" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στην Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου, την Παρασκευή 11/9/2015, 6μμ, ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη




12 Αυγούστου 2010:Αλβανοί δολοφονούν τον βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα, επειδή μιλούσε Ελληνικά

14 Οκτωβρίου 2014: Αλβανοί εισβάλουν στην Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου, φωνάζοντας "Να φύγετε Έλληνες, θα σας κάψουμε".


26 Αυγούστου 2015:
Οι Αλβανικές αρχές και ο Δήμαρχος Χιμάρας κατεδαφίζουν την εκκλσία του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χιμάρας. Στη θέση του, θέλουν να χτίσουν μνημείο για ουνίτη παπικό ιεραπόστολο που πήγε να προσηλυτίσει τους Έλληνες Ορθοδόξους.

Φτάνει πιά!!


ΚΑΤΩ τα χέρια σας

από τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου!


Την ερχόμενη Παρασκευή 11/9/2015,  
στις 6μμ
έξω από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα 
και έξω από το αλβανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

  • Δεν ανεχόμαστε να γκρεμίζουν Ορθόδοξες εκκλησιές όπως έκαναν στα χρόνια του Ενβέρ Χότζα. 
  • Δεν θα αφήσουμε μόνους τους Έλληνες βορειοηπειρώτες. 
  • Δεν θα επιτρέψουμε να εξαφανιστεί ο Ελληνισμός της προαιώνιας ελληνικής γης της Βορείου Ηπείρου. 



Για να μην θρηνήσουμε μία ακόμη "χαμένη" πατρίδα.

καλούμαστε ΟΛΟΙ, ελλαδίτες και βορειοηπειρώτες,
 να δώσουμε το παρόν

Διοργανωτές:
στην Αθήνα:
έξω από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα
(Βεκιαρέλη Αριστ. 7, παράδρομος της Λεωφόρου Κηφισίας, Φιλοθέη).


και στην Θεσσαλονίκη
έξω από το αλβανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης
(Τσιμισκή 43, μέγαρο Assos Odeon)


Στις 2 (ταυτόχρονες) συγκεντρώσεις, θα διαβαστεί χαιρετισμός του αγωνιστή μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης π.Ανδρέα.




Ακολουθεί το αναλυτικό κάλεσμα  και οι 2 προσκλήσεις


Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 καλεί όλους τους εθνικά σκεπτόμενους Έλληνες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από την Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 6:00 μ.μ., με αφορμή την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες του Δήμου Χιμάρας.

Η πράξη αυτή από την πλευρά του αλβανικού κράτους, με ενορχηστρωτή τον ντόπιο γενίτσαρο "τοποτηρητή" της κυβέρνησης Ράμα, βουλευτή Κότσο Κοκεδήμα και εκτελεστικό όργανο τον επίσης γενίτσαρο Δήμαρχο Χιμάρας Γκέργκι Γκόρο, δείχνει για μία ακόμα φορά πόσο βάναυσα καταπατούνται τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, έχοντας προηγούμενο στην εποχή του κομουνιστικού αθεϊστικού καθεστώτος του αλήστου μνήμης δικτάτορα Ενβέρ Χότζα.

Παράλληλα όμως πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν και το ανεκδιήγητο επιχείρημα αυτών που έδωσαν την εντολή για την κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, περί σημείου ενταφιασμού ενός ρωμαιοκαθολικού προπαγανδιστή του 17ου αιώνα ο οποίος επιχείρησε, ανεπιτυχώς φυσικά, να προσηλυτίσει στον παπισμό τους κατοίκους της Χιμάρας, Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους στην ολότητα τους.
Η πρόθεση του βουλευτή Κοκεδήμα να στηθεί στη θέση του ναού ένα μνημείο για τον ουνίτη "ιεραπόστολο" Νίλο Καταλάνο, έχει ως σκοπό να αλλοιώσει την
ιστορία της περιοχής, ξαναγράφοντας την από την αρχή, όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες αντίστοιχα με τα αρχαιολογικά μνημεία στην Φοινίκη, στο Βουθρωτό, την Αντιγόνεια, την Ανδριανούπολη και αλλού.
Όλα αυτά επειδή οι αρχαιότητες και οι εκκλησίες φωνάζουν ότι η Βόρειος Ήπειρος είναι προαιώνια Ελληνική γη.


Μην ξεχνάμε ότι οι αλβανοί δολοφόνησαν τον Αύγουστο του 2010 τον Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα επειδή μιλούσε ελληνικά, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 εισέβαλαν στην Δερβιτσάνη φωνάζοντας "Να φύγετε Έλληνες, θα σας κάψουμε Χριστιανοί!". Τώρα έρχονται και γκρεμίζουν μία εκκλησία, αποδεικνύοντας ότι δεν διαφέρουν σε πολλά από τους τζιχαντιστές που πνίγουν στο αίμα το Ιράκ και τη Συρία. Συνεπώς σύμφωνα με μαθηματική πρόοδο, σε λίγο καιρό στη Βόρειο Ήπειρο θα εξαφανίσουν ολόκληρο χωριό...

Οι καταστάσεις αυτές δεν μας επιτρέπουν να είμαστε απαθείς και οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά εάν δεν θέλουμε να αφανιστεί ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, τόσο με την έντονη διαμαρτυρία κατά του αλβανικού κράτους όσο και με την συνεχή ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης.



Γι' αυτό λοιπόν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 
και ώρα 6 το απόγευμα
σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΟΛΟΙ παρόντες 


Η αφίσα για την εκδήλωση στην Αθήνα


Η αφίσα για την εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη

Σχόλιο : Σε τέτοιες περιπτώσεις προκλητικής βαρβαρότητας και βεβήλωσης, η σιωπή και η απουσία είναι συνενοχή. Γι αυτό, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 11/9, αναστέλλουμε κάθε άλλη δραστηριότητα. Σταματάμε την προβολή αναρτήσεων ώστε να εμφανίζεται στη ροή ιστολογίων (blogrolls) η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία φυσικά και εμείς ως Έλληνες δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί, θα δώσουμε το παρόν.  
Ιστολόγιο- Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



Νεότερη Ενημέρωση (12/9/2015):
Δείτε φωτογραφίες βίντεο και ρεπορτάζ από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη, εδώ:

1 σχόλιο:

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δυστυχώς σήμερα διαβάζουμε ότι :
Αλβανοί «ληστές» ξυλοκόπησαν τον Ιερέα των Αγ. Σαράντα και πατέρα του προέδρου της Ομόνοιας Λεωνίδα Παππά
(...)
Ευτυχώς βρίσκεται εκτός κινδύνου με αρκετά όμως χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα.
Λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα, οι φερόμενοι ως ληστές φαίνεται να γνώριζαν καλά το πρόγραμμα του ιερέα καθώς τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν ολομόναχος στο σπίτι. Το γεγονός πως δεν αφαίρεσαν το παραμικρό απ το σπίτι και περιορίστηκαν στην επίθεση και μόνο μας δημιουργεί ερωτηματικά, κατά πόσο το συμβάν ήταν τυχαίο. Διότι δεν μιλάμε μόνο για έναν απλό ιερέα, αλλά και για τον πατέρα του Προέδρου της πολιτικής οργάνωση ΔΕΕΕΜ «Ομόνοια» ο οποίος, με τις καταγγελτικές τους δηλώσεις τελευταία για την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χιμάρας, προκάλεσε δυσαρέσκειες σε αλβανικούς κύκλους.
από:
http://neb.gr/node/5530

Επαναλαμβάνουμε μία ακόμη φορά ότι όσο σιωπούμε, τόσα περισσότερα πλήγματα θα δεχόμαστε. ΟΛΟΙ δίνουμε παρόν στην διαμαρτυρία της ερχόμενης Παρασκευής.
ΚΑΤΩ τα χέρια από την Βόρειο Ήπειρο.
Παρασκευή 11/9/2015, 6μμ,
έξω από Αλβανική Πρεσβεία και Προξενείο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.