" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ…



ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ…

Όσο και να εθελοτυφλούμε, πραγματικότητα αποτελεί το γεγονός ότι πλέον η Αγίας μας Εκκλησία έχει καταληφθεί πραξικοπηματικά από εξουσιομανείς Αρχιερείς ,μηδέν εξαιρουμένων(ακόμη και αυτών που τρις και λίγο αυτοδηλώνονται ως souper Orthodox με τις ανάλογες κορώνες) .

Με το γνωστό τους ήθος μας έχουν πάλιν και πολλάκις αποδείξει πως o Ιησούς Χριστός δεν είναι προτεραιότητα στην ζωή τους και ότι το μόνο αποκλειστικά μέλημα τους και η μοναδική τους αλήθεια είναι η ΕΞΟΥΣΙΑ τους για την οποία πολύ εύκολα και αβασάνιστα προσκυνούν και τον Διάβολο ακόμη και ξεπουλάνε τον ίδιο τον Κύριό μας ,την Ορθοδοξία Του, ακόμη και «το βυζί της μάνας τους».

Έτσι με μαθηματική ακρίβεια αργά και σταθερά οδηγούν εμάς, τα παιδιά μας και τις μέλλουσες γενεές των πιστών στην άμβλυνση έως και εξαφάνιση του Ορθοδόξου αισθητηρίου, στον Οικουμενισμό και τέλος έμμεσα στην προσκύνηση του Αντιχρίστου.

Ενώπιον αυτής της καταστάσεως λοιπόν ποιά θα πρέπει να είναι η στάση μας;


1ον Να παραμείνουμε με τυφλή υπακοή στην πνευματική κηδεμονία και κατεύθυνση των Μητροπολιτών φοβούμενοι τον κίνδυνο του σχίσματος;


2ον Να αποτειχιστούμε, μαζί με όποιους Ιερείς επιθυμούν(που στο εξής θα γίνουν οι αληθινοί Ποιμένες μας),από τα Δεσποτικά δεσμά ακολουθώντας μαρτυρικά και εν διωγμώ τις εντολές Του Χριστού μας και των Ορθόδοξων Πατέρων μας.


3ον Να στραφούμε στο Παλαιό ημερολόγιο.


4ον Να περιμένουμε και άλλο μέχρι τα πράγματα να οξυνθούν ακόμη περισσότερο;



ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ 
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ 
στο email: 
proskinitesargolidas@gmail.com



Κάθε σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση θα κοινοποιείται στην ιστοσελίδα μας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Σχόλιο:
Εμείς δεν κρυβόμαστε επικαλούμενοι αποφθέγματα από εν ζωή "φωτισμένους" τάχα γέροντες (που κατάντησαν ή τους καταντήσαμε "γκουρού"), ούτε αποφθέγματα από "πνευματικούς",  ούτε πίσω από αποφάσεις άλλων, υποτίθεται "ειδικών" (πχ καθηγητών Πανεπιστημίου που άλλα έλεγαν και υπέγραφαν πριν 1 βδομάδα και άλλα λένε τώρα! ).  Ο καθένας μας φέρει ο ίδιος την ευθύνη του.

Ίσως αυτό που ανάμεσα σε άλλα χάθηκε από την πατρίδα μας (και συνεπώς και από την Ορθόδοξη εκκλησίας μας), είναι το ανδρείο φρόνημα, ο ανδρισμός. Αυτό που έβγαλε γενιές ηρώων, μαρτύρων και ομολογητών. 

Εμείς δεν θα επικαλεστούμε την τρέχουσα επικαιρότητα για να αναβάλουμε για την επόμενη "συνεδρίαση", για "τον άλλο μήνα" και πάει λέγοντας .. ενώ έχουν ήδη περάσει 3 μήνες και είμαστε στον 4ο . 
Ούτε θα αναθέσουμε την απόφαση σε "επιτροπή", για να
τραβήξει ακόμη περισσότερο και να απαντήσει ικανοποιώντας όλους και μη καταλήγοντας πουθενά.

Την δική μας απάντηση θα δώσουμε χωρίς περιστροφές, δικαιολογίες και μισόλογα, προσεχώς.
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

11 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Θα έλεγα το 2ο αν δεν ήταν έτσι διατυπωμένο, συνεπώς δεν μπορώ να το ψηφίσω ακριβώς έτσι και μετά να ανακαλώ σαν μερικούς, διότι δεν αποτειχιζόμαστε εμείς αλλά οι αιρετικοί και αιρετίζοντες δυνάμει βάσει των Ιερών Κανόνων, ενεργεία από μελλοντική Ορθόδοξο Σύνοδο, εάν και όποτε συνέλθει. Τα υπόλοιπα, (1,3,4) τα καταψηφίζω με (*) στο (4) για μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ας τους δώσουμε άλλες 82 ημέρες από σήμερα 10/10, μπας και συνέλθουν. Όχι ότι θα αλλάξει τίποτα σοβαρά αλλά για να μην έχουν να λένε, που θα λένε. Φρονώ ότι η λέξη "αποτειχιστούμε" θέλει αντικατάσταση. Όσοι ορθοτομούμε παραμένουμε εντός των τειχών της Εκκλησίας. Ταπεινά προτείνω το εξής: "Να συνταχθούμε με παρρησία, με όποιους ιερείς και μοναχούς επιθυμούν (που στο εξής θα γίνουν οι αληθινοί Ποιμένες μας), να απαλλαγούν από τα Δεσποτικά δεσμά μη μνημονεύοντας όσους δεν ορθοτομούν την αλήθεια, ακολουθώντας μαρτυρικά και εν διωγμώ τις εντολές του Χριστού μας και των Ορθόδοξων Πατέρων μας". Προσωπικά, πήρα ξεκάθαρη θέση προ μηνός δημόσια: http://sarandides.blogspot.gr/2016/09/blog-post_8.html. Καλή Συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να αποτηχειστουμε και αργησαμε κιολας
συμφωνα με τον δεκατο πεμπτο κανονα και αλλουςιερους κανονες πρεπει να διακοπτουμε την κοινωνια με τους αιρετικους ποσο μαλον μετα απο την αιρετικη συνοδο της Κρητης
Αλεξιος κ

Παναγιώτης Παναγιώτου είπε...

Αγαπητοί αδελφοί χαίρετε!
Οι ταπεινές σκέψεις μου πάνω στις πιθανές απαντήσεις που θέτετε είναι οι εξής:
1)Η πρώτη απάντηση θεωρώ πως είναι απαράδεκτη,διότι αν την ακολουθήσουμε,αφενός μεν,δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί το θέμα του οικουμενισμού,αφετέρου δε,έστω και αν δεν είμαστε εμείς οικουμενιστές,θα έχουμε κρίμα ενώπιον του Θεού,διότι θα συνεχίσουμε να έχουμε κοινό Ποτήριο με τους αιρετικούς οικουμενιστές.
2)Η δεύτερη απάντηση,δείχνει ως πατερική και ρεαλιστική,αλλά θα προσέθετα πως θα έπρεπε στην αποτείχιση να συμμετέχουν έστω δυο ή τρεις επίσκοποι,διότι όπως λένε οι πατέρες ''όπου επίσκοπος,εκεί και Εκκλησία''.Αυτοί οι επίσκοποι θα πρέπει να κάνουν Σύνοδο η οποία θα αναθεματίσει τον οικουμενισμό και θα αφορίσει όσους τον ακολουθούν.Η αποτείχιση δεν θα πρέπει να είναι υπόθεση ατομική αλλά εκκλησιαστική.
3)Εδώ τα πράγματα είναι μπερδεμένα διότι δεν υπάρχει ενιαία φωνή στο παλαιό ημερολόγιο αλλά υπάρχει φοβερή διαίρεση,όπου η κάθε παράταξη Γ.Ο.Χ έχει αφορίσει τις υπόλοιπες και καυχιέται πως μόνο αυτή είναι η ''Μια Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία''.Δεν νομίζω αυτό το πράγμα να είναι από τον Θεό.Θα ήταν βέβαια ευχής έργον να ενωθούν όλοι οι παλαιοημερολογίτες και να ενωθούμε και εμείς μαζί τους.
4)Σχετικά με την τελευταία απάντηση,θεωρώ πως τα πράγματα έχουν ήδη οξυνθεί αρκετά.Και για να κλείσω ελπίζοντας πως δεν σας κούρασα,πιστεύω πως δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να έχουμε κοινωνία με τους οικουμενιστές. Θα πρέπει όσοι επίσκοποι παραμένουν Ορθόδοξοι (έστω και λίγοι),να πουν το μεγάλο ΌΧΙ στον οικουμενισμό και το μεγάλο ΝΑΙ στον Χριστό και να αποτειχιστούν με όποιο κόστος για την ζωή τους,και εμείς να τους ακολουθήσουμε,στην Ορθόδοξη Πίστη,στο φρόνημα αλλά και στο μαρτύριο.
Να είστε πάντα καλά και να εύχεστε να δώσει λύση ο Κύριος μας σε αυτό το κρίσιμο θέμα που έχει προκύψει.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ . ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΙ ΝΑΙ . ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΚΦΟΒΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΜΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ( ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ) ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ? ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΣΩΣΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ .

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

2. Αποτείχιση σε κάθε περίπτωση. Δηλαδή αν δεν κόψει κανείς επίσκοπος θα πεθάνετε στην βλασφημία;;;
Εκαστος την ψυχή του την έχει χώρια.
Ακουμπήστε στους κληρικούς που ήδη έκοψαν και σε αυτούς που θα αποτειχιστούν.
Μνημόσυνο αρχιεπισκόπου ημών άχρι καιρού η καιρών... μέχρι να σας φωτίσει ο Θεός και παράλληλα να φανερώσει ορθόδοξο επίσκοπο.

3. Τα σχίσματα των ΓΟΧ ΔΕΝ είναι εκκλησίες, αλλά κόλαση γι' αυτούς που τα δημιούργησαν και σκοτάδι γι' αυτούς τους προσωπολάτρες που τα επάνδρωσαν.
Η Εκκλησία ΓΟΧ η οποία φέρει την Αποστολική διαδοχή απο την Ρωσική Διασπορά ονομάζεται ΓΟΧ με αρχιεπίσκοπο τον Καλλίνικο.
Τα υπόλοιπα παραμάγαζα απο αυτή την Σύνοδο έκοψαν για σκοπιμότητες... επισκοπική ματαιότητα = δαιμονισμός (γράφε εωσφόρος)

Αφού ξεκαθαρίσαμε που είναι η Εκκλησία, ας ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμα:
Δυστυχώς η Εκκλησία ΓΟΧ δεκαετίες τώρα έχει πάρει την κατιούσα αναφορικά με την ακρίβεια της πίστεως, και εδώ και 3 χρόνια μετά την ένωση με ένα παλιό σχίσμα των Κυπριανιτών, κυριολεκτικά έχουν φθάσει στο Ναδίρ.

1.Εχουν φανερά κοινό ποτήριο με λαικούς Ν/τες οικουμενιστές. ( η ποινή γι' αυτό είναι καθαίρεση, αλλά ποιός να τους καθαιρέσει, αφού σχεδόν όλοι τα ίδια κάνουν)
2. Υπάγονται στο Νεοταξίτικο θρησκευτικό νομοσχέδιο, με ένα σωρό παραμέτρους ενάντια στην Εκκλησία. Το σημαντικότερο είναι ότι πλεον είναι αναγνωρισμένοι ως θρησκευτική κοινότητα = Σέκτα
3. Δεν υπάρχει κανένας αγώνας αλλά συμπόρευση στην ΝΤΠ

Δεν θα το κουράσω άλλο το θέμα, όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

ΛΥΣΗ
Μόνο Η Ι.Μ. Εσφιγμένου, προς ώρας έχουν τυπικά επικοινωνία με τους ΓΟΧ αλλά σύντομα οι δρόμοι θα χωρίσουν.
Δεν έχω το προορατικό - τα γεγονότα φωνάζουν.


Ανώνυμος είπε...

δηλαδή,για να καταλάβουμε,ζητάτε άδεια για να προβείτε σε οιανδήποτε ενέργεια,(εκβιάζετε)ότι θα σας χάσουν από πελάτες και θα
υπάγετε στο παλαιό,τους φοβερίζετε μπας και συνέλθουν,ζητείτε ευλογία για να κάμετε κάτι από τις 4 περιπτώσεις;;
το θέμα είναι τι έχετε μες την καρδίαν σας,και τι σας λέγει η φωνή της συνειδήσεως που είναι ο Κύριος ως λέγουν οι Άγιοι και
Θεοφόροι Πατέρες.αυτή που μας ελέγχει κατά πάντα και δια πάντα.
άστοχο κατ΄εμέ το ερωτηματολόγιο.
Ο Χριστιανός λέγει το ναι-ναι,και το ου-ου.τάδε έφη Κύριος.
τα λοιπά παραπέμπουν σε διπλωματικούς ελιγμούς,λαικιστί:
να ΄χαμε να λέγαμε...

Ανώνυμος είπε...

Στους προσκυνητες απαντησα στο μαιλ τους

Προς Ι.Γ.Ζ.
Πατερ διαβασες το εντυπο που εβγαλε ο Αττικης και Βοιωτιας Χρυσοστομος εναντιον Φίλη ;
Καλα τα λεει, τα χωνει αρκετα, μιλαει για εμπαθεια ή για "οργανα" που εξυπηρετουν κεντρα εξουσιας, καταφερεται εναντιον των Μασωνων που ειναι στα κεντρα εξουσιας...
Θα πρεπε ομως να οργανωσουνε και αντιδρασεις, όπως και για Καρτα Πολίτη, κι όχι να "πεφτουμε" αμαχητι, γιατι έτσι κινδυνευει να υποβιβαστει στον χαρτοπολεμο των νεο/των "Επισκοπων", προς "απορροφηση κραδασμων", ενίοτε κι ηρωποιήσεως κι απολαβης δόξας !!!
Ναδιρ δεν πιασανε, αν και γινονται μεμονωμενα τραγικα συμβαντα που αδικουν τον αγωνα, και που οι Επισκοποι κανουν πως δεν βλεπουνε κι ενιοτε συμμετεχουν... Εκτος αν τους οδηγησουνε στο ναδιρ οι Κυπριανιτες, με την ρητορικη εξαπατηση-βλασφημια στα περι σφραγισματος (που δεν εμπεριέχετο στην συμφωνια της ενωσεως, για να ειμαστε δικαιοι, αλλα θα επρεπε να κληθουν να την αποκηρυξουν...). Σφραγισμα που το θεωρουνε συμβολικο, όπως και ουδετερο τον αριθμο 666, δλδ δε πειραζει να παρεις τσιπακι, να μπορεις να αγοραζεις-πουλας (συμβολικο κι αυτο), αρκει πως εισαι "πνευματικα" μεσα σου...κι η πιτα ολοκληρη κι ο σκυλος χορτατος...κι οι Μαρτυρες δηλαδη να θυσιαζαν στα ειδωλα, αρκει που μεσα τους δεν τα πιστευαν
Iδου και το κειμενο τους, απο την ιστοσελιδα τους
http://www.hsir.org/pdfs/2011/08/24/20110824aYpomnemaEsxat2010/20110824aYpomnemaEsxat2010.pdf
Δεν ακουσαμε ακομα κι επισημη τοποθετηση για χαρακτηρισμο "Μυστηριων" νεο/των, οι οποιοι αποτελουν πια κατεγνωσμενη αιρεση. Ενω από πολλα χρονια πριν, καποιες υπερζηλωταρες μιλάγανε ΑΚΑΙΡΑ και ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ για ακυρα Μυστηρια νεο/των, διευρυνοντας το χασμα - Σχισμα με το νεο, και τωρα πια, που το νεο εκτροχιαστηκε τελειως στον Οικουμενισμο, κανουνε τουμπα και δεν ακουμε ξεκαθαρες κουβεντες κι ενιοτε κοινωνουν νεο/τες. Κανανε κακο δηλαδη και στις 2 περιοδους. Κριμα για τον αγωνα αλλα σημεια των καιρων. Ο Ιερος Αυγουστινος ειχε πει για τους Ιεραρχες στα εσχατα χρονια...

Σταυρος

GeorGRE είπε...

Νομίζω σαν καλύτερη λύση την 4η.
Ας δώσουμε λίγο χρόνο στη ροή των γεγονότων μένοντας πάντα σταθεροί στην αντιοικουμενιστική στάση. Θα εκπλαγούμε με αυτά που έρχονται.
Ισως πρέπει να δωθεί η μάχη ΑΠΟ ΜΕΣΑ και να περιθωριοποιηθούν οι προκλητικοί οικουμενιστές.
Έρχονται πολλά και η Χάρις του Θεού θα ξεσκεπάσει την πλάνη και θα εκτεθούν πολλοί.

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Για την ιστορία - κάρτα πολίτη
Το 1992 οι ΓΟΧ έβγαλαν εγκύκλιο όπου δηλώνουν κατηγορηματικά να ΜΗΝ παραλάβουμε την νέα ηλεκτρονική ταυτότητα η οποία θα ήταν πλαστική με μαγνητική ταινία και άγνωστο περιεχόμενο...

Εγραψαν και λεονταρισμούς όπως: ήρθε η ώρα της ομολογίας, ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι είμαστε χριστιανοί κλπ
Ακολούθησαν 20 χρόνια με πορείες στο Σύνταγμα για να καταλήξουμε στο σήμερα, όπου οι ΓΟΧ κηρύττουν για παραλαβή της κάρτας πολίτη ( 100 φορές χειρότερη απο την πλαστική ταυτότητα της δεκαετίας '90 )
Συναντήθηκαν μίλησαν και συμφώνησαν με τον υπουργό Κουρουπλή:
ο Αρχιεπίσκοπος Καλλίνικος ο επίσκοπος Γερόντιος αν δεν κάνω λάθος και ο Ιερομόναχος Καλλίνικος.

Η ερώτηση είναι εύκολη,
Συμφωνείτε στην ηλεκτρονική φυλακή που καταλήγει στο σφράγισμα και την κόλαση;





Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΧ
δεν συμφωνω με το απόλυτο των προαναφερθεντων ότι "Δεν υπάρχει κανένας αγώνας αλλά συμπόρευση στην ΝΤΠ" ή για κοινο ποτήριο με νεο/τες, που στην αντίληψή κι εμπειρια μου είναι η μειοψηφία, αλλά δεν έχουνε καταλαβει φαινεται στην Ιεραρχία ότι οι Κυπριανίτες σε συνδυασμο με αντιρατσιστικο και θρησκευτικο νομοσχεδιο θα αποτελεσουν τη ταφοπλακα ή τουλάχιστον τη ταφοπλακα όσων παραμεινουν σ΄αυτα τα πλαισια και θα καταντησουνε η Κρατικη ΓΟΧ...
Οι συνεπειες από τις πομπώδεις εκφρασεις του 1992 θα έπλητταν κυριως τους λαϊκούς κι ειδικά τους οικογενειάρχες…κι οδήγησε κάποιους να παρουνε τα βουνά από τότε. Τωρα που με το αντιρατσιστικο θα υπαρχουνε φυλακισεις, κυριως της ηγεσιας, έχουμε αλλαγη πλευσης...
Η κάρτα πολίτη είναι το τελευταίο σκαλοπάτι πριν το τελικό σφράγισμα και πιθανότατα όσοι συνηθίσουν τη «καρδιά» τους παίρνοντάς τη, θα πάρουνε και το τελικό, αφού συνάμα θα βρεθούν και κάποιοι Κυπριανίτες κι άλλοι βλάσφημοι να τους «αναπαύσουν» ότι δεν είναι τίποτα.

Σταυρος

Ανώνυμος είπε...

ΓΟΧ και Νομοσχεδια

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - Νόμου 4301
Άρθρο 7 / Περιουσία νομικού προσώπου
2. Η περιουσία του θρησκευτικού νομικού προσώπου ούτε διανέμεται ούτε μεταβιβάζεται στα μέλη του για οποιονδήποτε λόγο. Σε περίπτωση διάλυσής του, η περιουσία του μπορεί να περιέρχεται σε άλλο θρησκευτικό νομικό πρόσωπο της αυτής Ομολογίας ή σε συνεστημένη Εκκλησία της αυτής θρησκείας ή Ομολογίας, εφόσον αυτό προβλέπεται ρητά στον κανονισμό του. Άλλως, περιέρχεται στο Δημόσιο και διατίθεται κατά τις διατάξεις περί εθνικών κληροδοτημάτων, για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην περιοχή όπου το νομικό πρόσωπο είχε την έδρα του.

(Σημείωση : δηλαδή όλα τα Μοναστήρια και ενορίες πάνε στη Σύνοδο…. )
Ακούγεται ότι κι ο Κυπριανίτης που είναι στην Μεσσηνία, κοντά στο Πεταλίδι, ήθελε να τους αποκηρύξει για την βλασφημία στα περί σφραγίσματος, αλλά τους είχε γράψει το Μοναστήρι (στους Κυπριανίτες) κι υπέκυψε…

Άρθρο 10 / Διάλυση θρησκευτικού νομικού προσώπου
1. Το θρησκευτικό νομικό πρόσωπο διαλύεται στις περιπτώσεις που προβλέπει ο κανονισμός του και σε περίπτωση που τα μέλη του μείνουν λιγότερα από εκατό. Με απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου, το θρησκευτικό νομικό πρόσωπο μπορεί να διαλυθεί αν το ζητήσει η διοίκησή του για οποιονδήποτε λόγο και αν το ζητήσει η εποπτεύουσα αρχή ή ο αρμόδιος εισαγγελέας:
α) αν δεν έχει τουλάχιστον έναν θρησκευτικό λειτουργό για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών,
β) αν στην πραγματικότητα επιδιώκει σκοπό διαφορετικό από αυτόν που ορίζει ο νόμος και
γ) αν η λειτουργία του έχει καταστεί ΠΑΡΑΝΟΜΗ ή ΑΝΗΘΙΚΗ ή αντίθετη προς τη δημόσια τάξη. Η αίτηση εκδικάζεται κατά την εκούσια δικαιοδοσία.
Η εποπτεύουσα αρχή μπορεί να προβαίνει σε τακτικούς ή έκτακτους ελέγχους για τη διακρίβωση της νόμιμης λειτουργίας του νομικού πρόσωπου, οι οποίοι περιορίζονται αποκλειστικά στη συνδρομή ή μη των λόγω διάλυσής του (σημ. : κάτι έλεγε και στο Μυστικο Υπερμνημονιο 2014 για αστυνομικούς έξω από ναούς, που θα απογορεύουνε διάφορα....τη Θεία Λειτουργία να περιοριστεί στην μία ώρα κ.α. καλούδια)

Σημείωση : δηλαδή, με βάση και το άλλο νομοσχέδιο, το «αντιρατσιστικό» ή καλύτερα φασιστικό, δεν μπορείς να αντιδράσεις με ουσιαστικό τρόπο σε τίποτα….
Ίσως γι’ αυτό, πέρα κάποιων κειμένων και ομιλιών από Επισκόπους, δεν βλέπουμε η Σύνοδος να οργανώνει αντιδράσεις, εκτός δηλαδή από καρτα πολίτη, ούτε και για το μάθημα των θρησκευτικών, ούτε για τον κατακλυσμό από μετανάστες, κατά 90% λάθρο που δεν ξέρουμε ποιοι είναι και χωρίς χαρτιά δηλώνουν κι ανήλικοι, για να αποφύγουν καταδίκες

Άρθρο 14 – Μητρώο Νομικών Προσώπων & Θρησκευτικών Λειτουργών
…Επίσης, τηρείται ηλεκτρονικό μητρώο των θρησκευτικών λειτουργών που τελούν ιερολογίες με αστικές συνέπειες, είτε αυτοί ανήκουν σε θρησκευτική κοινότητα οργανωμένη καθ’ οιονδήποτε νομικό τύπο, είτε ανήκουν σε κοινότητα χωρίς νομική προσωπικότητα. Η καταχώρηση του κάθε θρησκευτικού λειτουργού, με τα στοιχεία ταυτότητας του και την θρησκευτική κοινότητα στην οποία ανήκει, γίνεται με επιμέλεια της τελευταίας, κατόπιν σχετικής αίτησης, όπου επισυνάπτεται βιογραφικό σημείωμα του λειτουργού…

Σημείωση : Δηλαδή, όποιος κληρικός δεν υπογράψει δεν θα μπορεί να τελεί Γάμους και βαπτίσεις, μιας και δεν θα τον αναγνωρίζει το σύστημα, διότι όλοι οι κληρικοί θα είναι αρχειοθετημένοι – φακελωμένοι, στην θρησκευτική κοινότητα που υπάγονται.

Σταύρος

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.