" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ π.Ευθυμίου Τρικαμηνά στο μοναστήρι στο Πήλιο (Σταγιάτες):




Οι ακολουθίες πραγματοποιούνται στο μικρό μοναστηράκι στους Σταγιάτες Βόλου (το μοναστήρι βρίσκεται εντός του μικρού χωριού, λίγο πριν την Πορταριά Πηλίου).



Το μοναστηράκι (παλαιά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) βρίσκεται λίγα μέτρα κάτω από την κεντρική πλατεία στους Σταγιάτες (είναι ένα μικρό πολύ γραφικό χωριουδάκι του Πηλίου, ανεβαίνοντας προς την Πορταριά, στρίβετε στα αριστερά, υπάρχει πινακίδα "Σταγιάτες"),

Για να φτάσετε στο μοναστήρι, μέσα στο χωριό, κατεβαίνοντας τον πλάτανο και (αφού περάσετε την την μεγάλη βρύση), παίρνετε το στενό μονοπάτι-καλντερίμι που κατηφορίζει στα αριστερά (και στα 50-100 περίπου μέτρα θα βρεθείτε έξω από το μοναστήρι).

Υπόψη ΔΕΝ υπάρχει πινακίδα για την συγκεκριμένη μονή και υπάρχει και άλλη μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο ίδιο χωριό, επάνω από την πλατεία, στο οποίο ζουν μοναχές που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που είναι η Εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά;Στην Λάρισα;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

- Στο "Φανάρι".
Δες τα για να μην έχεις καμία αμφιβολία:

https://youtu.be/sQcKDt59PsM
https://youtu.be/8Vl-4yITTs4
Καλή φώτιση ...

Ανώνυμος είπε...

Ρωτάω σε ποίο μέρος της Ελλάδας είναι αυτή η Εκκλησία του Αγ.Γρηγορίου του Παλαμά που γράφει το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!Λέω αν είναι στην Λάρισα γιατί στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ υπάρχει και Θ.Λ.σε Εκκλησία στην Λάρισα( στον Άγιο Γεράσιμο τον Ιορδανίτη ).
Δηλαδή πως θα παω στον Αγιο Γρηγόριο αν δεν ξέρω που είναι αυτη η Εκκλησία( π.χ. για τον Αγιο Γεράσιμο ,λέει στην Λάρισα);;;;;;;
Ευχαριστώ.

Αποτειχισμένος Ορθόδοξος Χριστιανός(Μπουκτάρης Σιδέρης) είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Το παραπάνω σχόλιο διαγράφτηκε επειδή αναφέρονται ονόματα.

Αγαπητέ αποφάσισες παραμονές Χριστουγέννων να αποτειχιστείς και κόλλησες τώρα εκείνη την ημέρα ειδικά που ακριβώς να πας. Και απαιτείς δημόσια να στο γράψουμε.
Ε, πήγαινε όλες τις υπόλοιπες ημέρες εκκλησία και αν δεν πας μία ημέρα δεν πειράζει.

Αφού έχεις σκοπό να πας στο μοναστήρι, θα σε καθοδηγήσουν από εκεί.

Οι καιροί είναι πονηροί και οι δεσποτάδες ψάχνουν αφορμή να κλείσουν τα ελάχιστα παρεκκλήσια που εξυπηρετούν τις ανάγκες των αποτειχισμένων... καταλαβαίνεις τι εννοούμε

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.