" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ο πιο σκληρός πόλεμος είναι κατά του εαυτού μας (λίγες σκέψεις με αφορμή μια σκισμένη Ελληνική σημαία)

Η φωτογραφία είναι από την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Βέλου – Βόχας (Ν. Κορινθίας) στο Βραχάτι Κορινθίας. Μία σημαία κουρελιασμένη σε ένα άθλιο (γεμάτο συνθήματα) κτίριο. Από κάτω, εκτός από Έλληνες, περνάνε καθημερινά αλλοδαποί. Τι εντύπωση σχηματίζουν για την χώρα μας και τον λαό μας;



Η περίπτωση αυτή φυσικά δεν είναι η μοναδική. Πολλές φορές έχω αντικρύσει με θλίψη και οργή ένα παρόμοιο θέαμα σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και σε άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις (βενζινάδικα, εργοστάσια κλπ). Κάντε μια έρευνα στο Google«σκισμένη σημαία» και θα δείτε το κατάντημα των νεοελλήνων.


Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι συμπατριώτες μας σε αυτές τις υπηρεσίες και στις εμπορικές επιχειρήσεις, φροντίζουν το γραφείο τους ή η εξωτερική τους εμφάνιση ή το αυτοκίνητό τους και ΦΥΣΙΚΑ το σπίτι τους να είναι προσεγμένα. 
Κανένας δεν πάει με σκισμένο παντελόνι στην δουλειά του. 
Το σπίτι να είναι "κουκλί". 
Ακόμα και το πατάκι της εισόδου να είναι γουστόζικο. Να το βλέπει και ο γείτονας. 
Και το αμάξι να "φυσάει". 
 Αλλά και τα γραφεία έξω από τα οποία κυματίζει η σκισμένη και χιλιοταλαιπωρημένη ελληνική σημαία είναι προσεγμένα και τακτοποιημένα. Φωτογραφίες, παιδικές ζωγραφιές γλαστράκια, φάτσες ποδοσφαιριστών και «σοφά αποφθέγματα».


Κανείς δεν μοιάζει να δυσανασχετεί με αυτό το θέαμα. Κανείς από μέσα ή απ' έξω δεν διαμαρτύρεται. Και ύστερα μας φταίνε οι «ξένοι».


- Ξυπνήσετε, εγερθήτε. Και επαναστατήσετε κατά του εαυτού σας..., έλεγε ο Περικλής Γιαννόπουλος. 

- Αν θέλεις να αντιδράσεις στο κακό που εξαπλώνεται μπορείς να το κάνεις αρχίζοντας από τον εαυτό σου. Είναι σαν να ανάβεις ένα κερί μέσα στο πηχτό σκοτάδι..., έλεγε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

ΚΟ


Σχόλιο
Όπως γράψαμε επανειλημμένα, ας πάψουμε να περιμένουμε την λύση από μεσσίες, πολιτικούς, ή και "ευλαβείς παραδοσιακούς" δεσποτάδες. 
ΕΣΥ είσαι η λύση.
ΕΜΕΙΣ θα αλλάξουμε την γειτονιά, την πόλη μας, την πατρίδα και την εκκλησία μας.
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.