" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Τα νέα από το παρεκκλήσιο στα Κάτω Πορόια (Σερρών). Που ακριβώς βρίσκεται. ΈΚΚΛΗΣΗ νέας στήριξης.


Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι το παρεκκλήσιο (που αγοράστηκε με εισφορές των πιστών σχετικά κοντά στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης), έχει εξοπλιστεί με τα απαραίτητα από τους πιστούς και εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε να λειτουργεί!

Ο π.Φώτιος Τζούρας, ουδέποτε αναίρεσε την υπόσχεση του στους ενορίτες του (δείτε εδώ το τελευταίο του κήρυγμα), ΟΥΔΕΠΟΤΕ τους εγκατέλειψε

Γράφαμε τότε: 
"... με τη βοήθεια του Θεού βρέθηκε ένα (ιδιωτικό) παρεκκλήσιο στην περιοχή, που αγοράστηκε με χρήματα πιστών και αν του απαγορεύσουν να λειτουργεί (όπως έκαναν παρανόμως κάποιοι μητροπολίτες προς ιερωμένους που διέκοψαν την μνημόνευση τους), αυτός δεν θα δεχθεί την παράνομη (σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες) απόφαση, δεν θα εγκαταλείψει τους πιστούς και θα συνεχίσει να λειτουργεί εκεί."

Δύο εβδομάδες αφότου του απαγορεύθηκε να λειτουργεί στον ναό στο Σταυροδρόμι, θυμίζουμε ότι πήγε ο ίδιος ο δεσπότης με "πανηγυρικό εσπερινό" παρουσία αρκετών ιερέων, για να πάρει το ταμείο και τα κλειδιά του ναού (δείτε εδώ),

μόλις βρέθηκαν τα απαραίτητα για να λειτουργήσει το παρεκκλήσιο (αρχικά δεν υπήρχε ούτε δισκοπότηρο), ο π.Φώτιος ξεκίνησε να εξυπηρετεί και πάλι τους πιστούς.




Θυμίζουμε ακόμη την ανάρτηση μας:




Ας θυμηθούμε ότι με τη βοήθεια του Θεού ήδη έχουν προσφέρει πιστοί:

1) ευαγγέλιο
2) τρισκελή ευαγγελίου
3) Άγιον Ποτήριον με το Άγιον Δισκάριον, Αστερίσκο, Λαβίδα 
4) Ζέον 
5) 2 προσκυνητάρια μικρά 
6) 4 καντήλες με τα ποτηράκια τους 
7) μια ντουλάπα για τα άμφια

Νέες ανάγκες (ενημέρωση Σάββατο 24/6/2017, ώρα 14:00)
8)   Δίσκος για αντίδωρα μαζί με την βάση του 
9)   Καλύμματα Αγίας Τράπεζας
10) Καλύμματα Τιμίων Δώρων
11) Μανουάλι που χρησιμοποιείται για την ανάγνωση Ευαγγελίου χειρός
12) Μανουάλι για θυμιατό 
13) δοχεία με νερό και βρυσάκι καθώς και λεκάνη για να πλένει τα χέρια του ο λειτουργός.
14) 2 ανεμιστήρες και μπαλαντέζα/προέκταση καλωδίου, γιατί υπάρχει αρκετή ζέστη μέσα στο ναό
15) καρέκλα με μπράτσα για τον ιερουργό 
16) μικρές εικόνες των 12 αποστόλων για το τέμπλο, καθώς και την εικόνα με το Μυστικό Δείπνο.
17) 2 πατάκια, ένα πλαστικό (για τον εξωτερικό χώρο και ένα για την είσοδο του παρεκκλησίου)


Καλύφθηκαν ΟΛΑ τα παραπάνω με εξαίρεση τα πιο "ευτελή": 13 και 17 (το δοχείο με το βρυσάκι και τα πατάκια).
Εκκρεμεί και το ζήτημα της θέρμανσης του παρεκκλησίου το χειμώνα.
Τα κεριά (που ανάβουν οι πιστοί) διατίθενται ΧΩΡΙΣ χρήματα.





ΕΚΚΛΗΣΗ  νέας στήριξης.
Στον ίδιο χώρο με το παρεκκλήσιο βρίσκεται κάποιο οίκημα (παλαιά κατασκευή, σε πολύ κακή κατάσταση, μη λειτουργικό προς το παρόν) που μπορεί να αξιοποιηθεί μελλοντικά ως κελί του π.Φωτίου καθώς και για τις ανάγκες στέγασης των δύο μικρών παιδιών του και των πιστών (καφέ μετά την εκκλησία, ειδικά σε λίγο καιρό που χειμωνιάζει).

Επειδή το καλοκαίρι τελειώνει και το φθινόπωρο έρχεται και οι εργασίες στην περιοχή θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα, παρακαλούμε αν υπάρχουν αδερφοί που επιθυμούν και θέλουν να στηρίξουν την μερική ανακαίνιση του οικήματος αυτού, να επικοινωνήσουν με τον π.Φώτιο στο τηλ: 6942571684.



ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ:

Το παρεκκλήσιο βρίσκεται στα Κάτω Πορόια Σερρών 
(η περιοχή είναι όμορφη οπότε μπορείτε να το συνδυάσετε με κάποια εκδρομή στα Άνω Πορόια, στην λίμνη Κερκίνη κλπ, η απόσταση από Θεσσαλονίκη είναι γύρω στα 90 χιλιόμετρα και θα χρειαστείτε γύρω στη 1 ώρα και  15-20 λεπτά)


1) Από Θεσσαλονίκη, ακολουθείτε την διαδρομή προς Κιλκίς. (είτε από την παλιά εθνική οδό είτε από την Εγνατία οδό)
Περνάτε έξω από την Νέα Σάντα.

2) Κάποια στιγμή θα δείτε μια ταμπέλα προς "Πετρωτό" αριστερά (με ένδειξη "παλαιά Εθνική οδό").
Ένα τμήμα έχει γίνει αυτοκινητόδρομος και καλό είναι να στρίψετε προς τα εκεί για να φθάσετε πιο γρήγορα (λίγα μέτρα πιο πέρα, στην επόμενη διασταύρωση, πάτε προς τα δεξιά, μπαίνοντας στον αυτοκινητόδρομο). 
Αλλά ακόμη και αν συνεχίσετε ευθεία (γράφει προς "Κιλκίς") δεν υπάρχει πρόβλημα.

3) Ακολουθείτε τον δρόμο προς "Δοϊράνη"

4) και αφού περάσετε έξω από τη Δοϊράνη, πάτε προς ΣΕΡΡΕΣ.

5) Στον δρόμο για Σέρρες, λίγα χιλιόμετρα μετά αφού περάσετε την Καστανούσα, Πλατανάκια, στρίβετε αριστερά προς Κάτω Πορόια.

6) Φθάνοντας στην κεντρική πλατεία, έχει ταμπέλες προς τα δεξιά : Αστυνομικό Τμήμα (πρώην δημοτικό σχολείο) και Κοιμητήρια.
Περνάτε μπροστά από το Αστυνομικό τμήμα, σε λίγα μέτρα συναντάμε στην κολόνα έναν καθρέπτη, εκεί στρίβουμε ΔΕΞΙΑ, βλέπουμε φάτσα μπροστά μας έναν ναό του Τιμίου Προδρόμου, πάμε ευθεία, σε λίγα μέτρα φθάνουμε στα Κοιμητήρια του χωριού, που είναι αδιέξοδο. Στρίβουμε στον χωματόδρομο προς τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Στα 200 μέτρα, στο τέλος του χωματόδρομου, είναι το παρεκκλήσιο. 



Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε πρώτα από Σέρρες και μετά να κατευθυνθείτε προς Κιλκίς.



Η Θεία Λειτουργία (απευθύνεται μόνον για όσους αδερφούς ΔΕΝ αποδέχονται να ακούν να μνημονεύεται επίσκοπος που αποδέχεται στην ψευδοΣύνοδο της Κρήτης, ΔΕΝ αποδέχονται τον μολυσμό από την αίρεση του οικουμενισμού) τελειώνει γύρω στις 9:30 πμ.

Πρωτοβουλία: Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδαγωγέ,νομίζω πως θα βοηθήσει περισσότερο,αν εκτός από το εικονίδιο με το συγκεκριμένο θέμα πάνω δεξιά,μας βάζετε και μία υπενθύμιση κάθε μέρα σαν πρώτο θέμα στις καθημερινές αναρτήσεις του ιστολογίου.

Και αυτό γιατί πολλές φορές λόγω έλλειψης χρόνου,βλέπουμε μόνο τις αναρτήσεις σας της ημέρας,και αυτές ακόμα συνοπτικά,ξεχνόντας έτσι άλλα σοβαρότατα θέματα,όπως το να στηρίξουμε τον π.Φώτιο στον αγώνα του.

dminoglou@gmail.com είπε...

Παρακαλούμε ενημερώστε μας αν σήμερα και κάθε Τετάρτη τελείται στα Κ. Πορόια η παράκληση του Αγ. Λουκά και ποια ώρα και αν υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικ. με τον π. Φώτιο

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

π.Φώτιος τηλ: 6942571684

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.