" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Τραγικό:12χρονη δεν άντεξε τις επιθέσεις στο Facebook και αυτοκτόνησε!



Μια 12χρονη από τη Νέα Υόρκη ...

έβαλε τέλος στη ζωή της έπειτα από τα κοροϊδευτικά σχόλια που έγραφαν συμμαθητές της από το σχολείο.
Η Gabrielle Molina δεχόταν καθημερινές επιθέσεις στο διαδίκτυο από συνομήλικούς της που την αποκαλούσαν ''παλιοθήλυκο'' και ότι έμοιαζε σαν να έπασχε από το σύνδρομο Down.
Η μικρή άφησε μάλιστα και ένα σημείωμα στο οποίο περιέγραφε τους λόγους που την οδήγησαν στο να αφαιρέσει τη ζωή της. Την Gabrielle βρήκε απαγχονισμενη στο δωμάτιό της η 15χρονη αδελφή της.
Οι συντετριμμένοι γονείς της μίλησαν στα αμερικανικά ΜΜΕ για να προειδοποιήσουν άλλους γονείς για την τραγωδία που ζουν και τους κινδύνους που κρύβει το Facebook και ο εκφοβισμός μέσω διαδικτύου (cyberbullying).

ΣΧΟΛΙΟ: Η είδηση πρέπει να μας προβληματίσει και ως παιδαγωγούς και ως γονείς ώστε να αναλάβουμε επί τέλους τις ευθύνες μας.
Μήπως κάποτε πρέπει να πάψουμε να απαντάμε στο παιδί μας με το  "Δεν πειράζει";
Μήπως είναι υποχρέωσή μας να τους εξηγήσουμε ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες; Και μπορεί να πληγώσουν ΠΟΛΥ τους άλλους.

2 σχόλια:

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Σε έρευνα που έγινε στη Γαλλία τέσσερις στους δέκα γονείς απάντησαν πως δεν έχουν τηλεόραση στο σπίτι τους , επειδή τα παραδείγματα που παρουσιάζει προς αποφυγήν , γίνονται παραδείγματα προς μίμησιν στους νέους!

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Πολλοί νομίζουν ότι τα μέσα αυτά είναι βλαβερά επειδή δεν είναι καλής ποιότητος τα προγράμματά τους.

Η μεγαλύτερη βλάβη στην ψυχή δεν γίνεται από την κακή ποιότητα των προγραμμάτων αλλά από αυτήν την ίδια τη διαδικασία των ηλεκτρονικών, τα οποία δεν πολεμούν το πνεύμα του ανθρώπου. Μακάρι να το πολεμούσαν, γιατί το πνεύμα θα ανθίστατο. Δεν το πολεμούν, αλλά το υποκαθιστούν. Υποκαθιστούν την ίδια την πνευματικότητα στη λειτουργία της. Κανένας νέος, δεν έχει ιδέα από την ύπαρξη του εσωτερικού ανθρώπου. Αυτός είναι ο λόγος που οι νέοι αναζητούν με τόση λαχτάρα τη διασκεδαση, γιατί φοβούνται να έρθουν αντιμετωποι με το εσωτερικό κενό.

Κάθε μέρα πριν αρχίσουν τα μαθήματα οφείλει το διδακτικό προσωπικό να ενημερώνει τους μαθητές για την πνευματική βλάβη σε βάρος των νέων, την οποία προκαλούν και με ποιο τρόπο, τα ηλεκτρονικά μέσα.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.