" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Θεσσαλονίκη, Σάββατο 31/10/2015: Νεανική εκδήλωση - προβολή της ταινίας Παύλος Μελάς

Ο σύλλογος μας, σας προσκαλεί στην νεανική εκδήλωση-προβολή ταινίας που θα γίνει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στον κινηματογράφο "Αλέξανδρος" (Εθνικής Αμύνης 1, απέναντι από τον Λευκό Πύργο), στην Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση γίνεται προς τιμή του ήρωα μακεδονομάχου Παύλου Μελά, που φέτος συμπληρώνονται 111 χρόνια από την θυσία του.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ολιγόλεπτη ομιλία και προβολή της ταινίας "Παύλος Μελάς", που μας μεταφέρει στην εποχή του Μακεδονικού Αγώνα.


Η ταινία προβάλει τις αφόρητες συνθήκες που είχαν δημιουργήσει οι Βούλγαροι κομιτατζήδες στους Έλληνες της Μακεδονίας, την τεράστια σημασία του Μακεδονικού Αγώνα και τον ρόλο που έπαιξε ώστε η Μακεδονία να απελευθερωθεί με τους Βαλκανικούς πολέμους του
1912-13.

Επειδή την ταινία αυτή δεν πρόκειται να την δείτε σε κανένα τηλεοπτικό κανάλι,σας καλούμε να έρθετε να παρακολουθήσουμε αυτήν την εξαιρετική ιστορική ταινία.
Η είσοδος φυσικά είναι δωρεάν!

Την εκδήλωση μπορείτε να την βρείτε και στο facebook:
https://www.facebook.com/events/1022518211102522/


111 χρόνια από την θυσία του Παύλου Μελά

ΤΙΜΟΥΜΕ - ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
Διοργάνωση: Ιερός Λόχος 2012- Πηγή



Σχόλιο, ομάδας εκπαιδευτικών "ο Παιδαγωγός":
Οφείλουμε να πάρουμε τα παιδιά μας (από δημοτικού μέχρι μαθητές Λυκείου και φοιτητές) και να πάμε να δούμε όλοι μαζί την ταινία. Αρκετά λάθη κάναμε. Τουλάχιστον ας μην χάσουμε μία ακόμη φορά, την ευκαιρία να κάνουμε το χρέος μας.

3 σχόλια:

Νικόλαος Ἀγγελίδης είπε...

ΧΑΙΡΕΤΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ.
ΤΟ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΝ ΝΑΟ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ.
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ) ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΟΥΝ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΚΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ...
Ζητείτε πρώτον την βασιλεία τού Θεού και την δικαιωσύνη αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Νικόλαος Αγγελίδης
Θεσσαλονίκη

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δεν νομίζουμε να τίθεται θέμα "εθνικής" ή "ορθόδοξης" επιλογής. Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία είναι οι δύο ρίζες του ίδιου δέντρου. Είναι ανόητο, ως Έλληνες, να επιλέγουμε μία μόνον από τις δύο. Μια χαρά μπορεί να αναπνέει το δέντρο όταν λειτουργούν και οι δύο και μας τροφοδοτούν.

Από κει κ πέρα εσείς βλέπετε νέους-ες στον εσπερινό του Σαββάτου; Απαντήστε μας ειλικρινά.
Τι ώρα δηλαδή έπρεπε να το κάνουν 8μμ-10μμ (για να έχει τελειώσει ο εσπερινός και να έχουν προλάβει να έρθουν από τις ενορίες τους).
Νομίζουμε ότι είναι κατάλληλη η ώρα για να πάρει ένας γονιός τα παιδιά του και να πάνε να δούνε την πατριωτική αυτή ταινία. Λογικά 8:30 θα έχει τελειώσει και στις 9-9:30μμ θα είναι σπίτι τους. Μακάρι το πρόβλημα στην σημερινή νεολαία να ήταν το χάσιμο ενός εσπερινού.

Ιερός Λόχος 2012 είπε...

Καλησπέρα σας κ.Αγγελίδη.
Εν μέρει έχετε δίκιο και το ορθόν θα ήτο η εκδήλωση να λάμβανε χώρα σε ώρα που δεν θα επηρέαζε τις θρησκευτικές μας υποχρεώσεις.
Δυστυχώς όμως δεν ήταν στο χέρι μας να επιλέξουμε την ώρα και την ημέρα που η αίθουσα θα ήταν διαθέσιμη.
Ας μην είμαστε λοιπόν λίγο ελαστικοί σε εκδηλώσεις που προάγουν το εθνικό και θρησκευτικό αίσθημα του λαού μας και ας τις στηρίξουμε.
Έτσι κι αλλιώς είναι ελάχιστες τέτοιου είδους οι κινήσεις που γίνονται στην πόλη μας.
Σας ευχαριστούμε για την επισήμανση και ελπίζουμε να σας δούμε στην εκδήλωση μας.
Μετα τιμής
ο γγραμματέας Γενιάς Ανδρέας.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.