" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ομιλία του Σάββα Καλλεντερίδη απόψε στην Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που γίνονται για την καταδίκη του ψευδοκράτους, με πρωτοβουλία της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών (ΠΕΟΦ) Θεσσαλονίκης, ο Σάββας Καλεντερίδης θα δώσει διάλεξη με θέμα:



"Οι εξελίξεις στη Μεσοποταμία και την Ανατολική Μεσόγειο - Πώς αυτές θα επηρεάσουν την Κύπρο και την Ελλάδα"

Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, έναντι Μητρόπολης (Αγίας Σοφίας 3), 15.11.2014, ώρα 18:00.
 
 20 Ιουλίου 1974.

38 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τη βάρβαρη εισβολή των Τούρκων στο νησί μας. 38 χρόνια από εκείνο το μαύρο πρωινό όπου οι ουρανοί της μαρτυρικής μας πατρίδας γέμισαν με μισοφέγγαρα. Λεηλασίες, βιασμοί, αγνοούμενοι, χιλιάδες εγκλωβισμένοι καθώς και η κατοχή του 37% του εδάφους μας είναι τα ανεξίτηλα σημάδια που έχει αφήσει το έγκλημα αυτό.

15 Νοεμβρίου 1983

29 χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από την ημέρα που ο Ραούφ Ντενκτάς με τις ευλογίες της Άγκυρας και αψηφώντας τις συμφωνίες Υψηλού επιπέδου 77-79, ανακηρύσσει την παράνομη ‘’Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου’’. Το λεγόμενο αυτό κράτος είναι αναγνωρισμένο μόνο από την Τουρκία.
(...)
 Συνέλληνα!

Σε καλούμε να πορευτείς μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα.
Την Τρίτη, 13/11/2012, ξεκινάει η απεργία πείνας απέναντι από το τουρκικό προξενείο, απέναντι από τη σημαία της ντροπής. Με το πέρας της απεργίας, στις 15/11, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους στο Πνευματικό Κέντρο του ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, έναντι Μητρόπολης(Αγίας Σοφίας 3), ώρα 18:00. Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο τουρκολόγος Καλεντερίδης Σάββας. 
 
Στη συνέχεια, στις 19:30 θα ακολουθήσει πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο για να διαδηλώσουμε, ότι εν μέσω κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας με πρόσχημα την οικονομική κρίση, η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει το 40% της Ελληνικής Κύπρου και απειλεί στο Αιγαίο και τη Θράκη.

Οφείλουμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε. Έχουμε χρέος η αντιομοσπονδιακή μας φωνή και η επιθυμία μας για μία Κύπρο ελεύθερη για πάντα Ελληνική να αντηχήσει μέχρι τις πιο υψηλές βουνοκορφές του Πενταδάκτυλου.

 
ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ Η ΜΙΣΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ Η ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΜΑΣ ΨΥΧΗ.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.

Η ΠΕΟΦ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ θέλει να καταστήσει σαφές ότι κατά την διάρκεια των εκδηλώσεών μας για την καταδίκη της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους απαγορεύεται ρητά η ένδυση ή η σύναψη διακριτικών άλλων πολιτικών χώρων ή κομμάτων.Η ΠΕΟΦ είναι αυτόνομο, ανεξάρτητο κίνημα και θα διατηρήσει την αυτονομία της ακέραια. Οι αντικατοχικές εκδηλώσεις δεν είναι χώρος για διαφήμιση. Παρακαλούμε να σεβαστείτε την απόφαση μας για αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.