" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Πρωτοβουλία ΤΙΜΗΣ και ΜΝΗΜΗΣ της ΕΟΚΑ, από τους Κύπριους φοιτητές της ΠΕΟΦ, στο άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη


Το Σάββατο 1.4.2017 συγκεντρωθήκαμε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ είχε προηγηθεί εκδήλωση στην αίθουσα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης με ομιλητή τον κ. Σπύρο Δημητρίου, με θέμα '' ΕΟΚΑ 1955-1959 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''. 

Εκεί σχηματίσαμε τα αρχικά της Ε.Ο.Κ.Α (ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ) της όργανωσης που έδρασε το 1955-1959 για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την Ένωση μετά της Ελλάδος. 

Μια συμβολική ενέργεια αφενός για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον αγώνα για ελευθερία και την Ένωση της Κύπρου με τη μάνα Ελλάδα μπροστά στο Μέγα Αλέξανδρο τον Στρατηλάτη του Ελληνισμού, αφετέρου για να γνωστοποιηθεί ότι ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στα σχέδια Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας που απεργάζονται οι πολιτικές ελίτ της Κύπρου και Ελλάδος και σημαίνουν κατάλυση της Κυπριάκης Δημοκρατίας και σταδιακή τουρκοποίηση της ιδιαίτερης μας πατρίδας!


Με την βοήθεια του Θεού με πίστην εις τον τίμιον αγώνα μας, με τις ιερές παρακαταθήκες των προγόνων μας εμείς θα συνεχίσουμε την διατήρηση της μνήμης των ηρώων μας, των θυσιών τους καθώς επίσης θα συνεχίσουμε και τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση, που δεν ήταν και δεν είναι καμιά διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, καμιά δήθεν επανένωση παρά μόνο η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και η ΕΝΩΣΗ με την μάνα Ελλάδα.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε 
ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΖΗΤΩ Η 1η Απριλίου
ΖΗΤΩ Η Ε.Ο.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.