" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Σχολιασμός με αφορμή την δημιουργία του νέου κόμματος "ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ"

Εξ αρχής ξεκαθαρίζουμε ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τους αναγνώστες μας ως "πρόβατα" που θα ψηφίζουν ότι θα τους λέμε, ούτε φυσικά αισθανόμαστε ότι κάποιος μας ανέθεσε ρόλο "τσοπάνη"! Χρέος μας ως ιστολόγιο είναι να προβληματίσουμε και όχι να καθοδηγήσουμε.


Τι να ψηφίσουμε;;
Στον καθένα μας ο Θεός χάρισε μυαλό οπότε μπορεί και να σκέφτεται και να αποφασίζει και να αναλαμβάνει ο ίδιος τις ευθύνες του.
Για το τι θα ψηφίσουμε λοιπόν, δεν θα ρωτήσουμε κανέναν "γέροντα" για να μας πει. Ευλογία από τον γέροντα τους παίρνουν μόνον όσοι έχουν το μοναχικό σχήμα.
Επιπλέον, επειδή δυστυχώς αρκετοί "γέροντες" αλλά και μητροπολίτες, έχουν σκύψει το κεφάλι και "προσκυνάνε" (από πολιτικούς μέχρι Πατριάρχες που συμπροσεύχονται με αιρετικούς), καλό είναι, ως ενήλικες που είμαστε, να πάψουμε να συμπεριφερόμαστε ως "παιδάκια Κατωτέρου κατηχητικού". Κάποιοι (πχ μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος) χρησιμοποιούν τον άμβωνα για να κάνουν υποδείξεις (αντί να ασχοληθούν με τον εαυτό τους για τα σοβαρά και αλλεπάλληλα εκκλησιαστικά τους λάθη). Κάποιοι άλλοι μητροπολίτες ευχαρίστως αποδέχονται χωρίς αντίρρηση τον ρόλο που έχουν δώσει στην εκκλησία τα κόμματα: του φιλανθρωπικού σωματείου χρήσιμου για τα συσσίτια και του τελετάρχη για τα μνημόσυνα και τις δοξολογίες, ώστε να μην έχει καμία άλλη παρέμβαση σε όσα αποφασίζουν οι πολιτικοί.
Συνεπώς, για το τι θα ψηφίσει, θα αποφασίσει ο καθένας μας. 
Δεν θα μεταθέσουμε σε κανέναν άλλον την ευθύνη μας ως Έλληνες πολίτες και Ορθόδοξοι πιστοί.


Ωστόσο λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση από ένα νέο κόμμα. Και επειδή είναι σίγουρο ότι δεν θα ενημερωθείτε για τις θέσεις του από κανένα ΜΜΕ, γι αυτό θεωρήσαμε σκόπιμο να τις σχολιάσουμε  ως αφορμή προβληματισμού, χωρίς φυσικά καμία δέσμευση ή σύσταση.

Πριν προχωρήσουμε στον σχολιασμό, θα καταγράψουμε τα 4 μεγαλύτερα προβλήματα -κατά την ταπεινή μας γνώμη- της Ελλάδας σήμερα (με σειρά προτεραιότητας):
1) λαθρομετανάστευση και εθνολογική (και θρησκευτική) αλλοίωση της Ελλάδας
2) υποθήκευση του πλούτου της χώρας και των Ελλήνων μέσω μνημονίων
3) κατάπτωση στην Εκκλησία (τόσο σε θέματα ηθικής όσο και Οικουμενισμού, μασονίας κλπ)
4) παρά την κρίση οι Έλληνες, ΔΕΝ έχουν αισθανθεί την ανάγκη να αναζητήσουν τα ιδανικά της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού και της οικογένειας και να επιστρέψουν σε αυτά. Έτσι οι πολιτικοί συνεχίζουν να τους κοροϊδεύουν επενδύοντας στον ευδαιμονισμό τους.


Σχολιάζοντας την Ιδρυτική του Διακήρυξη 
(ολόκληρη η διακήρυξη τους υπάρχει εδώ)

Χαρήκαμε γιατί  πέρα από τα τυπικά περί "Ορθοδοξίας και Ελληνισμού"
(τα οποία καπηλεύονται οι περισσότεροι, μέχρι και ο Τσίπρας επισκέπτεται τον αρχιεπίσκοπο! μάλιστα τελευταία εμφανίστηκαν και ελληνικές σημαίες στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ!),

τόλμησαν  να πάρουν θέση για αρκετά επίμαχα θέματα. Εστιάζουμε σε μερικά που έχουν σημασία για εμάς  :

1) ξεκινάνε με απόσπασμα από τον μακαριστό ασυμβίβαστο Ιεράρχη π.Αυγουστίνο Καντιώτη. Όσοι διάβασαν τα βιβλία και άκουσαν τα κηρύγματα του αλλά κυρίως όσοι έζησαν τους αγώνες του - εναντίον όλων-  καταλαβαίνουν την σημασία.

2) μιλάνε ξεκάθαρα για απεμπλοκή από μνημόνια και συμφωνίες με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ
(ενώ κάποια άλλα "χριστιανικά" κόμματα, δεν κατέβηκαν στις τελευταίες εκλογές για να μην χάσει ψήφους η ΝΔ! Και φυσικά τα κομματικά "προβατάκια" από κάτω θα χειροκροτούνε ότι κι αν τους ανακοινώνει ο κάθε "τσομπάνης"!)

Ακόμη, τολμούνε να μιλήσουν :
3) για Ελληνικό Έθνος, που κινδυνεύει να εξαφανιστεί από την υπογεννητικότητα, τις εκτρώσεις (οι περισσότεροι μιλάνε για κράτος, για λαό κλπ)

4) για την λαθρομετανάστευση
(χαιρόμαστε που τολμούν να χρησιμοποιήσουν τον όρο λαθρομετανάστευση

5) για ισόβια κάθειρξη στους εμπόρους ναρκωτικών
και ποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών ουσιών

6) απαγόρευση απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς και ανέγερσης τζαμιών (κ.Καμμένο ακούτε;;; που πήγαν εκείνες οι "κόκκινες γραμμές" που
μας υποσχόσασταν και γι αυτό μας ζητούσατε να σας ψηφίσουμε;; Μέχρι και το
νέο μνημόνιο ψηφίσατε και μάλιστα χωρίς ούτε μία διαρροή..! Σκεφθείτε αν δεν έβλεπε και η βουλευτής σας το όραμα δηλαδή ... Είναι φανερό ότι εκτός από τους οπαδούς-ψηφοφόρους, θέλουν και  βουλευτές "πρόβατα". Έτσι βόλεψαν όλα τα κόμματα, οι εκλογές με τη "λίστα"!)


7) ποινικοποίηση των αμβλώσεων
(κάντε μια σύγκριση με κάποιο "χριστιανικό" κόμμα που για αρκετά χρόνια περιοριζόταν να εξαγγείλει ότι επειδή διαφωνεί με τις εκτρώσεις θα σταματήσει την κάλυψη των εξόδων τους από τα ασφαλιστικά ταμεία και ως Πόντιοι Πιλάτοι υποσχόταν να μεταφέρουν το ερώτημα για το αν θα επιτρέπονται οι εκτρώσεις στον λαό μέσω δημοψηφίσματος! Αν αυτά πρεσβεύει προεκλογικά κάποιο "χριστιανικό" κόμμα, σκεφθείτε που θα καταλήξει όταν χρειαστεί να συμβιβαστεί για να συνκυβερνήσει..)

8) κατάργηση της απαράδεκτης συνθήκης “Δουβλίνο 2”
(κ πάλι για το σοβαρό θέμα της λαθρομετανάστευσης)

9) δεν αποδέχονται “λύση” στο όνομα των Σκοπίων που να περιλαμβάνει τη λέξη “Μακεδονία” ή παράγωγά του
(όταν επίσημη θέση της ΝΔ είναι η "σύνθετη ονομασία")

10) κατονομάζουν την Νέα Τάξη Πραγμάτων, την παγκοσμιοποίηση και τον οικουμενισμό

11) ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα έχουν σχέσεις με άτομα που ανήκουν στη Μασωνία και τους Ροταριανούς
(μην απορείτε που ενώ τα κόμματα αλλάζουν, τα μνημόνια μένουν. Δεμένους τους έχουν όλους, οι "λέσχες" και οι "στοές")

12) αντιστέκονται στην επιβολή της “Κάρτας του πολίτη” και άλλων παρόμοιων πρακτικών (πλαστικό χρήμα)
(Τεράστιο το θέμα του ηλεκτρονικού φακελώματος και της αχρήματης κοινωνίας, οι προφητείες της Αποκάλυψης εκπληρώνονται μπροστά μας και η επίσημη ιεραρχία ασχολείται με τις εκλογές μητροπολιτών, τις ονομαστικές τους εορτές και τις πανηγύρεις)


Φυσικά οφείλουμε να εκφράσουμε τις επιφυλάξεις μας στην πρόταση που διαβάσαμε στην ιδρυτική διακήρυξη τους :
"Ειδικά το Άγιον Όρος, είναι για μας Φάρος Ορθοδοξίας"

  • Όταν Αγιορίτες μεταφέρουν τα άγια λείψανα και επιτρέπουν να τους υποδέχονται και τα δίνουν για προσκύνηση σε Παπικούς "ιερωμένους" (μόλις πριν λίγες ημέρες, δείτε εδώ), 
  • όταν αναπτύσσουν σχέσεις με οικουμενιστικά μοναστήρια και όταν υποδέχονται με τιμές οι ηγούμενοι του Αγ.Όρους τον Οικουμενικό Πατριάρχη χωρίς να ψελλίσουν ούτε μια λέξη για τα ολισθήματά του, 
  • όταν συναλλάσσονται με πολιτικούς για να προστατεύσουν από τον ΕΝΦΙΑ τα εκατοντάδες ακίνητα τους και για να διασφαλίζουν κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα,
  • όταν εκδιώκουν τους μοναχούς της Εσφιγμένου από το κονάκι τους (στην Θεσσαλονίκη) και ανέχονται τον πολυετή αποκλεισμό της μονής  από στεριά και θάλασσα και την κατάσχεση όλων των οικονομικών της πόρων,  
τότε δυστυχώς άποψη μας είναι ότι  ΔΕΝ δεν αποτελούν (πλέον) "Φάρο της Ορθοδοξίας".


Ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο για το κόμμα "Ελληνορθόδοξη συμμαχία", από έναν από τους μετέχοντες σε αυτό,  διαβάσαμε εδώ.

10 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είπε...

Σας ευχαριστούμε για την δημοσίευση της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης, καθώς και για τον σχολιασμό σας σε αυτήν. Είστε μία από τις ελάχιστες ιστοσελίδες που έκαναν αναφορά στην Ελληνορθόδοξη Συμμαχία, παρότι ενημερώθηκαν σχετικά σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, χριστιανικά (;) ιστολόγια κλπ.

Όσον αφορά την ένστασή σας σχετικά με το Άγιον Όρος, έχουμε να πούμε τα εξής:

«Φάρος Ορθοδοξίας» δεν είναι φυσικά τα γεγονότα που περιγράφετε ούτε διάφορες καταστάσεις που δυσφημούν το Περιβόλι της Παναγίας, αλλά ολόκληρο το Άγιον Όρος ως «Κιβωτός» της Ορθοδοξίας, μέσα στην οποία μπορούν να βρουν καταφυγή οι άνθρωποι της εποχής μας.

Επίσης, «Φάρος Ορθοδοξίας» είναι οι περισσότεροι μοναχοί του Άθω, εκείνοι που αγωνίζονται νυχθημερόν προσευχόμενοι, αλλά και αγωνιώντας για την Πατρίδα μας. Τέτοιοι υπάρχουν πολλοί και μπορούμε να σας πληροφορήσουμε πως όσοι έμαθαν για την ίδρυση της «Ελληνορθόδοξης Συμμαχίας», με απλά λόγια ενθουσιάστηκαν.

Βέβαια, όπως στην Εκκλησία έτσι και στο Άγιον Όρος έχει εισβάλει σε αρκετές περιπτώσεις το μικρόβιο της εκκοσμίκευσης, δυστυχώς και του Οικουμενισμού. Έχουμε χρέος να καταγγέλουμε τέτοιες πρακτικές, χωρίς όμως να γενικεύουμε για όλους τους Αγιορείτες.

Να είστε καλά,

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε για την διευκρίνηση.
Ενδεικτικά αναφερόμασταν στις υποδοχές που έκαναν οι περισσότεροι ηγούμενοι στον Οικουμενικό Πατριάρχη, στον Σαμαρά, στον Μπουτάρη κλπ αλλά και σε πολλά άλλα που βλέπουμε και μας θλίβουν.

Πράγματι υπάρχουν ακόμη αγιορίτες που ΔΕΝ έχουν επηρεαστεί από την εκκοσμίκευση και δεν συμβιβάζονται σε θέματα Οικουμενισμού. Και δεν είναι λίγοι.
Αυτοί σίγουρα αποτελούν στήριγμα και "φάρος" για την πατρίδα, την ορθοδοξία και όλους μας.

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είπε...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Είκοσι Προτάσεις - Παρεμβάσεις της ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για να βγούμε από την Κρίση

Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ο Πολιτικός Σχηματισμός που αγωνίζεται Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, καταθέτει υπεύθυνα τις Προτάσεις της για Έξοδο από την Κρίση μέσω 20 απλών Παρεμβάσεων που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, αν υπάρχει η πολιτική βούληση.


ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ: http://ellinorthodoxisymmaxia.blogspot.gr/2015/09/blog-post_6.html

Β.Ευσταθίου είπε...

H παραπάνω είδηση περί δήθεν υποδοχής λειψάνων από παπικούς στην Πολωνία φέτος δεν είναι αληθής και η αναδημοσίευση της ακριβώς μετά από ένα χρόνο είναι παραπλανητική . Έγινε πέρυσι και δεν έγινε από παπικούς, αλλά Ορθόδοξους αρχιερείς.
Η παρουσία αιρετικών, παπικών ή άλλων, στην υποδοχή και στην προσκύνηση, φυσικά δεν μπορεί να αποτραπεί, αλλά αντίθετα θα πρέπει να την επιδιώκουμε και να μας ευχαριστεί, γιατί η τιμή των αγίων μπορεί να τους οδηγήσει στην αληθινή πίστη. Κατά συνέπεια οι Αγιορείτες πατέρες δεν θα πρέπει να κατηγορούνται, αλλά να επαινούνται όταν ανταποκρίνονται στην πρόσκληση Ορθοδόξων και διαθέτουν τα λείψανα για προσκύνηση προς συμφέρον των προσκυνητών και δοξα Θεού.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

ΓΡΑΨΑΜΕ:
"Όταν Αγιορίτες μεταφέρουν τα άγια λείψανα και επιτρέπουν να τους υποδέχονται και τα δίνουν για προσκύνηση σε Παπικούς "ιερωμένους"".

Τι θα πει δεν είναι αληθής; Που τη νβλέπετε την παραπληροφόρηση;
Για δείτε τα βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=S1D93YorbUo
https://www.youtube.com/watch?v=AObN8DzfzSE
Σας φαίνονται για μοντάζ;;;
Η ημερομηνία είναι το πρόβλημα; Αν πήγαν τον Αύγουστο του 2014 ή τον Αύγουστο του 2015; ή το τι έγινε εκεί;
Δεν βλέπετε στο βίντεο τους Παπικούς να προσκυνάνε τα άγια λείψανα;
Ή δεν τους βλέπετε στην υποδοχή; Μόνοι τους το "μυρίστηκαν" ότι θα πάνε αγιορίτες; Τι δουλειά έχουν παπικοί (να προσεύχονται) μέσα στις ορθόδοξες ακολουθίες;;

Γράφετε ότι
"Η παρουσία αιρετικών, παπικών ή άλλων, στην υποδοχή και στην προσκύνηση, φυσικά δεν μπορεί να αποτραπεί, αλλά αντίθετα θα πρέπει να την επιδιώκουμε και να μας ευχαριστεί, γιατί η τιμή των αγίων μπορεί να τους οδηγήσει στην αληθινή πίστη. "

Με το ίδιο σκεπτικό πρέπει να τους δίνουμε και την θεία κοινωνία μπας και τους οδηγήσει στην αληθινή πίστη. Βέβαια ξέρουμε πολύ καλά ότι μέχρι και εκεί έφτασαν. Τους δίνουν μέχρι και θεία κοινωνία κάποιοι στην Ευρώπη. Ξέρουμε και ονόματα και μητροπολιτών και πολλά ακόμη.

Επειδή αρκετά γνωρίζουμε και εξίσου αρκετά σιωπήσαμε,
αν οι αγιορίτες θέλουν χρήματα και δημόσιες σχέσεις, να αφήσουν τα άγια λείψανα και το μοναχικό τους ράσο, να φορέσουν κουστούμι (ή βερμούδα όπως κάποιος έξαρχος του Παναγίου Τάφου, και να πάνε και στην Ευρώπη και στην Ταυλάνδη και στη Χαβάη και όπου αλλού θέλουν).
Η ορθοδοξία έχει ιερούς κανόνες και αποφάσεις Οικουμενικών συνόδων. Αρκετά ανεχθήκαμε να τα καταπατούν όλα και να καταργούν και το Πηδάλιο.

Κανένας συμβιβασμός. Οι ιερείς κανόνες είναι σαφείς. Διαβάστε τους:
http://katanixis.blogspot.gr/2015/09/blog-post_45.html

B.Ευσταθίου είπε...

Toυς Ιερούς Κανόνες τους γνωρίζω και τους σέβομαι, αλλά τους ξαναδιάβασα για χάρη σας μήπως και μου έχει διαφύγει κάτι. Φυσικά ο εκκλησιασμός μαζί με τους αιρετικούς απαγορεύεται ρητώς, πολύ περισσότερο, επειδή αναφερθήκατε σε αυτό, η Θεία Κοινωνία.

Ωστόσο τα βίντεο που παραπέμπετε, και μάλιστα το ένα μόνο και όχι το άλλο, δεν δείχνουν παρά μόνο τους παπικούς παρόντες έξω από τον Ιερό Ναό αρχικά, και στην συνέχεια μέσα στον ιερό ναό, όχι όμως κατά την διάρκεια θεία ακολουθίας, αλλά για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα και να ακούσουν την ομιλία του αρχιερέα. Οι ιεροί κανόνες δεν απαγορεύουν την είσοδο των μη Ορθόδόξων στον Ιερό Ναό, αλλά τον εκκλησιασμό. Σε αυτούς αναφέρομαι και εγώ και όχι σε κανένα δικό μου σκεπτικό όπως είπατε. Η ακριβή ερμηνεία και εφαρμογή των ιερών κανόνων οπωσδήποτε δεν είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε πάντα από μόνοι μας, όπως και στην περίπτωση της Αγίας Γραφής, και αν δεν προσπαθήσουμε με το σωστό τρόπο μπορεί να τα παρερμηνεύσουμε και να τα εφαρμόσουμε λάθος-από τα αριστερά είναι η αίρεση, από τα δεξιά ο φανατισμός.

Τέλος η πρόσκληση ή όχι των αιρετικών δεν αφορά τους Αγιορείτες Πατέρες, αλλα τους Ορθόδοξους αρχιερείς που τους υποδέχτηκαν, και το Άγιο Όρος παραμένει φάρος Ορθοδοξίας έστω και αν υπάρχουν μόνο πέντε πατέρες που ευαρεστούν το Θεό, που σήμερα ακόμη υπάρχουν όχι μόνο τόσοι αλλά πολλοί περισσότεροι.
Και αυτοί δεν κυνηγάν τους αιρετικούς, αλλά αντίθετα οδηγούν πολλούς στην αληθινή πίστη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γράψατε για τον αντιρατσιστικό νόμο που ποινικοποιείται η ελεύθερη σκέψη και η ορθόδοξη κριτική αφού μπορεί να νομίζονται ως ρατσισμός. Και πρέπει να καταργηθεί.

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είπε...

Αν απευθύνεστε σ' εμάς, υπάρχει ρητή αναφορά της ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στην κατάργηση του «αντιρατσιστικού» νόμου:

9 - Έλεγχος των εγχώριων «αντιρατσιστικών» ΜΚΟ και διάφορων οργανώσεων που δρουν ύποπτα σε βάρος της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας. Κατάργηση του κατάπτυστου «αντιρατσιστικού νόμου» που ποινικοποιεί ακόμα και την σκέψη. Πρόστιμα σε όσα Μ.Μ.Ε διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και προπαγανδίζουν υπέρ της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης.

ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ: http://ellinorthodoxisymmaxia.blogspot.gr/2015/09/blog-post_8.html

Ανώνυμος είπε...

Στην ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ συμμετέχει ο Δ.Σωτηρόπουλος γνωστός κωλοτούμπας που ενώ έγλυφε κατά σειρά ΛΑΟΣ,ΝΔ,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ένα άλλο τελευταίο που είχε υπογράψει και την ιδρυτική διακύρηξη μετά τους φτύνει και τους βρίζει.Και μόνο που συμμετέχει αυτός είναι αποτυχία.

ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είπε...

Ουδεποτε ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος υπέγραψε τις ιδρυτικές διακηρύξεις, ποσο μαλλον «εγλυφε» τα κομματα που αναφερεις, ανωνυμε συκοφαντη. Συμμετειχε ως υποψηφιος με την «Κοινωνια» στις Ευρωεκλογες του 2014, απο την οποια αποχωρησε αμεσως μετα την απαραδεκτη και προσβλητικη τους συμπεριφορα σε υποψηφιους και ψηφοφορους. Τωρα το αν η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ειναι αποτυχια επειδη «συμμετεχει αυτος», δεν θα το κρινετε εσεις, που ψευδολογειτε και παραπληροφορειτε ασυστολως, κινουμενος απο προσωπικες εμπαθειες και αθεραπευτα συμπλεγματα, για τα οποια σας συνιστουμε να επισκεφθειτε καποιον ειδικο, αντι να καθεστε να γραφετε ανωνυμα σχολια στο διαδικτυο.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.