" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Εις μνήμην της αγαπητής μας Γαλάτειας Σουρέλη

Νεοδιόριστος καθηγητής σε αιγαιοπελαγίτικο νησί, κάθε Δευτέρα πρωί (που συγκυριακά δεν είχα μάθημα επειδή τελείωνα πολύ νωρίς από το σχολείο), άκουγα στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας την αγαπητή μου κυρία Γαλάτεια.

Μα πόσο ζεστή φωνή, πόσο απλή, πόσο ανθρώπινη.
Πόσο γλυκά και ήπια, μέσα από τις προσωπικές της στιγμές που μας διηγόταν, συχνά μέσα από εμπειρίες από την μαγειρική σου και τις δουλειές της σπιτονοικοκυράς, περνούσε το σωστό μήνυμα. 
Λίγο με το χιούμορ, λίγο με την καλοσύνη, σε έκανε άλλον άνθρωπο.

Διάβαζα και άρθρα της στο περιοδικό "Πειραϊκή εκκλησία", στο οποίο ήμουν συνδρομητής.
Τόσο όμορφη ψυχή!
Μια φορά έτυχε να σε συναντήσω και δια ζώσης! Σε ένα μοναστήρι γυναικείο λίγο έξω από την Κατερίνη. Το είχατε επισκεφθεί με το αυτοκίνητο σας 2 φιλικά ζευγάρια. Συμπτωματικά ήταν από τις 2-3 φορές στη ζωή μου που το επισκέφθηκα κι εγώ. Έτσι τα φερε ο Θεός και συναντηθήκαμε και σου είπα πόσο με ευχαριστούμε η φωνή σου από τα ραδιοκύματα της Πειραϊκής Εκκλησίας. Πόσο χάρηκα τότε που σε συνάντησα!

Καλή ανάπαυση αγαπητή Γαλάτεια
το καράβι της εκκλησίας και της πατρίδας μας κινδυνεύει,
Πρέσβευε στον Κύριο υπέρ ημών 
από εμαιλ που λάβαμε από μέλος του παιδαγωγού.

δείτε ενδεικτικά μια ομιλία της (ξεκινάει στο 7:30 λεπτό)


Ακολουθεί η είδηση της εκδημίας της
και ένα ακόμη σχόλιο (ιστολογίου) :

Εκοιμήθη το πρωί 23/9, η συγγραφέας και παραγωγός εκπομπών του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού, Γαλάτεια Σουρέλη.
Η αείμνηστη Γαλάτεια Σουρέλη γεννήθηκε στην Καβάλα με καταγωγή από τα αγιασμένα χώματα της Μικράς Ασίας. Διακρίθηκε για την
πλούσια συγγραφική της δραστηριότητα ενώ το 1980, η Ακαδημία Αθηνών τής απένειμε βραβείο για την προσφορά και το έργο της στην παιδική και εφηβική λογοτεχνία. Διετέλεσε παραγωγός εκπομπών του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» από της ιδρύσεώς του όπου μέσω της εκπομπής της ‘Κουβεντούλες με τη Γαλάτεια’ δίδασκε αγάπη, ήθος, πίστη και ελπίδα. Διακρίθηκε για την αγάπη της στο Χριστό και την Ελλάδα, το εθελοντικό πνεύμα και την ιεραποστολική δράση.
Η εξόδιος Ακολουθία της αείμνηστης Γαλάτειας Σουρέλη θα ψαλεί την Δευτέρα 26/9 στις 16:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κηφισιάς.
Θερμή παράκληση της οικογένειας της θανούσης είναι, για όσους το επιθυμούν, αντί στεφάνων, να διατεθούν χρήματα για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία» και το Γηροκομείο Πειραιώς.



ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ''ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ'': 
AΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΝΗ ΨΥΧΗ Η Κ. ΓΑΛΑΤΕΙΑ! 
ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ. 
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ! ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΟΥΝ ΟΙ ΕΞΟΧΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ! ΑΙΩΝΙΑ ΤΗΣ Η ΜΝΗΜΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.