" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Χειραγωγημένοι "αντιμνημονιακοί", το δόγμα της γελοιότητας και οι υπήκοοι έτοιμοι για την τελική εγχείρηση.

Η επικράτηση των «μνημονίων» προϋπέθετε χειραγωγούμενους αντιμνημονιακούς. 
Όπως η επικράτηση των Λιάκων και κομπανίας προϋπέθετε ως αντίπαλό τους τον… Λιακόπουλο. Έτσι και ήρθε στην εξουσία το αντιμνημονιακό τσούρμο, με Τσίπρες και Καμμένους, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα μνημόνια.


Όμως, η ελληνική πραγματικότητα ξεπέρασε κάθε αναλυτική δυνατότητα συγγραφέων και αναλυτών. Διότι, από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και μετά, επιβάλλεται ένα νέο δόγμα, ασύγκριτα ισχυρότερο από το δόγμα του σοκ: Το δόγμα της γελοιότητας.


Τόσα και τόσα είδαν τα έκθαμβα μάτια των Ελλήνων μέσα σε 15 μήνες, που έμειναν «κάγκελο»: 
  • Τον Βαρουφάκη να κορδακίζεται ότι μέσα μία εβδομάδα θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της… Ευρώπης, δηλαδή του πλανήτη ολόκληρου· 
  • την Τασία Χριστοδουλοπούλου να λύνει το «μεταναστευτικό» διά των ανοικτών συνόρων· 
  • τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να «μαστιγώνει» τους υπαλλήλους της Βουλής· 
  • τον Λαφαζάνη να ετοιμάζεται να καταλάβει το νομισματοκοπείο· 
  • τον αγράμματο και ανερμάτιστο κνιτάκο να παριστάνει τον πρωθυπουργό και να σφάζονται στα πόδια του οι «λίστες Τσίπρα» όλης της Ευρώπης – να μεταβάλλει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ, και το ΟΧΙ στα μνημόνια σε εκχώρηση του τραπεζιτικού συστήματος στα γεράκια των ξένων Ταμείων· 
  • τον Καμμένο να χορεύει τσάμικα στην πλατεία Συντάγματος με τη Δούρου, κ.λπ…


Πλέον, οι υπήκοοι ήταν έτοιμοι για την τελική εγχείρηση. 
Η Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, κατακτημένη κυριολεκτικά από καλοπληρωμένες κουστωδίες μηκυόδων, με περιφερόμενους μετανάστες· οι
Τούρκοι στα ελληνικά νησιά και ο σκληρός «μαρξιστής» Τσακαλώτος με το κόκκινο σακίδιο να διαπραγματεύεται σε σπασμένα ελληνικά, ως εξημερωμένη ρέπλικα του Βαρουφάκη, το οριστικό ξεπούλημα της χώρας· και η τελική πινελιά, Τσίπρας και Παυλόπουλος να εκστρατεύουν κατά του ΔΝΤ, για να φορτώσουν έναν νέο αλμυρό εξευτελισμό στη χώρα!



Μπροστά σε όλα αυτά, τι να γράψεις και τι να πεις; Η γελοιότητα ξεπερνάει κάθε φαντασία και δι’ αυτής μοιάζει να επιτυγχάνεται ο στόχος που τόσα χρόνια δεν είχαν επιτύχει ΔΝΤ και Σόιμπλε: 
Να μεταβληθεί η Ελλάδα σε χώρο συγκυριαρχίας Νεοθωμανών και Τευτόνων. Το δόγμα της γελοιότητας που ανακάλυψαν και εφάρμοσαν οι Έλληνες απεδείχθη ισχυρότερο από το δόγμα του σοκ, ή, μάλλον, αποτελεί το υπέρτατο σοκ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το δόγμα της γελιότητας και παραλληλα της πανηλιθιότητας και φιλοτομαρισμου του "Ελληνικού" λαού
Για τον Καμμμενο τι να πεις..ενεπεξε και τον ίδιο τον Κυριο για να κερδιζει ψηφοφορους...πηγαινε ακομα και σε Εκκλησιες του Πατρωου, πουλώντας παραμυθι στους προβληματισμενους Πιστους και εξομολογηθηκε σε Γεροντα στο Αγιο Όρος για ψηφοθηρια...ειναι χειροτερος στα ματια μου απο Σαμαροβενιζελους και Σια και το Γουδι ειναι λιγο για αυτον, μαλλον την πιο δικαια "ανταμοιβή" θα την βρει απο τον Κυριο. Πίστεψα το 2012 σ΄αυτον, στη μεταστροφη που μπορει να εχει ενας ανθρωπος, κι ητανε η μοναδικη φορα σε τοσες εκλογες που ψηφισα κομμα που μπηκε στη Βουλη, τωρα πια θεωρω ουτοπια τη μεταστροφη του κι η τιμωρια θα ειναι βαρια
Κι ο "Ελληνικός" λαός (που του φταινε οι πολιτικοι κι ολοι οι αλλοι) ως συνήθως : oι δημοσιοι υπαλληλοι ξαναβγαλανε Τσιπρα για να καβαντζωθουνε κι οι στρατιωτικοι ξαναβαλανε τον Καμμενο, παροτι ειχανε δει την γελοιοτητα κι υποκρισια. Τις τελευταιες μερες πριν τις εκλογες επεσε πολυ "ταξιμο", όπως βλεπουμε αλλωστε ξεδιαντροπα τα βολεματα απο τους γελοιους "αδιαφθορους" της πρωτης φορας

ΣΤΑΥΡΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.