" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής ΕΟΚΑ 55-59 ΠΕΟΦ Θεσσαλονικης



Η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών (Π.Ε.Ο.Φ.) Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην εκδήλωση μνήμης και τιμής της Ε.Ο.Κ.Α 1955-1959, του αγώνα των Κυπρίων για την αποτίναξη του Αποικιοκρατικού Αγγλικού ζυγού και την Ένωση με την μάνα Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, έναντι Μητρόπολης (Αγίας Σοφίας 3), την 1η Απριλίου 2017 στις 19:00. Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Γεώργιου Γρίβα Διγενή κος Σπύρος Δημητρίου.


Σας καλούμε να τιμήσουμε μαζί τον αγώνα και τους ήρωές μας του 1955-59, αυτούς που έγιναν ολοκαύτωμα ενάντια στην Αποικιοκρατική Αγγλία που τους καταπίεζε και στερούσε τον προαιώνιο πόθο του λαού για μια Κύπρο Ελεύθερη Ελληνική, αυτούς που θυσιάστηκαν για μας, αυτούς που πήραν μιαν ανηφοριά που πήραν μονοπάτια που βρήκαν τα σκαλοπάτια που παν στην ΛΕΥΤΕΡΙΑ !
Υ.Γ : Η ΠΕΟΦ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ θέλει να καταστήσει σαφές ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσής μας απαγορεύεται ρητά η ένδυση ή η σύναψη διακριτικών άλλων πολιτικών χώρων ή κομμάτων. Η ΠΕΟΦ είναι αυτόνομο, ανεξάρτητο κίνημα και θα διατηρήσει την αυτονομία της ακέραια. Οι εκδηλώσεις μας δεν είναι χώρος για διαφήμιση. Παρακαλούμε να σεβαστείτε την απόφαση μας για αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (Π. Ε. Ο. Φ.) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017
Αριστεριστές μετονόμασαν δρόμους της Λευκωσίας σε οδούς Τουρκοκυπρίων Αγνοουμένων
Πόσο βλαμμένοι μπορεί να είναι;
σχόλιο Γ.Θ : Πάντα ο χειρότερος εχθρός του Έλληνα ήταν οι γενίτσαροι.
Στην σημερινή εποχή οι γενίτσαροι λέγονται αναρχοαριστεροί
Κουκουλοφόροι της ομάδας «Αριστερή Κίνηση – Θέλουμε Ομοσπονδία», σκέπασαν με αυτοκόλλητα τις ταμπέλες των οδών Γεωργία Γρίβα – Διγενή στη Λευκωσία και τις «μετονόμασαν» σε οδούς Τουρκοκυπρίων Αγνοουμένων και Σάββα Μενοίκου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η «μετονομασία» έγινε τα ξημερώματα της 1η Απριλίου, επετείου της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ της οποία αρχηγός ήταν ο Γεώργιος Γρίβας.
Η «Αριστερή Κίνηση» υποστηρίζει πως έτσι θέλησε να ενημερώσει τους Ελληνοκύπριους για την ύπαρξη Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων την περίοδο 1963-1964 αλλά και για τον Σάββα Μενοίκου ο οποίος δολοφονήθηκε από άνδρες του Γρίβα γιατί ήταν αριστερός. Η Κυπριακή Αστυνομία έχει αρχίσει έρευνες με σκοπό να εντοπίσει τους κουκουλοφόρους για υπόθεση «βανδαλισμού».

Σημείωση: Ο Μενοίκου στάθηκε εναντίον της ΕΟΚΑ, και απέναντι στον Τάσσο Παπαδόπουλο. Αλλά, για τους αριστερούς αυτό δεν μετράει.
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/04/blog-post_55.html#more

Στην πρώτη γραμμή μαζύ με τους επισήμους που τιμούν την σφαγή Ελλήνων Χριστιανών ορθοδόξων βρίσκεται και ενας ιερέας. Ιερείς σε γιορτές της άθεης υλιστικής αριστεράς.
Διεθνιστική παγκοσμιοποίηση = κομμουνισμός!

Ψευδόμενοι ὑποκριτὲς δηλητηριάζουν (κι «ἀπειλοῦν») τοὺς Ἕλληνες!!!
— 2 Ἀπριλίου 2017 ἀπὸ τὸν/τὴν Φιλονόη
Φαίνεται νὰ μὴν χορταίνουμε ἀπὸ …ντροπή!!!
Ὁ Μπελογιάννης ἔγινε «ἥρως»!
Ὁ δολοφόνος τοῦ Μελιγαλᾶ, πού σκότωσε μικρά παιδιά;;;
Πᾶτε καλά; Εἶστε σοβαροί;
Τὶ πράγματα εἶναι αὐτά; Δηλώνετε τὶ εἶστε!!!
Ἔχουμε μίαν Κυβέρνηση Δολοφόνων!
Μέχρι καὶ τὸ ΚΚΕ πῆγε ἐκεῖ.
Τὰ εἴδαμε ὅλα!

Ἂς δοῦμε ὅμως μίαν μαρτυρία:
«Τοὺς ἔκοβαν, ἄλλων τὸ κεφάλι, τὰ χέρια, τὴν μύτην, δηλαδὴ τοὺς κακοποιούσαν, τοὺς ἐβασάνιζαν πρώτα ἐπάνω εἰς ἔναν κορμὸν συκιᾶς μὲ μάχαιραν ἢ πέλεκυν καὶ τοὺς ἔῤῥιπτον εἰς τὴν Πηγάδαν ἕως ὅτου ἐκκαθάριζον ἐκείνους ποὺ ἤθελον”
Μάρτυς ὁ ἱερεὺς Πάν. Παπαδόπουλος.
...

http://filonoi.gr/2017/04/02/pseydomenoi-ypokrites-dhlthhriazoyn-ki-apeiloyn-toys-ellhnes/

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.