" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Αίγιο, Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, 6μμ. ΟΧΙ στην Κάρτα του Πολίτη και στην Ηλεκτρονική ΣΚΛΑΒΙΑ. ΟΧΙ στον Οικουμενισμό και στις ΔΙΩΞΕΙΣ ευσεβών ιερωμένων και μοναχών: ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ


Αίγιο 11 Ιουνίου Κυριακή των Αγίων Πάντων 
στις 6 το απόγευμα

«Πολύκεντρο» Συνεδριακό Κέντρο –κάτωθεν ιερού προσκυνήματος Παναγίας Τρυπητής –Λιμάνι Αιγίου



Έπειτα από την πολύ επιτυχημένη διορθόδοξη ημερίδα καταδίκης της ψευδοσυνόδου της Κρήτης, που έγινε στις 4 Απριλίου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης , ακολουθεί για πρώτη φορά για την Νότια Ελλάδα μία αντίστοιχη εκδήλωση με επιλογή μιας ιστορικής πόλης του Αιγίου, στα διοικητικά όρια μιας επίσης ιστορικής Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Για την παρότρυνση και διευκόλυνση των ενδιαφερομένων πιστών, ώστε να συμμετέχουν στην σύναξη, επιλέχθηκε ένα κομβικό γεωγραφικό σημείο, μιας και το κάλεσμα αφορά όλη την Κεντρική και Δυτική Ελλάδα ,Αττική, Στερεά,Πελοπόννησο και Επτάνησα.



Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχουν από κοινού οι Αγιορείτες Πατέρες , το Ινστιτούτο Καταναλωτών – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας , η Παναιγιάλεια Ορθόδοξη Σύναξη «ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ» και η Σύναξη Ορθοδόξων Κρητών.

Οι διοργανωτές καλούν τον πιστό λαό να διατρανώσει την αντίθεσή του με ένα βροντερό όχι στα ύπουλα σχέδια καθολικής επικράτησης των αχρήματων συναλλαγών με την επιβολή της χρήσης πλαστικού χρήματος για το αφορολόγητο , που μας οδηγεί ολοταχώς στην νέα ηλεκτρονική υπερταυτότητα(κάρτα πολίτη) με μικροτσίπ και αντίχριστα σύμβολα (666).



Επίσης οι διωκόμενοι ομολογητές Αγιορείτες Πατέρες από την Κοινότητα του Αγίου Όρους κατεντολήν του αιρεσιάρχου Πατριάρχη Κων/λεως Βαρθολομαίου, θα αναλύσουν διεξοδικά τις προδοτικές αποφάσεις των επισκόπων που σύστησαν την ληστρική, λεγομένη «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο» στο Κολυμπάρι της Κρήτης,δεσμεύοντας σε εφαρμογή τους και το ποίμνιο, ενώ θα ενημερώσουν και για την υποχρέωση των πιστών σε έμπρακτη αντίδραση σύμφωνα με το σύνολο της Πατερικής διδασκαλίας, ώστε να καταδικαστεί και να μην επικρατήσει η αίρεση που πολεμά την Εκκλησία εκ των έσω και να διασωθεί η Ορθοδοξία.

Η διοργάνωση από πλευράς των Αιγιαλέων , καλεί σε επανάληψη της παραδοσιακής επιτυχίας που έχουν σημειώσει αντίστοιχες ημερίδες στο Αίγιο, όπως το 2011 με πάνω από 600 συμμετέχοντες.

Το μήνυμα της συνάξεως θα προσμετρηθεί στην συνολική πανορθόδοξη αντίδραση στο ξεπούλημα της πίστεως από ψευδοποιμένες και η συμμετοχή όλων έχει βαρύνουσα σημασία.


Καλείται ο καθένας κληρικός ή λαϊκός να συμβάλλει με διακίνηση τόσο του εντύπου υλικού , αφίσας , φυλλαδίου στην πόλη του , αλλά και με την προώθηση τους σε ηλεκτρονική μορφή σε ιστοσελίδες , μέσα ενημέρωσης , κοινωνικής δικτύωσης κλπ.αλλά και στην οργάνωση και ομαδική μετακίνηση με λεωφορεία κλπ.

Μιας και ο σκοπός της αντίδρασης είναι σωτήριος και λυτρωτικός , αυτή ευλογείται ιδιαιτέρως από την Κυρία Θεοτόκο , που είναι η Έφορος του Αγίου Όρους αλλά και ως Παναγία Τρυπητή – πολιούχος του Αιγίου υπό την σκέπη της οποίας τίθεται η εκδήλωση.

Επίσης αυτή διεξάγεται με τις πρεσβείες του ομολογητού ιεραποστόλου Αγίου Χριστοφόρου Παπουλάκου ,προστάτου των Αιγιαλέων οργανωτών, αλλά και τις ευλογίες σύγχρονων αγωνιστών ερημιτών Αγιορειτών Πατέρων και Γερόντων.



Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΗ ΣΥΝΑΞΗ 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ

"ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΑΣΙΝ"
ΑΙΓΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ-ΩΡΑ 18 μ.μ
''ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ'' ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΟΥ(ΚΑΤΩΘΕΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ)



Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ & ΝΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟ 666 ΑΡΝΗΣΗ ΠΙΣΤΕΩΣ-ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΨΥΧΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ομιλητές : Γέρων Σάββας Λαυριώτης
Άγγελος Πιλάτης-εκπρόσωπος Ι.Ν.Κ.Α - ΓΟΚΕ



Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΩΣ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Ομιλητής : Μοναχός Επιφάνειος Καψαλιώτης


ΠΟΙΑ Η ΟΦΕΙΛΟΥΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΝΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ

Ομιλιτής : Ιερομόναχος Χαρίτων Καρεώτης

*θα ακολουθήσουν ερωτήσεις κι απαντήσεις με το κοινό.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ
ΙΝΚΑ-ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΑΞΗ <<ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ>>
ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΡΗΤΩΝ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – 6944335193

5 σχόλια:

Orthodox True είπε...

Συμφωνώ απόλυτα και δίνω συγχαρητήρια στούς διοργανωτές και συμμετέχοντες.
Βέβαια δέν ευελπιστώ ότι θα αλλάξει τη ροή της νέας τάξης, όμως μέσα από αυτές τις κινήσεις πού όλοι ζήσαμε από πολύ παλαιά, γίνεται γνωστό με πολυποίκιλους τρόπους στον οποιοδήποτε καλοπροαίρετο, το χάραγμα του θηρίου της αποκάλυψης πού επίκειται πρό των πυλών.
Θυμάμαι πολύ παλαιά σε συγκεντρώσεις ρωτούσε ο περαστικός κόσμος ποιοί οι λόγοι τής διαμαρτυρίας, και όταν άκουγαν για το 666, γούρλωναν τα μάτια από έκπληξη.
Σήμερα, χάριν όλων αυτών των κινητοποιήσεων, καί ο ποιό απομακρυσμένος άνθρωπος αυτού του κόσμου, έχει γνωρίσει κάτι γιά το θέμα.
Είναι σημαντικοί οι αγώνες, γιά να ενημερωθούν όλοι, καί νά είμαστε αναπολόγητοι εν ημέρα Κρίσεως...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
Ότι ηταν να δώσει το διαδίκτυο το έδωσε...
Όχι πως δεν χρειάζεται άλλο ΑΛΛΑ οι πολλοί Ελληνες ΔΕΝ ενημερώνονται από αυτό.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αγαπητέ
οι πολλοί Έλληνες προτιμούν να φάνε την πίτσα τους μπροστά στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ή της ΕΡΤ. Δεν μας απασχολεί τι κάνουν οι πολλοί.

Το διαδίκτυο αφυπνίζει συνειδήσεις.
Πλέον κανείς δεν μπορεί να πει ότι ΔΕΝ υπήρξαν φωνές αντίδρασης.
Πλέον ο καθένας καθίσταται προσωπικά υπόλογος:
Τι έκανες ΕΣΥ, όταν κλήθηκες να συμμετέχεις.

Επικαλέσθηκες μία ακόμη φορά κάποια δικαιολογία;


Επιπλέον το διαδίκτυο είναι ένας τρόπος να γνωριστούν πραγματικά αγνοί αγωνιστές και αξιόλογοι άνθρωποι μεταξύ τους. Ανακαλύψαμε κι εμείς συναγωνιστές σε όλη την Ελλάδα, που πραγματικά πονάνε, που πραγματικά αγωνίζονται,
με τους οποίους αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε δίπλα δίπλα στην μάχη, αν δεν βρισκόμαστε ήδη.

Ευτυχώς υπάρχει και το διαδίκτυο και διαδίδονται τα αίσχη του οικουμενισμού. Πως θα διαδιδόταν οι διώξεις πχ στους αγιορείτες μοναχούς ή σε ιερωμένους στον κόσμο από τους οικουμενιστές δεσποτάδες τους αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο;


Επαναλαμβάνουμε: πλέον ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να επικαλεσθεί ότι δεν γνώριζε.
Όλοι θα δώσουν λόγο για την επιλογή τους στον Θεό την ώρα της κρίσεως.
Εμείς απλά κάναμε και θα κάνουμε το χρέος μας, όπως το κάνουν τόσοι άλλοι, λαϊκοί η διωκόμενοι ρασοφόροι.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@Ἀνώνυμος 25 Μαΐου 2017 - 6:56 μ.μ.

Ἐσύ συνιστᾶς τά ΜΜΕ (= Μέσα Μαζικοῦ Ἐξανδραποδισμοῦ) γιά τήν "ἐνημέρωσιν" (διάβαζε ΨΕΚΑΣΜΑ);

Unknown είπε...

ΠΡΩΤΑ ΝΑ ''ΙΔΟΥΜΕ'' ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ...ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΚΕΙ... ΚΑΙ 2. ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ''ΔΙΩΞΟΥΝ'' ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ...ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΜΕΝΟΙ.....

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.