" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΣΧΟΛΙΟ κατοίκου Εορδαίας: "Λυπάμαι που βλέπω τον μητροπολίτη κ.Θεόκλητο,να μη θέλει να κατανοήσει τα πρόβληματα που δημιουργεί στην πίστη μας η λεγόμενη σύνοδος της Κρήτης. " Το Σχόλιο μας.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΣΗΣ: "Μην περιμένετε με την τακτική που ακολουθείτε, να ηρεμήσουν οι συνειδήσεις ακόμα κι αυτών που δε μιλούν. Και να γνωρίζετε ότι η ανοχή όλων έχει όριο"

ΣΧΟΛΙΟ 
ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ 
ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΣΗΣ 


Σεβαστοί Πατέρες,
δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία και δε λυπάται για τα όσα συμβαίνουν στην Αγία Παρασκευή. Κι εγώ λυπάμαι πάρα πολύ.



Λυπάμαι που βλέπω τον μητροπολίτη κ.Θεόκλητο, να μη θέλει να κατανοήσει τα πρόβληματα που δημιουργεί στην πίστη μας η λεγόμενη σύνοδος της Κρήτης. 
Ποια προβλήματα; Ένα θα αναφέρω για συντομία. ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ (Σημείωση: Στην σύνοδο της Κρήτης αναγνωρίστηκε, με πονηρό τρόπο, η ύπαρξη πολλών Εκκλησιών. Δηλαδή για πρώτη φορά μια πανορθόδοξη Σύνοδος ονομάζει τις αιρέσεις, Εκκλησίες κι αυτό αντιβαίνει στο ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ στο οποίο ομολογούμε ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ).
Το λέω εγώ;Το λένε εν ενεργεία μητροπολίτες. 
Γιατί δεν το καταλαβαίνετε σεβαστοί Πατέρες; Γιατί δε δίνεται σημασία; 
Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ μήπως συνιστά ΑΙΡΕΣΗ; 



Ο κ.Θεόκλητος, ο πρωτοσύγκελος π.Νικηφόρος κι όλοι εσείς οι ιερωμένοι μήπως θα έπρεπε να στηρίζεται τον ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΙΓΝΑΤΙΟ αντί να συμφωνείτε με τη δίωξή τους; 
Η συμφωνία με την ΑΙΡΕΣΗ ανήκει στην κανονική τάξη της Εκκλησίας μας;
Λυπάμαι που δείχνετε κι εσείς να μη θέλετε να καταλάβετε το πρόβλημα. 




Η Εκκλησιαστική μας Ιστορία είναι πλούσια σε ληστρικές συνόδους, αιρετικούς Πατριάρχες, αιρετικούς Επισκόπους και ιερείς που δίωκαν τους Αγίους μας
Πιστεύετε πως μόνο ο τίτλος του Πατριάρχη ή του Επισκόπου, μπορεί να πείσει για την ορθότητα μιας απόφασης; Απόφασης του κ.Θεοκλήτου και των συν αυτω να αποδεχθούν δια της σιωπής (δε γνωρίζω να έχει αναφέρει κάποιος, κάτι επίσημα. Γνωρίζετε εσείς;), τη σύνοδο της Κρήτης κι επομένως τη συμπόρευση με τον οικουμενισμό;



Σας παρακαλώ Πατέρες,κατανοήστε επιτέλους το μοναδικό λόγο αντίδρασης των ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΙΓΝΑΤΙΟΥ και ΒΟΗΘΗΣΤΕ στη ΛΥΣΗ. 
ΛΥΣΗ που θα είναι σύμφωνη με τους ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ και ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Μην περιμένετε με την τακτική που ακολουθείτε, να ηρεμήσουν οι συνειδήσεις ακόμα κι αυτών που δε μιλούν. Και να γνωρίζετε ότι η ανοχή όλων έχει όριο. 


Με σεβασμό
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΣΗΣ
(ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ)


Σχόλιο:
Εξαιρετική η επιστολή. 
Μένουμε στο "Και να γνωρίζετε ότι η ανοχή όλων έχει όριο." 

Τρίβουμε και 'μεις τα μάτια μας με όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στην μητρόπολη Φλωρίνης. Δεν αναγνωρίζουμε ούτε τον δεσπότη ούτε τον πρωτοσύγκελλο, λες και κάποιος τους έχει κάνει μάγια και έχουν αλλάξει τελείως. 

Εμείς, ΔΕΝ  "εκλιπαρούμε" ΚΑΝΕΝΑΝ δεσπότη να δείξει λίγο οίκτο.
Απέναντι στην αίρεση υπάρχουν δύο δρόμοι: Την πολεμάς ή την υποστηρίζεις. 
Αυτό ξεχωρίζει έναν αληθινό επίσκοπο από έναν λυκοποιμένα. 


Ας συνεχίσουν. Ήρθε η ώρα να
δει ο πιστός λαός ότι πίσω από το μόνιμο χαμόγελο κρύβονται κοφτερά δόντια και απέραντο μίσος. 


Μην ξεχνάτε όμως πατέρες:
Ένας Δαυϊδ νίκησε τον Γολιάθ, και ένας Νέστορας νίκησε τον Λυαίο. 

Η ιστορία όμως ΔΕΝ διδάσκει, γι αυτό και επαναλαμβάνεται.


Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

2 σχόλια:

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

ΑΞΙΟΣ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ.
ΕΝΑΣ Ο π.ΦΩΤΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ(ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕ) ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΗΝ "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ", ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΟΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΟΟΥΖ ΠΟΥ ΤΟ1977 ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΟΓΔΩΗ ΣΥΝΟΔΟ" ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΆΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ... "ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΦΑΝΕΡΑ ΑΝΤΟΡΘΟΔΟΞΗ" ΠΟΥ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΈΦΟΝΤΑΙ....

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

Θαυμασια η επιστολη του κυριου ΒΛΑΣΗ !!! Αξιοτατος και λογικοτατος !!Κυριοι, εδω περα με αυτους, εχουμε φτασει στην παρανοια!!! Η αιρεση τους εχει κανει ΕΝΤΕΛΩΣ μα ΕΝΤΕΛΩΣ παραλογους...Μας λενε "ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ "τη στιγμη που ο 15ος ΚΑΝΟΝΑΣ μιλαει για ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ...Μας λενε "φανατικους " γιατι εφαρμοζουμε τον κανονα του ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΩΤΙΟΥ λες κι ηταν ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ..Μιλαμε πια για ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και ΝΟΣΗΡΟΥΣ και ΠΑΜΠΟΝΗΡΟΥΣ!!!! Τους λες οτι η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ειναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ απο την ΑΙΡΕΣΗ, και απαντουν οτι εισαι "ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ"".Τους λες οτι ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ειναι ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ (ΑΓ.ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ) και σου λενε """δεν εχει καταδικαστει ακομα ,ας περιμενουμε να γινει συνοδος ,και μεχρι τοτε ΜΝΗΜΟΝΕΥΕ ΤΟΥΣ"""...Δηλαδη μιλαμε για ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πραγματα,και για ανακολουθες αποψεις βασισμενες στην ΠΛΗΡΗ αγνοια , και στην σκοπιμοτητα της ΒΟΛΕΨΙΑΣ ,και της "ψευτουπακοης"" στον καθε ""γεροντα-γκουρου""που κρατα αιχμαλωτους το ποιμνιο του στο βωμο της ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ του..Αρχιζουν σιγα σιγα και αποκαλυπτονται -ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ-ολοι οι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ και ξερουμε κι εμεις απο που να φυλαχτουμε...Μωραινει ΚΥΡΙΟΣ ον βουλεται απωλεσαι!!!!Και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κυριε ΒΛΑΣΣΗ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.