" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! Οι ΗΠΑ πίεσαν τον Βαρθολομαίο για το σχίσμα στην Ουκρανία

ένα σχετικό ρεπορτάζ από εδώ ..
γιατί όπως λένε, η ιστορία επαναλαμβάνεται ...
Λέτε τελικά όλοι αυτοί που παριστάνουν τους "ταγούς"
και απαιτούν από τους Ορθόδοξους πιστούς τυφλή υπακοή,
και βάζουν και τους δεσποτάδες να παίρνουν τα κεφάλια όσων ευλαβών ιερέων, μοναχών ή πιστών αντιδρούν,
λέτε να μην έχουν τελικά και τόσο αγαθές προθέσεις;;;
Λέτε να λογοδοτούν "αλλού";;;

Ιστολόγιο "Ο Παιδαγωγός"

Ακολουθεί ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ (αφιερωμένο σε όσους μιλάνε για το "Φανάρι" και εκστασιάζονται)


Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έγινε από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ εμπόδισαν την Ουκρανία από το να υπερβεί το σχίσμα είκοσι χρόνια πριν...

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται ήταν δυνατό να ξεπεραστεί το εκκλησιαστικό σχίσμα στην Ουκρανία πριν από είκοσι χρόνια, αλλά η πίεση του πρέσβη των ΗΠΑ στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο παρεμπόδισε την θετική αυτή εξέλιξη..

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της ουκρναικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Vasili Anisimov σε συνέντευξή του στο Radonezh Radio μίλησε για τη συνάντηση του Πατριάρχη Αλέξιου Β, του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β στην Οδησσό το 1997.

«Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πριν από τη συνεδρίαση μίλησε στους δημοσιογράφους και τους είπε ότι υπήρχε το σχίσμα των αποστατών στην Ουκρανία, και ήταν τραγικό για κάθε πρόσωπο που εντάχθηκε σε αυτό και για ολόκληρο το έθνος. Έτσι, η Οικουμενική Ορθόδοξη Εκκλησία προτρέπει όλους τους σχισματικούς να επιστρέψουν στους κόλπους της Εκκλησίας του Χριστού, η οποία είναι το UOC στην Ουκρανία. Οι πατριάρχες θα έπρεπε να υπογράψουν την δήλωση και να την μοιράσουν στους δημοσιογράφους και στη συνέχεια να δώσουν μια συνέντευξη τύπου. Πήγαν να την υπογράψουν στην πατριαρχικό κατοικία του μοναστηριού», θυμάται .

Αργότερα, οι Πατριάρχες βγήκαν σιωπηλοί, μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και απομακρύνθηκαν...
"Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία τηλεφώνησε στην πατριαρχική κατοικία και είπε ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες χρηματοδοτούν το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, υποστηρίζουν τον σχισματικό Φιλάρετο του αυτοαποκαλούμενου «Πατριαρχείου Κιέβου» στην Ουκρανία και
απαίτησε να μην υπογραφεί η δήλωση. Ένα τηλεφώνημα δεν άφησε να ξεπεράσουμε το σχίσμα στην ουκρανική εκκλησία, και έγινε με κυνικό και ταπεινωτικό για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τρόπο", δήλωσε ο Anisimov.

Οπως είναι αντιληπτό η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή. Ιδίως δε στην παρούσα φάση που το ουκρανικό ζήτημα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου συζητείται σε ειδική επιτροπή μετά το αίτημα πολιτκών φορέων της Ουκρανίας για αυτοκεφαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.