" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

«Τσεκούρι και φωτιά εις τους προσκυνημένους!» Επίκαιρο όσο ποτέ.

Εις τον καιρό του προσκυνήματος .... «Τσεκούρι και φωτιά εις τους προσκυνημένους!»(...)
Τον εκρέμασα με ένα χαρτί που έλεγε το φταίξιμό του: «Προδότης του Έθνους»



"Εις τον καιρό του προσκυνήματος εφοβήθηκα μόνο δια την πατρίδα μου, όχι άλλη φορά, ούτε εις τας αρχάς, ούτε εις τον καιρό του Δράμαλη, όπου ήλθε με τριάντα χιλιάδες στράτευμα εκλεκτό, ούτε ποτέ, μόνο εις το προσκύνημα εφοβήθηκα.
Η Ρούμελη ήτον όλη προσκυνημένη, η Αθήνα πεσμένη, τα ρουμελιώτικα στρατεύματα διαλυμένα, μόνον η Πελοπόννησος ήταν μεινεμένη με τα δυο νησιά Ύδρα και Σπέτσαις, οπού είχαν δύναμιν.


Ο Κιουταχής είχε πάρει προσκυνοχάρτια, επάσχιζε να πάρη κι ο Ιμπραϊμης δια να στείλη εις την Κωνσταντινούπολιν, και όταν ή ο μινίστρος της Αγγλίας ή άλλης δυνάμεως εμεσίτευαν εις τον Σουλτάνον δια την Ελλάδα, να τους αποκριθή, ποιά Ελλάδα; Η Ελλάς είναι προσκυνημένη, και να τα προσκυνοχάρτια τους. Εκτός από μερικοί κακοί άνθρωποι, ιδού οι άλλοι επροσκύνησαν. Τότε αι δυνάμεις δεν είχαν τίποτε να αποκριθούν, και ημείς εχανόμεθα."
(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, "Απομνημονεύματα")



«Εγώ όντας εβγήκα εις τον Άγιον Γεώργιον, έγραψα γράμματα εις τον Γενναίον και εις τον Κολλιόπουλον, οπού ήταν συνταγμένοι, και επετάχθηκσν εις το Λιβάρτζι, την επαρχία την προσκυνημένη (Καλαβρύτων), και τους διέταξα:
«Τσεκούρι και φωτιά εις τους προσκυνημένους!
»
Και έτσι επέρασαν εις το Λιβάρτζι.


Τότε έστειλεν ο Μπραϊμης καταπατητάδες, να ιδή που είμαι και τί ασκέρι έχω, και έδωσε ενός Ρωμιού τριακόσια μπαρμπούτια, δια να μάθη πού είμαι και να μου ριχθή επάνω, και εγώ τον έπιασα και έσπειλα εις την δημοσιά και τον εκρέμασα, εις τα Καλάβρυτα, δύο ώρες απ' έξω.
Τον εκρέμασα με ένα χαρτί που έλεγε το φταίξιμό του: «Προδότης του Έθνους»
(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, "Απομνημονεύματα") 










και τους διέταξα: 


Ιστολόγιο Ομάδας εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανατριχιαζεις να ακους τον Κολοκοτρώνη...κι η προδοσια δεν εγινε σημερα, αλλα εδω και πολλα χρονια συμβαινουνε τόσα, όπως και απουσιαζουνε απο τα βιβλια της εκπαιδευσης αυτα τα κειμενα, ενω αντιθετα προωθειται ο Οικουμενισμος, η έλλειψη Εθνικης συνειδησεως και πολλά άλλα, με την σιγη-συναινεση των υπευθυνων και "αξιωματικών"
Κατα τα αλλα οι Αγιορείτες θα συνεχισουν στην πλειοψηφια τους να μνημονευουν τον "Πατριαρχη", κανοντας εσκεμμενα ή μη πλάτες στην Παναιρεση και τη Προδοσια, όπως και οι Επίσκοποι και Ιερωμενοι που δεν αποτειχιζονται
Κι αυτοι "προσκυνοχάρτια" δινουνε και δεν ειναι απλοι λαϊκοι, αλλά "αξιωματικοι" και "στρατηγοι"....
Και πηγανε στη Μυτιλήνη τα δαιμόνια, κατοπιν νουθεσιας του αρχηγου τους, ως τεκνα του Σατανά, (το είπε κι ο ίδιος ο Κύριος, δεν έχουμε μίσος, αντιθετα με τη δικη τους "αγαπη") για να "μπουνε" στο μάτι του Ταξιάρχη, καθώς ξερανε οτι θα επετρεπε λογω της αποστασιας ο Κυριος να μην επεμβει, να μην τους παρει το κεφαλι

ΣΤΑΥΡΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.