" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

TV και PC βλάπτουν τη ψυχολογία των παιδιών

Η αποχαύνωση μπροστά απ’ την τηλεόραση ή τον υπολογιστή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία και την εσωτερική ισορροπία των παιδιών, σύμφωνα με βρετανική έρευνα. Αφού εξετάστηκαν περισσότερα από 1,000 παιδιά ηλικίας 10 και 11 ετών για σκοπούς μιας μελέτης του Πανεπιστημίου του Bristol της Αγγλίας, διαπιστώθηκε ότι όσα παιδιά βλέπουν πιο πολλές από δύο ώρες τηλεόραση την ημέρα, έχουν 60% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συναισθηματικά, κοινωνικά και νοητικά προβλήματα.
Περίπου το ίδιο ισχύει και με την οθόνη του υπολογιστή, καθώς παρατηρήθηκε ότι όταν παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια στο PC περισσότερες από δύο ώρες, αυξάνονται κατά 59% οι πιθανότητες για τα ίδια προβλήματα. 
Γενικά τα παιδιά είχαν χαμηλά επίπεδα ψυχολογικής ευημερίας και ισορροπίας, ενώ όσο πιο πολύ παρακολουθούσαν μια οθόνη, τόσο πιο συχνά μιλούσαν για αισθήματα μοναξιάς, αρνητικότητας ή λύπης, ανεξάρτητα με τα επίπεδα της σωματικής τους δραστηριότητας. Ακόμη, παρουσίαζαν δυσκολίες συγκέντρωσης τις υπόλοιπες ώρες της μέρας, ενώ μερικά είχαν την τάση να αναπτύσσουν προβληματικές σχέσεις με τους γύρω τους
Άγνωστο παραμένει εάν υπεύθυνη για όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα είναι η έκθεση στις οθόνες από μόνη της. Ακόμη και οι ίδιοι οι επιστήμονες ψυχολογίας που συμμετείχαν δεν μπόρεσαν να πουν με βεβαιότητα πως αυτό φταίει ή αν απλά ενεργοποιεί τέτοιες διαταραχές σε παιδιά με προϋπάρχοντα ψυχολογικά προβλήματα.
Όπως και να ‘χει, προειδοποιούν πως η κατάχρηση της οθόνης δημιουργεί ψυχολογικά ζητήματα στους μικρούς φίλους και συμβουλεύουν τους γονείς να τους επιτρέπουν μεν να βλέπουν τηλεόραση και να παίζουν video games, αλλά με μέτρο.
πηγή : bemary.com 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/tv-pc.html 
το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.