" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ: Ελληνοποιήσαμε τον Δήμαρχο Χιμάρας, τον άνθρωπο του Έντι Ράμα, που έδωσε εντολή να κατεδαφιστεί ο ναός στους Δρυμάδες Χιμάρας!!!

Γράψαμε πριν μόλις 4 ημέρες (σχετικά με την κατεδάφιση του ορθόδοξου ναού στους Δρυμάδες Χιμάρας):
Η αδράνεια του Ελλαδικού Υπ.Εξ. και το σθένος ενός Δεσπότη. Ο σχολιασμός μας.
(ανάρτηση που όπως θα δείτε, γέμισε με Αλβανικά προπαγανδιστικά σχόλια, γραμμένα σε άψογα ελληνικά, βλέπετε πως δουλεύουν οι μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας..)


Όπως διαβάσαμε στη συνέχεια στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και στο βορειοηπειρωτικό ιστολόγιο himara.gr:

Ελληνοποιήσαμε τον Γιώργο Γκόρο, τον Δήμαρχο Χιμάρας που πήρε την απόφαση της κατεδάφισης, 
τον άνθρωπο του Εντι Ράμα!

Του δώσαμε ιθαγένεια και βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας


Ο δήμαρχος της Χειμάρρας Γιώργος Γκόρος βρίσκεται πίσω από την κατεδάφιση του ναού του Αγίου Αθανασίου, προωθώντας την αρπαγή των ελληνικών περιουσιών και την αλλοίωση της εθνοτικής σύνθεσης της περιοχής. (...)


Σύμμαχος και συμπαραστάτης του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στις μεθοδεύσεις αυτές είναι ο «σύντροφος» δήμαρχος Χειμάρρας Γιώργος Γκόρος -ο ίδιος αρέσκεται να αποκαλείται αλβανιστί Γκιέργκι (Jorgo) Γκόρο (Goro) -, ο οποίος αν και δηλώνει σκληρός Αλβανός και «αλλεργικός» σε καθετί που θυμίζει Ελλάδα, πολιτογραφήθηκε... Ελληνας δηλώνοντας ψευδώς ως μόνιμο τόπο κατοικίας τα Ιωάννινα.

Ο άνθρωπος που έδωσε εντολή να κατεδαφιστεί η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χειμάρρας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Αλβανίας, διαθέτει ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο.

Πρόκειται για τον δήμαρχο Χειμάρρας Γιώργο Γκόρο, ο οποίος λειτουργεί σαν μαριονέτα συμφερόντων που επιδιώκουν να σβήσουν την ελληνική παρουσία στην περιοχή προκειμένου να βάλουν χέρι στις ιδιοκτησίες ομογενών, οι οποίες
θεωρούνται εξαιρετικά φιλέτα στην παραθαλάσσια ζώνη της Αλβανίας.Οπως αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», στις 29/4/2014 η τότε γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας Βασιλική Ευταξά υπέγραψε και έκανε αποδεκτή την αίτηση που είχε καταθέσει σχεδόν έναν χρόνο πριν (30/7/2013) ο κ. Γκόρος, του Σωκράτη και της Σεμινέ, προκειμένου να πολιτογραφηθεί Ελληνας και να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 14/5/2014, οπότε και ο κ. Γκόρος πήρε ελληνική ταυτότητα που εκδόθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, περιοχή την οποία δήλωσε ως τόπο μόνιμης διαμονής.
Αλβανικό δημοσίευμα για το θέμα

Να σημειωθεί πως την ίδια περίοδο που το ελληνικό κράτος παραχωρούσε την ελληνική ιθαγένεια στον κ. Γκόρο -ως ομογενή αλλοδαπό- ο ίδιος ως δήμαρχος Χειμάρρας -και δηλωμένος Αλβανός- συναινούσε στα σχέδια της κυβέρνησης Ράμα για εθνοτική και πολιτιστική αλλοίωση της περιοχής, επιβάλλοντας, στο πλαίσιο του αλβανικού «Καλλικράτη», συνένωση με τον μουσουλμανικό δήμο Βράνιστα. Μάλιστα έτσι πέτυχε την πρόσφατη επανεκλογή του στον Δήμο Χειμάρρας.



Ο σύντροφος Γκιέργκι
Ο 50χρονος Γιώργος (ή Γκιέργκι) Γκόρο(ς) είναι τέκνο μεικτού γάμου, αφού η μητέρα του Σεμινέ είναι Τουρκαλβανή μουσουλμάνα. Είναι απόφοιτος του Στρατιωτικού Λυκείου των Τιράνων που λειτουργούσε επί κομμουνιστικού καθεστώτος. Στη συνέχεια σπούδασε στη Στρατιωτική Ακαδημία, ενώ διορίστηκε στη θέση του γραμματέα της Νεολαίας του κόμματος στην ίδια σχολή μετά από έγκριση του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα. Γρήγορα βρέθηκε να διδάσκει ως καθηγητής τα μελλοντικά στελέχη των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων της εποχής.

Το 1990, με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, ακολούθησε το μεγάλο κύμα μετανάστευσης προς την Ελλάδα ως Ελληνας Βορειοηπειρώτης. Μάλιστα έλαβε και το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενή (ΕΔΤΟ), μπαινοβγαίνοντας ελεύθερα στα σύνορα. Στην Ελλάδα εργάστηκε ως τεχνίτης σε εταιρεία που κατασκευάζει πισίνες και σε διάφορες άλλες εργασίες, συνεχίζοντας ωστόσο να έχει σχέση με πρώην «συντρόφους» του, οι οποίοι μεταλλάχθηκαν από κομμουνιστές του Χότζα σε σοσιαλιστές.

Από τις πρώτες αποφάσεις του κ. Γκόρο ως δημάρχου Χειμάρρας (που εδώ τον βλέπουμε με τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα) ήταν να εκδιώξει συνεργείο του ΟΑΣΕ που εργαζόταν για να καταρτίσει ο δήμος Κτηματολόγιο ώστε οι ομογενείς να αποκτήσουν επίσημους τίτλους ιδιοκτησίας

Ο αλβανικός εμφύλιος του 1997 και το σκάνδαλο με τις «πυραμίδες» που οδήγησε στην παραίτηση του Σαλί Μπερίσα σηματοδότησε την επιστροφή του κ. Γκόρο στην Αλβανία, όπου και εντάχθηκε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φάτος Νάνο με στόχο να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία του να εκλεγεί δήμαρχος Χειμάρρας. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες, το 2000 δεν πήρε το χρίσμα και όταν το κατάφερε, το 2003, έχασε από τον ομογενή Βασίλη Μπολάνο, πρωταγωνιστώντας σε επεισόδια κατά ομογενών που κατηγόρησε στα αλβανικά δικαστήρια επειδή κρατούσαν την ελληνική σημαία!

Την ίδια περίοδο ήταν ιδιοκτήτης beachbar στην παραλία της Χειμάρρας, ενώ, αξιοποιώντας στη συνέχεια τις γνωριμίες του στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, διορίστηκε -για μία σχεδόν πενταετία- προϊστάμενος στον αλβανικό ΟΤΕ της πόλης και από το 2007 έως το 2011 διευθυντής σε υποκατάστημα γνωστής ελληνικής τράπεζας που λειτουργεί στη Χειμάρρα.

Χρησιμοποιώντας μονίμως ανθελληνική φρασεολογία, επιχειρεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον Δήμο Χειμάρρας το 2007, αλλά δεν παίρνει το χρίσμα από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 θα καταφέρει τελικά να επικρατήσει του ομογενή Βασίλη Μπολάνου, έχοντας τη στήριξη του κρατικού μηχανισμού. Τότε ΚΕΑΔ και Ομόνοια -τα κόμματα που εκπροσωπούν την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία- είχαν κάνει ευθέως λόγο για εκλογικό αποτέλεσμα «βίας και νοθείας».

Από τον Ιούλιο Καίσαρα στον καθολικό ιεραπόστολο
Ως δήμαρχος Χειμάρρας ταυτίστηκε απόλυτα με τις μεθοδεύσεις των Τιράνων να αλλάξουν τον ελληνικό χαρακτήρα της περιοχής, έχοντας στόχο τις παραθαλάσσιες εκτάσεις ομογενών. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να εκδιώξει συνεργείο του ΟΑΣΕ από την περιοχή, που εργαζόταν προκειμένου να καταρτίσει ο δήμος Κτηματολόγιο, οπότε θα ξεκαθαριζόταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γης και οι ομογενείς θα αποκτούσαν επιτέλους τίτλους ιδιοκτησίας, που πεισματικά τα Τίρανα -για ευνόητους λόγους- αρνούνται να τους αποδώσουν. Η ιδέα του να κατασκευάσει τεράστιο άγαλμα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Ιούλιου Καίσαρα στη Χειμάρρα, επειδή σύμφωνα με τον ίδιο πέρασε από την περιοχή, έγινε ανέκδοτο στην Αλβανία και έμεινε στα χαρτιά.
Πηγή

Δείτε και τι δήλωνε ο Δήμαρχος Χιμάρας (που πήρε Ελληνική ταυτότητα!):




Σχετικά δημοσιεύματα από βορειοηπειρωτικό ιστολόγιο :


Σχόλιο:
Όταν οι κρατικές μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα "κοιμούνται" και οι Αλβανικές αλωνίζουν απόλυτα εκπαιδευμένες στα ελληνικά ιστολόγια, τότε πρέπει σίγουρα ΟΛΟΙ να ανησυχούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.