" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ένας Σκανδαλισμένος Αγιορείτης Μοναχός εξομολογείται: "Μεταπατερική θολολογία στό Άγιον Όρος"


Μεταπατερική θολολογία στό Άγιον Όρος

    Δυστυχώς παρατηρείται μία εξάπλωση τού Οικουμενισμού και μέσα στο Άγιον Όρος πού αιχμαλωτίζει τις ψυχές πολλών πατέρων πού συναναστρέφονται μέ πρόσωπα πού έχουν πιαστεί στα δίχτυα τής παναιρέσεως πού προβάλλεται από πολλά οικουμενιστικά κέντρα όπως τό Πατριαρχείο Κων/λεως καί πολλές Μητροπόλεις.    

                                                   
    Ένα τοιούτο παράδειγμα είναι η συνομιλία μέ έναν κελλιώτη Γέροντα ο οποίος συχνάζει σέ Μητροπόλεις όπου καλείται ώς ιεροκήρυκας.

    Σέ συνάντηση μέ άλλους αγιορείτες πατέρες είπε: 
«Οι αντιδρώντες πατέρες στόν Πατριάρχη αντί νά κοιτάζουν τήν μετάνοιά τους, υποδεικνύουν στόν Θεό ποιούς θά σώσει, όπως στά Καυσοκαλύβια πού οι πατέρες έκαναν «σύνοδο» γιά έναν ιερομόναχο πού έφτιαξε  μία εικόνα τής Παναγίας πού έχει από τήν μία τήν αγιά Σοφιά καί από τήν άλλη τό Βατικανό καί κατηγορούν τήν Σύνοδο τής Κρήτης ότι ονόμασε εκκλησίες τούς καθολικούς καί τούς προτεστάντες». Καί συμπλήρωσε: «Δέν είναι εκκλησίες οι καθολικοί καί οι προτεστάντες; Είναι χριστιανικές εκκλησίες, αλλά ετερόδοξες. Εκκλησία είναι, όπως η εκκλησία τού δήμου. Καί οι μωαμεθανοί εκκλησία είναι.
    Διαμαρτύρονται γιά τίς συμπροσευχές. Καί ο Προφήτης Ηλίας συμπροσευχή έκανε μέ τούς ιερείς τού Βάαλ. Συμπροσευχή θά ήταν άν έκαναν στόν ίδιο Θεό. Τώρα κάνει ο μωαμεθανός στόν Αλλάχ, ο βουδιστής στόν Βούδα, ο ινδουϊστής στόν Κρίσνα καί ο Βαρθολομαίος στόν Χριστό. Αυτό δέν είναι συμπροσευχή.
    Άς είναι μερικοί νά γαυγίζουν, αλλά όχι καί διακοπή μνημοσύνου».
    Στο κελλί τού Γέροντα ήταν και προσκυνητές οι οποίοι είπαν ότι είχαμε διαβάσει για τής συμπροσευχές  καί προβληματιστήκαμε ενώ τώρα ηρεμήσαμε.


    Αυτές οι ιδέες προέρχονται από τίς αγίες Γραφές, τούς κανόνες τής ορθοδόξου Εκκλησίας καί των οικουμενικών Συνόδων ή είναι αποκυήματα νεωτεριστικής καινοτομίας ιδιορυθμών θεολόγων, οι οποίοι οικοδομούν την δική τους θεολογία λαμβάνοντας υλικά, όχι από τά ορθόδοξα πιστεύω τών αγίων Πατέρων μας, αλλά από τά διεστραμμένα μεταπατερικά τους φρονήματα;


    Ιδού ανοίγονται δύο δρόμοι. 
Ο ένας είναι: «επόμενοι τοίς αγίοις Πατράσι» καί ο άλλος, ότι τού κατέβει του καθ΄ενός στό κεφάλι. Ειδικά στό Άγιον Όρος
υπάρχει από το 1275 η άτιμη οδός των τυμπανιαίων τής Λαύρας και η ένδοξη τού αγίου Κοσμά τού Πρώτου.

    Ο Χριστός κανέναν δέν εξαναγκάζει: «Ει τίς θέλει οπίσω μου ελθείν (Ματθ. 16,24), εγώ είμι η οδός, η αλήθεια καί η ζωή (Ιω. 14,6)».



Σκανδαλισμένος Αγιορείτης Μοναχός

3 σχόλια:

The Cave Dweller είπε...

Κάποτε μου είχε πει ο ΠΡΩΗΝ πνευματικός μου (νέο ημερολόγιο) το εξής "πατερικό" όταν τον ρώτησα για τα αποφασισθέντα στο Κολυμπάρι :

" Έχουν γνώση οι φύλακες "

Ερώτηση : Υπάρχει ακόμη κανείς που να πιστεύει ότι στη Κρατική "Εκκλησία" υπάρχουν φύλακες και ότι έχουν και ορθόδοξη γνώση ?

Ιωαννης είπε...


Υποχρεωτικη ή δυνιτικη η Αποτειχιση και απομακρυνση απο τον Οικουμενισμο;;; Πολυς λογος γινετε περι του εαν πρεπει να αποτειχιστουμε ή οχι απο τους Επισκοπους που συνεχιζουν να κοινωνουν με την αιρεση του Οικουμενισμου Συγκριτισμου!!!Με την προφαση οτι ταχα ακομη δεν καταδικασθει ο Οικουμενισμος απο καποια Συνοδο!!!Πολλες αυθερετες ερμηνειες παρερμηνειες περι του 15ου Κανονως της Πρωτοδευτερας Συνοδου!!!!Πιασανε και καποιησαν τον 15ο Κανονα ,λες και δεν υπαρχουν αλλοι κανονες υποχρεωτικης απομακρυνσεως απο τις αιρεσεις απωλειας , ο κοινωνων ακοινωνιτο ακοινωνιτος εστω ή φευγετε απο των λοικοποιμενων και αλλων πολλων!!!! Μηπως η Αληθεια ειναι απλη;;Μηπως καποιοι δεν την εννοουν λογο Αγιοπνευματικης συσκοτισεως;;;;Μηπως καποιοι την αντιλαμβανονται και την αποκρυπτουν λογο δειλιας ή αλλων ιδιοτελων συμφερωντων;;;Μηπως λιγο απο ολα αυτα!!!Η Διακοπη της μνημονευσεως ειναι υποχρεωτικη για ΟΛΛΟΥΣ τους Ορθοδοξους χριστιανους και εξηγουμαι!!!!Η Παναιρεση του Οικουμενισμου ειναι και ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗ απο ολλους τους συγχρωνους Αγιους της Εκκλησιας μας αλλα και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ απο τον Κυριο μας Ιησου Χριστο, αλλα και ολλες της Οικουμενικες και Πανορθοδοξες Συνοδους της Εκκλησιας μας!!!! Αφου ο Οικουμενισμος αγκαλιαζει και ενστερνιζεται ανεξαιρετως ολλες τις Καταδικασμενες ετεροδοξες και αλλοδοξες Αιρεσεις απωλειας!!!Τι αλλο περιμενουμε δηλαδη να δουμε και να ακουσουμε ;;;Τι χρειαν εχομεν αλλων μαρτυριων, ω κακοβουλοι υβριστες της Θειας αληθειας;;;Αφου καταδικαστικαν τα μελη του οικουμενισμου ,δεν καταδικαστικε ο οικουμενισμος;;;;Εαν βγει καποιος παραδηγματος χαριν ονοματι ταδε και πει οτι ο Ιησους Χριστος ηταν δημιουργημα κι οχι υποσταση Θεου και καταφερει να πεισει και να παρασυρει την πλειονοτητα του κληρου και του λαου, αυτος ο ταδε και η αιρεση του θα χριζει Συνοδικης καταδικης;;;;;Εμεις οι Ορθοδοξοι θα αναμενομε αχρη καιρου την Συνοδικη καταδικη;;;Αυτην η Αιρεση ειναι του Αρειου η κατεγνωσμενη και καταδικασμενη το 325 μ.Χ απο την Πρωτη Οικουμενικη Συνοδο των 318 Αγιων και Θεοφωρων Πατερων!!!!Ποια λοιπων καταδικη περιμενουμε;;;;Του Οικουμενισμου ;;;Μα ειναι καταδικασμενες οι Αιρεσεις που τον συγκροτουν;;;Αρα ας αφησουμε τις προφασεις εν αμαρτια οτι ταχα ο Οικουμενισμος δεν ειναι καταδικασμενος ακομα!!!Ειναι κατεγνωσμενος και καταδικασμενος απο τον ιδρυτη και τελειωτη της Πιστεως μας Ιησου Χριστο απο ολλους αναιξερετως τους Αγιους της Εκκλησιας μας αλλα και ολλες τις Πανορθοδοξες και Οικουμενικου κυρους τις οντως Αγιες και Μεγαλες Συνοδους!!!Ειναι κατεγνωσμενη και καταδικασμενη απο την Ιερα Συνειδηση της Εκκλησιας μας!!!Και συμφωνα με τον αδιαψευστο λογο του Ευαγγελιου ουτε χαιρε να μην τους λεμε, ουτε στην οικια μας να μην τους βαζουμε ,καν νηστευουν καν παρθενευουν καν θαυματα ποιουν καν Παπες και Πατριαρχες καν Αγγελοι εξ ουρανου ειναι οι ΤΟΙΟΥΤΟΙ!!!Ποια επιτελους αιρεση του οικουμενισμου περιμενουμε ταχα να καταδικασθει ;;Η καταδικασμενη;;;;Ζιωγας Ιωαννης.

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ

Προς Ιωάννη
Ευγε!!!

Διευκρινίζω ότι το επίθετό μου είναι Ζιώγος και δεν εχω καμία γνωριμία με τον άνω σχολιαστή

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.