" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ανοικτή επιστολή 21 Ορθοδόξων Χριστιανικών Σωματείων της Θεσσαλονίκης προς τον Αρχ. Αθηνων για την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα. Ποιες αδελφότητες όμως ΔΕΝ υπέγραψαν;;;

Εκφράζουμε κατ' αρχήν την χαρά μας που η συντριπτική πλειοψηφία των ορθοδόξων σωματείων της Θεσσαλονίκης υπέγραψαν την παρακάτω επιστολή "Προς τον Αρχιεπίσκοπο και την ΔΙΣ" για την πρόσκληση στον Πάπα.


Υπήρξαν ελάχιστες εξαιρέσεις αδελφοτήτων,  που δεν συνυπέγραψαν. 
Δεν ξέρουμε αν έγινε λόγω συγκυρίας (δεν πρόλαβαν να προσκομίσουν την σχετική βεβαίωση/σφραγίδα) ή για άλλους λόγους. 

Πάντως από τις χαρακτηριστικές απουσίες είναι η "Απολύτρωση" (μαζί με την "Χριστιανική Ελπίς", με την οποία ουσιαστικά ταυτίζονται), και δεν θεωρούμε ότι ήταν συγκυρία,


Εκκωφαντική και η απουσία της  Ορθόδοξης Αδελφότητας Λυδία η Φιλιππησία (4Ε), που εδώ και χρόνια έχει πάρει ξεχωριστό δρόμο, 
ποιος ξέρει, ίσως έχει ανακαλύψει τι ρευστό κυκλοφορεί στις μητροπόλεις (κ στο Φανάρι;) οπότε δεν χρειάζονται πλέον "παρακατιανές" σχέσεις.

Πριν μόλις λίγο καιρό, τα παραπάνω Ορθόδοξα σωματεία της Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν μια εκδήλωση στο Βελίδειο, μαζί με την ΠΕΘ και την μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Όμως όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, κάποιοι ...
ΔΕΝ υπέγραψαν την επιστολή προς Ιερώνυμο, ΕΝΑΝΤΙΑ στην επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο.


Η απουσία του ΣΩΤΗΡα, μάλλον εξηγείται λόγω κλασσικά μειωμένων αντανακλαστικών (γενικά τοποθετούνται άψογα στο περιοδικό τους για το θέμα του Οικουμενισμού).  
Εξ άλλου συνυπέγραψαν ο "Μέγας Βασίλειος" και η "ΓΕΧΑ" που είναι ουσιαστικά ο ίδιος φορέας. 

Ομοίως πιθανότατα και η ΖΩΗ (αυτοί  εκτός από τα "γηρατειά" και τα επίσης μειωμένα αντανακλαστικά, πάντα είχαν μια παραπάνω καλή σχέση με την εξουσία, οπότε κάνουμε ότι δεν καταλάβαμε και ... βλέπουμε στο μέλλον ..).

Η Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή, (οδού Μακένζι Κινγκ) ΟΦΕΙΛΕΙ μία απάντηση. 
Εκτός αν με τις πολλές σχέσεις με Πατριάρχες (και δεν αναφερόμαστε στον Βαρθολομαίο), άρχισαν κι αυτοί να κάνουν ότι δεν ξέρουν.


Επικοινωνήσαμε (Πέμπτη βράδυ, 14/4) μέσω εμαιλ, με τις αδελφότητες που ΔΕΝ υπέγραψαν, ζητώντας να μάθουμε το λόγο, αλλά ως τώρα δεν λάβαμε καμία απάντηση (δεν μπορέσαμε να βρούμε πουθενά το εμαιλ της ΖΩΗΣ). Τα σχόλια της ανάρτησης μας. όπως πάντα ανοιχτά σε όποιον από τους προαναφερθέντες αισθάνεται ότι θίγεται και θέλει να τοποθετηθεί.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"





Συντονιστικό Όργανο Συνεργαζομένων Ορθοδόξων Χριστιανικών Σωματείων Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη, 12 Απριλίου 2016

Προς
Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο
Αθηνών και πάσης Ελλάδος
κ.κ. Ιερώνυμο
και την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μακαριώτατε,
Σεβασμιώτατοι,
Με μεγάλη λύπη και έκπληξη διαβάσαμε την Ανακοίνωση της Δ.Ι.Σ. της 5ης Απριλίου τρέχοντος έτους,
με την οποία δίδεται το πράσινο φως για να επισκεφθεί ο αιρεσιάρχης πάπας Φραγκίσκος Μπεργκόλιο την αγιοτόκο Μυτιλήνη στις 16 Απριλίου. Η Δ.Ι.Σ. μάλιστα προσκαλεί και τον Οικ. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στη Λέσβο, όπου αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι θα παραστείτε κι εσείς, Μακαριώτατε, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

Θα μας επιτρέψετε, ως πιστά τέκνα της Εκκλησίας, να παρατηρήσουμε τα κάτωθι, επισημαίνοντας από την αρχή ότι η απόφαση αυτή της Δ.Ι.Σ. αποτελεί τεράστιο λάθος και θα πρέπει να ανακληθεί τάχιστα, όπως ήδη το ζήτησαν και Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς.


Κατ’ αρχάς, δεν υπήρχε λόγος να εμπλακεί η Εκκλησία της Ελλάδος στην επικοινωνιακή πολιτική του πάπα. Εφ’ όσον ο
πάπας είναι αρχηγός κράτους, θα μπορούσε να τον προσκαλέσει ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Εκκλησία να μείνει μακριά από επικοινωνιακές σκοπιμότητες.
Και για να έλθουμε στην καθ’ αυτήν ουσία του θέματος:
Ο πάπας, αλλά και εσείς, η Δ.Ι.Σ., επικαλείσθε την ανθρωπιστική διάσταση του «δράματος των προσφύγων».
Είμαστε σίγουροι, κρίνοντας από την όλη ιστορία του παπισμού, ότι το ενδιαφέρον αυτό, από την πλευρά του πάπα, είναι προσχηματικό, υποκριτικό και επικοινωνιακό.
Όπως εγράφη για την επίσκεψη αυτή του πάπα: Είναι σαν να πηγαίνει ο θύτης να δεί τα θύματα! Διότι το Βατικανό, όπως και στη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, έτσι και τώρα στην περίπτωση της Συρίας, μαζί με τους άλλους «ανθρωπιστές» της Δύσης, είναι συνυπεύθυνοι για τους πολέμους και την προσφυγιά.
Η Δύση, που εκπαίδευσε, χρηματοδότησε και εστήριξε το «Ισλαμικό Κράτος», δεν μπορεί να κλαίει υποκριτικά για τα παιδιά που πνίγονται στο Αιγαίο. Όλοι μπορούν εύκολα να καταλάβουν πως το «προσφυγικό» το δημιουργούν και το παροξύνουν η Τουρκία, οι δουλέμποροι, η Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση.

Ανθρωπισμός δεν είναι η φιέστα που θα δοθεί στη Λέσβο. Ανθρωπι­σμος είναι αυτό που ήδη γίνεται αφανώς από τις ιερές Μητροπόλεις και το πλήρωμα της Εκκλησίας μας για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Ανθρωπισμός είναι να ελεγχθούν οι θαλάσσιοι δρόμοι του θανάτου.
Η παρουσία του πάπα και των υπολοίπων στη Λέσβο αποπροσα-νατολίζει από το πραγματικό πρόβλημα. Αυτό είναι το δράμα του ελλη-νικού λαού, που βλέπει, εν ονόματι του «ανθρωπισμού» και με όχημα το λεγόμενο προσφυγικό, να διαλύεται η πατρίδα μας, καθώς εποικίζεται από στρατιές αλλοφύλων μουσουλμάνων, χωρίς καμμία αντίδραση.
Η φιέστα της Λέσβου θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το ρεύμα των «προσφύγων» προς την πατρίδα μας.

Πέραν όμως της μεγάλης εθνικής αστοχίας, που χαρακτηρίζει την απόφαση της Δ.Ι.Σ., λόγω των αρνητικών εθνικά επιπτώσεων που θα έχει, εξ ίσου μεγάλη και καταστροφική είναι η εκκλησιαστική αστοχία. Έρχεται ο «λύκος» να μας κάνει μάθημα ανθρωπισμού και χριστιανικής αλληλεγγύης!

Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τον ρόλο που έπαιξε ο αιρεσιάρχης πάπας, στοχεύοντας διαχρονικά στην καθυπόταξη σ' αύτόν της Ορθοδόξου Ανατολής. Η έλευση του πάπα και μάλιστα με τόσο βεβιασμένες διαδικασίες (μήπως για να μην υπάρξουν αντιδράσεις;) είναι βαρύτατη προσβολή στους αγίους μάρτυρες και ομολογητές της αμωμήτου πίστεώς μας.
Σας παρακαλούμε θερμά, στο πλαίσιο της προασπίσεως της Ορθοδό­ξου πίστεως και της πατρίδος μας, να μην παραστείτε στις εκδηλώσεις αυτές.
Μετά βαθυτάτου σεβασμού και πολλού πόνου ψυχής

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης:

1. Ορθόδοξος Χριστιανική Αδελφότης «Αγάπη Χριστού»
2. Ιεραποστολικός Σύνδεσμος «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»
3. Γ.Ε.Χ.Α. (Γονέων Ένωση Χριστιανική Αγωγή)
4. Πολιτιστικός Σύλλογος «Εθνεγερσία»
5. «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» Κέντρον Ενότητος και Μελέτης-Προβολής των Αξιών μας
6. Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών
7. Ορθόδοξος Αδελφότης «Η Αγία Φοίβη»
8. Ορθόδοξος Αδελφότης «Η Οσία Ξένη»
9. Φιλανθρωπικό Σωματείο «Μέριμνα των πτωχών»
10. Όμιλος Φίλων Αγίου Όρους «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης»
11. Σύλλογος «Ο Απόστολος Παύλος»
12. Κεντρικός Σύλλογος Πολυτέκνων «Οι Άγιοι Πάντες»
13. Ελληνορθόδοξος Σύνδεσμος «Οι Παναγιόφιλοι»
14. Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος»
15. Ένωση προσώπων «Όσιος Φιλόθεος»
16. ΠΑ.ΣΥ.Β.Α (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα)
17. «Παρακαταθήκη» Πανελλήνιος Σύνδεσμος για την Ελληνορθόδοξη Παράδοση
18. Πρωτοβουλία Γονέων Βορείου Ελλάδος
19. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Πνευματική Ελευθερία
20. Σ.Φ.Ε.Β.Α. (Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα)
21. Χριστιανική Ένωσις Γονέων Θεσσαλονίκης


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την ληστρική Σύνοδο και για τον Οικουμενισμό τι έχουν να μας πούνε τα Σωματεία;

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει εντύπωση αυτό που λέτε ότι δεν χαρίζεστε σε κανέναν το φυλάγετε ως κόρην οφθαλμού.Όλοι τα γνωρίζουμε αλλά κανείς δεν τα διατυπώνει εγγράφως.
Ανέφερα σε γνωστή μου αυτό που γράψατε για την Απολύτρωση και την Χριστιανική Ελπίς και μου είπε ότι ο κ.Στέργιος Σάκκος δεν υπέγραψε την Ομολογία Πίστεως. Ίσως σχετιζόταν με την προσπάθεια του να μιλάει στις μητροπόλεις και να ανακτήσει το κύρος του μετά την διάσπαση με τον πατέρα Αυγουστίνο. Όποιος δεν καταφέρεται εναντίον του Οικουμενισμού, έχει το κεφάλι του ήσυχο.Δεν ξέρω πως έχει την συνείδηση του.Με τόσα που συμβαίνουν.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.