" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Επιστολή αναγνώστη για οικουμενιστικό συνέδριο στην Καβάλα. Σχόλια!

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε ένα συνέδριο με οικουμενιστικό χρώμα που θα λάβει χώρα το προσεχές Σαβ/κο 1-2/7/17 στο συνεδριακό κέντρο Λυδίας Καβάλας ως απάντηση στα περί του μαθήματος των θρησκευτικών. 
Διοργανώνεται από την ΙΜ Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου (http://www.im-philippon.gr/). 

η ιστοσελίδα της Μητρόπολης Καβάλας. Αριστερά το οικουμενιστικό συνέδριο για τα Θρησκευτικά και δεξιά ο οικουμενιστής Πατριάρχης ..


Σας συνιστώ να διαβάσετε περισσότερα στο συνημμένο άρθρο τοπικού σάιτ:





προσέξτε ότι πέρα από το ΑΠΘ,
όλα τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά ιδρύματα είναι κυρίως Γερμανικά
(1 Γαλλικό και 1 Αυστριακό) και όλα ανήκουν σε αιρετικούς!
Όσο για τον οικουμενιστή μητροπολίτη Αυστρίας αντιλαμβανόμαστε τι κλίμα θα επικρατήσει στο συνέδριο 



Τα συμπεράσματα δικά σας, και αν θέλετε το βγάζετε.

το μάθημα των Θρησκευτικών, αντί για το θεό, θα αναπτύσει την "πολιτική συνείδηση"!!!
και τις "
αρχές της δημοκρατίας"! Μα τόσοι αιώνες Ορθοδοξίας, είχαν "δημοκρατία" ή Βασιλεία; Από πότε η Δημοκρατία έγινε αυτοσκοπός του μαθήματος των Θρησκευτικών;
Μίλησε κανένας Άγιος ή Πατέρας για το πολίτευμα της Δημοκρατίας;



Και λίγα λόγια για τον Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Προκόπιο. 
το 1974 εξελέγει μητροπολίτης!! Ως γνωστό, με την επιβολή της ξενοκίνητης χούντας του Ιωαννίδη (μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου), ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι άξιοι Ιεράρχες που είχαν εκλεγεί επί καθεστώτος Παπαδόπουλου και ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ 
με τον Σεραφείμ (τον "Άγιο"... αυτό άνθρωπο που ήταν τάχα μέσα στο φως, κατά το όνειρο ενός δεσπότη -όπως ισχυρίζεται ένας ιερέας. Αφού είδε όνειρο ένας δεσπότης, και μας το διηγείται ένας ιερέας, πρέπει να το αποδεχθούμε, έτσι θα είναι. Οι δεσποτάδες δεν βλέπουν λάθος όνειρα -εξ άλλου ο ευλαβής δεσπότης δεν ζει για να μας το επιβεβαιώσει-, ούτε οι ιερείς λένε ψέμματα!) 
και από άλλους ιεράρχες, που εκκλησιαστικά θεωρούνται μοιχεπιβάτες, αφού κατέλαβαν θρόνους Ιεραρχών που ήταν εν ζωή. Επιπλέον, οι άξιοι ιεράρχες που χειροτονήθηκαν 1967-1973, εκδιώχθηκαν το 1974  ΧΩΡΙΣ απολογία.


Ο εν λόγω Μητροπολίτης μπορεί γενικά να μην πολυ-ακούγεται και να παραμένει ως επί το πλείστον στην αφάνεια, όμως ΠΑΡΕΣΤΕΙ στη σύνοδο της Κρήτης τον περυσινό Ιούνιο ως υπεύθυνος 'επί των Δογματικών και Νομοκανονικών θεμάτων' και ΥΠΕΓΡΑΨΕ τα πάντα


Τώρα με την εκδήλωση αυτή γίνεται στην ουσία οικουμενιστική εκμετάλλευση του ιερού χώρου του βαπτιστηρίου της Αγίας Λυδίας όπου βαπτίστηκε η πρώτη ευρωπαία χριστιανή (Αγία Λυδία) και ιδρύθηκε η πρώτη εκκλησία επί ευρωπαϊκού εδάφους (Φιλίππων), αφού πάτησε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ηπειρωτικό έδαφος ο Απόστολος Παύλος στο λιμάνι της Νεάπολης (σημερινή Καβάλα). Μάλιστα πριν λίγους μήνες εντάχθηκε και ο αρχ. χώρος των Φιλίππων (γειτονικός της Λυδίας) στη λίστα της UNESCO (τυχαίο; δε νομίζω), στα βυζαντινά ερείπια του οποίου (παλαιοχριστιανικοί ναοί) αλλά και στο βαπτιστήριο διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια διάφορες εκδηλώσεις από ξένα πανεπιστήμια με τη συμμετοχή παπικών και
αιρετικών (με στόχο την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού). Βλέπε και https://www.xronometro.com/filippoi-vayaroi/.


Υπόψιν ότι σε ολόκληρο το νομό Καβάλας όπου και διαμένω επικρατεί πλήρης σιγή ιχθύος σε βαθμό που οι πιστοί που επισκέπτονται τους ναούς δεν γνωρίζουν καν ότι έγινε σύνοδος στην Κρήτη (και φυσικά ούτε την έννοια του οικουμενισμού). Εγώ προσωπικά με όσους έχω μιλήσει δεν έχουν ιδέα και με κοιτούν σαν εξωγήινο! Ακόμα και η έτερη και γειτονική στους Φιλίππους Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, που παλαιότερα είχε αγωνιστεί σθεναρά εναντίον του οικουμενισμού (διακοπή μνημοσύνου του τότε μητροπολίτη Αμβροσίου μαζί με Φλωρίνης π. Αυγουστίνο και Παραμυθίας π. Παύλο), τώρα πλέον συμπορεύεται πλήρως με την παναίρεση και μάλιστα προ λίγων μηνών είχε καλεσμένο και τιμώμενο πρόσωπο τον Ελπιδοφόρο Προύσσης!

Τα παραπάνω προς ενημέρωση και όχι παραγωγή σκανδάλων. Ο Θεός να μας ελεήσει...

Ευχαριστώ


(την παραπάνω επιστολή μας έστειλε αναγνώστης το ιστολογίου μας, οι φωτογραφίες και τα σχόλια με μπλε προέρχονται από την ομάδα μας)

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τί νά πεί καί τί νά γράψει κανείς ; Η ιεραρχία τής Εκκλησίας πάει καιρός που λοξοδρόμησε, από ιεράρχες διαπιστευμένους στά ανώτερα - καί διαπλεκόμενα - κλιμάκια τής πολιτικής. Μάς έβαλαν νά τρωγόμαστε μεταξύ μάς «δι΄ ασήμαντον αφορμήν», που, όμως, δέν ήταν καθόλου ασήμαντη.

Έβγαλαν σχισματικούς όσους έμειναν σταθεροί στόν θεσμό (Σύνοδοι καί Παράδοση) τής Εκκλησίας, εκείνοι δέ τής νέας ιεραρχίας αυτο-ανακηρύχθηκαν σέ θεσμικούς φύλακες Θερμοπυλών. Δηλαδή, μιάς εκκλησίας νεωτερικής καί νεωτερίζουσας. Οι άλλοι, οι σχισματικοί (καί αιρετικοί), δέν ήταν εκκλησία. Είχαν άκυρα Μυστήρια, ενώ αυτοί, αν καί θεσμικά άκυροι, κράτησαν γιά τους εαυτούς των τό «έγκυρο» τών Μυστηρίων !

Τυπικά μεν, ουσιαστικά όμως όχι. Πάντως, άν θέλουμε νά είμαστε ακριβείς, δέν ήταν ούτε τυπικά έγκυροι . Παράδειγμα λίαν σημαντικό ο ραντισμός κατά τήν Βάπτιση καί όχι η τριττή κατάδυση καί ανάδυση. Που σημαίνει, η κατάδυση καί ανάδυση, τρείς θανάτους καί τρείς επαναφορές στήν ζωή. Ο πρώτος θάνατος είναι η γέννηση, ο δεύτερος θάνατος είναι η Βάπτιση, ο τρίτος θάνατος είναι ο βιολογικός . Τελικός όμως νικητής είναι η Ζωή. Η Ανάσταση τού Κυρίου επιβεβαιώνει τήν τελική νίκη : Θανάτω θάνατον πατήσας.

Μετά από αυτά τα σύντομα, τί νά περιμένει κανείς από τούς επιφανείς ακαδημαϊκούς (καθηγητές) καί εκκλησιαστικούς (ιεράρχες) "δογματολόγους", "τριαδολόγους", "εκκλησιολόγους", "κανονολόγους", αλλά καί "θεανθρωπολόγους", όπως τιτλοφορείται σήμερα κάποιος ; Έχει μάλιστα τό θράσος τής ανοησίας, νά κατηγορεί τήν επιχειρούμενη εκκλησιαστική καί θρησκευτική πολτοποίηση (οικουμενισμός), δέν παραλείπει όμως νά υπενθυμίζει στούς ήδη εκσυγχρονισμένους πιστούς καί ποιμένες τό σχίσμα.
Τούς συνιστά, δηλαδή, νά μήν μνημονεύουν καί νά μήν κοινωνούν μέ εκδήλως υπερσύγχρονους ιεράρχες ( : μνημονευτές αμνημόνευτων καί κοινωνικούς μέ ακοινώνητους ), αλλά νά μετέχουν τής εκκλησίας στήν οποία αυτοί (μνημονευτές ακοινώνητων κλπ.) προΐστανται !

Τό σχίσμα φευκτέον, η παραμονή εντός αυτής (παρα-εκκλησία εντός εκκλησίας ή αποτείχιση) επιθυμητή ! Άν αυτό δέν είναι σύμπτωμα διπολικής ψύχωσης, δέν ξέρω τί άλλο μπορεί νά χαρακτηρίσει τήν κατάσταση, αυτή.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ενθρονίσθηκε στο ρωμαιοκαθολικό ναό του Αγίου Ματθία στη Βουδαπέστη ο Μητροπολίτης Αυστρίας

http://aktines.blogspot.gr/2011/12/blog-post_5649.html

Ευχαριστούμε το ιστολόγιο Κρυφό Σχολειό που μας το θύμισε.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.