" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

"Το άγιο όρος θα έπρεπε ...". Αδιάφοροι απέναντι στην δίωξη των Αγιορειτών Πατέρων

Το άγιο όρος θα έπρεπε με την προσευχή των πατέρων να στηρίζει τον κόσμο. 
Το άγιο όρος θα έπρεπε να φλέγεται από την πίστη ώστε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός να μας λυπηθεί και να μας δώσει χρόνο για μετάνοια.
Θα έπρεπε να φωτίζεται από την καθαρότητα των ψυχών των ασκητών του και να φωτίζει και μας τους σκοτισμένους.


Τώρα όμως διώκει τα ίδια του τα παιδιά.

Πατέρες διώκουν πατέρες.
Πατέρες που “εκτιμούν και σέβονται τον αγώνα του πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως να κρατήσει ζωντανό το πατριαρχείο κάτω από δυσμενείς συνθήκες" διώκουν πατέρες που αμφισβητούν το ορθόδοξο φρόνημα του,κρίνοντας απ'τα λόγια και τα έργα του. 
Διώκουν πατέρες που θεωρούν ληστρική την σύνοδο της Κρήτης που έγινε στο Κολυμπάρι το 2016.
Διώκουν πατέρες που ομολογούν πίστη (βλ.ομολογία ορθοδόξου πίστεως αγιορειτών πατέρων),που πιστεύουν μόνο στον τριαδικό Θεό,που δεν θέλουν την άλωση της ορθοδοξίας μας,την μίξη της με ομολογίες-αιρέσεις οι οποίες καταδικάστηκαν απ'τις συνόδους .
Διώκουν τους φάρους της ορθοδοξίας ,αυτούς που προσπαθούν να διατηρήσουν το ορθόδοξο φρόνημα καθαρό,διακόπτοντας το πατριαρχικό μνημόσυνο σύμφωνα με την ιεροκανονική παράδοση.


Εμείς,εδώ στον κόσμο,τί στάση κρατούμε;
Έχει αρχίσει ήδη ο διωγμός και δεν ανησυχούμε;
Θα δεχθούμε να μείνει το περιβόλι της Παναγίας μας χωρίς τους
υπερασπιστές της πίστεώς μας;
Θ'αφήσουμε τον κόσμο χωρίς την προσευχή τους;
Δεν φοβόμαστε;
Έχουμε εμεις προσευχή για να κρατηθούμε;
Δεν καταλαβαίνουμε πως με την αδιαφορία μας γινόμαστε συμμέτοχοι στην εξάπλωση του οικουμενισμού;


Οι άγιοι μάρτυρες και ομολογητές υπερασπίσθηκαν την πίστη μας με την ζωή τους. 
Θα γίνουμε μιμητές τους;
Ας μας φωτίσει ο Θεός να αισθανθούμε, ο καθένας ξεχωριστά ,την ευθύνη που έχουμε προς τα θέματα της πίστεως.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ (ΑΓΙΟΙ) ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΥΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ? ΠΩΣ ΗΣΥΧΑΖΟΥΝ ?? ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΞΙΣΤΑΜΕ. (ΠΑΤΗΡ ΦΩΤΙΟΣ)...

Ανώνυμος είπε...

Ο άγιος Παίσιος έλεγε από την δεκαετία του '70 ότι μόνο κάτι γεροντάκια έμειναν στις Καρυές και στην έρημο, κατά τα λοιπά το άγιον όρος δεν έχει κάτι άλλο.

HeliasEnoh είπε...

Ελληνες και Ελληνιδες. Οσοι ακομα εχετε και διατηρειτε μεσα σας τον ....νταλκα της Πιστεως στο ονομα του Ιησου Χριστου και της Αγιας Του Εκκλησιας, ειναι πλεον καιρος να καταλαβετε οτι οι αρχιερεις - που τοποθετηθηκαν στους θρονους των Αγιων, οπως τοποθετηθηκαν, ασφαλως και οχι θεοπροβλητα - σας απαξιωνουν, σας περιγελουν και σας εμπαιζουν και με τις πονηριες των δολιων Οικουμενιστων μεταξυ αυτων, τα πανε ολα πισω, ολα τα μεταφερουν στο αυριο, που οδηγει στη χωρα του ΠΟΤΕ, για να ικανοποιησουν τον Αρχιαιρεσιαρχη του Φαναριου, που εμφανιζεται σαν ο ...μπαμπουλας του Πλανητη !!!Ναι, εχει τετοια θρασυτητα ο Οικουμενιστης Πανθρησκειαστης, που κατευθυνει με τις απειλες και τους εκφοβισμους του, τους παντες και τα παντα. ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ, και αποδιωξε την Μολυσματικη Αιρεσι απο επανω σου, ξεκολησε την πανουκλα της Αιρεσης, γιατι ο Θεος θα στειλη ....ΠΥΡ και ΘΕΙΟΝ, διοτι Εκεινος απεχθανεται αφορητως, την ταυτισι της Αγιας Του Πιστεως, με τις Σατανικες Αιρεσεις. Φοβηθωμεν, φοβηθωμεν, φοβηθωμεν, την ΑΠΟΤΟΜΙΑ του Θεου, αδελφοι και Πατερες. Θορυβηθειτε και θορυβησατε....

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.