" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Τετάρτη 14/1/2015, 7μμ. Κάλεσμα σε ομιλία π.Νικολάου Μανώλη. Όλη η αλήθεια για το τι συμβαίνει στην ενορία του Προφήτη Ηλία.

  •  Η ενορία ζητά κήρυγμα κατά τις Κυριακές και τις μεγάλες εορτές από τον υπεύθυνο του κηρυκτικού έργου π. Νικόλαο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό! Γιατί;
  • Γιατί δεν επιτρέπονται πλέον οι αγρυπνίες στην μέχρι πρότινος πιο φιλακόλουθη ενορία της Θεσσαλονίκης;
  • Για ποιο λόγο εφημερεύει μόνον ένας ιερέας στην ενορία;

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΙΕΡΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, στις 7.00 μμ., ο πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, υπεύθυνος του πνευματικού, κηρυκτικού και κατηχητικού έργου του Ι. Ναού, θα ομιλήσει στη ανοιχτή σύναξη όλων των ενηλίκων για ένα ανατρεπτικό και αποκαλυπτικό θέμα.

Η συγκεκριμένη κατηχητική δράση με την Ομιλία της Τετάρτης που είναι θεσμός πλέον για την ενορία μας, πολεμείται με μανία από
οικουμενιστικούς και άλλους κύκλους. Προσπάθησαν πολλές φορές ως σήμερα να μας δημιουργήσουν ποικιλοτρόπως προβλήματα... Όμως είμαστε αποφασισμένοι, δε θα σταματήσουμε να Ομιλούμε, θα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου. "Ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ οὐ δέδεται" (Τιμ.β΄ 2,9). 
Ως ιερεύς της Εκκλησίας του Χριστού και ορθόδοξος Θεολόγος, έχω την υποχρἐωση να Ομιλώ για την Πίστη μου και να πολεμώ τις αιρέσεις. Θα συνεχίσω με παλμό και αγωνιστικό φρόνημα για την αγάπη του Χριστού και της Ορθοδοξίας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ή ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!

Η Ομιλία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο κατηχήσεως (Ιέρωνος 8), έναντι του Ναού, στο στενό δίπλα στο πνευματικό κέντρο (απέναντι από την είσοδο του συσσιτίου).
Είσοδος ελεύθερη.
Ομιλητής ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης.
Θέματα της Ομιλίας:
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • Πρωτοφανές οικουμενιστικό - προδοτικό ολίσθημα
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΟΡΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

  • Γιατί στον π. Νικόλαο Μανώλη αλλά και σε όσους παρακολουθούν τις Ομιλίες του, προσδίδουν τους όρους "Ομάδα", "Οπαδός" και "Παραεκκλησιαστική Οργάνωση";
  • Η ενορία ζητά κήρυγμα κατά τις Κυριακές και τις μεγάλες εορτές από τον υπεύθυνο του κηρυκτικού έργου π. Νικόλαο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό! Γιατί;
  • Γιατί δεν επιτρέπονται πλέον οι αγρυπνίες στην μέχρι πρότινος πιο φιλακόλουθη ενορία της Θεσσαλονίκης;
  • Για ποιο λόγο εφημερεύει μόνον ένας ιερέας στην ενορία;
Πηγή
Σημείωση:Η επιλογή του τίτλου έγινε -με βάση τη θεματολογία- από το ιστολόγιό μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.