" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Δρυμάδες Χειμάρας, Αλβανική Δημοκρατία: μπράβοι ξυλοκόπησαν μέλη οικογένειας!!!

Μια οικογένεια από το χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας, προσπάθησε να ελευθερώσει το κτήμα της από το παράνομο κτίσμα που έχει χτίσει Αλβανός καταπατητής αλλά στην προσπάθεια τους να το γκρεμίσουν το παράνομο ήρθαν στα χέρια με του μπράβους του καταπατητή και κατέληξαν στα κρατητήρια της αλβανικής αστυνομίας.




Το συμβάν σημειώθηκε στις 9 Αυγούστου αλλά οι πρώτες εικόνες και στοιχεία δημοσιεύτηκαν μόλις χθες στο αλβανικό ειδησιογραφικό κανάλι ORA News το οποίο διαστρέβλωσε το συμβάν και παρουσίασε την οικογένεια από Δρυμάδες ως κοινούς εγκληματίες οι οποίοι κατέστρεψαν την περιουσία γνωστού Αλβανού δημοσιογράφου.


Συγκεκριμένα η οικογένεια Γκικόπουλη προσπαθεί εδώ και μερικά χρόνια μέσω της δικαστικής οδός να απελευθερώσει το καταπατημένο κτήμα της στην παραλία του χωριού Δρυμάδες. Ο καταπατητής είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Σαϊμίρ Κόντρα ο όποιος προσπάθησε να κτίσει ένα παράνομο κτίσμα στο κτήμα αυτό πριν μερικά χρόνια. Το κτίσμα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω της παρέμβασης της οικογένειας Γκικόποουλη η οποία είχε καταφέρει με δικαστικές αποφάσεις να εμποδίσει την συνέχιση των εργασιών. 



Τον τελευταίο καιρό ο καταπατητής είχε κάνει αίτηση να νομιμοποιήσει το κτίσμα μέσω της διαδικασίας της νομιμοποίησης αυθαιρέτων και όπως φαίνεται το έχει καταφέρει, κάτι που εξάντλησε την υπομονή της οικογένειας Γκικόπουλη η οποία
αποφάσισε να κατεδαφίσει το παράνομο κτίσμα μόνη της. Κάτι που προσπάθησε να κάνει στις 9 Αυγούστου. 



Την κατεδάφιση εμπόδισαν οι μπράβοι του καταπατητή οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να οδηγηθούν στα κρατητήρια τα μέλη της οικογένειας Γκικόπουλη 



Περιττό να αναφέρουμε ότι οι μπράβοι του καταπατητή που ξυλοκόπησαν τα μέλη της οικογένειας δεν κρατήθηκαν και θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο ως μάρτυρες κατηγορίας.



Η περίπτωση της οικογένειας Γκικόπουλη είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις όπου ελληνικές οικογένειες προσπαθώντας να προστατέψουν την περιουσία τους αναγκάζονται να έρθουν σε σύγκρουση με τους καταπατητές οι οποίοι έχουν την βοήθεια του Αλβανικού κράτους που συλλαμβάνει τον νοικοκύρη και όχι τον κλέφτη.

το είδαμε εδώ


Σχόλιο ΕΛΑ (Ελεύθερου Λόγου Αργυροκάστρου): 
Ένα τεράστιο ΕΥΓΕ! από την πλευρά μας για την ελληνική οικογένεια Γκικόπουλου που υπερασπίστηκε τη γη της στους Δρυμάδες Χιμάρας.
Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για το πολύπαθο χωριό τους αλλά και για ολόκληρον τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. 

Πάντως για τους Δρυμάδες ελπίζουμε να μην αποτελούν εξαίρεση γιατί δεν είναι λίγοι οι προδότες συγχωριανοί τους που ξεπουλάνε τη γη τους ακόμα και τα σπίτια τους στους αλλοεθνείς και αλλόθρησκους κατακτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.