" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Hμερίδα στις 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, για τα θέματα Της Ορθοδοξίας στον καιρό μας , στην Πτολεμαΐδα .

ΗΜΕΡΙΔΑ

Β'ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ 

4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 & ΩΡΑ 5.00 μ.μ

ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΑΣ


ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ : ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ : << ΠΑΛΑΤΑΚΙ >>



ΟΜΙΛΗΤΕΣ :

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΧΑΡΙΤΩΝ ΚΑΡΕΩΤΗΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ
. Ιστορικές Προυποθέσεις για την Μετάλλαξη Του Δυτικού Χριστιανισμού (filioque).


HΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ
.Το Παράδειγμα Της Αποτείχισης Του Αγίου Γρηγορίου Του Παλαμά και η Θεολογία Του.


ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΚΑΨΑΛΙΩΤΗΣ
. Η Γέννησης Του Οικουμενισμού.


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ
. Διακοπή Μνημοσύνου η και Κοινωνίας 15ος Κανόνας Της Α΄και Β' Οικουμενικής Συνόδου.


Φορείς:
ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΥΝΑΞΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΡΗΤΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΥΝΑΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΡΗΤΩΝ



Μία ακόμη ανακοίνωση για την ίδια εκδήλωση:


ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ ΚΛΗΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 

Β΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ 

Προσκαλούμε όλους τους καλοπροαίρετους ορθόδοξους αδελφούς μας, κληρικούς και λαϊκούς, όχι μόνο της περιοχής αλλ΄ απ’ όπου δύνανται να προσέλθουν, τους ενδιαφερομένους να ακολουθούν ότι μας παρέδωσαν οι άγιοι, οι οποίοι διαχρονικά δεν φοβούνται το εκκλησιαστικό μπούλινγκ, να παραστούν, ώστε να παρακολουθήσουν τις προτότυπες και πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, κυρίως, από Αγιορείτες πατέρες για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και την αποτείχιση από την αίρεση του Οικουμενισμού στον καιρό μας. 

Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά και δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της αιρέσεως του Οικουμενισμού. Με όσα θα εκτεθούν στην ημερίδα θα πληροφορηθείτε για
ότι δεν σας έχει γνωστοποιηθεί μέχρι τώρα. Το κάλεσμα γίνεται για να μείνουμε όλοι ενωμένοι στο σώμα του Χριστού, την Εκκλησία, μακριά από την παναίρεση ξεχωρίζοντας την θέση σας από τον Οικουμενισμό και βγαίνοντας στον αγώνα αφού πρώτα ενημερωθείτε! Προτροπή, λοιπόν, να αναζωπυρώσετε την Χάριν του Θεού με την εξ ακοής πίστη σας δια των ομιλιών που θα εισηγηθούν οι πατέρες. Προσέλθετε στην ομιλία και κρατείστε αυτά που μας παρέδωσαν οι άγιοι ως αυθεντικοί ερμηνευτές της Θείας Οικονομίας και γνήσιοι εκφραστές της αποκαλύψεως του Θεού, με φιλότιμη διάθεση για περεταίρω ενημέρωση, αγιοπατερική νοοτροπία για αυθεντικό αγώνα και ορθόδοξη θεολογία κρατώντας μακριά άθεσμες στενόμυαλες αγκυλώσεις και παθολογική εξάρτηση από πνευματικούς που τρέμουν μη τυχόν και γίνει γνωστός ο ρόλος των Οικουμενιστών στο Κολυμβάρι. Το να ακούσετε και την άλλη πλευρά προκειμένου να μην χάσουμε, εξ αιτίας της προκατάληψης ή της αμέλειας μας για να γνωρίσουμε τα πράγματα, την σωτηρία λόγω της αιρέσεως που εισήγαγαν πλέον και συνοδικά, σημαίνει ελευθερία στη βούληση. Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει κάποιον για κάτι που δεν κρίνει σωστό!

Στόχος μας την ημέρα αυτή είναι συμπνευματισθούμε όλοι όσοι θέλουμε να κρατήσουμε την Ορθοδοξία μέσα στην διαχρονικώς Αγία μας Εκκλησία, όπως μας την παρέδωσαν οι άγιοι μαζί με τον κήρυκα της χάριτος, τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, να μας οδηγήσει σε αυτά τα δύσκολα τα χρόνια στον τρόπο, πώς να κρατήσουμε την Χάρι, έξω από την οποία δεν υπάρχει σωτηρία!

Ο Ηγούμενος -στην συνείδηση των Ορθοδόξων- της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Φιλώτα, και τοπικός διοργανωτής για την ημερίδα

ΑΡΧΙΜ. ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εύχαριστούμε γιά τήν ενημέρωση. Θά εἶναι ἐνδιαφέρων καί λόγω τό ὅτι θά ἀπαντηθοῦν ἐρωτήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.