" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Επίμαχα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος καὶ Φαναριοφερσάλων Τιμόθεο. (από την εισήγηση του Κ. Νάσιου στην εκδήλωση-συζήτηση της Πρωτοβουλίας Ορθοδόξων Πολιτών Νομού Καρδίτσας το Σάββατο 24/6/2017 (για την κάρτα του πολίτη, την Σύνοδο του Κολυμπαρίου και την παναίρεση του ΟΙκουμενισμού))

Εισήγηση του Κωνσταντίνου Νάσιου στην εκδήλωση-συζήτηση 
της Πρωτοβουλίας Ορθοδόξων Πολιτών Νομού Καρδίτσας 
το Σάββατο 24/6/2017 
για την κάρτα του πολίτη, την Σύνοδο του Κολυμπαρίου και την παναίρεση του Οικουμενισμού



Σεβαστοί Πατέρες - Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί, 

Σας καλωσορίζω στη σημερινή ομιλία και σας συγχαίρω, διότι η παρουσία σας και μόνο αποτελεί ομολογία πίστεως. 
Δείχνει ότι οι συνειδητοί Χριστιανοί δεν υποκύπτουν σε απειλές και πιέσεις από όπου και αν προέρχονται αυτές αλλά είναι πρώτα από όλα ελεύθεροι άνθρωποι και πολίτες. Όπως γνωρίζετε αδελφοί μου η Ορθοδοξία βρίσκεται υπό διωγμόν τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως από τις αντίχριστες δυνάμεις! 


Αλλού αυτός ο διωγμός γίνεται με όπλα και σφαγές των χριστιανών όπως στη Συρία και στη Μέση Ανατολή, αλλού γίνεται με ύπουλα μέσα όπως στην Ευρώπη και τα τελευταία χρόνια και στην ορθόδοξη πατρίδα μας, την Ελλάδα. Ο διωγμός αυτός είναι άριστα οργανωμένος από τις σκοτεινές δυνάμεις, έστω και αν οι περισσότεροι από μας τους χριστιανούς της Ελλάδας δεν το έχουμε αντιληφθεί. Δεχόμαστε, αδελφοί μου, πόλεμο εναντίον της Ορθοδοξίας! Βέβαια όλοι ξέρουμε ότι το πιο επικίνδυνο σε ένα πόλεμο είναι όταν ο εχθρός εισχωρήσει εντός των τειχών. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει αδελφοί μου και σε αυτή την περίπτωση με την παναίρεση του οικουμενισμού όπου ο εχθρός μπήκε εντός των τειχών της Εκκλησίας. Υπάρχουν δηλαδή προδότες της πίστεως οι οποίοι μάλιστα είναι μεγαλόσχημοι ρασοφόροι! 


Αυτή βέβαια η προδοσία από κάποιους μεγαλόσχημους ρασοφόρους έχει ξεκινήσει εδώ και 90 χρόνια. Ο μακαριστός πατήρ Σεραφείμ Ρόουζ λέει ότι αυτή ακριβώς είναι η αποστασία που αναφέρει η Αγία Γραφή ως προάγγελο του ερχομού του Αντιχρίστου! 
Ξεκίνησε δε επίσημα το 1965 όταν ο Πατριάρχης Αθηναγόρας θέτοντας τον εαυτό του πάνω από τις Οικουμενικές Συνόδους δήλωσε ότι ακυρώνει τα αναθέματα των Συνόδων κατά του παπισμού. Αυτή ο ολισθηρή πορεία συνεχίστηκε και από πολλούς διαδόχους του και κορυφώθηκε από το σημερινό πατριάρχη Βαρθολομαίο Αρχοντώνη. Τούτος ο πατριάρχης οργάνωσε τη λεγόμενη «πανορθόδοξη» σύνοδο στο Κολυμπάρι της Κρήτης-στην οποία όμως δε μετείχαν οι τοπικές Εκκλησίες που αποτελούν τα ¾ των ορθοδόξων του πλανήτη όπως της Ρωσίας,Γεωργίας,Βουλγαρίας κ.α- και εκεί επίσημα αναγνώρισε όλους τους αιρετικούς ως εκκλησίες, ενώ είχαν καταδικαστεί ως αιρετικοί από τις Οικουμενικές Συνόδους! 

Αμφισβητεί δηλαδή ευθέως το 9ο άρθρο του Συμβόλου της Πίστεως (ότι η Εκκλησία είναι μία, αγία, καθολική και αποστολική) και αντί αυτού στο 6ο κεφάλαιο των αποφάσεών της ψευτοσυνόδου δηλώνει πως οι εκκλησίες είναι πολλές. Δηλαδή πως και οι αιρέσεις πλέον είναι εκκλησίες! Αυτή η βλασφημία πέρασε στα επίσημα κείμενα της συνόδου και αποτελεί τον πυρήνα της κακοδιδασκαλίας της παναίρεσης του οικουμενισμού! 


Ποια πρέπει όμως να είναι η στάση κάθε ορθόδοξου χριστιανού απέναντι σε όλες αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις; 
Πρέπει να μείνουμε απαθείς ή να αντιδράσουμε; Τι μας επιτάσσει η ορθόδοξη ταυτότητά μας; 


Πρέπει σύσσωμοι να αντιμετωπίσουμε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς της εκκλησίας μας, δηλαδή τους προδότες της πίστεώς μας αλλά και τους αντιχρίστους αιρετικούς ώστε να φανούμε άξιοι διάδοχοι των Αγίων Πατέρων μας. Αδελφοί μου, οφείλουμε όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι για όσες συμφορές μας βρίσκουν τον τελευταίο καιρό (στην Ελλάδα) όπως οι σεισμοί, το χαλάζι και οι καταιγίδες που έχουν καταστρέψει σε πολλές περιοχές την αγροτική παραγωγή αλλά και για όσες θα έρθουν στο μέλλον ακόμη και εθνικές, ευθυνόμαστε οι ίδιοι γιατί διώξαμε τον Σωτήρα μας Χριστό από την Ελλάδα και μείναμε εκτεθειμένοι στο έλεος του «έξω από δω». 


Η Ελλάδα σήμερα είναι ακριβώς σαν τη χώρα των Γαδαρηνών που έδιωξε τον ΧΡΙΣΤΟ και προτίμησε να κρατήσει τα γουρούνια και βέβαια η ευθύνη βαραίνει τους αντίχριστους κυβερνήτες που πολεμούν με λύσσα την Εκκλησία! 


Επίσης βαρύνει τους μεγαλόσχημους ρασοφόρους που προδίδουν τη πίστη του Χριστού για 30 αργύρια αλλά και τον καθένα από μας που εκλέγει αντίχριστους, κυβερνήτες και ανέχεται προδότες ρασοφόρους λυκοποιμένες! Οφείλουμε να αντιδράσουμε, να φωνάξουμε, αλλιώς είμαστε συνένοχοι και θα δώσουμε λόγο στον ΘΕΟ! Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά από πνευματικής άποψης και αυτή είναι η ρίζα όλων των δεινών. 



Επίμαχα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ προς τον
Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος καὶ Φαναριοφερσάλων  Τιμόθεο. 


Στην περιοχή μας ο Σεβασμιώτατος κος Τιμόθεος έστειλε εγκύκλιο στις ενορίες του Νομού Καρδίτσας να γίνονται μικτοί γάμοι ορθοδόξων με Ρωμαιοκαθολικούς, Διαμαρτυρόμενους, Λουθηρανούς, Καλβινιστές, Μεθοδιστές, Βαπτιστές, Ευαγγελιστές, Πρεσβυτεριανούς, Μονοφυσίτες κ.ά. τους οποίους η εγκύκλιος αναγνωρίζει ως εκκλησία, παρόλο που οι άγιοι πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας τονίζουν ότι αποτελούν αιρέσεις! Πώς ένας ορθόδοξος ιερές θα διαβάσει στο μυστήριο του γάμου ορθόδοξα γράμματα σε μη βαπτισμένο και μη μυρωμένο; 

Επίσης στην Καρδίτσα ο Εσταυρωμένος βγήκε από τη θέση του (πίσω από την Αγία Τράπεζα) σε αρκετούς ναούς αλλά μετά από διαμαρτυρία πιστών επανήλθε, εκτός από έναν ναό όπου ακόμη δεν είναι στη θέση του. Για ποιον λόγο έγινε αυτό Σεβασμιώτατε; 

Ποια επίσης είναι η άποψη του Σεβασμιώτατου κ. Τιμόθεου για την εξωσωματική; Αφού η άποψη της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι «όχι στην εξωσωματική» γιατί δεν υπάρχει συμφωνία μ’ αυτό και στην Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων; Δεν γνωρίζουν στη Μητρόπολη ότι για να γεννηθεί ένα παιδί με εξωσωματική, επιτελείται φόνος 3 ή 4 παιδιών; Άρα είναι αμαρτία ή όχι; 

Γιατί επίσης στις ομιλίες του ο Σεβασμιώτατος κος Τιμόθεος δεν αναφέρεται ποτέ στις διαφορές της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον παπισμό

Γιατί στα εβδομαδιαία κηρύγματα της Μητρόπολης αυτής κάθε Κυριακή δεν γίνεται λόγος για το εορταζόμενο γεγονός; Π.χ. την Κυριακή της Ορθοδοξίας γιατί δεν αναφέρθηκε λέξη για τη ΝΙΚΗ της Ορθοδοξίας εναντίον ΟΛΩΝ των αιρέσεων; Γιατί στις 21 Μαΐου, Κυριακή των Αγίων Κων/νου και Ελένης των Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων δεν έγινε λόγος για τη συμβολή των Αγίων στην κατατρόπωση της αίρεσης του αρειανισμού; 

Γιατί ο Σεβασμιώτατος δεν μας λέει δημόσια αν ο παπισμός είναι Ορθοδοξία ή αίρεση; Γιατί δεν απαντά ΚΑΘΟΛΟΥ γι’ αυτό; Παρότι τον ρωτήσαμε με επιστολές αλλά και μέσα σε ιερό Ναό δεν απαντάει. Γιατί άραγε; Μήπως θεωρεί ότι δεν υφίσταται χαώδης διαφορά ανάμεσα στην Ορθοδοξία και την αίρεση, ανάμεσα στην Θεϊκή Αλήθεια και το σατανικό ψέμα; 




Αυτά αλλά και τα υπόλοιπα φλέγοντα θέματα της σημερινής εκδήλωσης-συζήτησης θα μας τα αναλύσει ο π. Σάββας Λαυριώτης τον οποίο όλοι γνωρίζουμε για τους αγώνες του υπέρ της Ορθοδοξίας. 
Επίσης ο Ιερομόναχος π. Ιγνάτιος από την Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Πτολεμαΐδος που συμμετέχει στον αγώνα αυτό κατά της παναίρεσης του Οικουμενισμού θα μας πει τις απόψεις του. 


Σεβαστοί πατέρες σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα και αναμένουμε να σας ακούσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον. 
Ο π. Παναγιώτης από τα Μεγάλα Βραγγιανά Ευρυτανίας στέλνει τους χαιρετισμούς και λυπάται που δεν μπορεί να παρευρεθεί στη συγκέντρωσή μας λόγω προβλήματος υγείας και του προχωρημένου της ηλικίας του. Να έχουμε την ευλογία του. Τέλος ο Γέροντας Γαβριήλ, αγιορείτης μοναχός γνωστός στο πανελλήνιο και σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο μας στέλνει επίσης τις ευλογίες του! 


Πρωτοβουλία Ορθοδόξων Πολιτών Ν. Καρδίτσας 

Τηλ. 6974939273

Σχόλιο:
Θυμίζουμε την ανάρτηση μας:

2 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Τι τον ρωτάτε; Για να απαντήσει; Δεν θα απαντήσει. Τζάμπα χαρτί και μελάνι ξοδεύετε. Διακόψτε κάθε εκκλησιαστική κοινωνία μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γίνετε να γράψω σχόλιο χωρίς μπινελίκι... Γι΄αυτό ασ΄το καλύτερα, πάλι θα μου το σβήσουν.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.