" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Το σχόλιο μας στην : "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα για την καταδίκη του Οικουμενισμού και της ''Συνόδου'' της Κρήτης"






Afissa.pdf by katihisis on Scribd

Πηγή: Κατάνυξις


Σχόλιο:
Εννοείται ότι ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την ημερίδα (όπως γράψαμε πρόσφατα και εδώ).

Αναφέρονται 14 εισηγητές - χαιρετισμοί. Η ευθύνη για την επιλογή (τόπου, ημερομηνίας, ομιλητών κλπ) βαρύνει αναπόφευκτα τους διοργανωτές. 

Κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία, βρήκαν το χώρο (καθόλου εύκολο για τέτοιας έκτασης εκδήλωση), έγιναν εκατοντάδες ή χιλιάδες τηλέφωνα και συνεννοήσεις, δεν έχουμε τίποτε περισσότερο να τους πούμε παρά εύγε για την πρωτοβουλία τους
Αν αρχίσουμε να συζητάμε γιατί αυτός και όχι ο άλλος (σας βεβαιώνουμε ότι θα είχαμε κι εμείς διαφορετικές προτάσεις να κάνουμε), γιατί τότε και όχι τότε, δεν θα γίνει στο τέλος τίποτε. Όποιος έχει οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία, ας την αναλάβει, πάντως μέχρι τώρα ΔΕΝ υπήρξε κάτι στην Θεσσαλονίκη, κάποια επίσημη εκδήλωση ενάντια στην ψευδο(σύνοδο) και για την διακοπή μνημόνευσης, οπότε με ειλικρίνεια το επαινούμε. 
Φροντίζουμε έγκαιρα να πάρουμε άδεια από τις εργασίες μας και να παραβρεθούμε στην ημερίδα αυτή.

Μια μοναδική ευκαιρία, ο πιστός λαός να ενημερωθεί, ώστε στη συνέχεια να πάρει θέση.



Επαναλαμβάνουμε την θέση μας :

ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΝΟΘΕΥΤΗ
 την σωστή πατερική διδασκαλία περί αποτειχίσεως (=διακοπή μνημόνευσης), 
ότι περιλαμβάνει και την διακοπή εκκλησιαστικής κοινωνίας με τους αιρετικούς 
και με όσους κοινωνούν μαζί τους ή τους μνημονεύουν

ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ  και ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 
δεν είναι ότι έγινε το 1969, 
από 3 επισκόπους που πρόσφατα είχαν χειροτονηθεί, 
και μάλιστα εν μέσω στρατιωτικής δικτατορίας,
συνεπώς ίσως δεν ήταν προετοιμασμένοι, 

αλλά Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ 
ΠΡΟΣ τους αιρετικούς επισκόπους και πατριάρχες της εποχής τους.

ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ όμως κάποια ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
στους αδερφούς που λόγω έλλειψης ενημέρωσης αδυνατούν άμεσα να την ακολουθήσουν.

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



Νεότερη ενημέρωση:
η τελική αφίσα :το μόνο που άλλαξε είναι ελάχιστα η σειρά των ομιλητών και οι διοργανωτές


Διαβάστε και 

Δύο σχόλια (κριτικές) για την Διορθόδοξη Ημερίδα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η θέση μας.



και ακόμη:

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στηρίζουμε όλοι οι λογικοί χριστιανοί τέτοιες πρωτοβουλίες. Αλλά... αφού έγιναν εκατοντάδες τηλεφωνήματα καλό θα ήταν να γίνει και ένα τηλεφώνημα εις τον Πρεσβύτερο π. Σταύρο Βάιο, ο οποίος δεν ανέμενε να συνταξιοδοτηθεί ώστε να αποτειχισθεί, αλλά έχασε εφάπαξ, μισθούς, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όταν οι χριστιανοί θέλουμε να είμαστε όντως Ορθόδοξοι, πρέπει να εφαρμόζουμε την αγάπη εμπράκτως και ουχί δια λόγων μόνο όπως μας συμβουλεύει ο απόστολος. Έλλειψις αγάπης οδηγεί εις στρεβλά αποτελέσματα.

Δεν μας έχει ωθήσει ο π. Σταύρος να γράψωμεν όσα εγράψαμεν, είναι δική μας και μόνο πρωτοβουλία. Ημείς ως Συνάθροιση ορθοδόξων δεν θα έχουμε ουδεμία πνευματική κοινωνία με κανέναν αποτειχισμένο εάν ούτος έχει κοινωνία με σλάβους εντειχισμένους εις τις τοπικές εκκλησίες τους. Η εν Κολυμπαρίω σύνοδος είναι το σύμπτωμα του οικουμενισμού, αν οι ακαδημαϊκοί θεωρούν πως όποιος δεν συμμετείχε εις το Κολυμπάρι ξάφνου έγινε ορθόδοξος το θεωρούν ΛΑΘΟΣ. Αν δεν καταδικάσουν οι σλάβοι τα βλάσφημα ανοίγματα των ηγετών τους τί ορθόδοξοι είναι; Απλώς και μόνον επειδή δεν πήγαν εις την Κρήτη; Ο εθνικισμός τους δεν τους άφησε να υπάγουν εκεί και επειδή κυνηγούν το ανατολικό πρωτείο. Ευχόμεθα να το κατανοήσουν οι προσφάτως αποτειχισμένοι. Μαράν Αθά.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αντιλαμβανόμαστε το δίκαιο παράπονο σας.
Κι άλλοι πατέρες και αδερφοί θα αισθανθούν ότι αδικήθηκαν.

Για χάρη του αγώνος παραβλέπουμε τα λάθη και εστιάζουμε στο κάλεσμα.Μια τέτοια ημερίδα θα βοηθήσει, θα ενημερώσει τους πιστούς και θα τονώσει τον αγώνα.

Ανέστης είπε...

Ως πρωτοβουλία την επικροτούμε, αλλά τέτοιες μαζικές πρωτοβουλίες αν δε βασιστούν αυστηρά σε αγιοπατερικά πρότυπα, αποτελούν ΜΕΓΑ κίνδυνο διότι η εμπειρία έχει αποδείξει ότι δύνανται να οδηγήσουν σε παρασυναγωγές και σχίσματα. Ο αγώνας είναι για να τον δει ο Θεός (την πρόθεσή μας) και όχι αναγκαστικά οι πολλοί άνθρωποι. Χρειάζεται ποιότητα όχι ποσότητα - δηλαδή αγιοπνευματικά κριτήρια, όχι κοσμικά. Μακάρι να επιτύχει τον σκοπό της αυτή η σύναξη, αλλά ας μην κατηγορούνται δόλια αυτοί που αποστασιοποιούνται ένεκα αγιοπνευματικών κριτηρίων. Αν ήταν έτσι οι αγώνες, θα στηρίζαμε και τον Σεραφείμ με τις ωραιότατες ημερίδες του και θα μαζευόμασταν γύρω από τη Μητρόπολη Πειραιώς. Ας μη μαζικοποιούμε τον αγώνα και ας μη τον βάζουμε σε καλούπια συγκεκριμένων 'ηγετών' - κάτι τέτοιο όχι απλά δε θα ωφελήσει αλλά θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Ας αγωνιστεί ο καθένας όπως αναπαύεται και όπως μπορεί - μη δημιουργούμε κομματικές παρατάξεις, οπαδούς και επί γης σωτήρες...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς Ανέστη D ήδη έχουν μορφοποιηθεί οι ηγεσίες. Δεν έχουν μελετήσει επαρκώς οι πιστοί την Αγία Βίβλο ώστε να προστρέξουν εις τον μόνο Σωτήρα Χριστό. Αγελοποιούνται εις τον κάθε νέο σωτήρα.

Τυφλωμένοι από τις μάταιες ελπίδες τους δεν διαβλέπουν τις επιδιώξεις, τις πλάνες και τις λειψές προσωπικότητες όπου πρωτοπορούν. Αν αυτές οι συνάξεις δεν ξεκαθαρίσουν το τοπίο της ομολογίας τους είναι κάλπικες. Αν από την μία αποτειχίστηκαν από την οικουμενιστική αυτοκέφαλη εκκλησία της Ελλάδος και από την άλλη έχουν κοινωνία με τον Λογγίνο, μέλος της οικουμενιστικής εκκλησίας του πατριαρχείου Μόσχας ποίο το νόημα; Ελπίζω να αποτειχιστεί και ο Λογγίνος ώστε να είναι καθαρή η ομολογία.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ πολύ να μας ενημερώσετε εάν θα γίνει ανάλογη σύναξη στην Αθήνα.
Ευχαριστώ πολύ.
Κ. Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΦΑΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;
ΓΕΜΙΣΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΓΙΝΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;

ΔΕΣ ΤΟ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ
http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/03/blog-post_50.html

ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Ο ΕΝΑΣ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ
ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΓΙΝΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΟΥΤΕ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΣΧΕΔΟΝ ΥΠΟΠΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι καλά απόόσο γνωρίζω ανώνυμε αδελφέ.

Ναί γεμίσαμε όλα τα μπλόκς με σχόλια μας, απαγορεύεται να έχουμε άλλη θέση από την δική σου ανώνυμε αδελφέ; Όποιος κατέχει την αληθή άποψη δεν φοβείται τον διάλογο και την επωνυμία. Διαλέγεται ανοικτώς και καθαρώς.

Είδαμε τα αναθέματα του Επισκόπου Λογγίνου. Εσύ είδες κάπου να αναθεματίζει εκτός της συνόδου εις τον Κολυμπάρι και την σύνοδο εις την οποίαν υπάγεται ο ίδιος δηλ. το πατριαρχείο Μόσχας;

Δεν γνωρίζεις ότι η Μόσχα από το 1967 με πατριαρχική συνοδική εγκύκλιο αναγνωρίζει τα παπικά μυστήρια και επιτρέπει εις τους ορθοδόξους να μεταλαμβάνουν εις παπικούς ναούς;

Δεν γνωρίζεις ότι ο Μόσχας Κύριλλος επεσκέφθη την συναγωγή εν Νέα Υόρκη όπως και ο Βαρθολομαίος; Δεν γνωρίζεις ότι ο Μόσχας υπέγραψε εν Κούβα κείμενο εις το οποίο γράφεται πως οι πατέρες ανατολής και δύσεως πλανήθηκαν και μας κληροδότησαν το σχίσμα του 1054;

Όταν ο Λογγίνος θα αποτειχιστεί από το αιρετικό πατριαρχείο του και την ιεραρχία αυτού τότε θα έχουμε και ημείς κοινωνία με τους αποτειχισμένους. Καμία ανακοίνωση αποτειχίσεως δεν υπάρχει στο διαδίκτυο από τον Λογγίνο, αν την εντοπίσετε να δώσετε παραπομπή.

Δεν διασπούμε την ενότητα όπως φαντάζεσαι διότι ενότητα δεν υπάρχει, αν ήξερες ανθρώπους και καταστάσεις δεν θα μιλούσες τόσο επιφανειακώς.

Άλλοι αποτειχισμένοι δεν έχουν κοινωνία λόγω ημερολογίου, άλλοι λόγω κάρτας, άλλοι αποκλείουν πρόσωπα από τις συνάξεις, άλλοι έχουν προσωπικές επιδιώξεις. Εσύ αν το θεωρείς αυτό ενότητα σιωπούμε.

Είναι μέγα λάθος να αποκλείονται παλαιοί αποτειχισμένοι που έχασαν εφάπαξ, σύνταξη, μισθό και είναι χωρίς περίθαλψη λόγω ελλείψεως ΑΜΚΑ. Δύο Ιερείς αποκλείστηκαν από την σύναξη της 4ης Απριλίου. Έχει βουήξει ο τόπος και συ ομιλείς περί ενότητος; Ενημερώσου πριν γράψεις αδελφέ μου.

Επιθυμούμε να αποτειχιστεί ο Λογγίνος από την αιρετική ιεραρχία της Μόσχας ώστε ο αγών να είναι καθαρός. Αν οι αποτειχισμένοι έχουν κοινωνία με τον Λογγίνο ποίο το νόημα της αποτειχίσεως τους από την αυτοκέφαλη εκκλησία της Ελλάδος; Το παιχνίδι της Μόσχας θα παίξουμε που ανταγωνίζεται την Κων/πολη για το ανατολικό πρωτείο;

Ο Πλατων έλεγε, ''Η όραση ανήκει σε όλους, η αντίληψη σε λίγους''.

Αν κάνουμε λάθος και υπάρχει αποτείχιση του Λογγίνου από το πατριαρχείο Μόσχας να μας δώσετε την ηλ. διεύθυνση και όταν δούμε το βίντεο θα σας ζητήσουμε ταπεινώς συγγνώμη. Μην βλέπετε παντού υπόπτους.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.