" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ.Ο Μητροπολίτης Πύργου Ηλίας Γερμανός χωρίς καμία προειδοποίηση με αστυνομική δύναμη και χωρίς καμία Δικαστική Απόφαση και Εισαγγελική Διαταγή ,πετάει έξω στην κυριολεξία,την Γερόντισσα Μελάνη και την Μοναχή Σεραφείμα από το Μοναστήρι.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ο Γέρων Σάββας ο Λαυριώτης κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Γερόντισσα Μελάνη,ο οποία κατοικοεδρεύει στο Μοναστήριον της Μεταμορφώσεως Του Σωτήρως στην Περιοχή Βουλιαγμένης,Πύργου Ηλίας,

γνωστοποιεί :



Ο Μητροπολίτης Πύργου Ηλίας Γερμανός 

χωρίς καμία προειδοποίηση,
με αστυνομική δύναμη 
και χωρίς καμία Δικαστική Απόφαση και Εισαγγελική Διαταγή,
πετάει έξω στην κυριολεξία, τηνΓερόντισσα Μελάνη και την Μοναχή Σεραφείμα από το Μοναστήρι.



Ὁ μητροπολίτης Ἠλείας Γερμανός

Ο Λόγος;
Διότι έχουν κάνει διακοπή μνημοσύνου του ονόματος του Επισκόπου, εις στις Θείες Λειτουργίες και στις Ιερές Ακολουθείες λόγο ότι, αυτός ο Επίσκοπος, αποδέχεται την Αιρετική Σύνοδο του Κολυμβαρίου, ως Ορθόδοξη.
Ήδη έχει γίνει καταγγελία στην αστυνομία ότι αυτό που γίνεται είναι παράνομο.


Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Επίσκοπο, του ζήτησα να σταματήσει την δίωξη των μοναζουσών και να γίνουνε οι νόμιμες διαδικασίες για Εκκλησιαστικό Δικαστήριο και είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο αυτό που κάνει.

Η συμπεριφορά του Επισκόπου είναι απαράδεκτη με τον τρόπο που μου μίλησε και εντός ολίγου θα δημοσιευθεί το τι ειπώθηκε.

Αυτά πρός γνώση του Χριστεπώνυμου Πληρώματος.

Εκ μέρους του
Γέρων Σάββα του Λαυριώτη

και της 
Σύναξης Ορθοδόξων Κρητών

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς γίνεται και όλοι οι Μητροπολίτες αποδεικνύονται Οικουμενιστές; Δεν υπάρχει ένας που να του διακόψουν το μνημόσυνο και να πει πχ έχουν δίκιο, εγώ δεν έχω το σθένος να κόψω κοινωνία με τον Πατριάρχη;

Ανώνυμος είπε...

Ο δεσποτισμός σου σε όλο του το μεγαλείο!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.