" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά επειδή δεν τους αφήνουν να καπνίζουν στην αυλή!


Το που έχει φτάσει η ασυδοσία των μαθητών (Γυμνασίου Λυκείου, ακόμη και Δημοτικού), όσοι βρισκόμαστε στην εκπαίδευση το βιώνουμε. Δεν μπορείς να περιμένεις πολλά από παιδιά που μεγάλωσαν με την επωδό "δεν πειράζει".. ή με το "τι θέλεις".

Παιδιά που τους έχουμε μάθει διαρκώς να ζητάνε. 
Παιδιά που έχουν διαπιστώσει πως όποιο παράπτωμα και να κάνουν, πάντα θα βρίσκεται τρόπος "να τη γλιτώνουν". 
Ένα κλασσικό θλιβερό παράδειγμα είναι οι εκτρώσεις. Πρώτα "ποτίζουμε" συνεχώς τους εφήβους με σεξ και μετά λέμε "δεν πειράζει", θα βρεις έναν "καλό γιατρό" για να σκοτώσει το παιδί σου.


Διαβάζουμε εδώ:
"Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη στο Επαγγελματικό Λύκειο Λαγκαδά. Οι μαθητές έχουν καταλάβει το σχολείο και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εισέλθει μέσα σε αυτό. Διαμαρτύρονται για τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους (παλιά κουφώματα), για το γεγονός πως οι τουαλέτες δεν διαθέτουν χαρτί υγείας και σαπούνι, καθώς και για ότι δεν τους επιτρέπουν να καπνίζουν στην αυλή του σχολείου."

Γονείς δεν έχουν αυτά τα παιδιά; Δεν ενδιαφέρονται; 

Ή αφού πρόκειται για ΕΠΑΛ (άρα για μαθητές συνήθως με χαμηλότερες επιδόσεις), κατ' ουσίαν τους έχουμε ξεγράψει από κάθε προοπτική να γίνουν υπεύθυνοι και χρήσιμοι στην κοινωνία, και απλά τους παρέχουμε χώρο να μαζεύονται (σχολείο) και προσωπικό να παριστάνει ότι τους καταρτίζει (καθηγητές). 
Είναι πράγματι "κουραστικό": κάθε χρόνο να ψάχνουν αφορμή για να κάνουν κατάληψη.



ΥΓ. WiFi έχει το σχολείο; Τα κινητά επιτρέπονται (σίγουρα). 
Μάλλον γι αυτό και δεν τα συμπεριέλαβαν στα αιτήματα τους.
από μια επίσκεψη στο facebook του ΕΠΑΛ Λαγκαδά, δεν φαίνεται να πάνε καλά τα πράγματα:





 Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Σαν μαθητρια του συγκεκριμενου σχολειου θα ηθελα , αν και αργα, να πω πως οτι αναφερεται παραπανω ειναι μια τραγικη δυσφημιση του σχολειου μας. Κανενας μαθητης δεν απαιτησε να καπνιζει στο χωρο του σχολειου ουτε και ανηκει στα αιτηματα που ειχαμε και ωστοσο ημερα 13.02.18 δεν εχουν πραγματοποιηθει. Αιτηματα που εχουν να κανουν με την αυτονοητη συντηριση του κτιριου. Αιτηματα που χρονια τωρα παραμενουν τα ιδια και οχι επειδη εγινε εθιμο η καταληψη αλλα γιατι κανενας ποτε δεν προσπαθησε να τα πραγματοποισει. Καθε χρονια τα παιδια προσπαθουμε για κατι καλυτερο εχουμε ομως αυτη την απογοητευση (που ισως και να μας προετοιμαζει για την πραγματικοτητα) και το χαμηλομα του βλεμματος ακολουθοντας ενα ειρωνικο γελιο να αντιμετωπισουμε απο εκπροσωπους του δημου μας οταν απλα ζητησαμε τα φυλλα των παραθυρων να μην σπανε,ανοιγουν και πεφτουν απο τον αερα...τα αυτονοητα δηλαδη.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.