" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

katanixis.blogspot.gr, Πέντε εκατομμύρια views... Σας ευχαριστούμε!

Αν θα είχαμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε στατιστικά το ορόσημο των πέντε εκατομμυρίων θεάσεων, θα καταγραφόταν η προτίμηση που έχουν στην Κατάνυξη... τα γραφεία των Μητροπόλεων σε όλη την επικράτεια.



Πως ένα μικρό Ιστολόγιο, καταφέρνει να γίνει ένα ισχυρότατο μέσο, για την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του;
Πως καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των απλών ανθρώπων και να τους δίνει βήμα έκφρασης, μέσω άρθρων, επιστολών αλλά κυρίως μέσω του ουσιαστικού σχολιασμού της επικαιρότητας;
Πως επιβιώνει, ενώ έχει πολεμηθεί, κυνηγηθεί, συκοφαντηθεί, για την άποψη και την ελευθερία του λόγου και των αναγνωστών του; (Σε ουκ ολίγες δίκες, εκκλησιαστικές αλλά και του Ποινικού δικαίου, χιλιάδες φωτοτυπημένες σελίδες με σχόλια των αναγνωστών μας, στοιχειοθετούν κατηγορητήρια).


Η απάντηση είναι απλή, υπηρετούμε με καθαρή τη συνείδησή μας, την αλήθεια της Ορθοδοξίας.
Έχουμε έμπνευση και αναφορά, τους αταλάντευτους αγώνες του πνευματικού μας πατέρα, του μαχητικού (και γι’αυτό συνεχώς και ποικιλοτρόπως εν διωγμώ), πρωτοπρεσβυτέρου π.Νικολάου Μανώλη, που κυρίως εκείνος ξέρει τον αδυσώπητο πόλεμο που υπομένει. Τις διδαχές του και τις ομιλίες του, που μας ανάθρεψαν Ορθόδοξα μπορείτε να τις βρείτε στο Ιστολόγιο Κατήχησις και στο YOUTUBE εδώ και εδώ

Οι πέντε εκατομμύρια θεάσεις, με όρους στατιστικών του Internet, μας δίνουν το κύρος και τη δύναμη της ουσιαστικής παρέμβασης. Όλους εμάς όμως, τους διαχειριστές του Ιστολογίου, μας κάνει να ονειρευόμαστε, κόντρα στο ρεύμα.

Όταν στην Εκκλησία “πουλάει” ο οικουμενισμός, η μεταπατερική Θεολογία, οι selfies στις πανηγύρεις, τα οικουμενιστικά συνέδρια και τα σεμινάρια, οι συμπροσευχές, η ανεκτικότητα, η ανοχή στα διαφορετικότητα, η οικολογία, η
ομοφυλοφιλία και τα πρότυπα της νέας εποχής, η Κατάνυξη δεν “πουλάει”, είναι ντεμοντέ, είναι μη εμπορικό μέσο.

Η δύναμή μας, η φωνή μας, οι ουσιαστικές παρεμβάσεις μας και ο καταλυτικός ρόλος μας, δεν είναι προϊόν marketing, αλλά η ειλικρινής, σταθερή και εντυπωσιακή στήριξή σας. Είναι το κοινό μας βίωμα. 

Έχουμε όνειρα για την Κατάνυξη. Η υλοποίησή τους είναι στην Πρόνοια του Θεού. Εμείς θα φροντίζουμε να είμαστε κάθε μέρα πιο προσεκτικοί, πιο ακριβείς και πιο υπεύθυνοι, ώστε η εμφάνιση, το περιεχόμενο, η εγκυρότητα και η σοβαρότητα των αναρτήσεών μας, να ενημερώνουν, να εκπαιδεύουν, να πληροφορούν και γιατί όχι να κατηχούν τους αναγνώστες μας, στην Ορθόδοξη αλήθεια για την καθημερινότητα και όχι μόνο, χωρίς συμβιβασμούς.

Ζούμε στην εποχή της αμεσότητας. Οι πραγματικοί ρεπόρτερς είστε εσείς. Μια φωτογραφία με το κινητό, ένα βιντεάκι, μια ηχογράφηση, είναι ντοκουμέντα που μπορούν να αναδείξουν θέματα, όταν οι Ταγοί της Εκκλησίας μας, επιχειρούν να τα κουκουλώσουν.

Το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο: istologionkatanixis@gmail.com είναι στη διάθεσή σας 24ώρες το 24ωρο. Η ομάδα μας στο facebook, καθώς και η επίσημη σελίδα μας στο Facebook, σας περιμένουν να γίνετε μέλη κατ’αρχήν αλλά και να ενημερώνεστε, να σχολιάζετε και να επικοινωνείτε μαζί μας και μεταξύ σας. Υπάρχει και ο λογαριασμός του Ιστολογίου μας στο twitter για να μας ακολουθήσετε, αλλά και το G+, ώστε να μας βρίσκετε εκεί στην καθημερινότητά σας, ανάλογα με το μέσον κοινωνικής δικτύωσης που εσείς χρησιμοποιείτε.

Σε όλους εσάς, αναγνώστες και φίλους, ομολογούμε πως το ορόσημο των πέντε εκατομμυρίων θεάσεων, μας άνοιξε την όρεξη για... άλλα τόσα! 

Καλή φώτιση, Καλόν αγώνα.
Υ.Γ. Στα σχόλια γράψτε ελεύθερα, ευχές, συμβουλές, ιδέες.. 

Σας ευχαριστούμε

1 σχόλιο:

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Συγχαρητήρια και από εμάς! Ευχόμαστε σύντομα τα 5 εκατομμύρια, να τα 100στήσετε!
Εύγε σε όλους όσους συντονίζουν και συμβάλλουν στο πολύτιμο έργο σας.

Ο Θεός αξιοποιεί τα όργανα του διαβόλου (πχ ιντερνετ) για να υπηρετήσουν την αλήθεια.
Άραγε πόσοι από εμάς θα ξέραμε για την ψευδοσύνοδο της Κρήτης, αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο;
Άραγε που θα ήταν οι ελάχιστοι ιερείς και οερομόναχοι που αντιδρούν στην αίρεση του Οικουμενισμού, αν δεν υπήρχαν τα ιστολόγια, το facebook κλπ;

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.