιο αίτησης απαλλαγής :σε μορφή PDF »
σε μορφή WORD »

Μελέτη που περιλαμβάνει :την Νομική επιχειρηματολογία (PDF) »


το είδαμε εδώ



Σχόλιο : 
Συγχαρητήρια στον γονέα που πήρε την παραπάνω πρωτοβουλία
Αντί οι υπόλοιποι να μυξοκλέγονται, αντί να γράφουν σχόλια σε ημετέρους, ας την μιμηθούν.
Πλέον δεν ξέρουμε τι νόημα έχει ένας πιστός ορθόδοξος μαθητής να μην ζητάει απαλλαγή από το οικουμενιστικό μάθημα των Θρησκευτικών.

 Νεότερη Ενημέρωση: 
Συγχαρητήρια στον κύριο Κυριαζόπουλο για την νομική του συμβολή.
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χιλιαδες ελληνες γονεις σε ολη την ελλαδα οργανωμενα και συντονισμενα με νομικη και πολιτικη καλυψη παμε ομαδικα με αλλυλεγγυη και ιερο μενος εναντιον του κομουνιστικου κατοχικου μισελληνικου καθεστωτος και απαιτουμε να εξαιρεθον τα παιδια μας απο το μαθημα των μαρξιστικων-ισλαμικων θρησκευτικων!
η ελλαδα στους ελληνες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

" οργανωμενα και συντονισμενα με νομικη και πολιτικη καλυψη "
πολιτική κάλυψη;!!!
εκεί είναι η διαφορά μας
εσείς για να δράσετε, απαιτείται να γίνει "οργανωμένα" και με "κάλυψη"!

Εμείς προβάλουμε και στηρίζουμε και τις αυτόνομες πρωτοβουλίες.

Γιατί τώρα τολμάτε να αντιδράτε στις πρωτοβουλίες των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ αλλά όταν εφάρμοζε πιλοτικά τα προγράμματα του "Καιρού" η ΝΔ, τότε δεν αντιδρούσατε.

Για να μην μακρυγορούμε, τον οικουμενισμό δεν τον εισάγει στα σχολεία μας ο Τσίπρας, ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου ή ο Καμμένος αλλά η Νέα Τάξη. Αυτοί ελέγχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Και την διοίκηση της εκκλησίας μας (Ιεραρχία) από την οποία εσείς πιθανότατα περιμένετε να σας "συντονίσει"... και να σας προσφέρει "κάλυψη".

Εμείς δεν χρειαζόμαστε καμία "κάλυψη" για να αντιδράσουμε ως ορθόδοξοι πιστοί όταν κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά μας.

Ιωάννης Λίτινας είπε...

Συγχαρητήρια στους Ομολογητές γονείς που αποδεικνύουν στην πράξη την αληθινή αγάπη και προστασία των τέκνων τους από τον επικινδυνότερο εχθρό τους: την αίρεση και τον εξισλαμισμό. Να ακολουθήσουμε όλοι το παράδειγμά αυτό και να είμαστε βέβαιοι ότι προστάτες θα έχουμε ιδιαιτέρως τον μεγάλο χορό των αγίων Νεομαρτύρων!

Ανώνυμος είπε...

Διευθυντής σε γυμνάσιο είπε σε ενημερωτική συγκέντρωση γονέων ότι για να απαλλαγεί μαθητής από τα θρησκευτικά , πρέπει να δηλώσει ότι δεν είναι χριστιανός.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Οι Διευθυντές θέλουν να δείξουν στους (κυβερνητικούς) Προϊσταμένους τους τι καλά τα κατάφεραν και δεν υπάρχουν αντιδράσεις.

Δεν ισχύει αυτό που ισχυρίζεται.

Άραγε πως θα αντιδρούσε ένας κομμουνοστής αν σε κάποιο βιβλίο (αγωγής πολίτη, ιστορία κλπ) λοιδορούσαν τον κομμουνισμό;
Μπορούμε να ανεχόμαστε να κάνουν συγκρητιστική παρουσίαση θρησκειών σε παιδιά Δημοτικού; Αν ναι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό: ότι μέχρι χθες ήταν η προθεσμία για απαλλαγές.

Orthodox True είπε...

Παιδαγωγέ, αν και παιδαγωγός θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι δικαίωμα απαλλαγής από τα θρησκευτικά συμφωβα με εγκύκλιο το έχουν οι ετεροδοξοι και ετερόθρησκοι οι οποίοι καταθέτουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι χριστιανοί.

https://www.esos.gr/arthra/36743/apallagi-apo-mathima-ton-thriskeytikon-nea-egkyklios

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

κ.Ριτσούδη
Κάθε γονέας έχει το δικαίωμα να υποβάλει γραπτώς αίτηση με το αίτημα του.

Όταν είναι αναρμόδια η δ/νση του σχολείου, απάντηση στο αίτημα καλείται να δώσει το Υπουργείο.
Ο γονέας, έχοντας πρωτοκολλημένη την αίτηση του, και μη λαμβάνοντας θετική απάντηση, έχει δικαίωμα να καταφύγει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

ΥΓ. Αν υπήρχε μία ενότητα στο βιβλίο της Ιστορίας ή της Κοινωνιολογίας ή της Αγωγής του Πολίτη, ενάντια στον Κομμουνισμό, τι νομίζετε θα έκαναν οι κομμουνιστές στην Ελλάδα;
Πάντως δεν νομίζω να έγραφαν σχόλια ότι δεν έχει νόημα να αντιδρούν.

Orthodox True είπε...


Κε Παιδαγωγέ,

Δεν ξέρω εάν έχει γράψει κάποιος ότι δέν νόημα να αντιδρά, όμως η αντίδραση έχει νόημα όταν στηρίζεται σε ουσιώδη αντίδραση.

Ο τροπος που προτείνεις ως παιδαγωγός είναι άκαιρη, ατέρμονη και χάσιμο χρόνου και χρήματος.

Η υποβολή της αίτησης, θα απαντηθεί σύμφωνα με το νόμο σε 60 ημέρες και θα είναι αρνητική, διότι η εγκύκλιος του Υπουργείου σύμφωνα με το νόμο δεν αφήνει περιθώρια για θετική απάντηση. Στη συνέχεια των πραγμάτων η προσφυγή στη δικαιοσύνη για ακύρωση τής άρνησης του Υπουργείου, μέχρι την εκδίκαση, γιά ΣτΕ παίρνει από 4 μέχρι 10 χρόνια, για Εφετείο διαρκεί μέχρι και 3 χρόνια.

Χάσιμο χρόνου, θά έχει αποφοιτήσει ο μαθητής, και χάσιμο χρημάτων γιατί οι δικαστές δεν θα υποστηρίξουν αυτή την θέση, καθώς έρχονται σε σύγκρουση με τις σκιώδεις γραμμές που ακολούθησαν οι ίδιοι σε προηγούμενες αποφάνσεις που υποστήριξαν σθεναρά την άλωση της Πατρίδας, με αποφάσεις για το τέμενος, για ταλάλ πιστοποιήσεις, κλπ.

Το χειρότερο είναι ότι αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν την υποστήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος, ή ακόμη και άλλων θεσμών που να δημιουργήσουν αίσθηση και σοβαρή περίσταση.

Τέλος να σου θυμίσω ότι η ύλη των θρησκευτικών είναι μνημονιακή και κολυμπαρική υποχρέωση, οπότε μην περιμένει κάποιος δικαίωση.

Άλλου είδους αντίδραση επιζητείται, και όχι η προτεινόμενη.

Σε ακούω...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ:

"Παιδαγωγέ, αν και παιδαγωγός "
Κύριε Ριτσούδη, αν είσαι αυτός που λες ότι είσαι

"θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι δικαίωμα απαλλαγής από τα θρησκευτικά συμφωβα με εγκύκλιο το έχουν οι ετεροδοξοι και ετερόθρησκοι οι οποίοι καταθέτουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι χριστιανοί."
Γράψαμε απάντηση σε αυτό. ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ πολίτης, πολύ περισσότερο όταν είναι γονέας ή κηδεμόνας ανηλίκου, ΕΧΕΙ δικαίωμα να αιτείται ότι αυτός κρίνει σκόπιμο. Η Δημόσια Υπηρεσία το πρωτοκολλεί (ως οφείλει) και αν δεν επιθυμεί η ίδια να απαντήσει θετικά ή αρνητικά ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος, το διαβιβάζει στην προϊστάμενη της αρχή.


" η αντίδραση έχει νόημα όταν στηρίζεται σε ουσιώδη αντίδραση.
Ο τροπος που προτείνεις ως παιδαγωγός είναι άκαιρη, ατέρμονη και χάσιμο χρόνου και χρήματος. "

Την συγκεκριμένη αντίδραση δεν την ανακαλύψαμε οι ίδιοι. Παραθέσαμε 2 ενδεικτικές προτάσεις αντίδρασης (πάντα ως υποβολή αίτησης γονέα, είναι το πρώτο βήμα). Η μία είναι από νομικό, καθηγητή Πανεπιστημίου. Εσύ θα ξέρεις καλύτερα όμως. Ζητούμε συγνώμη που δεν σε ρωτήσαμε πριν τοποθετηθούμε.


"άκαιρη, ατέρμονη και χάσιμο χρόνου και χρήματος. "
Τι θα πει "άκαιρη"; Μα τώρα αιφνιδιαστικά εμφανίστηκαν τα τετράδια εργασιών. Αν τώρα είναι "άκαιρη" πότε θα ήταν έγκαιρη; σε 2 μήνες ή σε 2 χρόνια;

"χάσιμο χρόνου"
πόσα λεπτά θέλει ένας γονιός για να συμπληρώσει τα στοιχεία του (5 λεπτά;) Το θεωρείς χάσιμο χρόνου;
Και πόσο θα του πάρει να περάσει μια μέρα από το σχολείο (Δημοτικό, που συνήθως είναι κοντά στα σπίτια των μαθητών), για να το καταθέσει;
Το μοναδικό χάσιμο χρόνου είναι να απαντάμε σε τέτοια ανόητα σχόλια.

Όσο για το "χάσιμο χρήματος"!! Έλεος αγαπητέ, έλεος. Που να σου ζητούσαμε να κάνεις και καμιά πραγματική θυσία ..



" γιά ΣτΕ παίρνει από 4 μέχρι 10 χρόνια, για Εφετείο διαρκεί μέχρι και 3 χρόνια." Ε τότε να μην καταθέσουν τίποτε. Ας απολαύσουν τα παιδιά τους τα Οικουμενιστικά θρησκευτικά.


"Χάσιμο χρόνου, θά έχει αποφοιτήσει ο μαθητής"
Όταν κάνεις έναν αγώνα ΔΕΝ τον κάνεις για το παιδί ΣΟΥ. Το κάνεις για ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ. Για την πατρίδα και την Ορθοδοξία σε αυτό τον τόπο. Αν δεν θέλεις μην το κάνεις. Είπαμε κάτσε σπίτι σου, μην πας ούτε δικαστήρια ούτε πουθενά. Ούτε στο σχολείο. Εσύ κάτσε σπίτι.


" οι δικαστές δεν θα υποστηρίξουν αυτή την θέση, "
Τι βλακεία είναι πάλι αυτή; Πως προαποφασίζεις τι θα γίνει στην δίκη; Θεολόγοι της ΠΕΘ προσέφυγαν σε δικαστήριο στην Κρήτη για μείωση ωρών διδασκαλίας Θρησκευτικών και δικαιώθηκαν.


"Το χειρότερο είναι ότι αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν την υποστήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος, ή ακόμη και άλλων θεσμών που να δημιουργήσουν αίσθηση και σοβαρή περίσταση. "
Το καλύτερο με αυτή την αντίδραση είναι ακριβώς ότι ο πιστός λαός ξεσηκώνεται από μόνος του, δεν χρειάζεται τους εξαγορασμένους δεσποτάδες να του πουν πότε θα μιλήσει και πότε όχι.
αν κ τώρα, επειδή βλέπουν τις αντιδράσεις για το Κολυμπάρι, θα παραστήσουν ότι αντέδρασαν. Ουσιαστικά θέλουν να καθοδηγήσουν τον αγώνα έστω εκ των υστέρων, τώρα που βλέπουν ότι προχωράει, για να μην τους κατηγορούν για τα άλλα, τα ακόμη πιο σοβαρά. Βαλβίδα εκτόνωσης της οργής του κόσμου.
Ίσως αυτό να φοβάσαι.



"η ύλη των θρησκευτικών είναι μνημονιακή και κολυμπαρική υποχρέωση, οπότε μην περιμένει κάποιος δικαίωση"
Υπήρχε άρθρο στο μνημόνιο που προέβλεπε τι θα διδάσκονται τα παιδιά μας στα θρησκευτικά; Βρε σοβαρέψου.
Ομοίως, αποφάσισε κάτι σχετικό η ψευδοΣύνοδος της Κρήτης;
Οι προδότες την δουλειά τους και εμείς την δουλειά μας.


Αντί να γράφεις ανοησίες αγαπητέ, γράψε κατευθείαν την πρόταση σου.
Δεν αμφιβάλουμε ότι μπορούν να υπάρχουν καλύτερες προτάσεις. Έχουμε κι εμείς, πχ να πάμε έξω από τα γραφεία των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, και των άλλων κομμάτων και να διαμαρτυρηθούμε. Αλλά όταν ο άλλος σου ζητάει το πιο απλό, άσε την γκρίνια και κάνε τουλάχιστον το αυτονόητο.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.