" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Νέο κρούσμα λογοκρισίας της 4Ε σε αντιΟικουμενιστικό λόγο

Δυστυχώς μία ακόμη φορά το αξιόλογο τηλεοπτικό κανάλι 4Ε εσκεμμένα λογοκρίνει ομιλίες.


Περίπτωση 1η:
Θυμίζουμε ότι αυτό είχε συμβεί και σε εκδήλωση (24/8/2013) στη Φλώρινα προς τιμήν του μακαριστού Επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη. Εκεί αν και υπήρξαν αντιδράσεις από το ακροατήριο όταν ο μητροπολίτης Προικονήσσου Ιωσήφ, ισχυρίστηκε ότι τάχα είχε ζητήσει συγνώμη ο π.Αυγουστίνος από το Φανάρι για την διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχη (διαβάστε σχετικά εδώ), στο βίντεο του 4Ε, οι αντιδράσεις του ακροατηρίου "εξαφανίστηκαν"!

Περίπτωση 2η:
Στην ίδια εκδήλωση (προς τιμήν του π.Αυγουστίνου), περικόπηκε η ομιλία του μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία στο σημείο που αναφερόταν στους Οικουμενιστές.

Δείτε τα 2 βίντεο για να το διαπιστώετε:

Στο 2ο βιντεακι: στο 2ο λεπτό μέχρι το 2:19 ο Γόρτυνος μιλάει για το "μοναχισμό".
Στη συνέχεια κολλάει το επίμαχο κομμάτι που είναι από 2:20 μέχρι το 3ο λεπτό όπου μιλάει για τα οικουμενιστικά κυρήγματα και συνεχίζει με το "ακουτσούρευτο ευαγγέλιο..."


Αντιθέτως, στο 1ο βιντεάκι (της 4Ε): στο 56:30 ο Γόρτυνος μιλάει για το "μοναχισμό" και συνεχίζει κατευθείαν με το "ακουτσούρευτο ευαγγέλιο"!! 
Ο λόγος του Γόρτυνος, που τους τα λέει τους οικουμενιστές για τα οικουμενιστικά κυρήγματα, έχει εξαφανιστεί από το βιντεάκι της 4Ε!! είναι προφανές ότι στο 56:43 που αλλάζει και η εικόνα έχει κοπεί κομμάτι!!!!

 (τα 2 βίντεο είδαμε εδώ)

Περίπτωση 3η:
Όπως πληροφορούμαστε, σε ομιλία του Αρχιμανδρίτη Παλαμά Καλλιπετρίτη, με θέμα Διπλός Ευαγγελισμός (για την 25η Μαρτίου), στην επίσημη εκδήλωση της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, η ομιλία προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε λογοκριμένη σε όσες αναφορές θίγονταν οι Αιρετικοι!!!
Από την προβολή της 4Ε αφαιρέθηκε το παρακάτω αποσπάσματα, από
την προβολή της 27/3/2014:
1452. Ο Μωάμεθ αποφασίζει να λύσει την πολιορκία. Το βράδυ όμως της 12ης Δεκεμβρίου 1452, 6 μήνες πριν την πτώση, ο Ράνσινμαν αναφέρει ως ιστορική πηγή 3 τούρκους ιστορικούς που περιγράφουν ένα γεγονός: Οι Οθωμανοί στρατιώτες βλέπουν μέσα από την Κωνσταντινούπολη να εκσφενδονίζονται φωτεινές νεφέλες, κάτι σα να αναχωρούν οι ευλογίες μέσα από την πόλη. Οι Οθωμανοί αλαλάζουν: «Ο Θεός τους, τους εγκαταλείπει«! Μαρτυρίες Τούρκων Ιστορικών!!! Τι είχε γίνει εκείνο το βράδυ τη στιγμή που φωτεινές νεφέλες αναχωρούσαν για τον Ουρανό;  Εκείνη τη νύχτα έγινε ένα απεχθές συλλείτουργο μεταξύ Ορθοδόξων και Αιρετικών, Παπικών Αντιπροσώπων που έταζαν χρήματα και βοήθεια! Η Ορθόδοξη Λειτουργία συμμείχθηκε με την κακοδοξία… Κι όπως ένα γάργαρο ποτήρι νερό με μια μόνο σταγόνα ούρα βρωμίζει ολόκληρο, έτσι και στην Ορθοδοξία με μια μόνο βρωμιά ο Θεός την αποστρέφεται… Όλοι όσοι μετάλαβαν από εκείνη τη μιασμένη κοινωνία σφάχτηκαν στο χώρο της λειτουργίας μέσα στην Αγία Σοφία, όπως μαρτυρούν οι επιζήσαντες! Η Κερκόπορτα που είχε ανατεθεί  να τη φυλάξουν οι Φράγκοι, απεσταλμένοι της Ρώμης, μένει αφύλακτη, οι Ευρωπαίοι αιρετικοί φίλοι μας την έχουν εγκαταλείψει ορθάνοιχτη στα χέρια των Τούρκων! Αλήθειες πικρές που πρέπει να λέγονται… όπως πρέπει να λέμε και τον επίλογο αυτής της τραγωδίας! Όταν το 1922, 5 αιώνες μετά, κατά την επέλαση του Κεμάλ Ατατούρκ και τη σφαγή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ο πρώτος που με τηλεγράφημα συγχαίρει τον αιμοσταγή νεότουρκο για τη νίκη του εναντίον των Ελλήνων είναι ο Πάπας της Ρώμης!!! Κι εμείς κάνουμε ακόμα δουλικές υποκλίσεις μπρος στους «αγαπητούς μας αδελφούς»  και Υβριστές της Πίστης μας Αιρετικούς!

όπως αφαιρέθηκε και αυτό το απόσπασμα:
Φραγκεμένους μας θέλουν τα… παλιόπαιδα (άλλη λέξη χρησιμοποιεί ο Μακρυγιάννης – τσογλάνια) του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοί… να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας…


όπως και αυτό:


 Το χαρτί του πατέρα Κοσμά έβαλα και μου το εκαθαρόγραψαν. Και το εκράτησα ως Άγιον Φυλαχτόν, που λέγει μεγάλην αλήθειαν. Θα πω να μου γράψουν καλλιγραφικά και τον άλλον αθάνατον λόγον του, «τον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον». Θέλω να το βλέπω κοντά στα’ κονίσματά μου, διότι τελευταίως κάποιοι δικοί μας ανάξιοι λέγουν ότι αν τα φτιάξουμε με τον δικέρατον Πάπαν, θα ολιγοστέψουν οι κίντυνοι, τα βάσανα και η φτώχεια μας, τρομάρα τους.
Ολόκληρη την ομιλία και το αυθεντικό βίντεο μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε εδώ.



Θυμίζουμε ακόμη ότι η 4Ε αρνήθηκε να στηρίξει την εκδήλωση διαμαρτυρίας των Ορθοδόξων σωματείων της Θεσσαλονίκης ενάντια στο gay parade (Ιούνιος 2013).


Εκφράζουμε την λύπη μας που ένας τόσο σοβαρός εκκλησιαστικός σταθμός καταφεύγει σε τέτοιες πρακτικές. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η αδελφότητα Λυδία άλλαξε τόσο ριζικά για να στηρίζουν τους Οικουμενιστές. Σε ποιες λοιπόν πιέσεις υποκύπτουν; 


Νεότερη Ενημέρωση:
Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας του οσιολογιοτάτου καθηγουμένου της Ι. Μονής ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΠΕΤΡΑΣ, Αρχιμ. Παλαμά Καλλιπετρίτη, προς την 4Ε. Επειδή μεγάλος αριθμός ατόμων διαμαρτυρήθηκαν για την λογοκρισία της ομιλίας του στο ΡαδιοΤηλεοπτικό Σταθμό 4Ε και καθώς η απάντηση δια τηλεφώνου στους ακροατές ήταν ότι τους ζήτησε ο ίδιος να αφαιρεθούν τα επίμαχα σημεία παραθέτουμε στους αγαπητούς φίλους της ιστοσελίδας μας την επιστολή του προς το Σταθμό με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για όσα συνέβησαν.
η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.