" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Η απάντηση μας στην ανακοίνωση ΔΙΩΞΗΣ του π.Παϊσίου Παπαδόπουλου.

Με λύπη μας ακούσαμε σήμερα τον μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο να ανακοινώνει την ΔΙΩΞΗ του ιερομονάχου Παϊσίου Παπαδόπουλου, μέσω του Συνοδικού Δικαστηρίου ("η υπόθεση έφυγε από τα χέρια μας" είπε χαρακτηριστικά).





Αναγνώστης μας σχολίασε εδώ, (απαντώντας σε ένα φερέφωνο του):
"Ο ΛΚ λειτουργεί ως το γραφείο τύπου του δεσπότη. Αμέσως μαθαίνει τα νέα και μέρα νύχτα τον υπερασπίζεται επαγγελματικά. Πως έχει τον χρόνο να παρακολουθεί μέρα νύχτα τι γίνεται και να τα μαθαίνει όλα πρώτος ένας θεός ξέρει. Καταλαβαίνουμε όμως.

Όσο για τον δεσπότη, που παριστάνει τον χαμογελαστό, είδα το βίντεο να χαμογελάει και να λέει έφυγε από τα χέρια μου. Στην ωραία πύλη. Και να χαμογελάνε όλο χαρά καμαρωτοί και οι διάκοι δίπλα του και ο πάτερ Νικηφόρος.
Αντί να πει τα χέρια μου στάζουν αίμα εγώ τον παρέπεμψα στην σύνοδο για να τιμωρηθεί.
Ντροπή σου Θεόκλητε. Ντροπή σου. Ντροπή και στους παρατρεχάμενους.
Ο κόσμος το 
λέει σιγανοπαπαδιά."



Οι διαπιστώσεις :

Ο πάντα χαμογελαστός μητροπολίτης Φλωρίνης (όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε και ο σχολιαστής), χαμογελώντας σήμερα Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 μπροστά στην Ωραία Πύλη, ανακοίνωσε ότι παραπέμπει τον π.Παϊσιο Παπαδόπουλο στην Σύνοδο -άρα σε Συνοδικό δικαστήριο για να δικαστεί. Δεν ξανάγινε! Διαδικασίες εξπρές!!! Μέσα σε λιγότερο από 1 βδομάδα!

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο Θεόκλητος καθοδηγήθηκε  -είτε από το Φανάρι είτε από τους "παρατρεχάμενους", τους λεγόμενους "αυλοκόλακες", που αφθονούν σε κάθε μητροπολιτικό περιβάλλον και συχνά δίνουν τα διαπιστευτήρια τους αλλού. 
Ο ίδιος ο Θεόκλητος ως χαρακτήρας, όπως πληροφορούμαστε, δεν είχε ποτέ ούτε τόλμη ούτε αποφασιστικότητα. Μόνος του αποκλείεται να οργάνωσε κάτι τέτοιο.


Ο μητροπολίτης Θεόκλητος αντί να συμπεριφερθεί σαν πατέρας, με ταπείνωση να δει το αληθινό πρόβλημα: την εισβολή και επιβολή του οικουμενισμού, επέλεξε να συμπεριφερθεί σαν "δεσπότης". Τραγικό λάθος.

Μέσα σε 1 βδομάδα τον έμαθαν όλα τα ορθόδοξα ιστολόγια. Γκρέμισε το "καλοκάγαθο" προφίλ που έχτιζε τόσα χρόνια.  Το αστείο είναι ότι ο ίδιος έβγαινε με βίντεο για να "μιλήσει (=εκφοβίσει)" και πάντα στο ίδιο τοπικό ΜΜΕ. Γι αυτό λέμε ότι κάποιοι τον συμβουλεύουν.. Αυτοί, θέλουν απλά ένα δεδικασμένο, για τους ιερείς που θα ακολουθήσουν την "διακοπή του μνημοσύνου". Και όπως επισημάναμε και στο παρελθόν, ξεφορτώνονται τους αντιοικουμενιστές έναν -έναν (καθότι οι "ηγέτες" του αγώνος ακόμη ... κρύβονται και σκέπτονται)

Η ιστορία διδάσκει ότι πάντα πρέπει να φοβόμαστε τους "Εφιάλτες". Καχεκτικά άτομα που ζηλεύουν και μοχθούν. Κυριολεκτικά και μεταφορικά αξιολύπητοι "νάνοι". Πολλές φορές κολάνε σαν βδέλλες δίπλα σε μεγάλες μορφές, ανεβαίνοντας μαζί τους. Σε κάποιες περιπτώσεις ως βδέλλες, πίνουν το αίμα του ευεργέτη τους. Όταν όμως φθάσουν ψηλά, αποκαλύπτεται η γύμνια τους.

Ο λαός λέει : "γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος". Εμείς προαισθανόμαστε ότι δεν θα βγει σε καλό το γέλιο αυτό του Θεόκλητου.



και η απάντηση μας:

Σήμερα είναι 4 Σεπτεμβρίου.
Όπως έχουμε προειδοποιήσει, ήρθε η ώρα να μάθει ο πιστός λαός ποιοι διοικούνε την εκκλησία. Πάντα με αδιάσειστα ντοκουμέντα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε για τί σήψη μιλάμε.

Για να κάνουμε όμως λίγο πιο ενδιαφέρουσα την παρουσίαση, υποσχεθήκαμε ότι σε κάθε χτύπημα (άδικη δίωξη) των οικουμενιστών, θα κάνουμε και μία αποκάλυψη (πχ εδώ). Μη μας πείτε ότι αυτό δεν το κάνει πιο ενδιαφέρον! Στα σχολεία μας εφαρμόζουμε "διαδραστικότητα"! Την εφαρμόζουμε στην πράξη ΚΑΙ στα ιστολόγια! 

Ραντεβού σε 10 ημέρες λοιπόν.Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. 
14 Σεπτεμβρίου 2016 (ναι, με το νέο ημερολόγιο!).
Όπως ξέρετε, κρατάμε τον λόγο μας.
Μέχρι τότε διαβάστε μια ακόμη ομολογιακή απάντηση συναδέλφου, εδώ



Νεότερη Ενημέρωση (14/9/2016):
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ (μια νέα αποκάλυψη) :


Κι όμως η ΕΝΩΣΗ με τους αιρετικούς ΕΓΙΝΕ. Αποδείξεις σε βίντεο με αδιάσειστα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο τωρα και στο εξης θα δρεπουμε τους καρπους της αιρετικης συνοδου θα βλεπουμε τους αιρετικους παπικους στα Μοναστηρια στις Εκκλησιες και θα συνηθησουμε στο θεαμα αυτο καμια διαμαρτυρια εκτος ελαχιστων πιστων κοιμωμαστε τον υπνο του δικαιου μακαρι να ξυπνησουμε σε αυτην την ζωη αλιως θα ειναι αργα καποτε τα μοναστηρια ηταν φρουρια της Ορθοδοξιας τωρα τα περισοτερα εγιναν αντρα οικουμενιστων θα επιτρεψει ο Θεος μεγαλες τιμωριες

Ανώνυμος είπε...

Προκαλεί αηδία θλίψη και ντροπή ο τρόπος που ενήργησε η μητρόπολη Φλωρίνης, η άλλοτε κάστρο της Ορθοδοξίας και τώρα άντρο οικουμενιστών .
Είναι με το ένα πόδι στον τάφο ο δεσπότης και κολάζει την ψυχή του. Διώκει έναν νέο Ομολογητή της Πίστεως. Που είναι η ταπείνωση του φτωχού Ναζωραίου; Η δεσποτοκρατία σε όλο το μεγαλείο της. Σαν τον Πόντιο Πιλάτο έπλυνε τα χέρια του η μάλλον τα βούτηξε στο αίμα ενός αθώου λευίτου.
Τον γέροντα Παίσιο θα τον υπερασπίσουμε με κάθε μέσο όλοι οι αγωνιστές.
Δεν θα ανεχθούμε άλλη αδικία. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΝ ΚΑΙ ΖΩΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ
Αλεξιος κ

Ανώνυμος είπε...

Την εστειλε την υποθεσι στα ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΑΚΙΑ και μαλιστα στον ΑΡΧΙΚΟΡΑΚΑ και αυτος ησυχασε και τωρα χαμογελαει πλατια και γεματα και μαζι του και το ...χαριεστατο παπαδαριο του που χαμογελαει και εκεινο ....ξεκαρδιστικα και πολυ κολακευτικα!!!!!!!!!!!!!


Μπραβο Κολονελο μας εσυ, "ομοιος και απαραλλακτος" ΑΥΓΟΥΣΤIΝΟΣ, μας εισαι;;;!!!! Σαν και τον αλλο εκει τον Καλαμαριας Ιουστινο!!!!
Σωσσιες του πραγματικοι, μεγαλη δοξα θα ανθιση στην Εκκλησια απο σημερα και περα.....



Ο θαρραλεος και απτοητος ΕΥΖΩΝΟΣ Της Εκκλησιας του Χριστου, ο αρχιμανδριτης Παϊσιος Παπαδοπουλος, το παληκαρι του Χριστου μας, μιμητης των Αγιων Πατερων της Ορθοδοξιας, διωκεται.
Πατερα Παϊσιε Παπαδοπουλε, το συνθημα ολων των Αγιων μας ηταν:
ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙ, ΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΜΑΡΤΥΡΙΟ.
Οχι απο τους Νερωνες και απο τους Καλλιγουλες.
Αλλα απο τους Νεωνερωνες και απο τους Νεοκαλλιγουλες με τις μιτρες και με τις πατεριτσες, που κατελαβαν τα ποστα της Εκκλησιας και ασχημονουν στα θυσιαστηρια Της, κατα το οραμα του Μεγαλου Αντωνιου.
Μεγαλη οργη κατελαβε την Εκκλησια.
Κρατα γερα πατερα Παϊσιε και μην πτοεισαι.
Και αν σε "καθαιρεσουν" εκεινα εκει τα φθονερα οντα της Ιωαννου Γενναδιου 14, για λογους Πιστεως και Δικαιοσυνης, θασαι ο ΑΚΑΘΑΙΡΕΤΟΣ αετος της Εκκλησιας, δεν θα εχει επανω σου καμμια συνεπεια η Ψευτοκαθαιρεσι, οπως δεν ειχε και επανω στους Αγιους Πατερες, δεν ειχε συνεπεια απο ολοκληρη πατριαρχικη συνοδο, επανω στον Μεγαλομαρτυρα Χρυσοστομο που την εγραψε στα κατυμματα των υποδηματων του και συνεχισε μεχρι και στην εξορια του, να λειτουργει και να χειροτονει ακομα και επισκοπους.


Ιδου τι λεγει ο Μεγας Φωτιος:
"Και εδιδασκε και εχειροτονει πολλους μεν επισκοπους, πλειους δε πρεσβυτερους και διακονους"(Μυριοβ.P.G. 103,σελ.357C).
Ποιος τα εκανε αυτα τα αναρμοστα και σχισματικα, για τους παρανοϊκους Τελεβαντους και Αμεθυστους και οι της Ιδιωτικης...;
Μα ο Μεγαλομαρτυρας, απο τους μιτροφορους Νερωνες, αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος.
Μια "εκκλησια" Αιρετικη και Οικουμενιστικη, δεν αποτελει Εκκλησια, αλλα ...χαβρα Εβραιων.
Απο μια τετοια Ψευτοεκκλησια, φευγει ο Θεος και ο Αγγελος Της Εκκλησιας αλλα και οι Προφηται και οι Αποστολοι και οι Μαρτυρες και ολοι οι Αγιοι ΣΥΣΣΩΜΟΙ.
Και αυτη η Ψευτοεκκλησια, εχει σημερα τους ΟΙΚΟΥΣ, τους ναους, αλλα δεν εχει τον ΕΝΟΙΚΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ.
Μια τετοια Ψευτοεκκλησια ειναι Πανσπερμια Αιρετικων και Πανθρησκειαστων.
Και εντολη ολων των Αγιων ειναι, να φευγουμε απο τους ενεργητικους ή τους παθητικους Αιρετικους και Οικουμενιστες, ως απο ΟΦΕΩΣ,
μ α κ ρ υ α τους.
Οποιοι δεν το κανουν, παραμενουν στην Ψευτοεκκλησια και παιρνουν ΜΟΛΥΣΜΟ.
Οφειλουμε να ακουμε παντοτε την φωνη των Αγιων μας και οχι των ....σαλιγκαρων και των καλιακουδων και των νυκτικορακων!!!!


Τα βιντεο υπαρχουν, χρονια τωρα τα βλεπουμε και θα συνεχισουμε να τα βλεπουμε για να ξυπνησουμε και οφειλουμε να αποφευγουμε ολους αυτους που προσχωρησαν στις Οικουμενιστικες Αιρεσεις και στους προδοτες επισκοπους, ως απο ΟΦΕΩΣ.
Αυτο μας επιτασσουν οι Αγιοι Πατερες.
Ακου εκει, "οι ΑΙΡΕΣΕΙΣ αποτελουν ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ", μας ειπαν απο την Κρητη οι 150 της Ληστρικης με πρωτο και καλυτερο τον Αρχιαιρεσιαρχη.
Τι ανηκουστος βλασφημια ειναι αυτη;
Κυριε, σωσε την Εκκλησια Σου, εκ των Λυκων Λυμαινομενων Αυτην.
Η Κολασι ελεγε ο πατηρ Παϊσιος ειναι γεματη απο δεσποταδες και απο παπαδες.
Εκεινος τους ειδε σε οραμα και τον κατελαβε ΤΡΟΜΟΣ, δεν το πιστευε....αλλα το κατεγραψε.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ
https://apotixisi.blogspot.gr/2016/09/blog-post_5.html

Ανώνυμος είπε...

Σε μια εποχή που το παν έχει ισοπεδωθεί και ο συμβιβασμός με το κακό αποτελεί το κυρίαρχο μοντέλο συμπεριφοράς στην ελληνική κοινωνία βλέπουμε κάποιους να αναλαμβάνουν το ρίσκο να μη συμβιβασθούν αλλά να πολεμήσουν με σθένος για την πίστη τους παρόλο που είναι πιθανόν να καθαιρεθούν γι αυτήν τους την επιλογή.
Δε γνωρίζω αν έκανε καλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και στη συγκεκριμένη συγκυρία ο συγκεκριμένος ιερομόναχος. Προφανώς βιώνει από καιρό μία κρίση συνειδήσεως και δεν υπέφερε άλλο η ψυχή του τα όσα αηδή και προδοτικά γίνονται στις μέρες μας.
Αποτελεί πάντως η πράξη του έκφραση ασυμβίβαστης διάθεσης και πόνου για την Ορθοδοξία που ασύστολα προδίδει ο πάπας της Ανατολής, συννηθισμένος επίσης να καρατομεί όποιον αντιστέκεται στις επιλογές του (ας θυμηθούμε το Μεθόδιο Φούγια, το Σπυρίδωνα Παπαγεωργίου, το ΓΙΓΑΝΤΑ Νικόλαο Σωτηρόπουλο), τον οποίο κάποιοι επίσκοποι που φέρονται ως φιλοπαραδοσιακοί δεν τολμούν να ελέγξουν και υποδέχονται με τιμές στις επαρχίες τους...
Δεν είναι βέβαια τυχαίο το γεγονός ότι ο ομολογητής κληρικός διακονεί στην ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ παραδοσιακή και αντιοικουμενιστική μητρόπολη Φλωρίνης την οποία κλέισε ο π.Αυγουστίνος.
Ο τελευταίος όπως είναι γνωστό διέκοψε το μνημόσυνο του Αθηναγόρα, έγραψε αντιοικουμενιστικά βιβλία και υπομνήματα, έστειλε τηλεγραφήματα και επιστολές και δεν καταδίκασε μονάχα τον οικουμενισμό αλλά επέκρινε και ονομαστικά τους πρωτουργούς του.
Τα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας είναι, κατά τη γνώμη μου, απότοκος αφ ενός μεν της συντελούμενης προδοσίας αφ ετέρου δε της ακατανόητης ανοχής που έχουν επιδείξει κάποιοι ποιμένες απέναντι στην προδοσία και τους προδότες. Κατά τη γνώμη μου το μνημόσυνο του πατριάρχη Βαρθολομαίου θα έπρεπε να είχε διακοπεί τουλάχιστον μετά τα αηδέστατα γεγονότα του Νοεμβριου του 2006 στην Κωνσταντινούπολη. Τότε, ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, δημιουργήθηκε μία άριστη ευκαιρία για να διακοπεί ο φρενήρης οικουμενιστικός κατήφορος του τελευταίου.
Έτω, όμως, και τώρα ήλθε η ώρα οι επίσκοποι που διατηρούν ακόμη ζώπυρα Ορθοδόξου αυτοσυνειδησίας να αναλάβουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τις ευθύνες τους.
Εννοείται πως ο πιστός λαός του Θεού δεν πρόκειται να δώσει σημασία στα όσα μη σοβαρά και θεολογικώς και εκκλησιολογικώς έωλα ακούγονται τελευταία περί ΔΗΘΕΝ ακυρότητος των μυστηρίων όταν ένας επίσκοπος δε μνημονεύει τον πατριάρχη! Δηλαδή οι χειροτονίες που έκανε ο π.Αυγουστίνος το 1970-1972 οπότε και είχε διακόψει το μνημόσυνο του Αθηναγόρα υπήρξαν άκυρες; Επιτρέπεται να λέγονται τέτοια πράγματα;
Η όλη κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, δεν προοιωνίζεται τίποτε θετικό. Πολύ πιθανώς να πάμε για σχίσμα με κύρια ευθύνη του πατριάρχη και του Φαναρίου γενικότερα και των ποιμένων που ανέχονται την προδοσία.




penelope είπε...

2
Παντα επικαιρος ο αγιος Παισιος!
Οταν τον ρωτουσαν οι αγιορειτες Πατερες εαν πρεπει να κοψουν το μνημοσυνο του Πατριαρχη Βαρθολομαιου, ειχε πει:''τι να σας πω κ εγω απελπισμενος ειμαι με αυτον τον πρωθυπουργο.εχει κταστρεψει την Ελλαδα βαζοντας στο Συνταγμα το ελληνικο που ειναι στο ονομα της αγιας Τριαδος,ολους τους αντι-χριστους νομους[δεν υπαρχει αο ορος αντι-;;;].
Δεν υποφερεται πια γι αυτο κ εγω θα παω στο Σινα''
''Μα γεροντα μη το κανετε αυτο,μη φυγετε εξ αιτιας του πρωθυπουργου γιατι αυτος ειναι σημερα,αυριο θα ειναι αλλος,θα πεσει να ησυχασουμε''
Και ο γεροντας χαμογελωντας απαντησε:
''Και εσεις το ιδιο να κανετε.Υ π ο μ ο ν η ! Γιατι δεν ειναι σωστο να ξεκοπουμε απο την εκκλησια Του Χριστου μας.
Μονο να ευχομαστε Ο Θεος να φωτισει ο-λους τους υψηλα -ισταμενους,
Να Ορθοτομουν
Τον Λογον
Της
Αληθειας! '''
---
Και τουτον τον γεροντα τον λενε πλανεμενο.
Τι να πω;;;
Να πω πως τα της εκκλησιας της ορθοδοξου δεν ειναι ανθρωπινα;;;;π

Ανώνυμος είπε...

Το πρωτο σχολιο μου χαθηκε!
Δεν ειναι παντως των 9.28.
Δεν θα το δωσω καθως δεν κρατησα αρχειο κ δεν θυμαμαι τι ακριβως εγραψα.
Μακαρι ο σεβ.Θεοκλητος να πραξει ως πατηρ νηφαλιος και να μιλησει κατ'ιδιαν με τον ιερεα του Θεου .
Ειναι πληγη για την εκκλησια μας,ενα μελος να πασχει,πασχουν ολοι .
Και αν εγινε ντορος απο μηνυματα ηταν επειδη ο λαος ηθελε να προστατεψει το ιερεα.π

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο: Ἔτσι ἔκαναν καὶ οἱ Ἅγιοι, ὅταν ἐπρόκειτο νὰ καταδικάσουν κάποιον, κ. Θεόκλητε. Ἦταν ὁλόχαροι; Ἢ δακρύοντες συγκεντρώνοντο καὶ μὲ συνοχὴ καρδίας καὶ πόνο ψυχῆς ἐξέταζαν τέτοιες καταστάσεις, ὅπως ἕνας Πατέρας, ὅταν ἀναγκάζεται νὰ τιμωρήσει ἀπὸ ἀγάπη τὸ παιδί του;
Ἀλλὰ οἱ Οἰκουμενιστές, στοὺς ὁποίους πλέον ἀνήκετε, δυστυχῶς ἔχουν ἄλλο ἦθος!
Γιατὶ δὲν ἀγαποῦν, ἀλλ' ἐξουσιάζουν. Δὲν προστατεύουν τὴν Πίστη, ἀλλὰ τὴν αἵρεση καὶ τοὺς αἱρετικούς. Δὲν προσελκύουν μὲ τὶς πράξεις τους τὴ Θ. Χάρη, ἀλλὰ τὴν ἀποδιώχνουν!
Ὅσο γιὰ τὸν π. Παΐσιο: "Μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι"!

https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2016/09/blog-post_14.html

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν γραφεται οτι ο Αγιος Παισιος στην συνεχεια εκοψε το μνημοσυνο του Αθηναγορα; υπαχει γραμενο στο βιβλιο του γεροντα Ισαακ απο το Αγιον Ορος για τον γεροντα Παισιο στο τελος του βιβλιου το γραφει ξεκαθαρα οτι εκοψε το μνημοσυνο του αιρετικου Αθηναγορα

αλλα γιατι να μενουμε στους σημερινους Αγιους ;και σε μονωμένα παραδειγματα και να τους εχουμε για αυθεντια;
το ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΣΤΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΠΟΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΠΤΗΣ

ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΦΕΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΩΝ ΦΘΟΡΟΠOΙΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΚΟΒΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΨΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠOΙΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ
ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΧΡΟΝΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ; Η ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΙΟΣ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕ ΕΙΤΕ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΕΚΟΒΑΝ

ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛLΟΙ ΑΓΙΟΙ ΟΙ ΑΝΤΟΙΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Η ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ;
Αλεξιος κ
απάντηση σε αυτόν που λεει για τον γεροντα παισιο

Ανώνυμος είπε...

Ο Επίσκοπος έκφράζει τήν Εκκλησία του Χριστού. Ο άγιος Κυπριανός, ο Επίσκοπος Καρχηδόνος, λέγει καθαρά: «Ο Επίσκοπος είναι στήν Εκκλησία καί ή Εκκλησία στόν Επίσκοπο» (έπιστολή 66). Καί γιά νά δηλώσουμε λοιπόν ότι ανήκουμε στήν Εκκλησία του Χριστού πρέπει οπωσδήποτε νά μνημονεύσουμε τόν Επίσκοπο. H μνημόνευση δηλαδή του Επισκόπου δέν είναι απλά μία προσευχή γι' αύτόν, άλλά είναι μία ομολογία ότι έχουμε ενότητα μαζί του καί έτσι λοιπόν ανήκουμε στήν Εκκλησία του Χριστού. H παρέκκλιση από τήν γραμμή αύτή είναι καθαρά προτεσταντισμός. Οι Αγιοι Πατέρες καί συγκεκριμένα ο άγιος Ιγνάτιος Επίσκοπος Αντιοχείας, μάς λέγει από παλαιά: «Ενωθείτε μέ τόν Επίσκοπο» (έπιστολή προς Μαγνησίους). Καί ο ίδιος Πατέρας μάς λέει: «Νά έχετε σχέση μέ τόν Θεό καί μέ τόν Επίσκοπο». Καί «όποιος έργάζεται ενάντια πρός τόν Επίσκοπο λατρεύει τόν διάβολο» (έπιστολή πρός Σμυρναίους). Επαναλαμβάνω τό Εκκλησιολογικό δόγ­μα: Γιά νά δηλώσει ο χριστιανός ότι ανήκει στήν Εκκλησία του Χριστού, πρέπει νά δη­λώσει τήν ενότητά του μέ τόν Επίσκοπο τής Επαρχίας στήν οποία κατοικεί. Ο άγιος Κυπριανός Καρχηδόνος μάς λέγει πάλι: «Αν κανείς δέν είναι μέ τόν Επίσκοπο, δέν είναι καί μέ τήν Εκκλησία» (έπιστολή 66).

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Γράφετε:
"Γιά νά δηλώσει ο χριστιανός ότι ανήκει στήν Εκκλησία του Χριστού, πρέπει νά δη­λώσει τήν ενότητά του μέ τόν Επίσκοπο τής Επαρχίας στήν οποία κατοικεί. "

Αυτά που αναφέρετε αφορούν τον επίσκοπο που ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας,

όταν ο επίσκοπος είναι αιρετικός ή συνκοινωνεί και υποδέχεται αιρετικούς μέσα στην εκκλησία,
ΟΦΕΙΛΕΙΣ να διακόψεις κάθε σχέση μαζί του, για να δείξεις ότι δεν είσαι ενωμένος με αυτόν.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όταν ο επίσκοπος λέει ανοησίες
πχ ο Θεόκλητος είπε ότι τα μυστήρια που τελεί όποιος δεν μνημονεύει τον επίσκοπο του ή τον Πατριάρχη είναι άκυρα, τότε θα ήταν άκυρες και οι χειροτονίες και τα μυστήρια του π.Αυγουστίνου και ολόκληρου του Αγίου Όρους που στο παρελθόν διέκοψαν το μνημόσυνο του οικουμενιστή Αθηναγόρα
τότε τι οφείλεις να κάνεις;;;

Η απάντηση είναι: εξαρτάται από το τι επιδιώκεις για το μέλλον σου. Αν ονειρεύεσαι τον εαυτό σου με μήτρα και πατερίτσα ή όχι.

Πάντως μία λύση είναι να σιγοντάρεις όπως ο πρωτοσύγγελος π.Νικηφόρος Μανάδης, που μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες εκλογής (ακόμη επί Χριστόδουλου προσπαθούσε να γίνει δεσπότης),
φαίνεται να αντιλήφθηκε τον σωστό τρόπο
(πέρα από τα εγκαίνια του μοναστηριού από τον οικουμενιστή Πατριάρχη και τις υποδοχές και παρτίδες με τον Προύσης κλπ) ακόμη κι αν υπερασπιζόμενος δημοσίως και εν λευκώ στον μητροπολίτη (όπως στο τελευταίο βίντεο), γελοιοποιείσαι στους ανθρώπους που τον εκτιμούσαν.

Ανώνυμος είπε...

Προς Παιδαγωγός

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που λασπολογείς δημόσια ανθρώπους που χαίρουν τον σεβασμό και την εκτίμηση ολόκληρων περιοχών .!!!

Καμία τεκμηρίωση δεν έχουν τα επιχειρήματα σου .! Διότι είναι αδιευκρίνιστα και αναπόδεικτα . !

Όπως :

1. Πόσο καιρό κράτησε αυτή η διακοπή της μνημονεύσεως του πατριάρχη από τον μακαριστό Αυγουστίνο ;
2. Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι ο πρωτοσύγκελος του "διεκδικεί" και "διεκδικούσε" τον επισκοπικό θρόνο ;

Απόδειξε με στοιχεία αυτά που αναφέρεις και μην λασπολογείς εναντίον ανθρώπων που δεν γνωρίζεις .!
Δεν μπορείς να τους σπιλώσεις με την λασπολογία σου .!
Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τους πλέξεις στεφάνι και να σου έχουν υποχρέωση .!

Λ.Κ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Το ότι ο π.Νικηφόρος -που πράγματι έχαιρε εκτίμησης όπως γράψαμε- διεκδικούσε επισκοπικό θρόνο είναι γνωστό(δεν αναφερόμαστε φυσικά στην μητρόπολη φλωρίνης όπως λανθασμένα καταλάβατε).
Είχε συναντηθεί και με τον μακαριστό Χριστόδουλο σε μοναστήρι και του είχε δώσει και το βιβλίο που είχε γράψει τότε το πρώτο βιβλίο του π.Νικηφόρου, με τοπικές ιστορίες).
Το είπε και ο ίδιος ο π.Νικηφόρος σε μέλος της ομάδας μας στο παρελθόν. Ήταν και ένας από τους λόγους που είχε ψυχρανθεί (ο π.Νικηφόρος) με άλλον γνωστό αρχιμανδρίτη του Αμυνταίου (διεκδικητή του ιδίου επισκοπικού θρόνου).

Αντί να ξημεροβραδιάζεστε για να γεμίζετε όλες τις αναρτήσεις μας (καθώς και άλλων ιστολογίων όπως διαπιστώνουμε) με σχόλια υπέρ του Φλωρίνης, ρωτήστε τον ίδιο τον π. Νικηφόρο και είμαστε σίγουροι ότι θα σας το επιβεβαιώσει.

Ή δεν εγκαινίασε το μοναστήρι του ο Βαρθολομαίος;
Ή δεν τον είδατε δίπλα στον οικουμενιστή Προύσης Ελπιδοφόρο στην Φλώρινα, πριν λίγους μήνες που ήρθε;
Υπάρχουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο και μάρτυρες που ήταν παρόντες. Αντί να γράφετε προκατειλλημένος σωρηδόν σχόλια, κάντε τον κόπο να αναζητήσετε την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Προς Παιδαγωγός

Και πάλι γράφετε επιχειρήματα χωρίς να τα τεκμηριώνεται με αποδείξεις .!
Γράφετε δικά σας λόγια ότι δήθεν είπε σε μέλος της ομάδας σας , ενώ μας καλείται να ρωτήσουμε τον ίδιο . Να ρωτήσουμε τον ίδιο για τι πράγμα ; Για τις ανακρίβειες που γράφεται ;

"Ή δεν εγκαινίασε το μοναστήρι του ο Βαρθολομαίος;"

Το ότι ο πατριάρχης εγκαινιάζει κατά καιρούς και άλλα μοναστήρια τι σημαίνει αυτό ; Ότι σε όποιον εγκαινιάζει το μοναστήρι του τον "κάνει" και επίσκοπο ;

" Ή δεν τον είδατε δίπλα στον οικουμενιστή Προύσης Ελπιδοφόρο στην Φλώρινα, πριν λίγους μήνες που ήρθε; "

"Οικουμενιστή" τον αποκαλείται εσείς , ενώ δεν έχει κριθεί από καμία σύνοδο ως αιρετικός .

" Υπάρχουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο και μάρτυρες που ήταν παρόντες. "

Υπάρχουν όμως και άλλες φωτογραφίες στο διαδίκτυο με κάποια άλλα πρόσωπα του κλήρου , του πιο στενού κύκλου του μακαριστού Αυγουστίνου που σας διέφυγαν .!

" κάντε τον κόπο να αναζητήσετε την αλήθεια."

Κάντε και εσείς τον κόπο να αναζητήσεται εκείνες που σας διέφυγαν και έπειτα τα ξανά λέμε .!

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Λ.Κ., για σύνελθε λιγάκι γιατί σήκωσες πολύ ψηλά τον αμανέ!
Θέλεις δε θέλεις δε θα φιμώσεις εσύ την κριτική που ασκείται επειδή θίγονται κάποια αγαπητά σε σένα πρόσωπα.
Η μητρόπολη Φλωρίνης σήμερα έχει αποκαντιωτικοποιηθεί.
Και υπεύθυνοι σε μεγάλο βαθμό είναι οι ένοικοι της οδού Τροπαιούχου, ο ένοικος του μητροπολιτικού μεγάρου Καλαμαριάς, κάποιος ιερέας μεγάλου ναού της Φλώρινας που δεν κηρύττει και πιθανώς ο νυν πρωτοσύγκελος που άλλα περιμέναμε από αυτόν...!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Φαίνεται ότι είστε παντελώς άσχετος με τα τεκταινόμενα στην μητρόπολη Φλωρίνης. Πιθανότατα ένας μισθωμένος κονδυλοφόρος που στερείται επιχειρημάτων και απαντάει μόνον δικανικά.


Τι σχέση έχει αν :
"Υπάρχουν όμως και άλλες φωτογραφίες στο διαδίκτυο με κάποια άλλα πρόσωπα του κλήρου , του πιο στενού κύκλου του μακαριστού Αυγουστίνου που σας διέφυγαν .Κάντε και εσείς τον κόπο να αναζητήσεται εκείνες που σας διέφυγαν και έπειτα τα ξανά λέμε .!
Λ.Κ!"



Εμείς αναφερθήκαμε στον πατέρ Νικηφόρο Μανάδη επειδή στο τελευταίο βίντεο, ακούγοντας τον δεσπότη του να ανακοινώνει την παραπομπή του π.Παϊσίου σε Συνοδικό δικαστήριο, όχι μόνον δεν λυπάται αλλά συμμετέχει στο "πανηγυρικό, φαιδρό" κλίμα λέγοντας φανερά αποτυχημένες ατάκες.
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι "πεπτωκότες".

GeorGRE είπε...

Περιμένουμε να δούμε Λ.Κ. αν η γελοιότητα έχει πάτο.
Ακόμα δεν πήρες είδηση ότι ο Προύσης Ελπιδοφόρος είναι οικουμενιστής; Δηλαδή τί άλλο να κάνει για να το δείξει; Τι σημαίνει "Οικουμενιστή" τον αποκαλείται εσείς , ενώ δεν έχει κριθεί από καμία σύνοδο ως αιρετικός ; Γιατί γνωρίζεις κάποιον που να καταδίκασε ως οικουμενιστή η σύνοδος; Δεν είναι ομως ο οικουμενισμός αίρεση; Η μήπως θα πούμε ότι δεν καταδικάστηκε από την Σύνοδο του Ιουνίου; Μα ούτε η μασονία καταδικάστηκε ούτε καν οι Ιαχωβάδες του 20ου αιώνα δεν καταδικάστηκαν τον Ιούνιο.
Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω τον επίσκοπο Φλωρίνης αλλά πιο πολύ δυσφημίζεται από σένα Λ.Κ. παρά από τις κινήσεις του. Τόσα σχόλια σου δεν έχουν πείσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ. Εδώ είμαστε ένα βηματάκι πριν τα συλλείτουργα και εσύ δεν συνειδητοποιείς από ιδιοτέλεια και μόνο την πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Tα συλλείτουργα ήδη γίνονται εδώ και 10ετίες σε μορφή gest
Δηλαδή ο διάκος του Βαρθολομαίου εκφωνεί τα ειρηνικά αναγιγνώσκει το Ευαγγέλιο, και λαμβάνει μέρος στην μικρή είσοδο - ο Βαρθολομαίος χοροστατεί
Δείτε τα βίντεο απο το βατικανό αλλά και απο το φανάρι όπου στα ειρηνικά μνημονεύεται ο Πάπας

Κατόπιν τουτων δεν χρειάζεται καμια σύνοδος τοπική η Πανορθοδοξη για να αποκηρύξεις αυτούς που έπραξαν τα παραπάνω.

Αυτά γραφει το Πηδάλιο για το πότε κόβεις απο τον επίσκοπο και οχι ο καζαμίας

Αποστολικός 45ος
Αποστολικός 31ος

επι Μ. Φωτίου της ΑΒ Συνόδου ο 15ος

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμος 6 Σεπτεμβρίου 2016 - 1:21 μ.μ.

Δεν σήκωσα εγώ τον αμανέ , κάποιοι άλλοι σήκωσαν μπαϊράκι και δεν ξέρουν δημοσίως τι λένε .
Όσον αφορά για την κριτική είμαι υποχρεωμένος να απαντάω όταν θίγονται όπως είπες αγαπημένα μου πρόσωπα και ειδικά όταν η κριτική μετατρέπεται σε λασπολογία .

"Η μητρόπολη Φλωρίνης σήμερα έχει αποκαντιωτικοποιηθεί."

Η μητρόπολη Φλωρίνης δεν είναι μόνο μητρόπολη Φλωρίνης , αλλά και Εορδαίας .! Η μητρόπολη λοιπόν Εορδαίας αποδέχεται την συνέχιση της παραδόσεως μέσα από την αποστολική διαδοχή από επίσκοπο σε επίσκοπο , αποδέχεται τον σημερινό μας επίσκοπο και δεν είναι προσκολλημένη στο πρόσωπο του μακαριστού Αυγουστίνου . Δεν έχει προσωπολατρεία προς το πρόσωπο του Καντιώτη ώστε να μιλάει με όρους "καντιωτοποίηση" και "αποκαντιωτοποίηση" .
Δεν ξέρετε αγαπητέ πως η προσωπολατρεία για την Εκκλησία μας είναι αίρεση ;

"Και υπεύθυνοι σε μεγάλο βαθμό είναι οι ένοικοι της οδού Τροπαιούχου, ο ένοικος του μητροπολιτικού μεγάρου Καλαμαριάς, κάποιος ιερέας μεγάλου ναού της Φλώρινας που δεν κηρύττει και πιθανώς ο νυν πρωτοσύγκελος που άλλα περιμέναμε από αυτόν...! "

Με αυτά που μας αναφέρετε διαπιστώνει κανείς ποιος σήκωσε το αμανέ .! Πρέπει να είσαστε "Άγιος" άνθρωπος εσείς ώστε να βρίσκεστε σε θέση να κρίνετε ως υπεύθυνους όλους αυτούς που μας αναφέρατε για "αδικήματα" δικής σας φύσεως .

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Προς Παιδαγωγός

Δεν αποδείξατε ακόμα τα επιχειρήματα σας όπως περί "διεκδίκησης" επισκοπικού θρόνου από τον πρωτοσύγκελο .

Το τι σχέση έχει σε αυτό που με ρωτάτε , θα το διαπιστώσετε όταν δείτε τις φωτογραφίες .! Φαίνεται όμως ότι δεν ψάξατε καθόλου .!

"Εμείς αναφερθήκαμε "

Και εμείς αναφερθήκαμε αλλά όχι ακόμα με ονόματα .!

"όχι μόνον δεν λυπάται αλλά συμμετέχει στο "πανηγυρικό, φαιδρό" κλίμα λέγοντας φανερά αποτυχημένες ατάκες. "

Το εάν λυπήθηκε ή όχι με όλο αυτό το θέμα που δημιούργησε ο π.Παϊσιος αυτό δεν μπορείτε να το ξέρεται .!

Το μόνο που ξέρετε πολύ καλά είναι να κρίνεται άστοχα χωρίς διάκριση και επιφανειακά αυτά που βλέπεται .

Λ.Κ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο ΛΚ ΓΡΑΦΕΙ (επιμένει -μας έχει ζαλίζει με τις ανοησίες, η μία χειρότερη από την άλλη):
"Δεν ξέρετε αγαπητέ πως η προσωπολατρεία για την Εκκλησία μας είναι αίρεση"

ο Οικουμενισμός ΔΕΝ είναι αίρεση αλλά είναι αίρεση η "προσωπολατρεία" (κάθε αναφορά στον π.Αυγουστίνο Καντιώτη)!!
Τι άλλη ανοησία θα ακούσουμε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο π. Νικηφόρος Μανάδης συμπεριλαμβανόταν στους προς εκλογή αρχιερείς σε κοντινή μητρόπολη. Επαναλαμβάνουμε ρωτήστε τον ίδιο και θα σας το επιβεβαιώσει.

GeorGRE είπε...

Αγαπητέ Λ.Κ. τόσα έγραψες αλλά σε ένα αποφεύγεις να απαντήσεις:
Ο Οικουμενισμός είναι αίρεση; ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Ρωτάμε εσένα αν θέλεις όμως πες μας και τη γνώμη του πολυαγαπημένου σου.
Είναι απλό ΝΑΙ ή ΌΧΙ;

Ανώνυμος είπε...

Δειλός και άφωνος υπήρξε ο μητροπολίτης Θεόκλητος και στην περίπτωση του άδικου διωγμού και ψευτοαφορισμού του Ν.Σωτηρόπουλου. Ποτέ δεν έβγαλε μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας, ποτέ δεν κάλεσε το μακαριστό Νικόλαο να κηρύξει στη Φλώρινα, ούτε στην κηδεία του πήγε. Και ούτε μια ανακοίνωση δεν έβγαλε για την κοίμησή του. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του π.Αυγουστίνου!

Ανώνυμος είπε...

"Ο Οικουμενισμός είναι αίρεση; ΝΑΙ ή ΟΧΙ."

Δεν είναι αίρεση , αλλά Παναίρεση όπως έλεγε ο Άγιος Πορφύριος .!

"Επαναλαμβάνουμε ρωτήστε τον ίδιο και θα σας το επιβεβαιώσει."

Υπεκφυγές .!

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Αφου ομολογείτε ότι είναι παναίρεση, τότε πρέπει να εξέλθετε και να διακόψετε απο την συναγωγή του διαβόλου

GeorGRE είπε...

Προς Λ.Κ.

Εφόσον παραδέχεσαι ότι ο οικουμενισμός είναι παναίρεση πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεσαι
1. Ποιά πρόσωπα όχι απλός προωθούν τον οικουμενισμό αλλά θέλουν να τον επιβάλλουν στους άλλους.
2. Συμφωνείς στην ουσία με τον πατέρα Παίσιο και διαφωνείς ΜΟΝΟ στο αν είναι σωστό να διακοπεί η μνημόνευση του επισκόπου. Ο επίσκοπός του όμως ΔΕΝ αντιλαμβάνεται τις ορθές ανησυχίες του πατρός Παισίου για τον οικουμενισμό.
3. Διαφωνείς με τον επίσκοπο Θεόκλητο στο ότι καλεί στη μητρόπολη του, ιερωμένους που υποστηρίζουν με κάθε τρόπο την παναίρεση του οικουμενισμού.
4. Διαφωνείς με το μητροπολίτη σου στο ότι δεν έχει λάβει την παραμικρή πρωτοβουλία στο να καταπολεμηθεί η παναίρεση του οικουμενισμού και στο ότι σε κανένα του κηρυγμα δεν την εχει καταδικάσει. Τώρα είναι ο φόβος που δεν αφήνει να το κάνει ή παραδέχεται τις κακοδοξίες;

Εφόσον λοιπόν παραδέχεσαι τον οικουμενισμό ως παναίρεση καλά θα κάνεις να συντακτείς (με όποιο προσωπικό κόστος) εναντίον της και όχι να καταναλώνεις τις δυνάμεις σου στην υποστήριξη των δειλών φυγόμαχων.

Ανώνυμος είπε...

Γέμισε ο τόπος Κριτές και Μεσσίες.

GeorGRE είπε...

Γέμισε ο τόπος με βολεμένους ΧΛΙΑΡΟΥΣ που δεν τους ενοχλεί και καμία νόθευση στην πίστη τους.
Ξέρεις όμως Λ.Κ. τί γράφει η Αποκάλυψη για τους χλιαρούς.

Ανώνυμος είπε...

Προς GeorGRE

Το μήνυμα στης 11 Σεπτεμβρίου 2016 - 12:45 μ.μ. στο έστειλε άλλος . Όχι εγώ .!

"καλά θα κάνεις"

Να ακολουθώ τον πνευματικό μου . Αυτό κάνω .!

Λ.Κ

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.