" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Η Μολδαβία έσπασε το μποϋκοτάζ: Βίντεο-Ομιλία π.Θεοδώρου Ζήση. Σε 40' η διδασκαλία της Ορθοδοξίας. Το σχόλιο μας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο π.Θεόδωρος Ζήσης "εκτοπίστηκε" από όλους σχεδόν τους ορθόδοξους συλλόγους, αδελφότητες, μητροπόλεις, εκκλησιαστικά κανάλια και πρακτορεία ειδήσεων. 
Όταν τολμήσεις να πας κόντρα στη "γραμμή" έστω και σε καθαρά λεκτικό επίπεδο, διαπιστώνεις ότι έχεις μείνει μόνος. Σταματάνε και οι κολακείες και οι προσκλήσεις.
Τελικά δεν υπάρχει πιο "βάρβαρο" είδος από τους "φαρισαίους". 
(θα θέλαμε να έχουμε μερικές φωτογραφίες από την χειροτονία του, στην Αγία Αναστασία Βασιλικών, να μετρήσουμε δεσποτάδες, ιερωμένους, πιστούς..). 


Μόνος, σε μερικές εκατοντάδες πιστών (και σε 2-3 ευλαβείς μοναχούς και ιερωμένους ως ακροατές), συνεχίζει να μιλάει στο γνωστό υπόγειο στον Άγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης.
(άλλο χαρακτηριστικό της εποχής μας! Οι αγωνιστές ιερείς να μιλάνε μόνον σε υπόγεια! 
Όταν δεν τους απαγορεύεται να μιλάνε.. γιατί φθάσαμε και σε αυτό.
Οι κυριλέ αίθουσες μητροπόλεων και ναών, είναι για πιο "μοντέρνους" ομιλητές, με πιο light απόψεις! Διαπιστώνεται ακόμη και στις πιο "συντηρητικές" μητροπόλεις)
φωτογραφία από το υπόγειο του Προφήτη Ηλία Θεσσαλονίκης, όπου είχε εκτοπιστεί για λίγους μήνες ο π.Νικόλαος Μανώλης. Τελικά τον μετέθεσαν αλλού και του απαγόρευσαν και πάλι να μιλάει!


Ενώ εσπερινοί,  πανηγύρια και ονομαστικές εορτές επισκόπων παίζουν ως "είδηση"
και κάθε μητροπολίτης φωτογραφίζεται σε δεκάδες πόζες 
(πρόσφατα κάποιοι δεσποτάδες άρχισαν να "θυμούνται" και περιστατικά με ευλαβείς αγίους, είναι σημαντικό να λες στον αφελή κόσμο ότι είχες κι εσύ σχέση με τον Άγιο, λες και θα μάθει ποτέ κανείς αν είχες ή όχι, ή τι .  "κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η  γλάστρα ..")
ενώ ακόμη και οι αγρυπνίες στις αγιορίτικες μονές έχουν γίνει live stage,
και κάθε μητροπολίτης προσπαθεί να πετάξει την "ατάκα" του για να "παίξει" στα ΜΜΕ (και να ανεβάσει τα ποσοστά του στις επόμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές),
Ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος στην "Κιβωτό της Ορθοδοξίας": "Να συνεργαστούν οι νέοι πολιτικοί"

σχεδόν πουθενά  -με εξαίρεση ελάχιστα ελληνορθόδοξα ιστολόγια - δεν θα δείτε τις ομιλίες του π.Θεοδώρου Ζήση.


Η Μολδαβία λοιπόν "έσπασε" το μποϋκοτάζ του π.Θεοδώρου Ζήση! 
Στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε για την εκδήλωση (θεολογική επιστημονική ημερίδα) που ετοιμάζεται στις 23 Μαρτίου στον Πειραιά (δείτε εδώ), όπου επίσης θα είναι ομιλητής.

Ας τον απολαύσουμε (το βίντεο είδαμε εδώ και εδώ):



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι είναι σπουδαίος κληρικός ο π. Θεόδωρος! Είναι πολύ μεγάλη ευλογία για την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να έχει στις τάξεις της ιερείς του ύψους του π. Θ. Ζήση και δυστυχώς τον έχει απομονώσει σε ένα μικρό ναό με λίγους πιστούς, όπως ακριβώς και ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος όταν πήγε στην Κωνσταντινούπολη λειτουργούσε σε έναν παρόμοιο ναό με ελάχιστο ποίμνιο, διότι όλοι οι υπόλοιποι ναοί ήταν υπό κατάληψη από τους αιρετικούς.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.