" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Προσκλήσεις σε αγωνιστικές εκδηλώσεις : Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουνίου, σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Σχόλια.

ΑΘΗΝΑ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 
Ημέρες: Σάββατο 11-06-2016 και Κυριακή 12-06-2016, 
Ώρες: 12:00-18:00 και όσο κρίνουμε ότι χρειάζεται Σημείο: Πλατεία Κοραή-Αθήνα 

-Διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε υπέρ των Ορθόδοξων Πιστεύω μας, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
-Διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε ως διαχρονική Ασπίδα της Οικογενείας, του Ατόμου και της Ελληνικής Κοινωνίας μας.
-Διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε ενάντια στο ρεύμα, που προάγει και επιδεικνύει παγκοσμίως ως πρόοδο ότι είναι ενάντια στην κοινή λογική του μέσου κοινωνικού ανθρώπου.
-Διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε όπως ορίζουν τα Ανθρώπινα Διδάγματα
-Διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ / ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ Gay ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ 
-Διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΞΑΣΤΕΡΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΑΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/06/2016 ΩΡΑ 12:00 μ.μ.
Σχόλιο: Δεν γνωρίζουμε τους διοργανωτές αλλά όπως έχουμε δεσμευθεί στηρίζουμε ΚΑΘΕ ακομμάτιστη ελληνορθόδοξη αγωνιστική δράση. 
Επειδή οι παρελάσεις των ομοφυλοφίλων, τελούν υπό την "προστασία" της Νέας Τάξης, συνεπώς κράτος (αστυνομία, εισαγγελείς, υπάλληλοι ξένων πρεσβειών, ΜΚΟ κλπ) και παρακράτος (αναρχικοί, αριστεριστές, κλπ), συνεργάζονται άψογα για να πετύχουν τον σκοπό τους και να πνίξουν κάθε αντίδραση, 
καλό θα είναι όσοι παραβρεθούν σε αυτήν ή σε οποιαδήποτε αντίστοιχη δράση, να έχουν τα μάτια τους 14 για τυχόν "πεσίματα" από "άπλυτους" και "σκουπίδια", κυρίως κατά την προσέγγιση του χώρου. Αποφεύγουμε ντύσιμο που μας χαρακτηρίζει, πλησιάζουμε τον χώρο συγκέντρωσης με προσοχή, αν ρωτηθούμε που πηγαίνουμε, απαντάμε αδιάφορα ότι είμαστε απλά περαστικοί, μέχρι να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι είμαστε μπροστά στην δική μας συγκέντρωση.
Η τρομοκρατία ΔΕΝ πρέπει να μας τρομάζει. Τόσα χρόνια παρελάζουν προκλητικά στην Αθήνα χωρίς καμία αντίδραση. Οφείλουμε να στηρίξουμε την διαμαρτυρία αυτή.



ΛΑΡΙΣΑ 
 Σας προσκαλούμε στη Σύναξη Ορθοδόξων Χριστιανών που θα γίνει στη Λάρισα την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και ώρα 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα - αμφιθέατρο του 4ουΔημοτικού Σχολείου Λάρισας, οδός Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου 17-19 (Είσοδος από την Κουμουνδούρου 17-19).

Στη Διάλεξη του καθηγητού του Εκκλησιαστικού - Κανονικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Κυριάκου Κυριαζόπουλου με το επίκαιρο και φλέγον θέμα:


«Η Ορθόδοξη συνοδική Παράδοση οδηγός της πορείας της Εκκλησίας μας – Οι προϋποθέσεις εγκυρότητας της επικείμενης λεγομένης Αγίας και Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου της Κρήτης – Τα μέχρι τώρα ανακύψαντα προβλήματα που αφορούν την σύγκλησή της».

Μέ τήν συνεργασία τοῦ Ὀρθόδοξου Κέντρου Πατερικῶν Μελετῶν « Ἅγιος Μάρκος ο Εὐγενικός » 
καί τίς εὐ­χές τῶν Ἁ­γι­ο­ρει­τῶν Πα­τέ­ρων.


Σχόλιο: Οι αγωνιζόμενοι ορθόδοξοι χριστιανοί της Λάρισας μετά από μακρά μαρτυρική πορεία, όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο περισσότερο δικαιώνονται στην συνείδηση του πιστού λαού. Ο εχθρός: η δεσποτοκρατία, ο Οικουμενισμός, πλέον δείχνει απροκάλυπτα τα δόντια του (θυμηθείτε τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις ανηλίκων μαθητών πριν λίγες βδομάδες επειδή μοίραζαν ορθόδοξο έντυπο που κατηγορούσε τον τοπικό δεσπότη, δείτε εδώ). Το σύστημα τρέμει μην ξεσηκωθούν οι αληθινοί πιστοί.

Είναι περιττό να γράψουμε ότι η παρουσία ΟΛΩΝ μας είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ. 





Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΕΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ
ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. AYΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ



Μὲ τὴν εὐλογία τοῦ
σεβ. μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ἀνθίμου ἡ Ἱερὰ Μονὴ Ἁγ. Αὐγουστίνου Φλωρίνης
μὲ τὴν συνεργασία – τῆς Ἱεραποστολικῆς Ἀδελφότητος «ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ» Θεσ/νίκης
– τοῦ Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσ/νίκης «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ»
– τῶν Ἐκδόσεων Θεσ/νίκης «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ» καὶ
– τοῦ Ἱεραποστολικοῦ Συνδέσμου «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

παρουσιάζει τὴν νέα ταινία (ντοκυμανταίρ) π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ἡ ζωὴ καὶ τὰ ἔργα του
• «Φωνὴ βοῶντος» (Α΄ ΜΕΡΟΣ ἱερομόναχος)
• «Σκοπὸν δέδωκά σε» (Β΄ ΜΕΡΟΣ ἐπίσκοπος)




Ἡ ταινία, μετὰ τὴν ἐπιτυχία ποὺ σημείωσε στὶς πόλεις Φλώρινα, Πτολεμαΐδα καὶ Ἀμύνταιο, προβάλλεται τώρα καὶ στὴν Συμπρωτεύουσα

τὴν Κυριακὴ 12 Ἰουνίου 2016, 
στὸ Βελλίδειο Συνεδριακὸ Κέντρο καὶ ὥρα 7 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Σχόλιο: Μας αηδιάζει όταν μια πρόσκληση ξεκινάει με τα τυπικά "με την ευλογία του σεβασμιοτάτου ..." κλπ 
Ο πατήρ Αυγουστίνος προτιμούσε να στείλει την ομιλία του σε κασέτα για να ακουστεί από το κασετόφωνο, παρά να σκύψει το κεφάλι στην δεσποτοκρατία (όταν του απαγόρευαν οι δεσποτάδες να μιλήσει).
Όσο περνάνε τα χρόνια αντί η μορφή του κεκοιμημένου αγωνιστή γέροντα επισκόπου Φλωρίνης να ξεχαστεί, όλο και περισσότερο πλημμυρίζει το διαδίκτυο με τα κηρύγματα και τον αγώνα του. 
Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε,είναι ανάγκη να ακούμε τέτοιες φωνές, μπας και αισθανθούμε την πτώση μας και ξυπνήσουμε ως λαός, ως έθνος. ως εκκλησία.
Καλούμε όλους να παραστούν στην εκδήλωση. 
Ιστολόγιο Ομάδας εκπαιδευτικών " Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.