" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

H Ελλάδα του «κώλ..» και τα πρότυπα που είναι εκεί και μας περιμένουν …

Σε μια Ελλάδα που αργοπεθαίνει…..
σε μια πατρίδα που χάνεται μαζί με τις παραδοσιακές τις αξίες, η αναζήτηση των κατάλληλων προτύπων που θα την βοηθήσουν να κάνει την περιβόητη επανεκκίνηση φαντάζει περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ…

Η πατρίδα μας χάνεται, όχι γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά εξαιτίας μιας αρρώστιας που τρώει τα σωθικά της σαν καρκίνος εδώ και δεκαετίες. Η Ελλάδα πρέπει πρώτα να ψάξει για τις χαμένες τις ηθικές αξίες και τα χαμένα της ιδανικά σε επίπεδο κοινωνίας και στη συνέχεια να αναζητήσει λύσεις και να ερμηνεύσει τους δείκτες της οικονομίας… Διαφορετικά, το μοιραίο δεν θα αργήσει να έρθει.


Ξεπέσαμε σαν κοινωνία, γίναμε φτηνοί, χυδαίοι, επιβραβεύουμε το άσχημο, το δήθεν, το ψεύτικο και το πρόστυχο. Το αναδεικνύουμε σαν το απόλυτο “ορθό”, σαν κάτι το φυσιολογικό, σαν μια τάση “μόδας” που πρέπει να ακολουθηθεί πάση θυσία για να είναι κάποιος “in” και “cool”.


Τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου μια φωτογραφία από την
πρόσφατη παρέλαση των ομοφυλοφίλων στην Αθήνα. Δείχνει δύο άτομα με φόντο το Σύνταγμα, τη Βουλή των Ελλήνων σε μια σκηνή που θα μπορούσε να είναι και ο … καθρέπτης μας! Δύο άτομα του ίδιου φύλου, ημίγυμνα όπου ο ένας έχει το χέρι του στον κώλο του και από κάτω το φιλοθεάμον κοινό να χάσκει εκστασιασμένο…

Τι διαφωνείτε; Μα αυτό δεν είναι το πρότυπο που θέλουν να λανσάρουν εδώ και χρόνια οι ψευτοπροοδευτικάριοι αυτής της χώρας; Αυτό δεν είναι το πρότυπο που σιγά – σιγά μπήκε σε όλα τα σπίτια μέσα από τις τηλεοράσεις, σε soft εκδόσεις μέχρι να γίνει μια εικόνα οικία σε όλους, ώστε σε δεύτερη φάση να αποδεχτούμε και το hardcore…;

Φυσικά και ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, καθορίζοντας ο ίδιος τη πορεία της ζωής του. Φυσικά και η ελευθερία της επιλογής είναι ιερό δικαίωμα για όλους τους ανθρώπους. Υπάρχουν όμως και όρια, τα οποία δεν θα πρέπει να παραβιάζονται, ειδικά όταν η διαφορετικότητα αυτή επιχειρεί να πλασαριστεί ως η εικόνα του … ιδεατού.

Όσο για τα ξεκάθαρα πρότυπα, το αυτονόητο δηλαδή για μια κοινωνία που θέλει να διεκδικεί το μέλλον της με βάση τις αξίες και τις παραδοσιακές σταθερές της, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο. Είναι αυτό που πολλές φορές έχει περιγραφεί ως “μια άλλη Ελλάδα”. Η Ελλάδα των αξιών και των άξιων. Στη θέση των δύο πιλότων, θα μπορούσε να κάθεται όποιος αγωνίζεται γι αυτή την πατρίδα, όποιος μάχεται σε καθημερινή βάση για να προσφέρει, από οποιαδήποτε θέση κι αν έχει ταχθεί… Μα δε μπορεί διάολε να μην καταλαβαίνουμε τη διαφορά! Ας την αναδείξουμε!

Γιώργος Λαμπράκης από http://defenceline.gr/

το είδαμε εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Καννελάκης στο Αγιορείτικο Βήμα μας παρότρυνε προς το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Επαγγελματίες δημοσιογράφοι είναι στα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων, παίρνουν θέσεις ανάλογα από που παίρνουν τα "φράγκα".
Είτε ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσεις, είτε ΑΝΕΛ, (είτε Καρατζεφέρη στο παρελθόν), μία μία οι εφεδρείες των διεθνών τοκογλύφων, του σιωνισμού και των μασόνων τελειώνουν.

Δημιουργούν διαρκώς κόμματα (πχ Λεβέντης, Ποτάμι, Λαϊκή Ενότητα, Ρίζες κλπ), για να ελέγχουν την φυγή των απογοητευμένων ψηφοφόρων. "Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη" λέει ο λαός. Το μάθαμε και το ΠΑΣΟΚ και την Νδ και την Δημάρ.
Αποκαλύφθηκαν.

ΔΕΝ θα επιλέξουμε κανέναν από τους παραπάνω κοτσαμπάσηδες για να υλοποιήσει το μνημόνιο με το οποίο μία ακόμη φορά μας δέσμευσαν. "Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια" λέει ο λαός. Ότι κι αν λένε οι δημοσκοπήσεις τους (που πριν το δημοψήφισμα έλεγαν ότι το ΝΑΙ είναι στα ίδια ποσοστά με το ΟΧΙ), θα την πα΄ρουν την απάντηση όλοι οι υπάλληλοι της Νέας Τάξης.

Ανώνυμος είπε...

Μαντεύω ότι θα το μπουμπουνίσεις Χ.Α! Ισχύει;;;;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Φυσικά δεν θα σου απαντήσουμε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ (αν έγραφες το ίδιο σχόλιο σε άλλο ιστολόγιο, το πιο πιθανό θα ήταν να το διαγράψουν, για να γλιτώσουν από τον "μπελλά" και τα αντικρουόμενα σχόλια και τους χαρακτηρισμούς που θα ακολουθούσαν).




Αυτή είναι η απάντηση μας:
Ως ομάδα και ως πνευματική ηγεσία αυτού του τόπου, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να τρώμε κουτόχορτο. Πολύ περισσότερο να το διανέμουμε στους αναγνώστες μας.
Όταν έχουν υποθηκεύσει την πατρίδα μας με τους πιο επαχθείς όρους (με ξένο δίκαιο, με ξένο νόμισμα, με ταμεία αποκρατικοποιήσεων, υποθηκεύσεις κάθε πλουτοπαραγωγικής και ενεργειακής πηγής κλπ), και όταν στο παιχνίδι συμμετέχουν όλο και περισσότεροι, οφείλουμε να αναδείξουμε την προδοσία.

Όταν βλέπουμε πόσο στημένο είναι το πολιτικό σκηνικό, όταν βλέπουμε όλους αυτούς τους θεατρίνους να μας χαμογελάνε -και συχνά να παριστάνουν τους ηθικούς και τους καλούς χριστιανούς κουστουμαρισμένοι στην εκκλησία ή στις εκδηλώσεις αδελφοτήτων και φορέων- και να μας βεβαιώνουν ότι "προσπαθούν για το καλό μας", η αποστροφή μας ξεχειλίζει.

Και για να μην νομίζεις ότι αποφεύγουμε την απάντηση, δεν περιμένουμε από κανέναν να μας σώσει. Πολύ περισσότερο όταν κάποιοι έχουν μετατρέψει την αγάπη και την ιερή αφοσίωση προς την πατρίδα, σε οικογενειακή κλίκα.

Όπως τονίσαμε και πολύ πρόσφατα, ας αφήσουμε τα παιδιαρίσματα και τις προφητείες και τον καναπέ μας. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Και στις εκλογές και στην γειτονιά του και στην πόλη του και στην πατρίδα του.
Αν κάποιοι νομίζουν ότι ρίχνοντας έναν ψήφο έκαναν το χρέος τους και μπορούν να συνεχίσουν τον ύπνο τους, εμείς θα είμαστε εδώ, να αποκαλύπτουμε το στημένο σκηνικό (σε κάθε τομέα: πολιτικό, εκκλησιαστικό, οικονομικό) και ως ερινύες να τους θυμίζουμε τις ευθύνες τους.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.