" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Λόγια καρδιάς.. Αποκλειστικές δηλώσεις του υπευθύνου της Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου

Δείτε στο βίντεο


την αποκλειστική συνέντευξη του υπευθύνου της "Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου" (ξεκινάει μετά το 45ο λεπτό), που δόθηκε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του "Ιερού Λόχου 2012" (μέσα από το ραδιόφωνο του Ελεύθερου Κόσμου).

Αξίζει οπωσδήποτε να ακούσετε τον Σπύρο, τον αυθόρμητο, αυθεντικό αυτό Έλληνα.


Περιγράφει
  • τι τους ανάγκασε να δημιουργήσουν την "Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου", 
  • την προκλητική αδιαφορία και ανοχή της αστυνομίας στις συνεχιζόμενες και καθημερινές σχεδόν προκλήσεις των αναρχικών έξω από τα σχολεία του Ωραιοκάστρου, 
  • την προκλητική στάση της αστυνομίας κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αλλά και κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, 
  • τους προπηλακισμούς, τους εκβιασμούς που υφίστανται οι Έλληνες του Ωραιοκάστρου που αντιδρούν.. 

την υπόσχεση τους ότι θα προασπίσουν με κάθε τρόπο την γη τους και δεν θα υποχωρήσουν.


Λόγια καρδιάς..
Στην φωτογραφία, μέλη της Πατριωτικής ένωσης ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου, τοποθετούν την ελληνική σημαία στον ιστό του Δημοτικού σχολείου. Την σημαία αφαίρεσαν και έκαψαν αναρχικοί, παρουσία της αστυνομίας.





Ιερός Λόχος 2012
Έφεδροι και φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οποιος καεί στον χυλό , πρέπει να φυσάει και την γιαούρτη.

Αντάρτικο του ΕΧΘΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ (Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών) , φιλελεύθερου φανατικού Βενιζελικού με όραμα και αυτός ως όλοι οι αριστεροί τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!
Αυτούς μας τους παρουσιάζουν …ως δεξιούς που κυβέρνησαν την χιλιοπροδομένη Ελλάδα μας μετά τον Β.Π.Π. και άρα υπεύθυνους για την άθλια οικονομική και όχι μόνο πορεία μετα τον πόλεμο.
Από ότι πια αποδεικνύεται όποιον πραγματικά Ελληνα Χριστιανό ορθόδοξο κυβέρνησε αυτήν την χώρα τον ονομάζουν φασίστα, χουντικό και οποιονδήποτε αντίχριστο ανθέλληνα με τραγικές συνέπειες ΚΑΙ στην οικονομία …δημοκράτη!
Το πόσο αντίπαλοι είναι οι βενιζελικοί φιλελεύθεροι με τους αριστερούς φάνηκε πεντακάθαρα και στην μεταπολίτευση . Επρεπε να τα ξαναζήουμε για να τα εμπεδώσουμε.
Αν και από ότι φαίνεται είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως...

Ναπολέων Ζέρβας
Napoleon Zervas

…. Ο Ζέρβας μέσα σ΄αυτό το κλίμα εντάσσεται το 1910 σαν εθελοντής στο στράτευμα. Ήταν φανατικός βενιζελικός και δημοκράτης. Ως εκ τούτου αντιπαθούσε τον θεσμό της Βασιλείας για ιδεολογικούς λόγους αλλά και για λόγους προσωπικής αντιπάθειας με τον Κωνσταντίνο τον Ά. ….

Το 1916 συμμετέχει στο κίνημα της «Εθνικής Αμύνης» και διατελεί υπασπιστής του Ελευθερίου Βενιζέλου, για ένα διάστημα….Ο Ναπολέων Ζέρβας και ο Βασίλειος Ντερτιλής, μετά από δίκη στο Στρατοδικείο Αθηνών καταδικάστηκαν σε ισόβια δεσμά και έμειναν στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο του 1928, όταν και αμνηστεύτηκαν από την κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ακολούθως ο Ζέρβας αποστρατεύεται με τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη.

Το όνομά του ενεπλάκη μετά από λίγα χρόνια και στο κίνημα του Μαρτίου του 1935, που στόχευε στην εγκαθίδρυση «βενιζελικής δικτατορίας», υπό την αιγίδα του Νικόλαου Πλαστήρα. Η αποτυχία του κινήματος ωστόσο δεν πτόησε τους πρωταγωνιστές του, ανάμεσά τους και τον Ζέρβα.
Το 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλει το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Από τότε σκοπός του κινήματος ορίζεται η ανατροπή του Μεταξά. …Το ΟΧΙ του Μεταξά και ο Ελληνοιταλικός πόλεμος, έθεταν σαν προτεραιότητα την ενότητα όλων των Ελλήνων. Ο Ζέρβας θα επιδιώξει να επιστρέψει στο στράτευμα για να πολεμήσει στο μέτωπο. Η απάντηση του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου ήταν αρνητική…

Ο ΕΔΕΣ πλέον άλλαζε σκοπό. Από την ανατροπή του Βασιλιά και της 4ης Αυγούστου, έθετε πλέον ως στόχο την καταπολέμηση των κατοχικών δυνάμεων… Ο σκοπός της οργάνωσης ήταν πρωτίστως ο απελευθερωτικός αγώνας αλλά και οι μεταπελευθερωτικές πολιτικές εξελίξεις.


Ως προς τις πολιτικές εξελίξεις, ήταν ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα που στόχευε «να εγκαθιδρύση εις την Ελλάδαν το δημοκρατικόν πολίτευμα, σοσιαλιστικής μορφής...».

Ο ΕΛΑΣ θέτει σε εφαρμογή σχέδιο προσάρτησης ή διάλυσης όσων οργανώσεων δεν συμφωνούσαν μαζί του. Η λογική της ηγεσίας του ήταν πως η εθνική ενότητα έπρεπε να εφαρμοσθεί μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.1 Έτσι, ξεκινά μιά περίοδος σταδιακής εφαρμογής του σχεδίου αυτού με πιο προσεκτικό τρόπο (Δεκέμβριος 1942-Σεπτέμβριος 1943) απέναντι στον ΕΔΕΣ, στην ΕΚΚΑ και σε άλλες οργανώσεις. Η στάση του Ζέρβα ήταν αναγκαστικά υποχωρητική, ελέω των συμβουλών του Έντυ Μάγιερς, ώστε να αποφευχθεί ο εμφύλιος.2 Στο διάστημα αυτό, η Βρετανική πολιτική μέσω του Γουντχάουζ, εκμεταλλευόμενη την επιθετική στάση του ΕΛΑΣ, ουσιαστικά εξαναγκάζει τον Ζέρβα να στραφεί προς τον Βασιλιά και να αλλάξει εν μέρει τους μεταπελευθερωτικούς αρχικούς σκοπούς του ΕΔΕΣ.
Ωστόσο, αυτή η ενέργεια του Ζέρβα δεν σήμαινε ότι ουσιαστικά ο ίδιος και η οργάνωσή του αποκήρυταν τις δημοκρατικές απόψεις τους. Δεν ήταν παρά μια κίνηση, μια υποχώρηση που κατά ανάγκη γινόταν, προκειμένου ο ΕΔΕΣ να ισχυροποιήσει τη θέση του έναντι του ΕΑΜ. Αν οι Βρετανοί του ζητούσαν να αναιρέσει αυτή του την ενέργεια, θα δεχόταν πολύ ευχάριστα τη συμβουλή τους. …

..
6 Την ίδια στιγμή, ο ΕΛΑΣ έθετε σαν προτεραιότητά του τον πόλεμο κατά του ΕΔΕΣ και όχι κατά των Γερμανών. …...»

http://www.ww2.gr/index.php?option=articles&id=1716

ΑΝΕΛ με τον Ζέρβα ...Αριστεροί με το ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ.
Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.