" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΕΚΑΨΕ το ΣΠΙΤΙ του και έριξε το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ του στο γκρεμό, για να μην τα πάρει η ΤΡΑΠΕΖΑ !

Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε το γεγονός της οργής που ξεχείλισε τη ψυχή ενός δανειολήπτη και τον οδήγησε σε μια πράξη αντίστασης βγαλμένη μέσα από την Αισχύλεια τραγωδία.

Έκαψε το σπίτι του για να μην πέσει στα χέρια των νεοαποικιοκρατών.
Όπως χιλιάδες άνθρωποι στην ιστορία των κοινωνικών αγώνων και στους μεγάλους πόλεμους έκαιγαν τα σπίτια και τα αγαθά τους για να μην πέσουν στα χέρια των κατακτητών.



Τόπος: Ορεινή Ναυπακτία 
Αιτία: Πλειστηριασμός από τράπεζα 
Αποτέλεσμα: Άνθρακες (για την τράπεζα)

Η είδηση πάλι από τα ψιλά της ειδησεογραφίας, όταν έγινε, το 2013.

Στη Μηλιά της Ορεινής Ναυπακτίας 50/χρονος έκαψε το σπίτι του και πέταξε το αυτοκίνητο του στο γκρεμό αφού τα είχαν ήδη κατασχέσει και είχε ειδοποιηθεί να τα παραδώσει.

Όταν έφθασε η αστυνομία βρήκε τον «εμπρηστή» των κόπων και του ιδρωτά του να παρακολουθεί με ανακούφιση τις φλόγες που κατέτρωγαν όσα είχε καταφέρει να αποκτήσει.

Συνελήφθη για εμπρησμό και στην Εισαγγελία δήλωσε: « Δεν θα πάρουν τίποτα οι αλήτες »
το είδαμε εδώ, πηγή.


Σχόλιο:

Επειδή κατά καιρούς λαμβάνουμε προβοκατόρικα σχόλια που προσπαθούν να μας παγιδεύσουν, ξεκαθαρίζουμε ότι, ΟΧΙ, σε καμία εμείς δεν προτείνουμε κάτι τέτοιο. Αλίμονο! 
Καλύτερα να περιμένουν τον δικαστικό επιμελητή, τους εκπροσώπους της τράπεζας και τους αστυνομικούς και να τους
παραδίδουν το κλειδί από την οικία και το αυτοκίνητο (αν έχουν τη δυνατότητα ας τους κερνάνε και γλυκό κουταλιού!). Εννοείται ότι το αυτοκίνητο καλό θα είναι να είναι πλυμένο και καθαρό! Αν μπορούν να τους γυαλίζουν και τα παπούτσια! 


Και επειδή μας αρέσει η Ελληνική ιστορία, θυμίζουμε: 
"Ο Κολοκοτρώνης πήγε στην Τρίπολη και μαζί με τους προύχοντες έβγαλε προκήρυξη με την οποία καλούσε τους Μοραΐτες να πολεμήσουν. «Οποιος αρνηθεί να πολεμήσει- τονιζόταν στην προκήρυξη- θα τουφεκίζεται».
Ο «Γέρος του Μοριά» εφάρμοσε το σχέδιο του Ρώσου στρατάρχη Κουτούζοφ. Πρόσταξε να καεί όλη η σοδειά στον αργείτικο κάμπο. Κάηκαν επίσης όλες οι αποθήκες με τρόφιμα και γεννήματα. Η τουρκική στρατιά αντιμετώπιζε τώρα σοβαρό πρόβλημα επισιτισμού."
Ιστολόγιο Ομάδας εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.