" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ηλεκτρονικές ταυτότητες με DNA για 580.161 μετανάστες. Ποιος μετανάστης θα αρνηθεί; ΚΑΝΕΙΣ! Έρχεται η σειρά σου!

σχόλιο ID-ont: Η "σαλαμοποίηση" της εφαρμογής ενός μέτρου σε πλήρη εξέλιξη. Ξεκινάνε από τους μετανάστες και μετά θα το εφαρμόσουν και στους γηγενείς.
Ποιος μετανάστης θα αρνηθεί δημόσιο έγγραφο ταυτοποίησης (κάρτα με τσιπάκι) της χώρας υποδοχής επειδή περιέχει τσιπάκι; ΚΑΝΕΙΣ. Καθολική λοιπόν εφαρμογή στους μετανάστες και στη συνέχει τι; 
Ε! είναι δυνατόν να είναι "προχωρημένοι" οι μετανάστες, να έχουν τέτοια "super" ταυτότητα και οι γηγενείς να μην έχουν; Για ελάτε εδώ, θα πουν και σε εμάς...

Ηλεκτρονικές κάρτες με τα βιομετρικά τους δεδομένα θα αρχίσουν να αποκτούν μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών να καταπολεμηθεί η πλαστογράφηση ταξιδιωτικών εγγράφων αλλά και να υπάρξει συνολική εικόνα για το «χάρτη» των πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα.

Εγκύκλιος του υπουργείου που δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2017 αναφέρει ότι «από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου αλλάζει η μορφή έκδοσης των αδειών διαμονής πολιτών τρίτων χωρών. Οι άδειες δεν θα εκδίδονται πλέον με τη μορφή της αυτοκόλλητης ετικέτας που επικολλάται στο διαβατήριο (βινιέτα) αλλά
με τη μορφή αυτοτελούς εγγράφου, το οποίο έχει τη μορφή της ηλεκτρονικής κάρτας και θα περιλαμβάνει τα στοιχεία ταυτοποίησης του αλλοδαπού, τα απαιτούμενα βιομετρικά δεδομένα (ψηφιακή φωτογραφία προσώπου και δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα), καθώς και ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RF Chip), ως μέσο αποθήκευσης των δεδομένων αυτών».

Το «φακέλωμα» των μεταναστών που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα (η εγκύκλιος δεν αφορά τους παράτυπους μετανάστες που έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου) αποτελεί οδηγία της Ε.Ε. Στη χώρα μας το μέτρο αφορά σε 580.161 μετανάστες που ζουν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, νόμιμα στη χώρα με άδειες διαμονής.

Οι ηλεκτρονικές κάρτες θα είναι έγγραφα υψηλής ποιότητας και υψίστης ασφαλείας που δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν, ενώ θα περιλαμβάνουν τσιπάκι όπου θα καταχωρίζονται τα ηλεκτρονικά δεδομένα. Τη διαδικασία της παραλαβής των αιτήσεων για έκδοση κάρτας, όπως και την επίδοσή τους, θα αναλάβουν οι υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στις αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Κόστος 16 €
Η ηλεκτρονική κάρτα θα εκτυπώνεται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Το κόστος εκτύπωσης ανέρχεται στα 16 ευρώ ανά κάρτα και, όπως υπενθυμίζεται στην εγκύκλιο, θα καταβάλλεται από τους αιτούντες. Η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι όσοι μετανάστες έχουν την παλιά άδεια διαμονής δεν απαιτείται να την αντικαταστήσουν μέχρι τη λήξη της. Οποιοσδήποτε, ωστόσο, εφεξής υποβάλλει αίτηση για έκδοση άδειας διαμονής θα υποβάλλεται στη διαδικασία που προβλέπεται από την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι η έκδοση των καρτών από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων εγγυάται την ασφάλεια των εγγράφων. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας λήψης των βιομετρικών δεδομένων: «Βασικό στοιχείο ασφάλειας αποτελεί η εισαγωγή των βιομετρικών δεδομένων. Ως τέτοια νοούνται τα δακτυλικά αποτυπώματα δύο δακτύλων (δείκτης αριστερού και δεξιού χεριού), καθώς και η φωτογραφία προσώπου του αιτούντος. Στοιχείο ασφάλειας, επίσης, νοείται η εκτύπωση της ψηφιοποιημένης υπογραφής του κατόχου και το ολοκληρωμένο κύκλωμα επαφής με το οποίο θα μπορεί να γίνει ταυτοποίηση του κατόχου της κάρτας».

Τα αρμόδια στελέχη των διωκτικών Αρχών εκτιμούν ότι με τις ηλεκτρονικές άδειες διαμονής τα κυκλώματα που πλαστογραφούν διαβατήρια θα δυσκολεύονται πλέον να πουλάνε την «πραμάτεια» τους, καθώς θα γίνεται αμέσως ταυτοποίηση του κατόχου.
Το μέτρο είχε εξαγγελθεί καιρό πριν από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Χρηματοδότηση από Ε.Ε.
Το πρώτο «στοίχημα» είναι να λειτουργήσει σωστά ο εξοπλισμός στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, στις αρμόδιες διευθύνσεις αλλοδαπών. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση (όσον αφορά στον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ήδη στελέχη των αποκεντρωμένων διοικήσεων που διατυπώνουν ερωτήματα για το κατά πόσο το προσωπικό θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στο φόρτο εργασίας που αναλαμβάνει. Η εγκύκλιος αναφέρει αναλυτικά τις υποχρεώσεις τους, οι οποίες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή τους.

Το δεύτερο «στοίχημα» είναι να καταγράφεται σωστά ο τόπος διαμονής των αιτούντων. Τονίζεται, πάντως, ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον να προσπαθήσει να καταχωρίσει τα στοιχεία του στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

Αίτημα για ηλεκτρονική άδεια παραμονής θα μπορούν να υποβάλλουν και όσοι από τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σήμερα στην Ελλάδα καταφέρουν να πάρουν πολιτικό άσυλο. Το ποσοστό αυτό, ωστόσο, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα είναι εξαιρετικά μικρό.



το είδαμε εδώ
Σχόλιο:
Υποχρεωτικό εμφυτεύσιμο τσιπ στους σκύλους, υποχρεωτική κάρτα με βιομετρικά στους λαθρομετανάστες .., ηλεκτρονικό εισητήριο στα μέσα μεταφοράς, e-pass στα διόδια, e-call στα αυτοκίνητα, εισιτήριο φιλάθλου, ΑΜΚΑ,
αχρήματη κοινωνία..., υποχρεωτικά παντού 
(ήδη υπάρχει όριο για τις συναλλαγές με μετρητά! Τι είδους δικτατορία θα είμασταν αν δεν υπήρχε;)
Όλο και προχωράει το ηλεκτρονικό φακέλωμα ...

Ποιος λέτε να είναι ο επόμενος "στόχος";! 
Ναι, καλά το φαντάστηκες! ΕΣΥ είσαι!
Ας αντιδράσουμε σήμερα γιατί αύριο ίσως είναι αργά.
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΑΓΑΠΗΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ . ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΠΟΙΑ ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ . (ΠΑΤΗΡ ΦΩΤΙΟΣ)

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
Οπως τότε, μόνον οι Τρεις παίδες και ο Δανιήλ δεν προσκύνησαν απο τους όχλους, έτσι και τώρα, 3-4 δεν θα προσκυνήσουν απο κάθε πόλη

Οσο για την εκκλησία ΓΟΧ... κολοτούμπας το ανάγνωσμα
Σαν το δημοψήφισμα του Τσίπρα ενα πράμα... το ΟΧΙ που βαπτίστηκε ΝΑΙ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.