" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Αποστολή του STAR Channel στους Άγιους Σαράντα: Ομογενείς προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό τον Ελληνισμό

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ παρουσίασε άλλο ένα ρεπορτάζ για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό που ζει και αντιστέκεται στις πατρογονικές τους εστίες.
Η δημοσιογράφος Μαίρη Τζώρα μετά τη Χειμάρρα έδωσε το λόγο στους Έλληνες των Αγίων Σαράντα και της Λιβαδειάς.


Στην κάμερα του STAR μίλησε αρχικά η νεαρή νηπιαγωγός Μαριέττα Τσίλη η οποία μετά τις σπουδές της στη Αθήνα επέστρεψε στην γενέτειρα της ώστε "να μεταλαμπαδεύσει την Ελληνική Παιδεία στα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου", όπως σημειώνει το ρεπορτάζ.
Σε αυτό το σημείο να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην κυρία Τσίλη που δείχνει έμπρακτα την αγάπη της στον τόπο καταγωγής της και δεν ακολουθεί το άσχημο παράδειγμα των περισσότερων νεαρών γυναικών από τη Β. Ήπειρο που πάνε για σπουδές στην Ελλάδα, παίρνουν τα μυαλά τους αέρα και νομίζουν ότι έγιναν "αριστοκράτισσες" της Εκάλης και του Κολωνακίου...

"Δεν θα εγκαταλείψουμε τις πατρογονικές μας εστίες, θα ζήσουμε και θα επενδύσουμε σε αυτόν τον τόπο όπως έκαναν και οι πρόγονοι μας και θα επιβιώσουμε", δηλώνει ένας κάτοικος της Λιβαδειάς.

Στη συνέχεια μίλησε και ο κ. Ηλίας Καλυβιώτης, διαχειριστής της πρώην επαρχίας Λιβαδειάς, ο οποίος εστίασε στην διακοπή του επιδόματος ΟΓΑ από την Ελλάδα προς τους ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες το οποίο τους ήταν ένα πολύ καλό και αναγκαίο βοήθημα.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε θερμά το STAR CΗΑΝΝΕL, που αγγίζει και προβάλλει τα θέματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού αλλά ακόμα περισσότερο επειδή τονίζει τον όρο "Βόρειος Ήπειρος" και δεν αποφεύγει να τον χρησιμοποιήσει όπως τα περισσότερα συστημικά ΜΜΕ.



Σχόλιο:
Θυμίζουμε ότι εδώ και 3-4 περίπου χρόνια ΚΟΠΗΚΑΝ οι συντάξεις του ΟΓΑ στους βορειοηπειρώτες. Οι γέροντες της Β.Ηπείρου, βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη..
Προηγουμένως, είχαν απαιτήσει -για την καταβολή του επιδόματος του ΟΓΑ- να διαμένουν .όνιμα στην ελεύθερη Ελλάδα! Να εγκαταλείψουν δηλαδή τις εστίες τους!

"Ζήτω η Ελλάδα Ζήτω η θρησκεία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία"!!! Μπορεί να ήταν ανίκανοι για να καταφέρουν οτιδήποτε, αλλά πέτυχαν να κόψουν τις συντάξεις των γερόντων της Β.Ηπείρου.
Το θλιβερό είναι ότι παριστάνουν και τους "ευαίσθητους πατριώτες".

Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Ζήτω η Ελλάδα Ζήτω η θρησκεία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία"!!!

Μας τύφλωσαν. Ο Τριαδικός Θεός μας θα τους κρίνει!
Κρίμα γιατί δεν είχαν και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να συνεχίζουν να παραπλανούν τους αδαείς δεξιούς ψηφοφόρους.
Και όχι μόνο τους δεξιούς αλλά και τους αριστερούς, διότι παρουσιαζόταν ως το αντίπαλο δέος ενώ ήταν “ ούνα φάτσα, ούνα ράτσα ”! ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!
Το ίδιο και οι ΑΝΕΛ και όλα τα βενιζελικά φιλελεύθερα και άρα με αριστερή κοσμοθέαση κόμματα.
Δυστυχώς προωθούνται και ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ κόμματα …πιστά στην πατρώα θρησκεία και θα την ξαναπατήσουν πολλοί πιστοί Χριστιανοί ορθόδοξοι και δεν αναφέρομαι στην χρυσή αυγή!
Κάποιοι Ιεράρχες μας όμως τα έχουν βάλει μόνο με τον φασισμό ,ναζισμό , δυστυχώς και με τον εθνικισμό …παρόλο που δεν παίρνουν θέση στην πολιτική!

Τα αριστερά κόμματα εφαρμόζουν στην πράξη την ιδεολογία τους.
Τουλάχιστον αυτοί δεν κορόιδεψαν κανέναν , εκτός από τα οικονομικά που θα έπρεπε κάποιος είτε να είναι πολύ απογοητευμένος για να τους πιστέψει είτε εντελώς…

Πάντως κανείς πλέον δεν δικαιολογείται να πει μεθαύριο …με ξεγέλασαν!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.