" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Αυτός είναι ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός (που θέλει τους (λαθρο)μετανάστες). ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ντοκουμέντο.

Διαβάζουμε εδώ:

"Εκει στο εφετειο Πατρων οπου κατηγορουνταν ο διαβοητος Αθανασιος Βασιλοπουλος για αδικηματα.... σεξ και παρεστη  ως υπερασπιστης του, 
στο ερωτημα ενος φοβερου προεδρου προς τον αρχιμανδριτη Γερμανο Παρασκευοπουλο (σχόλιο ο Παιδαγωγός: ο τότε αρχιμανδρίτης -νυν μητροπολίτης- Ηλείας Γερμανός Παρασκευόπουλος),
τι εννοουσε ο μοναχος Χαραλαμπος Κορυζης οταν εγραφε " μου ζητουσε ο αδιαντροπος σωμα", απαντησε ο Παρασκευοπουλος: Μπορει να εννοουσε .... σωμα καλοριφερ!!! 
Επισυναπτουμε το δημοσιευμα της εποχης"



Ε, μετά από τέτοια απάντηση "εννοούσε σώμα καλοριφέρ"! (για να καλύψει το ηθικό σκάνδαλο), είναι μετά να μην γίνεις μητροπολίτης;!




Το παραθέτουμε για να δείξουμε ποιοι είναι οι επίσκοποι οι οποίοι απαιτούν από τους πιστούς τυφλή υπακοή, ακόμη και σε δογματικά θέματα, ειδικά τώρα που η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ΕΠΙΣΗΜΑ αναγνώρισε την (ψευδο)Σύνοδο της Κρήτης:



Μήπως να ψάξουμε πως ανέβηκε ένας ένας τους στο δεσποτικό θρόνο;

Πάντως γνωστός αρχιμανδρίτης της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, 
εκμυστηρεύθηκε πριν 2-3 χρόνια σε μέλος της ομάδος μας, ότι 
"εμένα θα μου πεις πως γίνονται μητροπολίτες; 
Αρχιμανδρίτης ήρθε και μου εξομολογήθηκε ότι πηδιέται με δεσποτάδες για να τον κάνουν δεσπότη".
Αλλά
επιτίμιο δεν του επέβαλε του ομοφυλόφιλου αρχιμανδρίτη (που κανονικά δεν επιτρέπεται να ξαναλειτουργήσει). 
"Γιατί να του βάλω επιτίμιο; επειδή το λέει το Πηδάλιο"; ήταν η απάντηση του αρχιμανδρίτη της Θεσσαλονίκης (που τώρα προβιβάστηκε σε στέλεχος της μητρόπολης Θεσσαλονίκης).

Ο ίδιος αρχιμανδρίτης όμως, ζητούσε την "κεφαλή" του π.Νικολάου Μανώλη "επί πίνακι"!
Τι υποκρισία! Ανέχονται οι εκκλησίες μας να γεμίζουν από επιβήτορες, να μετατρέπονται τα μητροπολιτικά μέγαρα και τα "ησυχαστήρια", σε
στάβλους ακολασίας, 
αλλά κοιτάνε να "ξεμπερδεύουν" μόνον με τους ευλαβείς ιερωμένους .. και αναθέτουν στα δικηγορικά γραφεία να βρουν τρόπο να τους καταδικάσουν!


Αυτή είναι δυστυχώς η τραγική πραγματικότητα στην εκκλησία μας.
Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, τόσο πιο υπεύθυνα θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της  δεσποτοκρατίας και της αίρεσης του οικουμενισμού που έχει επιβληθεί και κυριαρχήσει.


Γράψαμε προχθές:

7 σχόλια:

Ανδρέας είπε...

Αφού και σας δεν σας νοιάζει που οι αποτειχισμένοι βρίζουν τους αγίους, για ποιούς κανόνες των αγίων πατέρων μιλάτε; Μήπως είστε και εσείς υποκριταί;
Ανέχεστε ανθρώπους που βρίζουν τους αγίους, απλά και μόνο επειδή βρίζουν τους οικουμενιστάς;
Δηλαδή κάτω από τον ρητορική κατά του οικουμενισμού, είτε έτοιμοι να συγχωρέσετε κάθε εκκλησιαστικό παράπτωμα;
Αλίμονο!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αυτή είναι η λίστα μας με τους ιερωμένους που έχουν διακόψει την μνημόνευση Πατριάρχη /μητροπολίτη τους, ανά την Ελλάδα:

http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/11/4.html

Αν βρείτε κάποιον που να βρίζει Αγίους, να μας ενημερώσετε για να την τροποποιήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Ανδρέα ποιοί αποτειχισμένοι βρίζουν αγίους; Αλήθεια την ύβρη του πατριάρχη στο πρόσωπο όλων των αγίων της εκκλησίας μετά το σχίσμα που τάχα είναι υπεύθυνοι για την διάσπαση με τους παπικούς (και όχι ο εωσφορικός παπισμός) την έχετε υπόψιν σας; Αν ναι γιατί δεν συμπεριλάβατε κι αυτόν στην παραπάνω κατηγορία σας;
Γιάννης Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μεθόδιος της Εσφιγμένου βρίζει Άγιο Πορφύριο και Παίσιο.
Δεν τα ξέρετε;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Είδατε τον Μεθόδιο της Εσφιγμένου στην λίστα που παραθέσαμε;

Ακόμη και οι Άγιοι, δεν ήταν αλάθητοι στην ζωή και την διδασκαλία τους. Γιατί να είναι ο γέροντας της Εσφιγμένου; Φυσσικά στο συγκεκριμένο θέμα σφάλει. Το γράψαμε τόσες φορές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διώκεται άδικα εξαιτίας του αγώνα του ενάντια στον οικουμενισμό.

Ανώνυμος είπε...

Παιδαγωγοι ειστε τυφλοι πνευματικως.
Ο Θεος να σας φωτιζει.
Εχετε παρει το στραβο δρομο.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε
ναι είμαστε ανάξιοι και "τυφλοί πνευματικώς".

Επί τοις ουσίας τώρα, σε απασχολεί αν καταπατούνται οι Ιεροί Κανόνες; Σε απασχολεί ποιοι κατέλαβαν τους δεσποτικούς θρόνους; Σε απασχολεί αν επίσημα πλέον η εκκλησία μας αναγνωρίζει τους αιρετικούς ως εκκλησίες καταργώντας ακόμη και το Σύμβολο της Πίστεως, το "Πιστεύω"; Σε απασχολεί αν επίσημα παραβρίσκονται σε θείες λειτουργίες -και εντός Ελλαδικού χώρου- αιρετικοί; Σε απασχολεί αν αδίκως διώκονται όσοι αντιστέκονται στην επιβολή του οικουμενισμού;

Δεν σε απασχολεί μάλλον. Σε βολεύει μια χαρά να εκκλησιάζεσαι για 1-2 ώρες την Κυριακή, να εξομολογείσαι και 2-3 φορές το χρόνο, να δίνεις και κανα 5ευρω ελεημοσύνη και να κοιμάσαι με την συνείδηση σου ήσυχη.

Ε λοιπόν όταν η αίρεση εισβάλει μέσα στην εκκλησία σου, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να αντιδράσεις. Άσχετα από την πνευματική σου κατάσταση, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να ομολογήσεις την αλήθεια.
Αυτό κάνουμε εμείς. Αν δεν συμφωνείς, συνέχισε την "ζωή" σου.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.