" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

29 πρεσβευτές ξένων χωρών υποστηρίζουν το Gay Pride στη χώρα μας! Αυτοί ξέρουν! Εσύ, τι δεν καταλαβαίνεις;



Το κείμενο  που ακολουθεί  είναι σατιρικό μεν αλλά λέει μόνον -θλιβερές- αλήθειες. Ό,τι γράφτηκε αποτελεί αντιγραφή αποσπασμάτων από LGBTQQI+ άρθρα και απόψεις ή αρθρογραφία Μ.Μ.Ε. φίλα προσκείμενων στο κίνημα αυτό. Στόχος του είναι να σατιρίσει το θεσμό της Παρελάσεως Υπερηφάνειας (αυτόν που διαφημίζεται στην τηλεόραση ) και την πολιτική υποστήριξής του και όχι να υποκινήσει μίσος και έχθρα κατά οποιουδήποτε. Είμαστε όλοι πλάσματα του Θεού και πιο αμαρτωλός όλων είναι ο γράφων.


Έχω κλειστοφοβία και υψοφοβία. Από ομοερωτοφοβία δεν πάσχω. 
Όποιος παρόλα αυτά θελήσει να μου κάνει μήνυση για το τελευταίο από αυτά, με χαρά θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου και το Δικαίωμα όλων στην Ελευθερία του Λόγου ενώπιον του Δικαστηρίου.
Τα στοιχεία του συντάκτη είναι γνωστά στις ιστοσελίδες που θα κάνουν την αρχική δημοσίευση του άρθρου και μπορείτε να τα αναζητήσετε κατάλληλα.


(το κείμενο λάβαμε μέσω εμαιλ, 
επιλογή φωτογραφιών: "Ο Παιδαγωγός")



Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για να είναι όλα έτοιμα για τις δύο παρελάσεις "υπερηφάνειας" που θα γίνουν φέτος στη χώρα μας, μία στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη, με διαφορά μία εβδομάδα μεταξύ τους, (για να προλάβουν όσοι ενδιαφέρονται να πάνε και στις δύο ). (σχόλιο οΠαιδαγωγός: Στην Αθήνα έγινε την περασμένη εβδομάδα, δείτε εδώ, εδώ) στην Θεσσαλονίκη θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 17/6/2017, ενώ φέτος για 1η φορά ΔΕΝ έγινε ούτε η καθιερωμένη αγρυπνία .. από τα χριστιανικά σωματεία της πόλης).

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, υπό τους ήχους εκλεκτών μουσικών καλλιτεχνών, θα παρελάσουν πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα με τη συμμετοχή ελλήνων και ξένων LGBTQQI+, ελληνιστί ΛΟΑΤΚΚΙ+ ήτοι: Λεσβιών, Ομοφυλοφίλων ανδρών, Αμφιφυλόφιλων, Τρανς (Διεμφυλικών), Κουίαρ ( Ανωμάλων), Κουέστιονιγκ (Σε αμφιβολία), Ίντερσεξ (μεσόφυλων ή διαφυλικών ή ερμαφρόδιτων) + ( και βάλε...).


Όσον αφορά τη συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων , στο πλαίσιο της οικονομικής περισυλλογής, υπήρξαν αμφιβολίες για την παρουσία τους αλλά τελικά βρέθηκε λύση αφού οι Δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα των οποίων γίνονται οι παρελάσεις, θα έχουν τη συνδρομή εκλεκτών χορηγών όπως η Αμερικανική Πρεσβεία, η Vodafone, η Mercedes και o Γερμανικός Κολοσσός Rohde & Schwarz. Για όσους δεν το γνωρίζουν ο όμιλος Rohde & Schwarz -μεταξύ άλλων- παράγει στρατιωτικά προϊόντα ασφάλειας πληροφοριών και επικοινωνιών εγκεκριμένα από την Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσίας Ασφάλειας Πληροφοριών και από το ΝΑΤΟ. 


Υπήρξαν ανησυχίες για το θεμιτό της υποστήριξης από την συγκεκριμένη εταιρία αλλά πρυτάνευσε η λογική ότι η υποστήριξη είναι για καλό σκοπό και σε κάθε περίπτωση οι ανησυχίες αυτές δεν μπορούν να αμαυρώσουν μια γιορτή αγάπης, ειρήνης και συναδέλφωσης όπως είναι το Gay Pride. Εξάλλου έχει ληφθεί κάθε μέριμνα ώστε το ενεργειακό αποτύπωμα των οχημάτων που θα χρησιμοποιηθούν να είναι το ελάχιστο δυνατό, για το καλό του πλανήτη μας, ενώ θα υπάρχουν καντίνες που θα προσφέρουν εκλεκτά πρόχειρα φαγητά κατάλληλα και για χορτοφάγους, χωρίς γλουτένη. 
Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα βραχιολάκια paybands ανέπαφων συναλλαγών από την Εθνική Τράπεζα με μοντέρνο και βολικό σχεδιασμό σε ποικιλία χρωμάτων, ώστε οι συμμετέχοντες στην παρέλαση να μπορούν να κάνουν τις αγορές τους, ακόμη κι αν ήρθαν με τα εσώρουχά τους, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν που να φυλάνε τα χρήματά τους και τι να κάνουν τα ρέστα τους!


Το κεντρικό σύνθημα – λέξη των φετινών παρελάσεων υπερηφάνειας είναι η Παιδεία. Το σύνθημα αυτό συμπίπτει με τις εξαγγελθείσες αλλαγές στα προγράμματα σπουδών όλων των τάξεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που
πρόκειται να λάβουν χώρα από το Υπουργείο Παιδείας. Χάρη στον περιορισμό των ωρών μαθημάτων που αφορούν «νεκρές γλώσσες» και «νεκρούς ανθρώπους», το Υπουργείο Παιδείας εξασφαλίζει ώρες προκειμένου οι μαθητές να αποκτήσουν πρόσβαση σε γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν την πραγματική ζωή τους και να ξεπεράσουν δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις. 
Μια από αυτές είναι και ο μύθος της ανυπαρξίας της ομοφυλοφιλίας στη φύση. Ερευνητές έχουν καταδείξει ότι πέραν κάθε αμφιβολίας η ομοφυλοφιλία υπάρχει στη φύση και δεν απαντάται μόνο στους ανθρώπους. Έχουν παρατηρηθεί περιστατικά στους χιμπατζήδες Bonobo, ενώ υπάρχουν και πουλιά, που ζουν μια εντελώς ομοφυλόφιλη ζωή, όπως π.χ. κάποιες χήνες και πάπιες ή ένα μεγάλο ποσοστό από ένα είδος γλάρων. Και φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε ένα μέρος των ζωικών ειδών που είναι ερμαφρόδιτο. Οι δακτυλιοσκώληκες, τα καβούρια τα σαλιγκάρια, αχινοί, 21 οικογένειες ψαριών, ακόμη και κάποια έντομα, συμπληρώνουν μια σχετικά μεγάλη λίστα ερμαφρόδιτων οργανισμών, όπου βέβαια βρίσκονται και πολλά φυτά. Αν μάλιστα προχωρήσουμε και σε άλλους κατώτερους οργανισμούς, διαπιστώνουμε και διαφορετικούς τρόπους αναπαραγωγής ώστε με σιγουριά να μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι η ομοφυλοφιλία στον άνθρωπο είναι κορυφαίος σταθμός στη βιολογική του εξέλιξη, την οποία δεν μπορεί να ανακόψει καμία σκοταδιστική θρησκευτική προκατάληψη.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία θα αποτελέσει αντικείμενο διαμαρτυρίας με διάφορα happenings και έξυπνα γραφιστικά που θα αναδεικνύουν την «καταπιεστική» -κατά το LGBTQQI+ κίνημα- στάση της απέναντί του. Φέτος υπήρξαν προτάσεις να γίνουν διαμαρτυρίες και για την εξίσου απαράδεκτη τακτική των φανατικών μουσουλμάνων να εκτοξεύουν μέλη του LGBTQQI+ κινήματος από ταράτσες, ρετιρέ και ψηλά παράθυρα αλλά τελικά οι προτάσεις αυτές απορρίφθηκαν ως ισλαμοφοβικές και ως εκ τούτου μη έχουσες θέση σε αυτή τη γιορτή της διαφορετικότητας και της ανεκτικότητας.

Αυτό που δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση ανεκτό είναι η άποψη πως η ομοφυλοφιλία είναι διαστροφή. Πρόκειται για ένα λυμένο θέμα από την επιστημονική κοινότητα ήδη από το 1973 όταν η Αμερικανική Ένωση Ψυχιάτρων, κατόπιν ψηφοφορίας με 5,854 υπέρ και 3,810 κατά, αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχικών δυσλειτουργιών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε το ίδιο το 1992 αλλά όχι πλήρως. Βασικό επιχείρημα που βάρυνε στην ψήφο των Αμερικανών Ψυχιάτρων ήταν ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ψυχική διαταραχή η σεξουαλική προτίμηση ενός ανθρώπου που νιώθει καλά με αυτή, είναι εξίσου λειτουργικός με τους ετερόφυλους και δεν τον κάνει να νιώθει την ανάγκη θεραπείας. Με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα ζητούν την κοινωνική αποδοχή και τη δικαίωσή τους και άλλοι συνάνθρωποί μας με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις. Οι πολυσυντροφικοί (swingers), οι ουρολάγνοι, οι κοπρολάγνοι, οι γεροντόφιλοι, οι ζωόφιλοι ( από τους άλλους), οι αυτοζωόφιλοι, οι μυρμηγκόφιλοι, οι αγαλματόφιλοι και πλήθος άλλων καθημερινών κατά τα άλλα ανθρώπων, απολύτως λειτουργικών που δεν νιώθουν ανάγκη θεραπείας αναμένεται να πυκνώσουν τις γραμμές της Παρέλασης Υπερηφάνειας διεκδικώντας ελευθερία στη σεξουαλικότητα και την κοινωνική αποδοχή.

Μελέτες έχουν καταδείξει ότι τα μέλη του LGBTQQI+ κινήματος είναι άνθρωποι με αυξημένο δείκτη ευφυΐας, ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ και της κουλτούρας, φιλάνθρωποι και φιλόζωοι (κανονικοί). Επίσης αλλεπάλληλες έρευνες καταδεικνύουν ότι έχουν μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια, ξοδεύουν περισσότερα και κάνουν ακριβότερες και συχνότερες διακοπές, ώστε κυριολεκτικά η λύση στην Ελληνική κρίση να είναι ο gay τουρισμός. Τα gay ζευγάρια επίσης είναι συνήθως απαλλαγμένα από έξοδα παιδιών, φροντιστήρια και άλλες γονεϊκές ανάγκες και έτσι μπορούν να ξοδεύουν περισσότερα. Σύμφωνα με το περιοδικό Fortune, η πολιτεία της Καλιφόρνια μόνο υπολογίζει ότι τα 50.000 gay ζευγάρια που ζούνε σε αυτή αναμένεται να ξοδέψουν 400 εκατομμύρια δολάρια και να εισπράξει από αυτούς 31 εκατομμύρια ως έσοδα από τοπικούς φόρους. Το LGBTQQI+ κίνημα δίνει πνοή στην Παγκόσμια Οικονομία και για το λόγο αυτό οι Δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, που νοιάζονται για τους δημότες τους και την τοπική οικονομία, θεωρούν τις τοπικές Παρελάσεις Υπερηφάνειας κορυφαίο Δημοτικό θεσμό πάνω στον οποίο επενδύουν για την τοπική ανάπτυξη. Και πράγματι, η εμπειρία των παρελθόντων ετών έχει δείξει ότι οι Παρελάσεις Υπερηφάνειας δίνουν ώθηση σε πλήθος διαφορετικών επαγγελματικών κλάδων όπως, ξενοδοχεία, ταξί, περίπτερα, καταστήματα ερωτικών βοηθημάτων, καλλυντικών, εσωρούχων και φω μπιζού. 

Τα παραπάνω δεν πρέπει όμως να μας παραπλανήσουν και να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι οι Παρελάσεις Υπερηφάνειας έχουν να κάνουν με τα λεφτά. Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών της χώρας μας κου Τσακαλώτου θέτει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. «Δεν είναι όλα οικονομία. Είναι εξίσου σημαντικό τι γίνεται στις φυλακές, τι γίνεται στα δικαιώματα. Για εμάς είναι εξίσου σημαντική η αυριανή συγκέντρωση του Gay Pride.» 
Και πράγματι το Gay Pride είναι μια γιορτή της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την κυβέρνηση όλοι οι Έλληνες θα πρέπει για λίγο να ξεχάσουν το Survivor που τους κάνει να ξεχνούν τη μιζέρια τους και να βγούνε να αγκαλιάσουν τo θεσμό της Παρέλασης Υπερηφάνειας (αυτόν που διαφημίζεται και στην τηλεόραση ) και γιατί όχι και τους ίδιους τους συμμετέχοντες σε αυτή. 

Να σηκώσουν ψηλά την πολύχρωμη σημαία, να καμαρώσουν τα υπερήφανα νιάτα και τους τιμημένους αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να ατενίσουν με ελπίδα το αύριο, μακριά από τετριμμένες μικροαστικές αγωνίες του τύπου, «πώς να πληρώσω το ρεύμα», «τι να τους βάλω να φάνε» και «πως θα πάρω τα φάρμακα». Να δώσουν επιτέλους σημασία σε αυτά που πραγματικά αξίζουν, στο δικαίωμα του καθενός στη διαφορετικότητα και τη σεξουαλική απελευθέρωση.

29 πρεσβευτές ξένων χωρών υποστηρίζουν το Gay Pride στη χώρα μας!

Αυτοί ξέρουν!

Εσύ, τι δεν καταλαβαίνεις;


Διαβάστε πρόσφατες σχετικές αναρτήσεις :
Βίντεο : ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ κατά την παρέλαση του Athens Pride.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΙΣΤΑ!
ΤΟ ΤΕΛΟΣ...ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Οἱ πελάτες τῶν ἑταιρειῶν-χορηγῶν τοῦ "Gay Pride" εἶναι καί αὐτοί χορηγοί του!

Ανώνυμος είπε...

Μετὰ ἀπ᾽ ὅλ᾽ αὐτὰ
ὅσοι νοήμονες,
ἂς κανονίσουμε ἀναλόγως τὴν πολιτική μας πράξη στὶς ἑπόμενες ἐκλογές. Αὐτὸ εἶναι τὸ προέχον καὶ ΔΡΑΣΤΙΚΟ, στὸ ἐδῶ καὶ τώρα.
Ὄχι καναπέ, πάντως, γιατὶ ὑπέχουμε βαρύτατη (καὶ) πνευματικὴ εὐθύνη.
Ἂς ξεκινήσουμε ἀπ᾽αὐτό, τὸ ταπεινὸ κι ἐλάχιστο, μὰ συγχρόνως μέγιστο (Ἐκτὸς κι ἂν ἔχουμε μεγάλη ἰδέα γιὰ τὴν προσωπική μας ἁγιότητά μας καὶ τὴν δύναμι τῆς προσευχῆς μας, ποὺ θ᾽ ἀλλάξη τὸν ροῦ τῆς Ἱστορίας ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ καὶ καθιστᾶ περιττὴ τὴν ΠΟΛΙΤΙΚΗ πράξη).

Κι ἂς μὴν βαρύνη στὴν ψῆφο μας, τὴν κρίσιμη ὥρα τῶν ἐκλογῶν

* ἡ ἀσφάλεια τῶν προθεσμιακῶν μας καταθέσεων,
* ἡ ἀποφυγὴ τοῦ bail-in στὶς Τράπεζες,
* ἡ ἀποφυγὴ τῶν ἀσφαλιστικῶν μας εἰσφορῶν,
* τὸ λιγόστεμα τοῦ ΕΝΦΙΑ, ποὺ (ἔτσι κι ἀλλιῶς θὰ) πληρώνουμε,
* τὸ ρουσφετάκι γιὰ τὴν μετάθεση τοῦ κανακάρη γυιοῦ μας, τοῦ φαντάρου, ἢ γιὰ τὸν διορισμὸ τῆς κορούλας μας ὡς συμβασιούχου στὸ Δημόσιο ἢ γιὰ τὸ ροκάνισμα καμμιᾶς ἐπιδοτησούλας κλπ., κλπ., κλπ.

[Ὅλα τοῦτα ἀπολύτως χαρακτηριστικὰ τῆς παρακμῆς ΚΑΙ τῶν "εὐσεβῶν" / "κατηχημένων" Χριστιανῶν]


Περιττεύει νὰ πῶ, ὅτι οἱ "Χριστιανοί" (κυρίως οἱ νεαροί, ἄρρενες), ἂν θέλαμε νὰ δώσουμε τὴν πιὸ δραστικὴ ἀπάντηση στοὺς ἐπελαύνοντες pro gay, στὴ λαθρομετανάστευση κλπ., θὰ παντρευόμασταν μαζικὰ καὶ θὰ τεκνοποιούσαμε. Πράξη ἐπαναστατικὴ καὶ μαρτυρική συνάμα! Δὲν θὰ τὸ ρίχναμε στὸ ψευτο-καλογερηλίκι καὶ σ᾽ αὐτὴν τὴν γλοιώδη καὶ μισοκακόμοιρη χριστιανο-μπακουριά, ποὺ σοῦ φέρνει ὀργὴ καὶ ἀηδία.

Κι ἂν μᾶς περισσεύη ὄρεξη
γιὰ ἀκόμα πιὸ ὑψιπετῆ πράγματα,
γιὰ πιὸ "ὁμολογιακά",
μὲ "ἔντονο τὸ ἀσκητικὸ - μαρτυρικὸ ἦθος" κττ.,
ἐλεύθεροι εἴμαστε, νὰ τὰ κανονίσουμε κατ᾽ ἰδίαν μὲ τὸν Πνευματικό μας ...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.