" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΣΑΜΠΟΤΑΖ στο «περιουσιολόγιο»

Θα γίνει υποχρεωτική από το 2016 η υποβολή στην φορολογική δήλωσή μας, κάθε περιουσιακού στοιχείου- κινητού και ακίνητου- «ώστε να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή», ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση:
Πρόστιμο στη ΓΓΠΣ για διαρροή στοιχείων φορολογουμένων. (από το 2000 μέχρι το 2012!). Δημοσίευμα του 2013. Πηγή (Ναυτεμπορική). Στην Ελλάδα όμως, δεν συγκινείται κανείς.

  • Δε δικαιούται να μιλά κατά της φοροδιαφυγής καθώς στελέχη της επιδίδονται αποδεδειγμένα στην φοροδιαφυγή, όπως ο Σταθάκης και ο Φλαμπουράρης.
  • Δεν είναι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας η φοροδιαφυγή. Θεμελιωδώς πρόβλημά της είναι ο παρασιτικός και εξαρτημένος, μη παραγωγικός, κομματικά διαπλεκόμενος διεφθαρμένος, χαρακτήρας της.
  • Οι πολίτες σήμερα δεν πληρώνουν φόρους διότι δεν έχουν για να πληρώσουν. Όσοι φοροδιαφεύγουν είναι οι «έχοντες και κατέχοντες» και, εάν και όταν και εφόσον εντοπισθούν, μετά από διακανονισμό και δικαστικές καθυστερήσεις, πληρώνουν υποπολλαπλάσια πρόστιμα σε αναρίθμητες δόσεις.
  • Το φοροκυνηγητό είναι ΠΡΟΣΧΗΜΑ. Δε λύνει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα, δεν εισφέρει στην εγχώρια οικονομική ανάκαμψη-ανάπτυξη καθώς αποσκοπεί στην ικανοποίηση των τοκογλύφων δανειστών της χώρας.
  • Το περιουσιολόγιο είναι ο τρόπος για να καταγραφεί το έχειν κάθε απλού νομοταγούς πολίτη ώστε να μπορεί κάθε διαπλεκόμενη κυβέρνηση και κάθε αλλοδαπός επόπτης της, να τρομοκρατήσουν και να χειραγωγήσουν πολιτικά και τελικά να ληστέψουν ακόμη και τα κειμήλια κάθε νοικοκυριού.
  • Όπως έγινε και με τα φορολογικά δεδομένα που εκλάπησαν από τις ΔΟΥ και ουδείς ενοχοποιήθηκε ή τιμωρήθηκε Μέγα -και σκοτεινότατο- σκάνδαλο. Ποιός ευθύνεται; Ποιός τιμωρείται;,τίποτε δεν αποκλείει ακόμη και την «παράνομη» χρήση του περιουσιολογίου ενώ είναι βέβαιη η κατάχρησή του από οιονδήποτε κομματικά διαπλεκόμενο κυβερνητικό εσμό.
Έμεινε τίποτε που δεν διέρρευσε από την εφορία;; Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν υποχρεωθούν όλοι να καταγράψουν κινητά και ακίνητα (και ρευστό) στο περιουσιολόγιο!
  • Όπως λοιπόν πήραμε το μάθημά μας από την Κύπρο το 2013 και δεν αφήνουμε ούτε πενηντάρικο στις τράπεζες έτσι και τώρα δεν θα δηλώσουμε τίποτε από τα κινητά περιουσιακά μας στοιχεία. Και όποια νέα κυβέρνηση σύντομα προκύψει, πρέπει να δεσμευθεί για την κατάργηση αυτής της ληστρικής αλητείας.

Αφού κατέστρεψε ο Στουρνάρας (του Σαμαρέλου) το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τώρα θέλουν να αρπάξουν και τους κουμπαράδες του οι Τσιπραμμένοι;


Νίκος Καραβαζάκης, Πηγή
ολόκληρο το δημοσίευμα με τις διαρροές φορολογικών στοιχείων των φορολογουμένων (κλικ για μεγέθυνση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.